מודיעין עם קב"א 48

Dark Muse

New member
אף אחד לא אומר שאתה לא מדייק

ואני לא חושב שאני גאון או חכם גדול אבל אתה מכליל, וזאת הטעות שלך. אני אסביר לך את זה בדוגמא הכי פשוטה. קצינת מיון בחייל אוויר בדרגת סרן אמרה לי בעצמה שהשיטה לא מושלמת ושככה הצבא ממיין חיילים. אם אתה חושב שקבא או דפר אפילו, מעיד משהו על יכולת של בן אדם, אז פה נמצאת הטעות שלך. יכול להיות שאתה תפגוש הרבה חיילים עם קבא 48-50 שהם אנשים חכמים ובעלי יכולות גבוהות בתחומים שונים והם אנשים שהיית רוצה לשרת איתם, לעומת אנשים עם קבא 54-56 שהם מדברים כמו אדיוטים והתנהגות שלהם דוחה. כל מה שאני אומר לך זה, שקבא זה לא תורה מסיני. זה בסך הכל מדד כללי לכל החיילים בצהל, ובגלל שזה כל כך כללי, חיילים אינדיבידואלים יכולים לקבל נתונים שלא מעידים באמת על עצמם. אני מכיר בן אדם עם קבא 47 שהוא בן אדם ענק, שמי שישרת איתו יהנה ויסמוך עליו, לעומת בן אדם (שטוען) שיש לו קבא 56 והוא אחד האנשים הבאמת יותר טיפשים שראיתי בחיי, ואני לא היחידי שיגיד זאת. אתה לא טעית שאמרת ממה מורכב הקבא והכל, אבל לפסול אנשים ולהגיד שהם דפרניקים ישר בגלל שיש להם קבא 48, זה כמו לשפוט בן אדם בלי להכירו. אני באמת לא מבין למה אתה התחלת לקרוא לי טיפש, אבל אם זאת דעתך, שתהיה. אין לי כוח גם ככה למריבות באינטרנט.

Psych

New member
למען האמת

קראתי לך טיפש בגלל הכינוי שהדבקת לאנשים "צעירים מסכנים", והכנסת דברים לפיהם. אף אחד לא טען שהשיטה מושלמת, גם מלש"ב יכול להגיד לך את זה, ולהיות צודק. גם לא אמרתי שאדם עם קב"א 48 הוא בן אדם פחות טוב או מעניין מאחר עם 56, ממש ממש לא. גם לא טענתי שיש קשר בין ההתנהגות של בנאדם או צורת הדיבור לקב"א. ואני גם לא מדבר על מקרים ספציפיים ומיוחדים. טכנית, הדפ"ר הוא המרכיב המרכזי בקב"א. הדפ"ר מורכב משורה של מבחנים שמה לעשות, בודקים את השכלתו של אדם בתחומים מגוונים. ושוב פעם, פרופורציה, ההבדלים בין דפ"ר 60 ל90 הם לא אסטרונומיים, אבל קיימים, כך גם בין קב"א 48 ל56. מה לעשות, אתה מוזמן לבדוק את זה סטטיסטית, אנשים עם קב"א גבוהה (52-56) יהיו חכמים יותר מאנשים עם קב"א נמוך (46-50). בחוכמה אני מתכוון מבחינה שכלית, בלי שום קשר להתנהגות או אופי. וכמו בכל סטטיסטיקה- יש יוצאים ממנה. איפה ראית שפסלתי מישהו על סמך הקב"א שלו?

Dark Muse

New member
אני מצטט

"יש לו 48, ומצטער, אבל כן, זה מעיד על חוכמה." והתייחסתי לאותם אנשים שהם טיפשים שצוחקים עליו שהוא יהיה עובד רסר במודיעין וכל זה. סלח לי עם כל הכבוד, זה פשוט זלזול בבן אדם רק על סמך הקבא שלו. אתה ראית בעצמך מה הידע של gilibzbz1 במחשבים, שאני בטוח שהרבה עם קבא 56 אין להם מושג וחצי בזה. אתה צריך גם להבין, שקביעת הדפר, כלומר המבחנים בצבא, הם לא בהכרח השיטה הכי טובה למדוד יכולת שכלית של בן אדם. נכון שלרוב זה עובד, ובגלל זה הצבא משתמש במבחנים האלו. אבל יש גם אנשים עם יכולות גבוהות ואנשים מבריקים שיכולים לקבל דפר נמוך וקבא נמוך בגלל כל מיני סיבות שונות ואחרות. זה קורה להרבה, ואין מה לעשות זה חלק מהדרך של הצבא (וזה מה שהקצינה אמרה לי)

Psych

New member
אני מסכים איתך

התגובות שלהם לגבי העובד רס"ר לא היו במקום. ונכון, אמרתי ש48 מעיד על חוכמה (ועכשיו אני מוסיף שזה נכון ברוב הגדול של המקרים לא בכולם). אבל בשום אופן לא פסלתי אותו, ממש לא. אף אחד לא טען שקבעית הדפ"ר היא הדרך הכי טובה, אבל היא דרך שנותנת לך אינדיקציה מסויימת, ובגלל זה הסתייגי ואמרתי שהבדל של שלוש נקודות בקב"א פלוס מינוס הוא לא משמעותי. אין דרך מוחלטת, בגלל זה הקפדתי (ברוב המקרים) לומר שהדבר נכון סטטיסטית\לרוב. ועל הידע שלו במחשבים אני לא חולק. הוא מעבר למכובד.

gadik6

New member
יש הבדל בין ידע לחוכמה...

