מודעה של חי"ל

ערב רב

New member
מודעה גאונית

משום שהיא כלל לא מזכירה את ההתנתקות ולכן כל המזדעזע עושה בעצמו את ההשוואה המתבקשת וכך למעשה מוכיח את צדקתה.

Fleddermaus

New member
שאלה

אתה חושב שההשוואה מוצדקת? אתה מאמין שהשואה מקבילה להתנתקות? (אני לא אגיב לתשובה, לא יגידו ששאלתי כדי לתקוף)

אין מה לומר.

בצד ימין למטה של המודעה הזו כתוב:הינתקות. כך שכיוונו אותנו לחשוב על משו.... והמבין יבין.

ערב רב

New member
השואה זה מונח שכולל הרבה דברים

או שלא, תלוי לפי ההסקפה. בכל אופן מובן מאליו שכעת אין לשרון כוונות להשמיד את יהודי גוש-קטיף. אבל כמו שאמרתי בעבר, ישנם קווי דמיון בולטים בין ההתרחשויות שקדמו להשמדת היהודים במלחה"ע ה-II לבין הדברים שנעשים ליהודי גוש-קטיף - הרדיפות, ההדרה מהחברה ובסופו של דבר הטיהור האתני האלים והברברי. אל תשכח שעד ועדת ונזה גם הנאצים לא השמידו בשיטתיות יהודים אלא העדיפו לגרשם. יש לי אוזן מוסיקלית ובשמאל אני כבר שומע לא פעם קולות הרומזים להשמדת המתנחלים, כמו ב. מיכאל או אביב מפורום זה מצד אחד, ואישים כמו אבו וילן ויואל מרקוס שקוראים לפתוח באש על המתנחלים. ההשוואה לשואה מתבקשת אך איננה שלמה, ולצערי אנחנו הולכים וקרבים להשלמתה.

אם אני מקשר בין המודעה, המפלגה

האירועים ברקע והמסר, קישור שכל ילד יכול לעשות, זה אומר שאני מסכים עם המודעה?

ערב רב

New member
לא, אבל האסוציאציה אומרת הכל

הרי לא יעלה על הדעת שלמפלגות הימין יהיה אסור לפרסם מודעות כנגד השואה השנה הקרובה.. כאמור, זו בדיוק הגאוניות של המודעה. היא פונה רק אל מי שהאסוציאציה בין השואה להתנתקות קופצת לו לראש, שמאלני או ימני, יהודי או ערבי, ולכן היא לא פוגעת באף אחד.

שטויות במיץ תינוקות.

מה הקשר בין האסוציאציה שתיווצר אצל רוב רובו של הציבור הישראלי, בראותו את המודעה, לבין מידת הפגיעה שהיא עלולה לגרום? לא צריך להסכים עם ההשוואה לשואה כדי להכיר אותה, ואת השימוש המגוחך של המתנחלים ותומכיהם בה, במיוחד לאור תכיפות השימוש הזה בחודשים האחרונים, ולכן הבנת המודעה - אין פירושה הסכמה איתה.

ערב רב

New member
הגאוניות היא שההשוואה אינה מפורשת

אלא מותנית בהיווצרות האסוציאציה בספונטניות ע"י המתבונן. יש הבדל בין הבנה שכלתנית של המודעה לבין הבנה אסוציאטיבית, האחרונה הרבה יותר חזקה ומפכחת.

לא נראה לי

שקמפיין הטלאי הכתום, או קמפיין השואה ככלל, הצליח ליצור "הבנה אסוציאטיבית חזקה ומפכחת". להיפך - גם מי שהרגיש אמפתיה למתנחלים לפני כן הרגיש שבקמפיין הזה המתנחלים עברו את הגבול, מהסיבה הפשוטה שהם העזו להשוות יהודים לנאצים. וזה, מסתבר, עדיין טאבו.

ערב רב

New member
דור הולך ופוחת

בימי ימית אנשים חילונים שגרו כמה שנים בימית לא היססו לענוד טלאי צהוב. אם אתה שואל אותי, שרון עבר את הגבול ברגע שהוציא מפיו את המשפט "עד סוף שנת 2005 לא יהיו יהודים ברצועת עזה". מאז, כל ההשוואות לגיטימיות.

0216

New member
אתה טועה... זה ממש לא טאבו

השמאלנים לא מהססים להשתמש בהשוואות של חיילי צה"ל לנאצים ועוד השוואות למיניהם בהקשר לשואה זה לא טאבו זה פשוט אינו לגיטימי כל עוד אתה לא שמאלני שמתנגד "לכיבוש" ודוגל בגירוש..

זה שחלקים בשמאל הקיצוני

משווים את המתרחש כיום למתרחש בתקופת השואה, לא אומר שהטאבו נפרץ, לא באופן מוחלט בכל אופן. הקונצנזוס עדיין דוחה את ההשוואות הללו מכל וכל, מימין ומשמאל, בכל הנוגע ליהודים. ולראייה, התגובה הציבורית לקמפיין הטלאי הכתום.

0216

New member
ההשוואות של השמאל אינן נידחות

"לראייה" המשפט המקומם והמופרך וכו'"גדר ההפרדה יוצרת גטו" וה- השוואה שאין שום "דחייה" כביכול (לפחות אני, לא שמעתי פה שום גינוי או יציאה נגד) לגביה של חיילי צה"ל לנאצים, ליהודי אסור להוציא את זה מהפה סליחה!!! רק ליהודי ימני אסור, במיוחד אם הוא מגן על ביתו!!! את הטאבו הדביקו לימנים כמו תווית עם דבק מהסוג החזק ביותר

גטאות היו הרבה, הרבה לפני הנאצים

"גטו יהודי" היה בונציה עוד במאה ה-16, למשל, וגטו זה כינוי מקובל לשכונה צפופה אליה נדחקים בני עם או גזע מסוים. הקונוטציה לנאצים קיימת, אבל לא באותה עוצמה כמו הקונוטציה של הטלאי הכתום, למשל, טלאי שמזוהה הרבה יותר עם הנאצים, על כל מעשיהם, לא רק על סגירת היהודים בגטאות (והם עשו כמה דברים יותר גרועים, אם אתה זוכר). לא שמעתי מאיש ביח"ד או בעבודה השוואה של צה"ל לנאצים (ושולמית אלוני היא אמנם חברת יח"ד, אך בינה לבין הנהגת המפלגה והפעילות בה אין שום קשר, ולאמירותיה אין שום השפעה), אז מדוע על יח"ד או העבודה לגנותן? כאשר יצאו המתנחלים בקמפיין הטלאי הכתום, היו גם היו גינויים. אגב, למה לא שמעתי גינויים מימין (מהאיחוד הלאומי, למשל), על השוואת צה"ל והממשלה לנאצים מימין?

נכון, אבל פחות.

הזיהוי של הטלאי עם הנאצים הוא הרבה יותר חזק מהזיהוי של הגטאות איתם, כיוון שהגטאות היו תופעה נרחבת בעת המודרנית, וסימון אוכלוסיה בטלאים - לא.

למעלה