מוות בחור הכחול

יiאב ל

New member
נניח שאתה צולל בחור הכחול להנאתך.

אתה נמצא בעומק רדוד, בצלילה ספורטיבית, ולפתע אתה מבחין בצולל שצלל לקשת, כנראה מהסוג המועד לפורענות, כשהוא חסר הכרה. האם בשם זכותך המוסרית לא למנוע מאנשים להרוג את עצמם בכוונה תחילה, לא תנסה להצילו ולבצע בו החייאה?

idohatam

New member
הכלל הראשום שמלמדים אותך בהגשת עזרה

הוא קודם כל לא להרג את עצמך.....אם שאלה זו היא שאלה פתוחה לקהל, אז בתור צולל ספורטיבי אני מוכרח לציין שאני לא בטוח שהייתי שש לרדת לעומק כזה כדי לעזור לו. עידו

יiאב ל

New member
בכוונה ציינתי שזה בעומק רדוד.

אין פה שאלה של סכנה לך. השאלה היא האם אתה מנסה להציל אותו, או נוקט בגישה של "מגיע לו למות" כי הוא לקח סיכון מודע?

idohatam

New member
אההה אז למה לא אמרת קודם ../images/Emo8.gif

במקרה כזה ברור שאציל אותו, אבל רק כדי שאוכל לתרגל עליו שיטות בפולנית למתקדמים...מוות הוא לא הגרוע בעונשים, יואב.
עידו

Wainshtein Lev

New member
אם זה מישהו שאני מכיר

יותר מזה: רק אם זה מישהו שבאמת חשוב לי, רק אז אני אשקול לרדת לאט ובמירב הזהירות ולנסות להוציא אותו. אם זה יהיה לאט מידי, מה לעשות.

יiאב ל

New member
אם לא הייתי ברור -

לא צריך לרדת. פגשת בו בעומק שבו אתה נמצא. ואם תעזור לו אחרי שקרתה תאונה, לא ברורה לי ההתנגדות לעזור לו לפני שתקרה תאונה.

Wainshtein Lev

New member
אכן לא היית ברור. ואתה עדיין לא.

אינך יכול להחזיק את המקל בשני קצותיו: אם האיש צלל לקשת - הוא בעומק 55מ'. אם האיש בעומק של, ז"א מקסימום 30מ', איך אני אמור לדעת אם הוא צלל לקשת, יצלול לקשת או בכלל לא חושב על הקשת? אתה בעצם טוען את הדברים הבאים: אני, בתור צולל מנוסה למחצה, אמור בזמן מפגש אקראי עם צולל לא מוכר לי בתוך המים, לזהות את אופיו (הסוג המועד לפורענות), לדעת מה עשה קודם (צלל לקשת) או מה יעשה אח"כ (עומד לצלול לקשת). ועל סמך כל זה לבסס תוכנית פעולה (לעזור או לא לעזור) וכל זה בזמן חירום. זאת טענתך? אז אומר לך כך: אני מעדיף לנסות ולעזור בלי לתהות על כל הפרטים הנ"ל. מקסימום, אם האיש ניסה להתאבד - אני אתנצל אח"כ.

יiאב ל

New member
האיש צלל לקשת

אתה יודע שהוא צלל לקשת כי פגשת אותו בחוף והוא התרברב שהוא עומד לצלול לקשת. מצאת אותו צף חסר הכרה בעומק של 20 מטר. אתה מציל אותו או לא?

Wainshtein Lev

New member
כן. אז מה?

זה לא קשה לי ולא יוצר בעיות לאף אחד. זה גם לא פוגע ביופי של המקום ולא מסכן אחרים או מפריע להם. מה שאתם מציעים לעומת זאת...

יiאב ל

New member
מה שאנחנו מציעים נועד

לעזור לו לפני קרות התאונה. זה גם לא קשה לך, וגם לא פוגע ביופי של המקום (מתחת לעומק 60 מטר אין יופי למקום) ובתכנון נכון זה גם לא יסכן אחרים או יפריע להם.

יiאב ל

New member
אתה עדיין לא מבין

זה לא נועד לעצור אותו מלבצע את הצלילה. זה נועד לעצור אותו אם הוא לא שולט בירידה ונופל. כמו מעין מעקה בטיחות. אין בזה שום אתגר. אם כבר, האתגר הוא בלא להגיע לשם, לא להזדקק למעקה הזה.

