מודט 1..........

• פותח הנושא R2
  • פורסם בתאריך

R2

New member
מודט 1..........

אתה אומר:כאשר המידיטציה מתרחשת..... הרי אדם עושה מידיטציה,כמו שהוא עושה ספורט למשל, או כל דבר אחר. אתה אומר שמדיטציה מתרחשת,מה היא תתרחש לבד,מעצמה?

מודט1

New member
שלבים ב"מדיטציה".

אדם גם שהוא נמצא ב"מדיטציה" עדין שומר על תחושת שניות, זה אומר שהוא מודע לזה שהוא חווה חוויה. זוהי "רמה" מסויימת. אך שהוא מתעלה ומגיע למצב הנקרא "סמהדי" ("תודעת על")השניות נעלמת , ונשארת רק החוויה, ההויה, או איך שתרצה לנסח את זה. זו הכוונה , וזו השאיפה. רמה מהרישי היה אומר: ראשית, אמור לי מיהו האדם ? ברכות.

emptyness

New member
זה מה שמלמדות דולנו ונירו

איך נעלמת המודעות ונישארת רק החוויה איך האדם הופך להיות הטבע .

R2

New member
האם באקט.....?

האם באקט המיני שמגיעים לאורגזמה,מתרחשת מדיטציה ?

emptyness

New member
תעלם בתוך האקט והאורגזמה ותהנה

ושכח מהמדיציה , שכח את המודעות עזוב את המחשבות רק תהנה זה המצב הכי טבעי שלך .

drall

New member
לא, בשם אלוהים , מה פתאום?

באקט המיני , במקרה הטוב , נוצר איזה קצר במוח , איזו הצירות של התודעה. זה נובע מזה שהצ´אקרה השניה משתלטת על הגוף והצ´אקרה הזאת אינה חושבת או עוסקת בחישובים. זה כמו להגיד שכשנותנים לך עם פטיש על הראש מתרחשת מדיטציה. יש טכניקות מדיטציה שמתעסקות עם הצ´אקרה השניה והן לעיתים נותנות הרגשה שדומה לאקט מיני רק שכאן ה"אורגזמה" יכולה להמשך עשר דקות או חצי שעה, אבל הדימיון הוא טכני ולא מהותי. ודרך אגב , זה לא שיש לי משהו נגד סקס אדרבא ואדרבא , כל היום וכל הלילה דרול

emptyness

New member
מודט הגדיר את זה מאוד יפה

במושגים של שניות וחוויה ,במקום להיות החוויה אתה מציע להתעסק עם הצ´קרות ,איזה בזבוז .

drall

New member
טוב אני אענה לך

כי אני לא רואה שתקבל תשובה מובנת ממקום. מדיטציה היא לא מצב מלאכותי של התודעה , היא מצב טבעי , זאת אומרת שעל פניו היא יכולה להתרחש באופן טבעי. העניין הוא שהאנשים רחוקים מהמצב הזה בדרך כלל אז מבצעים טכניקות כדי לנסות ולזמן את המצב הזה. ככל שהאדם יותר מנוסה כך יותר קל לו , עד שהוא לא צריך טכניקות בכלל. אני אתן לך דוגמא מזעזעת. התקף לב קורה באופן טבעי , אבל לפעמים הרופאים רוצים לביים אותו ואז הם עושים תהליך שנקרא צינתור שהוא "התקף מלאכותי". למרות כל מה שאמרתי , קורה שמדיטציה מתרחשת מעצמה , גם אצל אנשים שלא שמעו בכלל עליה. לי זה היה קורה כשהייתי קטן והייתי רוכב על אופניים בלי ידיים צ´או דרול

emptyness

New member
על אותו משקל

ישנם הרבה מאוד אנשים מוארים שמעולם לא לא שמעו את המושג הארה .

R2

New member
אז אנשי המערות בצפת....

או כל מי שחי בטבע לא צריך טכניקות למדיטציה ? האם ילד בן ארבע שנים שחי באופן טבעי,הוא במצב מדיטציה מתמשך ?בלי טכניקות..!!

emptyness

New member
לא כל אחד זקוק למדיטציה

המדיטציה היא כלי (לא מטרה) לצמיחה רוחנית . המטרה להגיע למצב הטיבעי שלנו , לחיות את החוויה של כל רגע כאן ועכשיו ולהשתחרר מכל מה שעוצר בעד זה ,אחרי זה המדיטציה יכולה להיות הסטוריה .

