מוורד ל- html

המסגרת- לא להבהל....

לא נראת כי הספריה המדוברת מאתמול - לא צורפה לקישור ( אלו מגבלות שליחת קבצים בפורום. ( אני יכול "לזיפזפ" אותם ןלשלוח כקובץ מקוץ אחד. הענין הוא כדי לראות אינדקציה לשינוי האם מופיע אצלך כעת באופן ממורכז ?

amr riki

New member
בני , בני ילד טוב

לא הבנתי !!!! איפה אני צריכה לראות שינוי ? האם אתה מתכוון שאעלה את הדף המקובץ שצרפת לאתר ? ולמה התכוונת ב"לזיפזפ" ? ריקי

לריקי - (שהיא כמו ) גל... (השיר)

זהירות- ( מתיחס לשיר ) מקווה שאת יודעת גם את המשכו... ( שאר המילים ) מקווה שלא תצטטי אותם כאן ( ולא מפאת שמירה על "זכויות יוצרים ")
ok לעצם הענין: כן התכוונתי שתראי אצלך באם הטקסט הפעם ממורכז. ( ולא כמופיע באתר נוטה שמאלה ) ל"זיפזפ" - זה לכווץ בזיפ... תני לי את המיל ואשלח לך( את הספריה והקובץ באופן מכווץ ) הפורום לא מאפשר העברת קבצי זיפ - ובצדק ! ( ואני כמורה לא "אתכמן" כאן את המערכת - למרות שזה אפשרי)

שימוש הוגן בזכויות יוצרים- לינק../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

רצ"ב לינק האסמכתא לתפיסה הנ"ל כמתפרסם ( במכללת אחוה/שלוחת אוניברסיטת בן גוריון) אשר באמצעותם אינטל בשיתוף מיקרוסופט - מכשרים מורים מובילים " חינוך לעתיד" . ובו התיחסות לנושא שימוש הוגן ב: "זכויות היוצרים..." http://t2f.achva.ac.il/frtm.html

motyka

New member
קישורים - כל המרבה הרי זה משובח

מי שמעלה חומרים לאינטרנט מעוניין שזוגות עיניים רבות ייחשפו למה שכתב. לכן אנשים משוועים שיפנו אליהם, זו המשמעות של רישום במנועי חיפוש ושל הבאנרים למינהם. החוק הכתוב וגם המקובל אומר שמותר לקשר כמה שרוצים בתנאי קטן אחד: אם אדם שם דף בתוך מסגרת (פריים), צריך לקשר לפררים ולא לדף הפנימי. כמובן שרצוי (אבלח לא הכרחי) לציין מהו הקישור שמפנים אליו.

לא הבנתי

מוטקה, קראתי כמה פעמים ולא הבנתי. אולי אתה יכול להסביר שוב, לאט יותר????????? תודה אסנת

motyka

New member
הסבר

באופן עקרוני, אדם לא מפרסם חומרים על מנת שהם יהיו מוחבאים, מי שרוצה להחביא - מחביא במגירה. לכן נקודת המוצא באינטרנט היא שמי שמעלה חומרים לאינטרנט, מעוניין שכמה שיותר עיניים יראו את מה שכתב. ומי שרוצה משהו אחר - דורש שם וסיסמה בכניסה לאתר. זו גם הסיבה שאנשים רושמים את האתר שלהם במנועי חיפוש = בכדי שיגיעו אל פרי עמלם. מכאן, שהמקובל, והחוקי הוא שמותר ואף רצוי למסור קישורים - קישור כלומר הפניה לאתר של מישהו אחר. ולכן כל מי שרוצה - יכול לבנות אינדקס, או רשימת אתרים ולהפיץ אותה. אין צורך לקבל מראש את הסכמת כותב האתר לשם כך. רק מגבלת נימוס אחת - פריימים. אם בניתי אתר המורכב ממסגרות, אני אצפה שההפניה תהיה לדף הראשי, ושממנו יתקדם הצופה לפי המסלול שאני קבעתי, לכן לא מנומס לתת קישור לדף שהוא חלק מ frame אלא לדף הראשי.

