מוות בחור הכחול

Wainshtein Lev

New member
תשובה

אינני יודע מה חוקי בסיני, אינני יודע האם חברת הביטוח שלכם לא תחשוב שיש לה עילה להתנער ממכם, אבל זה לא העניין. אם אתם מוסמכים שני כוכבים - הגבול שלכם הוא 30מ' אם אתם מוסמכים DM/DC/MD - הגבול הוא 39/42מ' אם אתם לא צוללים טכניים אין לכם הסמכה לצלול מעבר למגבלות אלו ואם תצליחו למצוא מדריך שיקח אותכם לקשת - מגיע לו שישללו לו את הרשיון ויפה שעה אחת קודם. ובאותה הזדמנות יזרקו אותו לקלבוש המצרי לשנה או שתים. או יותר. אם אתם צוללים מנוסים - אתם אמורים לדעת זאת בעצמכם. אם אינכם יודעים זאת - כדאי שתקחו צלילת רענון עם דגש על המגבלות של ההסמכות השונות. אם קראת את כל השרשור ואתה שואל את השאלה הזאת אתה או מנסה ליצור כאן פרובוקציות או שבאמת אינך מבין. אם אתה מנסה ליצור פרובוקציות - שיבושם לך. אם אתה באמת לא מבין - רוץ מהר לקחת את צלילת הרענון הנ"ל. אולי אף יותר מאחת.

נרקיס7

New member
האם המגבלה של DM משמעה בצלילה רגילה ...

או בצלילת חירום ? הבנתי שגם DM לא יכול לתכנן צלילה ספורטיבית ל 39/42 מ' (אני מבין שההבדלים באירגונים המסמיכים). תודה.

יiאב ל

New member
בוודאי שיכול.

אין שום בעיה ל-DM שצולל עם בן זוג בעל הסמכה דומה לתכנן צלילה ספורטיבית ל-40 מטר (או לדייבקון 39 מטר).

pink goat

New member
לב יש פינה אחת שלא כיסית

לפינה הזו קוראים DEEP AIR שזה אגב קורס טכני מתקדם למדי שבו תלמד לצלול על אוויר לעומק רב הקורס הופך כל" צולל מנוסה עם מעל מאה צלילות" למישהו שידבר איתך ברצינות תהומית על מנגנונים לביטול השפעת שכרון מעמקים תרומת עומס הפעילות על ערנות וכיוצא בהללו לדעתי ישנם כמה דברים שכדאי שכל צולל עם מאה צלילות והמון ניסיון ידע לפני הקפיצא לבלו הול לכיסא נפטון וכיו"ב גם חמצן נרקוטי שכרון מעמקים מתחיל במטר הראשון הבחור שיוציא את הגופה שלהם יצלול עם טרימיקס והוא יהיה צלול גם במאה ועשרים מטר. אתה יודע מה וגם שלא מחלקים את פרסי דארווין בטקס נוצץ אבל זו כמובן דעתי בלבד

Wainshtein Lev

New member
מר תיש נכבד, הרשה לי לא להסכים איתך:

האיש הרי כתב בפירוש "(אנחנו לא צוללים טכנים כמובן)" היות וכך, כל ה-DEEP AIR שבעולם לא רלוונטי לגביו. מה שרלוונטי לגביו הן ההגבלות של ההסמכה שיש לו, שזה OWD/AOWD/DM/DC/MD ואת העומקים שלהם מותר להגיע אליהם כן כיסיתי. לא פינות, לא דובים ולא יער. לא יודע האם שכרון מעמקים אכן מתחיל במטר הראשון, אישית לא הרגשתי, אבל עם שאר הסיפא של הודעתך אני מסכים בהחלט.

giladshay

New member
שאלה מצויינת... וגם דוגמה מצויינת

זאת בדיוק הסיבה מדוע חלק מהתאונות ימשיכו להתרחש בחור הכחול. והסיבה: היעדר ידע/תובנה. ולשואל: מומלץ לקרוא לאט לאט כול מילה שרשם השיח, ולהפנים.

יiאב ל

New member
זו צלילה מסוכנת מאוד.

המגיבים כאן לא הסבירו לך למה היא מסוכנת. אני לא צללתי שם, אבל קראתי פרטים על המקום. מתוכם עולה כי הקשת נמצאת בעומק בין 55ל-60 מטר, כאשר אין שם תחתית, ושורר שם חושך. אני מניח שתצלול עם אויר (נייטרוקס לא בא בחשבון בגלל העומק וסכנת הרעלת חמצן, להליוקס אין לך הסמכה). זה אומר שתלקה בשכרון מעמקים במידה כזו או אחרת, ולא תתפקד בצורה מיטבית. בנוסף, זמן התחתית לצלילה כזו ללא כניסה לדקו הוא כ-3 דקות, כך שתרד מהר מאוד. צירוף כל התנאים האלה עלול ליצור מצב שבו לא תשלוט בירידה, תפספס את הקשת, תכנס לפאניקה ומכן הסוף ברור. וכמובן, גם סתם תקלה פשוטה בתנאים האלה תהפוך להיות קריטית. גם אם אתה חושב שאתה מנוסה, זה לא ממש חשוב אם תהיה שיכור מהחנקן. גם מדריך לא יעזור לך במקרה כזה. לסיכום - עדיף להימנע מצלילה כזו. החיים שלך שווים יותר.