R2

New member
אבל בפורום כאן אומרים שמדיטציה היא

המטרה

drall

New member
אף פעם אל תתבלבל בין הארה לטימטום

ויש הרבה אנשים שינסו לגרום לך לחשוב ככה זה בגלל שאין בעיה להפוך אנשים למטומטמים ילד בן ארבע בראשית דרכו , אולי אינו מתוסבך או מעוות אבל הוא חסר אונים. האנשים שהמצב השכלי הוא כשל ילד בן ארבע מכונים בלשון המקצועית בשם "מפגרים" ואת זה אתה בטח יודע . ילד בן ארבע או מבוגר עם שכל בגיל ארבע לא יכול לשרוד יום אחד של חורף, או שתוך כמה ימים הוא ימות מדלקות או מרעב. מתוך נקודת המבט הזאת , באמת שלא צריך להתעסק במדיטציה או בהארה, אפשר פשוט להתאבד. הזקנים במערות בצפת , או יתר המטורללים הדומים להם אינם מוארים. הם סתם אנשים שלא הצליחו להסתדר עם העולם אז הם מנסים לבנות לעצמם אלטרנטיבות. הם דומים לאנשים שמשתמשים בסמים. עוד דבר המדיטציה היא המטרה של מי שעושה מדיטציה, או לפחות ככה היא אמורה להיות כדי להיות אפקטיבית. זה הכל בדומה לכך אנשים שקונים כרטיס אוטובוס , המטרה שלהם להגיע לחיפה או לאשקלון, אין שום דבר מעבר לזה. אם תמשיך לתהות לגבי מטרות שנמצאות אי שם בערפילי הקיום שאותם לא ראית ולא חווית , לא תגיע לשום דבר מעבר לכאב ראש ואולי תסכול צעד אחרי צעד דרול

shant

New member
דרול ../images/Emo70.gif

אמרת כאן משהו מקומם מאוד... ואף אחד כאן אפילו לא שם לב.... "הזקנים במערות בצפת, או יתר המטורללים הדומים להם אינם מוארים" אז ככה... תרשה לי להעיר/להאיר את מחשבתך ועינייך: איך בתור אדם שעוסק במדיטציה ומנהל פורום הנושא את שמה (ולכן אני מניחה גם שמבין מאוד בנושא..) אתה מתבטא בצורה כל-כך ביקורתית ושופטת? מטורללים? דומים לאנשים שמשתמשים בסמים? לאן הגענו אם דווקא אנשים שבחרו לחיות את חייהם בדרך חסרת שפיטה (או לפחות, כמה שפחות), דרך המדיטציה והקבלה (לא במובן הדתי..) מתבטאים בכזאת צורה, ועוד בכזה פורום... מי נתן לך (או לי, או לכל אחד אחר) את הזכות לומר על מישהו שהוא מטורלל... על מה ולמה? הוא בחר לחיות בדרך שלא ניראת לנו? הוא מאושר ממשהו שנראה לנו מטורף לגמרי? זה אומר שהוא מטורף?? הם לא הסתדרו עם העולם, אז זו הדרך שבחרו. ואולי העולם הוא זה שכרגע לא מסתדר איתם (הרי אנחנו אומרים שהם משוגעים...כמו נרקומנים...מטורללים...). יש אנשים שבוחרים לנסות לתקן את העולם, יש המון דרכים ושיטות, והמון כאלה שעדיין לא המציאו, ויש אנשים שבוחרים לשים הכל בצד ולהתמודד עם החיים שלהם בדרך ש-לנו נראית כדרך מוזרה. אז מה? אז זה ´לא נכון´? מי אמר? מי יודע מה ´נכון´ ומה ´לא נכון´? בקושי לגבינו אנחנו יודעים.... אז לגביי "סדרי עולם"...? ומי הוא מואר, אתה יודע? אתה יכול לשפוט? יש אנשים שלא ישבו במדיטציה שעה ובכל זאת הם מוארים... יש אנשים שאפילו לא יודעים שהם עושים מדיטציה, ושזה דרך החיים שלהם, והם מוארים... יכול להיות שהם אפילו לא יודעים את זה... ומי יגיד להם שהם ´לא´? אתה? בתור מה...? מי קובע מי מואר ומי לא, ועל-פי מה? רק אם אדם יושב כולו בגדים לבנים באיזה אשארם בהודו או מחייך לאנשים אשר עולים לרגל לבקר אותו באיזה יער בדרום אמריקה- הוא מואר? (כל השאלות האלה מגיעות לא רק לשם אמירת דעתי, אלא גם כדי לקבל תשובה, אם קיימת בך...) דבר נוסף אך מכיוון אחר- אני מחזקת את דבריך בנוגע ל´מטרה´...מדיטציה יכולה להיות אפקטיבית כאשר אתה מתרכז בה, רק בה, וממנה גדל, אבל הגדילה הזו אינה לשם משהו... אלא לשם הגדילה בלבד. אני אשמח, אגב, אם יש לך משהו להוסיף בנושא
זהו בינתיים יום טוב!

