מודעה של חי"ל

עידו דו

New member
מקובלת? אולי מקובלת לך...

מחבל זה מישהו שפוגע במשהו מסוים קונוטציה די שלילית... אתה יודע כמה פעמים שדרי ספורט אמרו "הוא מחבל בתוכנית המשחק של קבוצה זה וזה"- אתה חושב שהם התכוונו שאותו בן אדם הטמין להם פצצה בתוכנית המשחק והמשחק שלהם התפוצץ?

Alexco

New member
תגובה

שניכם טועים. יש הבדל בין 'מחבל' כפועל (כמו ב'הוא מחבל בתכנית'...) לבין 'מחבל' כשם עצם. 'מחבל' כשם עצם מתייחס לאדם הגורם לחבלה (sabotage). כלומר יהודי בישוב העברי שהורס מכ"ם בריטי הוא מחבל, אף על פי שהוא לא טרוריסט.

ערב רב

New member
מחבל בתרגום לאנגלית לפי מילון

בבילון: Saboteur, Terrorist, Destroyer מחבל לפי וורדפוינט2000: Saboteur, Terrorist מחבל לפי המילון של שמעון זילברמן: Terrorist, Saboteur, Spoiler מחבל לפי מילון ספיר: "משחית, מַזיק, חבּלן [המלה ששימשה לפני מחבל כתרגום לטרוריסט - ערב רב], מי שמִשתַמש באַלימוּת למטרות פוליטיות (בלועזית: טֵרוֹרִיסְט)". יש לי עוד כמה מילונים בהישג יד, אבל נדמה לי שאין בהם צורך. עכשיו, בוא נעזוב לרגע את המילונים. אני רוצה שתהיה ישר עם עצמך ותגיד לי מה המשמעות המקובלת בשיח הישראלי של המלה "מחבל" בעשורים האחרונים? מהו ההקשר היחיד בו אנשים עושים שימוש במלה "מחבל", בין אם בשיחות, בטלוויזיה ברדיו ואפילו במערכת הפורומים של 'תפוז'? בכנות, אין לי ספק שאתה כבר יודע את כל זה ורק שנאת המתנחלים גורמת לך לשקר בפורומים. אבל טרחתי לכתוב את ההודעה הזו בכל זאת, בשביל להצביע על הצביעות של השמאל הקיצוני.

Alexco

New member
מה?

המתנחלים היחידים שאפשר לטעון שהם מחבלים לדעתי הם אלה שפוגעים בבני אדם, גודעים עצי זית וכיוצא באלה, כלומר גורמים לחבלה ממשית ברכוש או בנפש (Saboteur). אני באופן אישי לא משתמש במילה מתנחבלים.

ערב רב

New member
מה מה?

טענתי שמחבלים זה טרוריסטים וטענת שאני טועה וזה גורמי סבוטז'. הוכחתי שאתה טועה בשלילתך את דברי ושעל אף שגם תרגומך קביל, השימוש הנפוץ והמקובל הוא אכן כטרוריסטים. אני יכול להבין למה יש שיכנו את ברוך גולדשטיין כטרוריסט, אבל בטח שלא גודעי-עצים. אם אתה לר רוצה להתחכם ולקרוץ אני בטוח שתוכל למצוא שם עצם אחר, כמו "משחיתים". כמל מקום ההקשר היה כללי והתייחס לכינוי "המתנחבלים" שהוא כמובן גם הכללה על כלל הציבור היהודי ביש"ע.

עידו דו

New member
יו, כל וויכוח איתכם מעיק...

למה אתה לא יכול להבין שיש כמה משמעויות למילה מחבל? הוא יכול לבוא כשם עצם ופועל ומה זה "אני רוצה שתהיה ישר עם עצמך ותגיד לי מה המשמעות המקובלת בשיח הישראלי של המלה "מחבל" בעשורים האחרונים?" אנשים לא אומרים מחבל רק על האנשים הנתעבים שמפוצצים אוטובוסים ועושים לנו טרור. אנשים מדברים על חיבול בדמקורטיה, חיבול בחינוך, "אנתוני פארקר מחבל בתוכנית המשחק של ברצלונה", "חמותי חיבלה לאישתי באוכל"- זה גם משפט ששמעתי לא מזמן- תאמין לי שחמותו לא קפצה עם פצצה לאוכל של אישתו ופוצצה אותו- היא פשוט הרסה את הארוחה אז כשמישהו משתמש במושג מתנחבלים הוא יכול לתכוון להשוות את המחבלים למתנחלים והוא יכול להתכוון שהמתנחלים הורסים משהו מסוים, זה הכל. ואני לא שונא מתנחלים- אני אפילו מבין אותם ואני מבין שקשה להם להפרד מהארץ וכל זה ואם היו פועלים בדרכים חוקיות אפילו הייתי מכבד את דרכיהם אני פשוט לא מסכים עם הדרך שבה הם התיישבו ופעלו- אני לא שונא אותם. כמובן גם שאנחנו התווכחנו על משמעויות המילה מחבל אבל לא יכולת פשוט וויכוח אחד להשאיר עקיצות והאשמות בצד נכון? "צביעות" "גורמת לך לשקר בפורומים" אני ממש רואה את השנאה בכל משפט שלך.