שיר בים

New member
הרשה לי להוסיף...

ראשית DM מוסמך לצלילות עומק מכיוון שחוק הצלילה בישראל מחייב אותו להתמחות עומק, לפיכך מותר לו להגיע לעומק 39-42 מטרים, וזאת כי ל מ ד לתכנן צלילה כזו, כמו כן עבר שיעורים בדקומפרסיה ופיזיולוגיה - כך שהוא מודע הייטב לסיכונים. שנית, יש להוסיף לתגובתך גם את נושא צריכת האוויר, שהיא חשובה ועלולה ליצור מצב שלצולל לא יהיה מספיק אוויר לחניות הנדרשות. שלישית, אני רוצה לחזק את דבריו של השיח', לצערי בקורסים הבסיסיים לא מלמדים מספיק על הסיכונים שקיימים בצלילות עומק ובכלל, אני יכולה להעיד על עצמי שרק ב DM למדתי שדקומפרסיה יכולה להיווצר גם משהייה ממושכת בעומק ולא רק מעליה לא מבוקרת (פרט כל כך בסיסי שלא לימדו אותי בקורס...) אני לא הייתי ממהרת להגיד על אף אחד שהוא צוללן מסוכן, אבל אני כן ממהרת להגיד שקורסי הבסיס (1+2) לא מכשירים צוללנים מספיק טוב ברמת הידע התיאורטי, שבמקרים כמו אילו עלול להיות נושא של חיים ומוות.

קותי

New member
שיר בים, סיקרנת אותי מאד

כתבת: "רק ב- DM למדתי שדקומפרסיה יכולה להיווצר גם משהייה ממושכת בעומק ולא רק מעליה לא מבוקרת." זה נשמע לי מוזר. יש לי שאלה: האם בקורס הבסיסי לימדו אותך טבלאות צלילה? האם לא לימדו אותך שהזמנים המופיעים בטבלה הם זמני המקסימום לשהיה בעומק המצויין? מה לימדו אותך שיקרה אם תישארי יותר מהזמן המצויין בטבלה? אם התשובה לשאלה הראשונה והשניה היא "לא", ספרי איפה למדת לצלול בבקשה.

הקרפיון

New member
קותי, שיר צודקת

דקומפרסיה איזוברית היא בהחלט חומר למתקדמים בלבד, אי שם בסביבות השלב שלומדים להחליף גזים [מתקדמים] - במעבר בין נאון להליום או הליום לניטרוקס אפשר לקבל דקו (בעיקר type iv) גם בעומק קבוע. וזה בהחלט לא משהו שמלמדים בקורסי */** בימינו. מצד שני, גם לא בקורסי dm/md ולדעתי גם לא בקורסים טכניים, לפחות עד לטרימיקס או קוואדמיק.

שיר בים

New member
לגבי הקורס שעברתי

את הקורסים הראשונים עברתי בארץ באחד המועדונים היותר גדולים באילת, כן לימדו אותי טבלאות, וכן ידעתי לתכנן צלילה בפרופיל מרובע ועשיתי זאת ת מ י ד. אבל לא הבנתי את ההגיון שעומד מאחורי הטבלאות הללו, ועשיתי זאת רק מכיוון שאני טיפוס קצת חנוני שדואג למלא הוראות ולציית לכללים. וכן, גם הייתה פעם אחת שחרגתי מ 30 מטר (עם נייטרוקס!!!!), שלמזלי זו הייתה חריגה קטנה, והודות להרבה מקדמי בטיחות שלקחתי לא קרה כלום. אני אפילו אפתיע אותך, שבמהלך הקורס שיתפתי את חבריי לצלילות בנושא הזה - ואף אחד מהם לא ידע על כך, כאשר שניים מהם עשו את הקורס במקום שבו אני עשיתי, ואחד מהם עשה את קורס במועדון באונדורס. כשהלכתי לקורס DM הרבה מחבריי שאלו אותי למה אני צריכה את זה, שכן אני סטודנטית לתואר שני וממש לא הולכת לכיוון של קריירה בענף הצלילה. אבל אני מאוד מאוד שמחה על הקורס הזה, בעיקר בשל הידע התיאורטי שרכשתי שם ששינה לא מעט מדפוסי צלילה לא נכונים שנבעו מבורות.