drall

New member
מי שמואר

לא צריך את האישור שלי או את האישור שלך ובאותה מידה אני לא צריך את האישור שלך כדי לקרוא למישהו מטורלל. באופן תיאורטי באמת יכול להיות שיש אנשים שהם מוארים בלי לדעת מזה ובלי לעשות מדיטציות ובלי לדעת כלום על כל הדברים שמדברים עליהם בפורום הזה. אבל אני בן אדם מאוד מעשי ובאופן מעשי יש הרבה אנשים טיפשים וחלשים שמחפשים פתרונות קלים. יש מהם כאלו שיכולים להגיד כל היום שהעולם לא בסדר ושהטכנולוגיה חונקת את האדם ושהפוליטיקאים מושחתים וכל זה , ואז הם מרגישים יותר טוב עם עצמם , כאילו הם יותר מוצלחים מהעולם החומרני והרע. ויש אחרים שבוחרים לשים סמרטוט על הראש , להסתובב בהרים ולחיות מנדבות. זה לא בגלל שהם מצאו את הדרך הנכונה לחיות , אלא פשוט אין להם מספיק כוח לדאוג לעצמם לדירה או ללכת לעבוד. אם ישנם כמה פתאים שחושבים שהאנשים האלו מוארים או קדושים או חכמים זה רק הופך את ההופעה למגוחכת יותר. עד כאן? יש פתגם טאואיסטי מאוד נחמד , שהוא לא האמת המוחלטת , אולי , אבל הוא לא רחוק ממנה. "האדם הנאור אינו שובר את החוקים , אלא מתעלה מעליהם." זה אומר בלשון יותר פשוטה, שאם כולם משלמים משכנתא , תשלם גם אתה , אם כולם הולכים למילואים , תלך. אחרי הכל, אם זה מה שכולם עושים , זה לא אמור להיות כל כך קשה. אחרי הכל, אם כל היקום נפתח בפניך , כל הדברים השיגרתיים לא אמורים להיות בעיה, נכון? מעבר לכל זה , אמר פעם איפקורוס "האדם הוא קנה המידה לכל דבר." אם את לא מאמינה תראי איך מתארים מכוניות , מרווחת , צפופה , ענקית. למי היא צפופה , לנמלים? לפילים? בני אדם הם קנה המידה ובתור קנה מידה מידה לדברים שאני מתאר אני בוחר את עצמי כי אני מכיר את עצמי יותר טוב מאשר אני מכיר אחרים. על פי זה אני שופט מחליט מה טוב , מחליט מה רע מחליט מי מואר ומי מפגר ואם השיפוט שלי לא מקובל עלייך את יכולה לא להסכים דרול

shant

New member
אני מתלבטת מאיפה להתחיל.....

