מוותר לנו?

ואגב

אביב גפן בכבודו הודה בכך בראיון נדמה לי אחרי צאת השיר "עורי עור" הוא רצה לכתוב "מולדת אבודה" ומישיקולי מיסחור ודעת קהל הוא כתב "מולדת אהובה" הוא הודה בכך שהמטרה שלו היא לגשת למיגוון רחב יותר של קהלים הוא היה קיצוני בתחילת דרכו אפשר לומר שעבר לו או שהוא התבגר ולדעתי הוא עשה את המהלך הזה עם הרבה טעם טוב מי שמוכר יותר לא בהכרח ממוסחר

הגעתי למסקנה:)

נגיעות זה באמת דיסק ממוסחר וגלגלצי... אביב גפן התדרדר ב2 אלבומים אחרונים:/ האחר זה דיסק מצוין יש שם שירים קליטים אבל נגיעות זה דיסק פחות קליט ומוכר

המממ

New member
אמממ... נגיעות לא "ממוסחר וגלגל"צי"

לדעתי האישית, כמובן. כנראה לברי התחשק לעשות דיסק עם לחנים קצת יותר קלילים, אם את רוצה לקרוא לזה ככה, ולכן זה פנה יותר קהל... אני לא חושבת בכלל שברי חשב לעצמו: "בא לי להצליח בגדול, אני אחשוב מה אנשים אוהבים ואעשה דיסק שמתאים לזה בדיוק". ממוסחר זה בריטני ספירס, ממוסחר זה חמסה... וגלגל"צ משמיעה גם את "חם על הירח" או "מפנה מקום" וגם את "אמונה עיוורת" ו"מונסון". והם לא מהדיסק נגיעות. אז עכשיו תגידי לי ש"הכל או כלום" הוא דיסק גלגל"צי? נראה לי שהוא יצא לפני שהיה דבר כזה גלגל"צ... ברי עושה דיסקים לפי איך שהוא רוצה, אם זה יוצא יותר פופי או מזרחי לפעמים, אז סבבה. אם זה יוצא יותר רוקי או אלקטרוני- גם סבבה. הרושם שלי הוא שהוא עושה מה שהוא אוהב. לפעמים יותר אנשים אוהבים את זה ולפעמים פחות אנשים. ככה זה.
יומטוב ושקט שיהיה לנו!

yuli c

New member
הייתי חייבת להגיב...

קודם כל אני מסכימה עם כל מה שאמרתם פה על ההבדלים בין דיסק רגיל לפסקול. בקשר לאביב גפן רדוד? ממוסחר? נו באמת... אז נכון שאין לו את המגוון המוסיקלי באלבומים כמו אצל ברי אבל זה הופך אותו לממוסחר??? לא נראה לי. עדיין מי שעוקב אחר הקריירה של אביב גפן יכול לראות הבדל בין התקופה של 92-95 לתקופה של 96-99 ותקופה של 2000-2002 עם "יומן מסע" ו"ממנטו מורי" שבהחלט "יומן מסע" הוא בין הפחות מוצלחים של אביב. אז נכון שב"יומן מסע" בשיר "עורי עור" הוא שינה מ"מולדת חשוכה" שזה היה במקור ל"מולדת אהובה" כדי שאנשים "לא יכעסו" אבל עדיין לא הייתי מגדירה אותו כאומן מסחרי. זה נכון שרוב הטקסטים שלו מדברים אל כולם אבל אני ממש לא רואה בו כאומן מסחרי.

ובכן

למה שלא נהיה קצת יותר פולטיקלי קורקט... זה מאוד קל להמציא מילים יפות לדברים מכוערים. אין לי שומדבר נגד אביב גפן, אבל להגיד שהוא לא ממוסחר זה קצת נאיביות בעייני. זה שהוא שינה את המילים של השיר שלו, וזה לא רק שיר אחד, מטעמי מסחור, זה קצת עצוב, כי הרי כל התדמית שהוא מנסה למכור משדרת בדיוק את ההפך. הוא בעצם משקר לכולנו, אפילו לעצמו. "לגשת למגוון רחב יותר של קהלים" זה תירוץ די עלוב בעיניי, ואני לא חושבת שבכלל צריך להמציא בשביל זה תירוץ. הוא לא צריך להתנצל על זה שהוא רוצה, בין היתר, גם למכור את הדיסקים שלו ולעשות כסף. רק שלא יהיה צבוע, שלא ישקר, כי אז אני יעדיף אפילו את בריטני ספירס.

yuli c

New member
את ממש מגזימה...