בלי לפגוע במישהו אבל זה שלאדם יש ידע בתחום מסויים לא הופך אותו לחכם ולא יעזור לו בהתמודדות עם בעיות חדשות... צריך לדעת להתמודד עם בעיות חדשות ולהביא רעיונות חדשים ויצירתיים בתפקידים מסויימים שדורשים קב"א גבוהה... לגבי הדפ"ר, זה שברוב המקרים זה תקף זה כבר טוב, ומי שלמשל יש לו ליקויי למידה יכול להעיד על זה ואז יתחשבו בו והוא לא יפגע בגלל מגבלותיו...

Dark Muse

New member
אם תשם לב

לתפקידים רבים שדורשים רף קבא מסוים, בד"כ יש עוד מיונים לפני, שרבים עם קבא גבוה נופלים בהם. קבא זה פשוט הדרך של הצבא למיין חיילים לפי קבוצות איכות, בדרך המהירה ביותר. לתפקידים גבוהים וכאלה, בד"כ יש מיונים נוספים שהם קשים מאד, שרק באמת אלו שיש להם יכולות גבוהות יגיעו אליהם. באזרחות אגב, אף אחד לא מסתכל על ה IQ\קבא שלך. מסתכלים על הידע שלך נטו. אלא אם כן מישהו רוצה לחדש לי?

gadik6

New member
כן אני רוצה לחדש...

ראשית זה שיש לך קב"א גבוהה לא בהכרח מספיק בגלל זה יש גם מבחנים יותר מקיפים ומעמיקים כדי לקחת באמת את ההכי טובים, אפשר להגיד שהקב"א היא אמצעי מיון ראשוני... והחידוש הוא שכדי להתקבל למקומות עבודה מסויימים (גם לתפקידים בכירים ויוקרתיים) צריך לעיתים לעבור מבחנים שכוללים מבחני אישיות וגם מבחני אינטילינציה שונים... ככה שגם בקבלה לעבודה בחלק מהחברות מסתכלים על זה... למשל בסלקום אם אני לא טועה יש מבחן כדי להתקבל לעבודה (אומנם זה לא משהו קשה כל כך אבל עדיין עובדה שזה קיים)... דרך אגב חבל שכדי להיבחר לכנסת לא צריך לעבור מבחנים כאלו, אולי אז המצב היה טוב יותר...

Katia18

New member
כן אבל

בשביל שתוכל לפחות להגיע למיונים של התפקידים האלה, אתה חייב שתהיה לך קב"א גבוהה, אחרת הסיכויים שלך אפסיים. זה סוג של מיון מוקדם שבטוח יש לו משמעות כלשהי אחרת איך תסביר את העובדה שלדוגמא בד"כ כל המצטיינים בתיכון/בגרויות הם בעלי קב"א 54+?! (ותכלס זה ככה)

Dark Muse

New member
שוב את מדברת מחוסר ידע

לי היה אחד בטירונות עם קבא גבוה ואין לו בגרות. אין שום קשר בכלל. תשאלי את עצמך את זה הפוך, האם אנשים עם קבא לא הכי גבוה (נגיד 49-51) יכולים להצליח בקורסים ובמיונים מסויימים? תהיי בטוחה שיש כאלו שיכולים.

Katia18

New member
לא אמרתי שומדבר

שמעיד על חוסר ידע ציינתי עובדות פשוטות חבל שאתה לא מוכן לקבל אותן, אבל זו האמת. ואגב, קשה לי להאמין שיש מישהו ללא בגרות עם קב"א 56.. או "אפילו" 54

Dark Muse

New member
חבל על הויכוח

אני רק אגיד לך, שתעודת בגרות זה בסך הכל מידת השקעה ורצון ללמוד. את המסקנה תעשי לבד

Katia18

New member
אני יודעת מה זה תעודת בגרות

תאמין לי יש לי מושג קטן בזה אבל זה לא משנה את העובדה שמישהו ללא תעודת בגרות לא יהיה בקבוצת איכות גבוהה מבחינת הצבא. זה הכל וזה עובדתי, ובהחלט אין טעם להתווכח על כך

yoniBLA

New member
תתפלאי ../images/Emo13.gif

לי אין בגרות, זה לא ממש הפריע לי ...

Katia18

New member
אז רגע, הרשה לי להתערב

אם באמת אין הבדל מבחינת יכולת בין מישהו שיש לו קב"א 48 לזה שיש לו 56, אז למה בעצם צריך את זה?! למה יש את ההבדל הזה בכלל? ולמה בקורסים מסויימים שנחשבים "איכותיים" דורשים קב"א מעל 54?? אין קשר ליכולת אישית? נשמע מוזר...

Dark Muse

New member
כי באופן כללי זה עובד

כי הצבא יודע שזה עובד, ואם זה עובד אז לא משנים. אבל את צריכה להבין שיש כמה אחוזים שנקבע להם נתונים שהם לא בהכרח מעידים על היכולות האמיתיות שלהם מכל מיני סיבות. אפרופו קורסים, תמיד נכנסים לקורסים אנשים שלא עומדים ברף הנתונים. קורס קצינים הוא אולי המפורסם בהם.

Katia18

New member
לגבי קורס קצינים

תלוי איזה... לא נראה לי שאחד שיש לו קב"א 48 יכול להיות טייס, וזו האמת העגומה (או שמא היא לא כזו עגומה? - תלוי בנקודת המבט)

yoniBLA

New member
ממה שאני יודע

ככל שהתפקיד אליו אתה מנסה להתקבל "יותר נחשב", כך הם מייחסים פחות חשיבות לקב"א, בגרויות וכו'. אם יש לך יכולות יוצאות דופן בתחום מסוים, תתחיל לשלוח פקסים ולברר על יחידות שעוסקות בנושא ועורכות ראיונות. בהצלחה

למעלה