Wainshtein Lev

New member
ואילו לדעתי - אתה הוא זה שלא מבין

האנשים האלו לא מגיעים לתחתית כי אינם שולטים בירידה. הם מגיעים לתחתית כי הם מחפשים אתגר. הם מחפשים את השיא. הם צריכים שמישהו יכתוב להם פעמיים גבר במחברת. הם צריכים להראות לכל העולם ולאחותו ובעיקר לעצמם שהם "השפיץ" ולא משנה של מה - העיקר הם "השפיץ" ב-"ה" הידיעה. תקרא את התיאור של צ'יסטיאקוב למען השם! הבחור הגיע וביצע שתי צלילות! הוא לא היה טירון. הוא שלט בצלילה הראשונה. הוא שלט גם בצלילה השניה, לפחות בתחילתה והמעקה/מחסום שלך לא היה מציל אותו - גופתו נמצאה בצד החיצוני, ז"א הוא כבר עבר את הקשת. מה תעשה? תקים מעקה גם בצד החיצוני? אתה רוצה להציל אנשים שלא צריכים להגיע לשם בכלל ואמורים היו להבין זאת בעצמם. ואם מסיבה כלשהיא הם בחרו לא להבין זאת - זבש"ם!

giladshay

New member
מה עוד לא נאמר !?

תחילה אביע תנחומים כלפי משפחת המנוח
שקלתי באם להשתתף בשרשור או לא. לבסוף החלטתי שכן, במיוחד לאור העובדה שנשמעו פה דברים מעניינים לכאן ולשם. בהזדמנות זאת מעוניין לומר
ל
על התרגום (לדעתי ממצה את המקרה). לדעתי נושא שלטים/מעקות/גדרות למיניהם, וכו'... מיותר
המקרה שוב מוכיח שאין אתרים מסוכנים, אלא יש צוללים מסוכנים. גם מבלי להיכנס לתחקיר התאונה של המקרה הספציפי הנ"ל, הרי שאין פה לא ניסים ולא נפלאות: צולל החורג מגבולות הסמכתו ו/או מותח גבולות מעבר לרף הפיזיולוגי שלו- כדאי שיעשה חשבון נפש אישי לפנ"כ... וזה כול מה שיש לי להגיד בקשר לכך.

pink goat

New member
גילעד זו הפרת זוכיות יוצרים!../images/Emo13.gif

המשפט וזה כול מה שיש לי להגיד בקשר לכך. הוא של פורסט גאמפ... האם ביקשת רשות?

surrounded

New member
שאלה

אני וחבר שלי רוצים לרדת לסיני בקרוב ולצלול גם בבלו הול...שנינו די מנוסים בצלילה(מעל 100 צלילות), לשנינו יש גם נייטרוקס...בקיצור, האם יש אפשרות לקחת מדריך והוא ייקח אותנו לקשת? זה חוקי? (אנחנו לא צוללים טכנים כמובן)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
החוק כלל אינו משנה במקרה דנן

הכשרת הניטרוקס שלך כלל לא רלוונטית לצלילה כזו וזו רק אינדיקציה קטנה לכך שאינך מוכשר לבצע צלילה כזו הן מההיבט התאורטי (חישוב תערובות נשימה, אחוזים וכמויות) והן מהמעשי (ציוד, תרגולות בטיחות ועוד). מאידך גיסא אם אתה אכן צולל טוב ובעל נסיון של מעל 100 צלילות זה יכול להיות זמן טוב להרשם לקורס טכני. נ.ב. אם אתה מחסידי הרולטה הרוסית אז התעלם מכל מה שכתבתי לעייל.

Wainshtein Lev

New member
איזה קורס טכני אתה מציע לו אם הוא שואל

כאלה שאלות? קורס שני כוכבים בסיסי הוא צריך ולא טכני!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לב, אני חושב שאתה מקצין קצת שלא לצורך

נכון שבקורס כוכב אחד או שנים מדברים באופן ברור על מגבלות ההסמכה אבל אני לא משוכנע שיש שם זמן להסביר גם למה. חלק לא קטן מהצוללים מתייחס להגבלת העומק כאל הגבלת מהירות לנהגים וחושב שעם רכישת קצת נסיון הרי שאין חשש לעבור מגבלות אלו. בקורס טכני בסיסי ולא חשוב של איזה אירגון לומד החניך לעומק את נושא החנקן והחמצן ורק אז הוא באמת מבין את המגבלות ואת הסיבות להן. מאחר ואני לא מכיר את הכותב הרי שאני מניח שהוא אכן צולל מנוסה עם למעלה ממאה צלילות ולכן אם הוא רוצה לצלול לעומק אני ממליץ לו שילמד לעשות את זה כדת וכדין ובבטיחות מירבית.

למעלה