קותי

New member
שיר בים, נדמה לי

שבקורס שעברת לימדו אותך מה שצריך. נראה מוזר שלימדו אותך את כל נושא הטבלאות, ולא אמרו לך שאם תחרגי מהן תקבלי דקומפרסיה. אחרת למה טבלאות? נסי לזכור אם דיברו על בקבוק קולה או סודה, שפותחים אותו, ואז הבועות מופיעות בגז. מצד שני, מה אני יודע. אולי באמת כבר לא מלמדים למה צריך לשמור על הזמנים בטבלאות, אלא רק מלמדים את הטבלאות

קותי

New member
קרפיון, מהחומר הזה שלקחת לפני שכתבת את ההודעה

גם אני רוצה. תעביר לי קצת ROTFLMAO

הקרפיון

New member
הדבר המביך עם כל העניין

זה שהכל אמת... אבל אם שעשעתי אותך, הרי שהצלחתי לעשות את שיצאתי לעשות.

הקרפיון

New member
סליחה, זה TYPE III ולא IV

http://jap.physiology.org/cgi/content/full/94/6/2145?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=Biophysical+basis+for+inner+ear+decompression+sickness+&searchid=1129725896059_2611&stored_search=&FIRSTINDEX=0&sortspec=relevance אני חלוד..

Wainshtein Lev

New member
קרפיון, אבל קותי צודק 100%

לא יודע ממה ומתי מקבלים קדו סוג 4, לא יודע גם מה זה דקו סוג 4, אבל זה שדקו אפשר לחטוף משהיה ממושכת מידי אפילו בעומק רדוד וקבוע בהחלט מלמדים בקורס הבסיסי ביותר. אני מסכים שבקורסים מתקדמים יותר מעבירים תכנים מתקדמים ומפורטים יותר (אחרת מי צריך אותם) אבל אם הגברת שיר בים לא ידעה עד לקורס ה-DM שחריגה מגבולות הטבלה, לא משנה אם זה חריגה בעומק או חריגה בזמן, עלולה להסתיים בדקומפרסיה הרי שהיא ישנה כמה שעורים בקורסים הבסיסיים.

הקרפיון

New member
ברור

אני לא מתווכח עם קותי בלי להכין מראש את הסימוכין (והשחפץ
)) מצד שני, יש דקומפרסיה שנגרמת לא כתוצעה מעליה אלא בעומק קבוע. מדובר בתופעה נדירה יחסית שקשורה בהחלפה של הגז האינרטי בטערובת הנשימה (בדרכך כלל מהליום לחנקן, אבל גם בין נאון להליום או חנקן), והמופע העיקרי שלה בוא בפגיעת דקומפרסיה באוזן התיכונה, מה שנראה TYPE III (ולא TYPE IV, כמו שכתבתי קודם, שזו פגיעה בעצמות). זה חומר שבדרך כלל לא פוגשים בקורסי * או **, וגם בDM יש סיכוי מצויין לא לשמוע על זה. קריאה חוזרת של ההודעה המקורית מעלה שהתוכן מתאים במידה מפתיעה לתופעה הזו, למרות שברור שלא לזה התכוונה המשוררת. ולא אדם כמוני יכול לעמוד בפיתוי לכתוב סדרה כזו של buzz words שלכאורה היא נונסנס מוחלט אבל בעצם היא נכונה ומדויקת (למדי) ואף רלוונטית...

קותי

New member
כשכותבים גז נאון לנשימה

ודקומפרסיה TYPE 4 גם אני רוצה מהחומר הזה. לגבי דקומפרסיה TYPE 3 של האוזן הפנימית, בהחלפת גזים, אני מניח שהכותבת לא יודעת על זה גם עכשיו

barassaf

New member
תנחומים....../images/Emo16.gif

שנים בפורום אך מעולם לא כתבתי כאן..למרות שרק מלקרוא נהנתי... אך הפעם החלטתי להביע דיעה...אפילו אם היא עניה.. קראתי את כל התגובות..ואני חייב לומר שמחלק אפילו גיחכתי.. סורגים במים ? רשת ? כלכלה מצרית ? פרוייקטים ? חבר'ה...זה הטבע !!!! ככה הוא !!! בלי רשת...בלי סורגים...זה המרק ומי שרוצה שיאכל.... אם תשימו רשת אז אנשים לא ינסו "לגעת" ברשת ? או בסורגים ? בקבלך את רשיון הצלילה - קח אחריות !! כל כך הרבה פעמים הייתי ב 30 מטר...ושם עצרתי !! למרות הפיתוי להגיע לפתח.... עצרו גם אתם..ועזבו את הטבע יפה כמו שהוא והכי חשוב אותנטי..... זכרו..אתם אורחים שם למטה....

למעלה