זוהי לא התקפה אישית. זוהי כלל לא התקפה. קח את הדברים כפי שהם נקראים....:) בגדול, אתה יודע מה, אני פשוט אגיד לך כך: אני לא יודעת. אני לא יודעת אם הפירוש שלך לפתגם "האדם הנאור אינו שובר את החוקים, אלא מתעלה מעליהם"- הוא נכון. אני הבנתי אותו בצורה שונה ל-ג-מ-ר-י, מדהים כמה אחרת לקחתי אותו וממנו, אבל זה הרי בסדר גמור, וזה גם מה שיפה, ומי מאיתנו צודק? יותר נכון להגיד: אף אחד מאיתנו לא טועה. אני לא יודעת אם השפיטה שלך טובה או נכונה. אני מאמינה שבדרך הרוחנית בה בחרתי אין לה מקום. האמונה הזו מגיעה מתוך הבנה אישית שלי וכתוצאה מלמידה מהתנסויות- בהם שפיטה וביקורת לקחו אותי למקומות שלא עשו *לי* טוב. חוצמזה שהביקורת הרי אומרת הרבה יותר על המבקר מאשר על המבוקר... וברור שאתה שופט על-פי האדם שאתה מכיר הכי טוב- והוא עצמך. אבל, ידוע לך שהאדם הזה אינו יודע הכל... אני לא יודעת אם הדרך בה הצגת את ´אנשי המערות מצפת´ נכונה. הרי אני יכולה להציג אותם אחרת לגמרי, וזה ישמע כל-כך שונה!!! מאיפה אתה יודע שהם אנשים טיפשים וחלשים, שלא יודעים איך להתמודד עם הטכנולוגיה והפוליטיקאים אז הם מחפשים פתרון קל והולכים לשבת באיזו מערה? מאיפה... אני *לא יודעת מספיק* כדי לקרוא להם בשמות, או תארים, או להתיימר לדעת למה הם יושבים שם. אולי הם לא מאמינים בטכנולוגיה? אולי מפחדים ממנה? אם זה המצב גם אני לא רואה בהם ´מוארים´ במיוחד.. אבל אני לא יודעת אם זה המצב! ומי אנחנו שנגיד להם מהי הדרך הנכונה לחיות. דרול, מהי הדרך הנכונה לחיות? מדבריך משתמע שאתה יודע... אני לא פתיה, ואני לא מאמינה לכל דבר שאני שומעת, אבל, אני לפחות רוצה לחשוב שאני מקשיבה.... ולא רק מקשיבה- אלא נותנת לאנשים לשתף אותי. תראה, בתור מנהל פורום, ועוד פורום מדיטציה, יש לך אחריות, ואחריות לא קטנה כלל. אנשים שאין להם מושג נכנסים לכאן, אם מתוך סקרנות אם מתוך רצון להתחיל במסע האישי שלהם אל עבר עצמם, אם מתוך שעמום, אם מתוך ´מקריות´. הנושאים בהם הפורום הזה מתעסק הם רגישים מאוד. הרי בעצמך פירטת את סוגי אבי הטיפוס של המדריכים, וכתבת כמה יכול להיות מסוכן כאשר המדריך בעצם בסה"כ מתיימר להיות כזה... אני בשום פנים ואופן לא חושבת שאתה כזה, אני רוצה שתבין איזו אחריות יש לך. אנשים שלא מבינים עדיין דבר בנושאי הפורום יכולים לקבל את דברייך כתורה מסיני, בעוד הם לא. גם דבריי שלי לא אך אני משתדלת לציין זאת, כדי לשמור על פרופורציות ועל הבנה נכונה, של אותו בנאדם כמובן... - כי נכון, האחריות על הבנת הדברים היא של האדם עצמו, אך אני צריכה לעשות כל שביכולתי כדי לעזור לו- כיוון והוא עדיין בתחילת דרכו, ויכול להרגיש אבוד ואובד לגמרי מכל מה שנכתב לו, וכך לקחת את זה בצורה אחרת לגמרי.. האם אני מצליחה להיות מובנית? אם לא, רק תגיד
אשמח להסביר בצורה שונה... ההרגשה שלי היא שאתה כותב את דעותיך (ודרול, בסה"כ אלו הם דעותייך... ולא "חוקיי שמיים"
