אני מתלבטת מאיפה להתחיל.....
זוהי לא התקפה אישית. זוהי כלל לא התקפה. קח את הדברים כפי שהם נקראים....

בגדול, אתה יודע מה, אני פשוט אגיד לך כך:
אני לא יודעת. אני לא יודעת אם הפירוש שלך לפתגם "האדם הנאור אינו שובר את החוקים, אלא מתעלה מעליהם"- הוא נכון. אני הבנתי אותו בצורה שונה ל-ג-מ-ר-י, מדהים כמה אחרת לקחתי אותו וממנו, אבל זה הרי בסדר גמור, וזה גם מה שיפה, ומי מאיתנו צודק? יותר נכון להגיד: אף אחד מאיתנו לא טועה. אני לא יודעת אם השפיטה שלך טובה או נכונה. אני מאמינה שבדרך הרוחנית בה בחרתי אין לה מקום. האמונה הזו מגיעה מתוך הבנה אישית שלי וכתוצאה מלמידה מהתנסויות- בהם שפיטה וביקורת לקחו אותי למקומות שלא עשו *לי* טוב. חוצמזה שהביקורת הרי אומרת הרבה יותר על המבקר מאשר על המבוקר... וברור שאתה שופט על-פי האדם שאתה מכיר הכי טוב- והוא עצמך. אבל, ידוע לך שהאדם הזה אינו יודע הכל... אני לא יודעת אם הדרך בה הצגת את ´אנשי המערות מצפת´ נכונה. הרי אני יכולה להציג אותם אחרת לגמרי, וזה ישמע כל-כך שונה!!! מאיפה אתה יודע שהם אנשים טיפשים וחלשים, שלא יודעים איך להתמודד עם הטכנולוגיה והפוליטיקאים אז הם מחפשים פתרון קל והולכים לשבת באיזו מערה? מאיפה... אני *לא יודעת מספיק* כדי לקרוא להם בשמות, או תארים, או להתיימר לדעת למה הם יושבים שם. אולי הם לא מאמינים בטכנולוגיה? אולי מפחדים ממנה? אם זה המצב גם אני לא רואה בהם ´מוארים´ במיוחד.. אבל
אני לא יודעת אם זה המצב! ומי אנחנו שנגיד להם מהי הדרך הנכונה לחיות. דרול, מהי הדרך הנכונה לחיות? מדבריך משתמע שאתה יודע... אני לא פתיה, ואני לא מאמינה לכל דבר שאני שומעת, אבל, אני לפחות רוצה לחשוב שאני מקשיבה.... ולא רק מקשיבה- אלא נותנת לאנשים לשתף אותי. תראה, בתור מנהל פורום, ועוד פורום
מדיטציה, יש לך אחריות, ואחריות לא קטנה כלל. אנשים שאין להם מושג נכנסים לכאן, אם מתוך סקרנות אם מתוך רצון להתחיל במסע האישי שלהם אל עבר עצמם, אם מתוך שעמום, אם מתוך ´מקריות´. הנושאים בהם הפורום הזה מתעסק הם רגישים מאוד. הרי בעצמך פירטת את סוגי אבי הטיפוס של המדריכים, וכתבת כמה יכול להיות מסוכן כאשר המדריך בעצם בסה"כ מתיימר להיות כזה... אני בשום פנים ואופן לא חושבת שאתה כזה, אני רוצה שתבין איזו אחריות יש לך. אנשים שלא מבינים עדיין דבר בנושאי הפורום יכולים לקבל את דברייך כתורה מסיני, בעוד הם לא.