זה נכון שזה לא היה חכם שהוא שינה ב"עורי עור" מ"מולדת חשוכה" ל"מולדת אהובה" כדי ש"אנשים לא יכעסו". וזה נכון שיש משהו בטקסטים שלו שמדבר אל כולם אבל אני עדיין לא רואה אותו כאומן מסחרי אני אישית שאני שומעת את השירים שלו אני מרגישה את העומק והרגש של הליריקה בשירים מסויימים. ןלהשוות אותו לבריטני ספירס??? נו באמת...

אשף

New member
אני חושב שאתם פה מגזימים....

אז לפי איך שאתם קובעים, כולם ממוסחרים. אין שום דבר ממוסחר באומן שכותב את החומרים של עצמו. כל מלחין מסנן בשלב כלשהו את הלחנים או מילים, גם לא תמיד בגלל "המסחור" גם, כי זה טוב להצליח. נגיעות מכר יחסית טוב, ברי גם צריך לחיות ממשהו סך הכל והוא לא יכול להרשות לעצמו לחיות על הופעות כמו היהודים למשל.

tuvalg

New member
ברי סחרוף

הוא ממוסחר, אחרי הדיסק נגיעות הוא התחיל למסחר, לדוגחה השיר "יומולדת" שומעים שהוא בקושי משקיע משהו בקול שלו בשיר הזה

tuvalg

New member
אז ככה

לא דיברתי על הביצוע של אינפקטד שהם אחלה דיברתי על זה ששומעים שהוא שר בלי לב בשיר הזה ולא משקיע זאת דעתי

ואגב

לאחר מחשבה מעמיקה נדמה לי שגם "נגיעות" שלכאורה יש קונצנזוס שהוא מסחרי . לא מסחרי. אלא דיסק מצויין שנמכר בעיקר בגלל "ככה זה" ו"עוד חוזר הניגון" ואולי גם "עבדים". שיפים לכשעצמם וזכו להשמעות נאות ברדיו איכשהו יש תחושה כאן ש: 1.מה שמצליח מסחרית הוא בהכרח מסחרי 2. מה שפופולרי הוא פופ לדעתי האבחנה הזו אינה נכונה יש מדדים אחרים לאבחון פופ וזה כמובן תכנים בנאלים עם אמירה בנאלית שנראים כאילו השיר יצא ממוחו הקודח של ילד בכיתה ח' ומוזיקה פשוטה עד כדי עלבון וקליטה מידי. להדגמת הנושא אני מרשה לכם להזכר בשיר הבלתינשכח
"בואי" שמתאים יופי להגדרות ברי לא כזה!!! נגיעות לא כזה!! עד כאן טיעוני

yuli c

New member
מסכימה עם תמרושקה...

ממש הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

המממ

New member
אני לא אוהבת את השיר "בואי" בכלל

אבל אני לא חושבת שאפשר להשוות אותו לשיר של בריטני ספירס... אמנם המילים לא משהו, אבל המוזיקה ביא בכל זאת משהו שלא שומעים (או שמעו) כל יום ברדיו. היה בזה משהו חדש בכל זאת. אני מאוד לא אוהבת את השיר, הוא בכלל לא לטעמי, אבל מכאן ועד להגיד שהוא נעשה למטרות מסחריות, ויש לו מוזיקה בנאלית הדרך ארוכה.

קניידעל

New member
יש כאן בעיה אחת

בגלל שנגיעות כל-כך הצליח בתור דיסק מסחרית, וכל-כך הרבה שירים ממנו הפכו ללהיטי רדיו איכשהו הצליחו להתעלם מעובדה אחת- הדיסק מעולה! מבחינת כתיבה, וביצועים נגיעות הוא דיסק מושקע ומוצלח בצורה יוצאת דופן, שהרבה זמן לא ראינו בארץ משהו ברמה שלו. הבעיה היא שכשממסחרים משהו הוא נהיה ממוסחר- ככה זה כשבמדינה יש תחנת רדיו אחת גדולה, ובה ההשמעה נקבעת ע"י הנישות של המנחים. אני הפסקתי לשמוע אחרי שנעמי רביע התחילה להתלהב קצת יותר מדי מאפרת אבן צור ב6 בבוקר.

המממ

New member
לגבי "יומולדת" עם אינפקטד...

והשירה של ברי. אני מניחה שברי לא שר שוב מחדש את השיר בשביל הגרסה הזאת, אלא הם שינו את הגירסה המקורית. ותקנו אותי אם אני טועה.

למעלה