)- בכזו נחרצות וקביעת עובדות בשטח, שלא משנה כמה אדם מעשי תהיה, גם למעשיות יש תחום אפור, ולכן קשה לי כאדם בדרך הזאת- להסכים עם כך. ומותר לנו לא להסכים, אתה יודע... (אפילו כדאי לפעמים, לא? ככה נוצר דיאלוג..) ומה שאני מנסה להגיד הוא שאתה יכול להביא את דעתך (שאני מרגישה שמלומדת, אך היא בכל זאת דעתך ע"פ השקפתך, אמונתך, ודרכך...) ואני יכולה להביא את דעתי, והעניין כאן הוא לפתח דיון... לדבר על זה... ללמוד אחד מהשני.. להתפתח... למדתי המון מדברים שכתבת כאן, ועל כך תודה גדולה
(ואגב, נהנתי לאללה מהמאמר על הקונדליני, פחות מהמאמר הראשון על ההבדלים בין הויאפסנה לטראנסד´, שוב- לאו דווקא בגלל מה שכתבת אלא יותר כי הדברים כתובים בכזו נחרצות ובניסוח שמתקבל כ-אלו הדברים ועזבו ויכוחים, אבל שוב- בסה"כ אחלה אחלה ואני מעריכה אותך מאוד...) המחשבות והתחושות שלי מקריאה לא מבוטלת של הודעות בפורום מתחילתו (בהפסקות, פה ושם) היא שאין כאן במה לדיונים ששני הצדדים יכולים להתפתח מהם, או לפחות לא הבמה שהייתי רוצה שתהיה. ניתקלתי לא מעט בביטול דיעות אחרות של משתתפים שונים על-ידך. וזה צרם לי, כיוון שאתה הוא מנהל הפורום. זה לא אמור לתת לך את הזכות או החובה (תלוי איך נסתכל) לפחות הראשונית לנווט את הדיונים כך שתהיה הפריה הדדית, הבאת כל הצדדים, השקפות, אמונות? אני יכולה לציין בפנייך מספר פעמים בהם רציתי לכתוב את דעתי וראייתי דברים מסויימים, אך לא עשיתי זאת מחשש שמא "אינה נכונה", או לפחות- תתקבל כך על-ידך (וברגע שאתה מנהל הפורום, אז כן, זה משנה.) האם כך זה צריך להיות? אני יודעת על אדם נוסף איתו דיברתי ש"פחד" לכתוב כאן את דעתו. זה לא שאתה בחור מאיים דרול, כלל וכלל לא, להפך- אני בטוחה שבחיים ממש לא, אך הרושם שנוצר הוא- אם אתה לא מסכים- עדיף שתשב בשקט, כי תשובה של ממש לאחר מכן לא תקבל... יש לי פאק מסויים, ואני אוהבת לחשוב שאם אני נמצאת בשיחה עם מישהו- שנינו משתפים אחת את השניה בדברינו- הוא מקבל משהו ממני.. הוא לא חייב לאמץ את דבריי/מחשבותיי, אבל אפילו לדעת שבדיעותי (שיכולות להיות מנוגדות לשלו)- חיזקתי לו משהו, הארתי לו משהו בדעותיו שלו- עושה אותי מאושרת... ובסך-הכל, פורום מדיטציה זה לא פורום תזונה ודיאטה, למרות שגם שם אם תיתן תפריט לא נכון תגרום למישהו למשהו לא חיובי במיוחד. אלא זה פורום שמתעסק בנפש, ובהגדרה קיצונית- באיך להתעסק איתה (כמובן שזו לא ההגדרה שלי, פשוט עשיתי את זה בהקצנה). מדיטציה- וכאן, בעיניי, צריך להיות מאוד זהירים... אם בהתנסחויותינו (וואו, איזו מילה..
) ואם בדברינו, כיוון שבסך של הסכך של הסך הכל- הצעד הראשון להארה הוא ההבנה שאיננו יודעים כלום... איננו יודעים דבר. ומי שמכיר בכך- נמצא על דרך המלך... זה לא סותר את העניין שמבורך ללמוד ולדעת יותר ויותר, אך אל לנו להתיימר לדעת הכל... ולסיום, וסליחה על האורך, מקווה שנמצאה הסבלנות לקרוא הכל, שוב- זוהי לא התקפה, ואני מקווה שכך הצלחתי גם להיקרא. הדברים, אגב, מופנים אליך דרול כמנהל הפורום, אך לא רק. ערב טוב

למעלה