גם דבריי שלי לא אך אני משתדלת לציין זאת, כדי לשמור על פרופורציות ועל הבנה נכונה, של אותו בנאדם כמובן... - כי נכון, האחריות על הבנת הדברים היא של האדם עצמו, אך אני צריכה לעשות כל שביכולתי כדי לעזור לו- כיוון והוא עדיין בתחילת דרכו, ויכול להרגיש אבוד ואובד לגמרי מכל מה שנכתב לו, וכך לקחת את זה בצורה אחרת לגמרי.. האם אני מצליחה להיות מובנית? אם לא, רק תגיד
אשמח להסביר בצורה שונה... ההרגשה שלי היא שאתה כותב את דעותיך (ודרול, בסה"כ אלו הם
דעותייך... ולא "חוקיי שמיים"
)- בכזו נחרצות וקביעת עובדות בשטח, שלא משנה כמה אדם מעשי תהיה, גם למעשיות יש תחום אפור, ולכן קשה לי כאדם בדרך הזאת- להסכים עם כך. ומותר לנו לא להסכים, אתה יודע... (אפילו כדאי לפעמים, לא? ככה נוצר דיאלוג..) ומה שאני מנסה להגיד הוא שאתה יכול להביא את דעתך (שאני מרגישה שמלומדת, אך היא בכל זאת דעתך ע"פ השקפתך, אמונתך, ודרכך...) ואני יכולה להביא את דעתי, והעניין כאן הוא לפתח דיון... לדבר על זה... ללמוד אחד מהשני.. להתפתח... למדתי המון מדברים שכתבת כאן, ועל כך תודה גדולה
(ואגב, נהנתי לאללה מהמאמר על הקונדליני, פחות מהמאמר הראשון על ההבדלים בין הויאפסנה לטראנסד´, שוב- לאו דווקא בגלל מה שכתבת אלא יותר כי הדברים כתובים בכזו נחרצות ובניסוח שמתקבל כ-אלו הדברים ועזבו ויכוחים, אבל שוב- בסה"כ אחלה אחלה ואני מעריכה אותך מאוד...) המחשבות והתחושות שלי מקריאה לא מבוטלת של הודעות בפורום מתחילתו (בהפסקות, פה ושם) היא שאין כאן במה לדיונים ששני הצדדים יכולים להתפתח מהם, או לפחות לא הבמה שהייתי רוצה שתהיה. ניתקלתי לא מעט בביטול דיעות אחרות של משתתפים שונים על-ידך. וזה צרם לי, כיוון שאתה הוא מנהל הפורום. זה לא אמור לתת לך את הזכות או החובה (תלוי איך נסתכל) לפחות הראשונית לנווט את הדיונים כך שתהיה הפריה הדדית, הבאת כל הצדדים, השקפות, אמונות? אני יכולה לציין בפנייך מספר פעמים בהם רציתי לכתוב את דעתי וראייתי דברים מסויימים, אך לא עשיתי זאת מחשש שמא "אינה נכונה", או לפחות- תתקבל כך על-ידך (וברגע שאתה מנהל הפורום, אז כן, זה משנה.) האם כך זה צריך להיות? אני יודעת על אדם נוסף איתו דיברתי ש"פחד" לכתוב כאן את דעתו. זה לא שאתה בחור מאיים דרול, כלל וכלל לא, להפך- אני בטוחה שבחיים ממש לא, אך הרושם שנוצר הוא- אם אתה לא מסכים- עדיף שתשב בשקט, כי תשובה של ממש לאחר מכן לא תקבל... יש לי פאק מסויים, ואני אוהבת לחשוב שאם אני נמצאת בשיחה עם מישהו- שנינו משתפים אחת את השניה בדברינו- הוא מקבל משהו ממני.. הוא לא חייב לאמץ את דבריי/מחשבותיי, אבל אפילו לדעת שבדיעותי (שיכולות להיות מנוגדות לשלו)- חיזקתי לו משהו, הארתי לו משהו בדעותיו שלו- עושה אותי מאושרת... ובסך-הכל, פורום מדיטציה זה לא פורום תזונה ודיאטה, למרות שגם שם אם תיתן תפריט לא נכון תגרום למישהו למשהו לא חיובי במיוחד. אלא זה פורום שמתעסק בנפש, ובהגדרה קיצונית- באיך להתעסק איתה (כמובן שזו לא ההגדרה שלי, פשוט עשיתי את זה בהקצנה). מדיטציה- וכאן, בעיניי, צריך להיות מאוד זהירים... אם בהתנסחויותינו (וואו, איזו מילה..
) ואם בדברינו, כיוון שבסך של הסכך של הסך הכל- הצעד הראשון להארה הוא ההבנה שאיננו יודעים כלום... איננו יודעים דבר. ומי שמכיר בכך- נמצא על דרך המלך... זה לא סותר את העניין שמבורך ללמוד ולדעת יותר ויותר, אך אל לנו להתיימר לדעת הכל... ולסיום, וסליחה על האורך, מקווה שנמצאה הסבלנות לקרוא הכל, שוב- זוהי לא התקפה, ואני מקווה שכך הצלחתי גם להיקרא. הדברים, אגב, מופנים אליך דרול כמנהל הפורום, אך לא רק. ערב טוב