psa

New member
מוטי תודה רבה על ההסבר .בכ"ז זקוקה

להסבר למשפט שלך בבקשה.(כבר אמרתי שאני מבינה מהר אם מסבירים לאט....
) כתבת : "..אם בניתי אתר המורכב ממסגרות, אני אצפה שההפניה תהיה לדף הראשי, ושממנו יתקדם הצופה לפי המסלול שאני קבעתי, לכן לא מנומס לתת קישור לדף שהוא חלק מ frame אלא לדף הראשי ..." מה הכוונה לFRAME בעת בניית אתר. פרט , הסבר ו... המון תודה..

אנסה אני לעזור

הדרך היעילה לדעתי היא על ידי דוגמאות: דוגמא ראשונה: אתר המורים של אלישע http://www.orianit.edu-negev.gov.il/tapuz לא משנה איזה כפתור את בוחרת, הכותרת נשארת קבועה זוהי מסגרת בת שני חלקים - חלק עליון קבוע וחלק שני (החלק הגדול) משתנה לצורת העבודה הזו קואים מסגרות או באנגלית frame. והככונה שאם את שולחת מישהו לאתר המורים - אנא תני את הכתובת הרשומה כאן ולא כתובת פנימית כמו דף המפגש: http://www.orianit.edu-negev.gov.il/mifgash כי בדף המפגש לא כתוב שוב שזהו פורום מורים -תפוז וייתכן וחשוב לאלישע שכל מי שמגיע יידע ישר מהי המסגרת הארגונית בה הוא נמצא.

שלומי

New member
ראי דוגמא למה שאני עשיתי כאן:

החלק העליון-כותרת ותפריט הניווט נשארים קבועים והחלק התחתון משתנה.

psa

New member
אסתר ושלומי תודה ../images/Emo140.gif.לכשיבוא הזמן

אצטרך הסבר יותר ספציפי, הלכה למעשה איך לעשות את זה. היה לי חשוב לדעת מה קורה עם הקישורים . בברכה

psa

New member
אם אתה מעוניין אפשר לסדר לך אחד../images/Emo108.gif

ברצינות..

שלומי

New member
אני אחשוב על זה-תודה ../images/Emo140.gif

הבעיה היא שהילדים יריבו למי הוא שייך ואז אני אצטרך עוד אחד וזה כבר גן חיות.ביצניים אני מסתפק ביונה שהטילה ביצה שבינתיים בקעה אצלנו בגינה והילדים בודקים את מצב הגוזל כל יום.

psa

New member
יש לי2 ../images/Emo108.gifוזה נפלא , האמת שהם

רבים ביניהם
. סה"כ הם נפלאים . בע"ח נקיים ואוהבים. כשתהיה מעוניין אתה יודע איפה אני. בברכה

lolabs

New member
ריקי../images/Emo140.gif../images/Emo23.gif../images/Emo50.gif

כל הכבוד לולה

motyka

New member
עשיתי נסיון

הקטנתי את המסגרת הפנימית, את הגופן ואת המסגרת החיצונית זה יצא בסדר מבחינת הרוחב, אבל נעלם טקסט באורך זאת אומרת שצריך קצת עריכה וזה יעבוד

motyka

New member
הסבר לבעייה

גם בדף המקורי שלך יש בעייה - הדף יוצא מחוץ לגבולות ההדפסה אם תסתכלי על השטח האפור בסרגל העליון, תראי שהמסגרת נמצאת מחוץ לדף. בהמרה - הבעייה מחמירה. יש פתרונות קלים: צמצום דף הוורד. או וויתור על המסגרת או עיצוב בכלי שונה מאשר וורד או המרה באמצעות וורד 97 - שיודע להתמודד עם בעיות כאלו יותר טוב. מוטי

למעלה