ערב רב

New member
די לצביעות

כמו שאלכס אמר ובצדק מדובר במחבל כשם עצם ולא כפועל. תפסיק להתמם,השימוש היחיד שנעשה בשם העצם "מחבל" ו-"מחבלים" בעשורים האחרונים הוא כתרגום לטרוריסטים.

עידו דו

New member
"די לצביעות"- אתה מגוחך

איך אתה יודע למה מתכוון מישהו שאומר מתנחבל? אני חושב שהוא מתכוון למתנחל שמחבל (פועל) במשהו... אני לא מתמם, אתה סתם מתעקש על דבר שאינו נכון רק כדי לא להודות שאני צודק מי שאומר מתנחבל יכול להתכוון למתנחל+מחבל (טרוריסט) או למתנחל+מחבל (מישהו שהורס משהו) ונכון, השימוש היחידי שנעשה בשם העצם מחבל הוא טרוריסט, אבל איך אתה יודע למה מתכוונים כשאומרים מתנחבל? אולי הכוונה למתנחל+פועל מחבל? מאיפה אתה יודע? אתה לא יודע! לא יוריד לך מהכבוד להודות שאולי פה יש סיכוי שאני צודק

ערב רב

New member
אני האחרון שיתעקש על טעות

אבל אינני חושב שאני טועה. אני משוכנע בכך שכל אדם בר-דעת מבין בדיוק מה המשמעות של הביטוי (הגידוף, ההסתה) "מתנחבלים", ועל אחת כמה וכמה אחד שמודע לדקויות השימוש במלה. הביטוי מתנחבלים הוכנס לשימוש בשיח הישראלי כגידוף כנגד המתנחלים המשווה אותם למחבלים הערבים, זה ההקשר וזו המשמעות שלו. גם אם אתה בטוח שהמתנחלים מחבלים בשלום.

עידו דו

New member
עכשיו אתה נאחז בכלום.

"אני משוכנע"- זהו, פה מגיע השלב שבו אתה כבר סתם נאחז בכלום כי אתה מבין שיש משהו בדבריי. "הביטוי מתנחבלים הוכנס לשימוש בשיח הישראלי כגידוף כנגד המתנחלים המשווה אותם למחבלים הערבים, זה ההקשר וזו המשמעות שלו. גם אם אתה בטוח שהמתנחלים מחבלים בשלום" טיעון חסר בסיס (אולי הבסיס היחידי שלו זה דברים שאתה שמעת) שרק בגלל שככה אתה שכנעת את עצמך בזה אתה חושב ככה- למרות שפה מסבירים לך אחרת והסברתי בצורה מפורטת ביותר שלא בטוח שזאת משמעות הביטוי בכל פעם שמשתמשים בו הפסקת להסביר למה זה ההקשר של המושג "מתנחבלים"- פשוט אמרת שזה ההקשר ושאתה משוכנע בכך.

ערב רב

New member
מה זה "הפסקת להסביר"?

מה, אני במלחמה מתמדת בה אני חייב לחזור על הסבריי בכל הודעה אחרת אני "מפסיד"? מבחינתי הדיון יכול להסתיים כאן משום שהוא כולל את מירב ההוכחות שאכן הביטוי מתנחבלים הוא גידוף מסית המדמה את המתנחלים למחבלים. למלה מתנחלים יש משמעות ברורה וכך גם למלה מחבלים ולכן החיבור בין השתיים איננו נתון לפרשנות עקלקלה אלא מובן מאליו.

0216

New member
אין עוד מה להוסיף או להוכיח

פשוט האדון הנכבד חושב שהוא ב"מלחמה מתמדת איתך" מה לעשות הם לא מתגייסים (טוב לו יש לעוד זמן) ולא נלחמים אז יש להם זמן להילחם בימנים. את כל הזמן שבעולם. הבאת את כל ההוכחות אין יותר מה להוכיח הוא מנסה למשוך אותך באף (עידו בוא תקפוץ ותגיד עכשיו שזו הסתה נגדך) בכל מקרה אין לו מה להגיד אז הוא חוזר להתחלה.. טקטיקה ידועה שמצביעה על ייאוש וחוזר רצון לסיים במסקנה או בתוצאה שהיא הפסד ולא לרוחו...

