מודל בוהר לאטום

מודל בוהר לאטום

יש נוסחא לאנרגיה של אלקטרון : dddd En=13.6*z^2/n^2 ddd זה אנרגיה קינטית או פוט' או שניהם ביחד ? אצלי בספר מבחנים, בפתרונות חושבים שזה רק הקינטית , אם כך , מה האנרגיה הפוט' של אלקטרון במסלול למשל n=3 ?

אם כך : תרגיל טריוואלי

במודל בוהר של אטום המימן , אלקטרון הנמצא ברמה N=3 עובר לN=2 מה השינוי באנרגיה הקינטית של האלקטרון!!!!!! 1. האנרגיה הוכפלה 2. לא השתנתה 3. גדלה ב1.89EV 4. קטנה ב1.89EV בספר שלי עשו E3-E2 קיבלו 1.89 ואמרו שהיא גדלה אני טוען שמה שהם חישבו זה שינוי באנרגיה הכללית , ולא בקינטית..

The DRH

New member
אני חושב כמוך

יש לי הצעה כדי לבדוק את זה. הכח החשמלי הוא שמשמש ככח צנטירפתלי. אחרי מתעסים קצת עם המשוואה מגיעים ש: dd v^2=kq^2/(mr) dd תציב r של הרמה הראשונה והשנייה. תבדוק את המהירויות ותראה באמת מה קרה

אני עצלן

אני אחשב את זה עוד היום יש פה איזה 3 מספרים להציב ,אבל משום מה אני מתעייף כשאני רק חושב על זה.. אבל אל תדאג, אני אנקום עם תשובות

תגיד לי הm שלך מה זה ?

הm זה מסת אלקטרון /פרוטון ? או מסה מצומצת יעני Electron*proton/(electron+proton) dd ?

אוקי , תיקתקתי

הצבתי ת'מסה המצומצמת , שזה כמעט המסה של האלקטרון כי הפרוטון נורא כבד .. V2=10.91 V3=7.28 כל אחד כפול dd 10^5 dd ... אנרגיה קינטית אחת יצאה לי (לפי mv^2/2) 2.414e-19 ושניה 5.42e-19 קיצור אני דיי בטוח שטעיתי איפשהו

ailag

New member
הקוד סקוד

נסה להשתמש בהם מתישהו. |הקו‏ד|En = 13.6*z^2/n^2|סקו‏ד|

אני משתמש בהם בפורום תכנות

כאשר יש לי קוד ארוך כאשר יש לי רק שורה אחת , אין שום סיבה להשתמש הddddddd עובד מצויין

ailag

New member
אז לפחות במקום dddd

תפעיל num lock תחזיק אלט ותכתוב במקלדת המספרים מימין 0253 נשמע מסובך, אבל זה לא. (לרוב גם קונטרול ] עובד)

מה הם חוקי הברירה של בור פוט' WTF

אני אוסיף עוד שאלה.. : נתון אלקטרון ברמת היסוד בבור פוט' חד מימדי אינסופי L, האלקטרון בולע פוטוןן באורך גל 5000A חשב ערכים אפשרים של L .. אחרי ששמתעללים בכמה משוואות מקבלים : L=sqrt(n^2-1)/2.58/10^9 ואז כתוב : "לפי חוקי הברירה deltaN=1,3,5... אזי n=2,4,6... " מה זה חוקי הברירה לעזעזל ?

למעלה