עידו דו

New member
היה עניין של זמן עד שתכנס כדי לחמם

אם אתה כבר נכנס לוויכוח אז תן את דעתך בוויכוח ולא תחמם פה את ערב רב עליי. "פשוט האדון הנכבד חושב שהוא"- מוטיב מרכזי בדברים של המון ימנים... תמיד הם יודעים איך כולם חושבים... "הערבים לא רוצים שלום" וכו' מאיפה אתה יודע מה אני חושב? אין לך מושג. ואני לא חושב שאני במלחמה מתמדת עם אף אחד-אני לא בצד הפוליטי שעושה מלחמות. "הם לא מתגייסים"- הם... כולם? אתה מכליל בלי סוף... לי יש הרבה חברים שמאלנים שהם גם קרביים-אז פה אתה סתם כבר אומר דברים דביליים (העצבנות עלתה למח מה?) "הוא מנסה למשוך אותך באף"- שוב, מחמם... תאמין לי שערב רב יודע לחשוב לבד והוא לא צריך את השכל שלך שיחשוב בשבילו. "אין לו מה להגיד"- אין לך מושג אפילו כמה דברים יש לי להגיד. "טקטיקה ידועה שמצביעה על ייואש"- מה זה ניתוח פסיכולוגי? פחחח, קרעת אותי, טקטיקה... כן, אני יושב מול המחשב וחושב על טקטיקה של איך להגיד את הדבר הפשוט ביותר בעולם. "בתוצאה של הפסד ולא לרוחו"- מה זה "הפסד"? אנחנו במלחמה? אתה כל הזמן רק מחפש לנצח... אני סתם בוויכוח עם ערב רב, אך אחד לא ינצח פה. סיכום: אם כבר אתה ככה נדחף לוויכוח אז תתן דעה עניינית ולא הערות אישיות נגדי של מה שאני עושה או לא עושה.

0216

New member
כבכ סיכמנו מי הפסיכולוג פה לא?

אין מה להוסיף כמו שכתבתי ולהוכיח הוכח כבר הכול אתה כמובן לא מקבל את ההוכחה, בעיה שלך!!! אנחנו כבר יודעים מי פה ניתח אותי פסיכולוגית אז מה לעשות התלמיד נשאר תלמיד......... "מתנחבלים" הוא ביטוי של הדגש|שנאה נגד המתיישביםסדגש| המשווה באופן אוטומטי אותם ל"מחבלים" העושים פיגועים אז די לדמגוגיה.. אל תרמה את עצמך לפחות!!! בכל מקרה אני ממש לא מעוצבן. אולי אתה? יום טוב לך..

עידו דו

New member
לחזור על דבריך?

אתה עד עכשיו לא אמרת כלום- כל הזמן אותו דבר: כשאתם אומרים מתנחבלים אתם מתכוונים להשוואה בין מתנחלים למחבלים- אתה גם כל הזמן אומר לנו למה אנחנו מתכוונים וגם לא מסביר... אתה לא אומר כלום במילים מאוד גבוהות ויפות. אני הוכחתי את הטענה שלי: למילה מחבל יש גם משמעות כפועל ואם מישהו אומר מתנחבל הוא יכול להתכוון למתנחל שמחבל במשהו (אין יותר ברור מזה) אתה מסתמך על כלום- כל הזמן אומר, "הרי זה ברור ש"- בלי הסבר בסיסי כל הזמן חוזר על עצמך... וזהו, כאן נגמר הדיון כי זה כבר מתחיל לשעמם אותי לחזור על ההסברים שלי כל הזמן.

ערב רב

New member
אני בספק אם מישהו מקוראי הודעתך

יהיה מספיק טיפש על מנת לקנות את הטיעון ששימוש במלה "מתנחבל" כשם-עצם מגלם בתוכו את משמעות המלה "מחבל" כפועל ולא כשם-עצם. אני גם לא אומר למה אתם מתכוונים אלא מהי המשמעות הברוריה, המקובלת והידועה לכולם של הביטוי. הנסיונות שלך לנסח מחדש את דברי ולעוותם רק מגחיכים אותך.

עידו דו

New member
זה שמתנחבל זה שם עצם

לא אומר שהוא לא יכול להיות מורכב מפועל. "המשמעות הברורה"- המשמעות הברורה לך, אחד שכל הזמן בוכה ומילל במילים גבוהות על "צביעות השמאל", לך זה ברור שמתנחבל זאת השוואה למחבל- אולי כי זה בעצם מה שאתה רוצה שיהיה ברור כדי שיהיה לך על מה להתבכיין.

נכון.

גזענות היא גזענות! הכוונה של אין ערבים-אין פיגועים! היא שאם לא יהיו ערבים (כולם/ן ימותו/ירצחו וכדומה) אז לא יהיו פיגועים. ארתור גיל-קרוב.

0216

New member
חחח לא פלטתי את זה...

אל תענה לי כי אולי אין לך מה לענות לי... אני לא מחפש פשוט זה כל מה שמצאתי פה בפורום הזה... אז למה כתבת לי תגובה אם אני לא שווה יחס חחחח אההה והנה זה המיוחד בשבילך:
שלא תגיד שאני לא יודע לפרגן...

למעלה