מודאגת .. ריטליןla

schlomitsmile

Member
מנהל

randy1982

New member
בדיוק כמו אצלנו.

אם הבעיה העיקרית היפריות ולא קשב,
מה גם שקשב בגיל כזה צעיר פחות חשוב,
עדיף לעבור לתרופה שמאזנת היפריות ותוקפנות.
ריטלין נועד לקשב וריכוז בעיקר.

randy1982

New member
יש גם סטראטרה.

ניסינו לקחת אותה לפני כמה חודשים,
הנוירולוגית המליצה מאוד.
הבעיה שזה בא בכדורים בלבד ולא הצלחתי לתת לו...

nirity1

New member
אני יודעת שיש תרופה אחרת שמיבאים מחול

אני לא זוכרת את שמה. אבל היא ללא תופעת לוואי של ילד כבוי.
בנתיים יש כל מני סוגי מזון שהוצאתם מהדיאטה עוזרת להפרעות קשב לדוגמא צבעי מאכל וגלוטן

randy1982

New member
לבן שלי ניסו לדחוף ריטלין בגיל 4

אז סירבתי.
בגיל 5 ניסיתי - היה כמו זומבי, מסוגר בעצמו, חרדות.
הפסקתי.
בגיל 6 ניסיתי שוב <תחת איומים לא לשבץ בבי"ס רגיל>, שוב היה על הפנים.
היום הוא בן 7, מטופל בניאולפטיל, השפעה הרבה יותר טובה.

גם אני מאשדוד, הפסיכיאטרית של יחידה לגיל הרך פה נוהגת לרשום ריטלין לכל מה שנושם.
כדאי לגשת לעוד מומחה שאולי יציע פיתרון טוב יותר.

TikvaBonneh

New member
האם הוא מאובחן בספקטרום?

העזרה לילד בספקטרום צריכה להיות התאמת המסגרת החינוכית אליו, ולא תרופות. בודאי בגיל כזה צעיר.

רעיה85

New member
שלום לאמא המודאגת,

ראשית לא צריך להיות מודאגת. הישארי רגועה, פשוט צריך לבדוק את כל האופציות לפני שמקשיבים לרופאים ונותנים תרופות לילדים שלנו:)
התענייני באינטרנט, יש הרבה פורומים יש כאן בתפוז פורום של הפרעות קשב אולי גם שם יהיו הורים שיתנו לך טיפים יותר טובים מכאן.
עכשיו מה שאני יכולה לעזור לך בהחלטות ככה: ידוע לי שרטלין בעיקר העזרה שלו היא לרכז את הילד בזמן למידה ושלא ישמע כל ציוץ ציפורים שנמצא מחוץ לכיתה אבל זה יותר לילד בוגר יותר שכבר בבית ספר
גם כשנותנים לילד עם בעיות קשב וריכוז רטלין ויש לו בעיות התנהגותיות חריפות (היפראקטיביות) הרטלין לא יעזור לריכוז עקב בעית היפראקטיביות.לכן הרטלין לא יעזור,לאומת זאת טיפות ניאורולפטיל
זו תרופה שמרגיעה יותר ועוזרת יותר בהתנהגויות חריפות והיא לא עוזררת באופן ישיר בהפרעת הקשב.בעניין התרופות הטבעיות אם רופא רשם רטלין אני מניחה שהבעיה חמורה יותר ולכן טיפוליים "טבעיים" לא יועילו, מקווה שעזרתי ושיהיה רק טוב:)

הוא כבר קיבל נוליטיפיל

זה עשה אותו סמרטוט רצפה הוא הגיע למצב שב10:30 בבוקר הוא כבר היה נזרק לי לשנת צהריים ארוכה הוא היה בחרדות בקיצור לא ישב לו טוב !

רעיה85

New member
אה אוקיי לא ראיתי שכתבת שהוא כבר קיבל,

בכל מקרה עדיף למחוק את שתי התרופות האלה גם את הרטלין אפילו אם הרופא יגיד שזה לוקח זמן להתרגל לגוף כי רטלין פה לא יעזור בכלל צריך לבדוק איזה עוד תרופות קשורות להרגעת ההיפראקטיביות, נסי להתייעץ גם בפורום הזה :
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=201&r=1
אולי יהיו עוד פטרונות בע'ה אל תתיאשי:)

תודה רבה האמת שאני כבר מיואשת

מעניין התרופות ... כל תרופה הופכת אותו לזומבי והוא מתחיל לפתח לי חרדות

dina199

New member
קודם כל הילד מאוד קטן.

ויש עוד דבר חשוב: הרבה ילדים בסקטרום ( וגם מבוגרים) מגיבים בצורה לא טובה על תרופות. צריך לקחת את זה בחשבון (בעיקר הרופאים צריכים).

רעיה85

New member
אני מרגישה איך שאת מיואשת דרך המחשב:(

אבל אל תדאגי יהיה פתרון. לכל דבר יש פתרון רק צריך למצוא את הטיפול הנכון לבעיה. את יודעת מה, יכול להיות שכרגע הטיפול התרופתי לא יעזור הילד במצב רגשי לא טוב וצריך לראות מה עובר עליו איזה שינויים עבר לאחרונה.

schlomitsmile

Member
מנהל
מלבד תרופות ופעם בשבוע טיפול רגשי האם ניסיתם להתמודד עם ההיפריות שלו בדרכי טיפול אחרות?
(שאלה, בשום אופן לא ביקורת
)

אני שואלת, כי יתכן שהתשובה תבוא למשל מכיוון של טיפולים
שמפעילים את הגוף: הידרותרפיה, טיפול בתנועה ועוד.
או "סתם" הפעלה נמרצת של הגוף.
יתכן גם, שהעניין קשור גם לסוגיית הויסות החושי,
ואז צריך לחפש שם את המענה.

לא ניסיתי דבר...

מכיוון שאין לי שמץ של מושג אני מוכנה לעשות כל כך הרבה אבל האמת שהמצב הכלכלי לא בדיוק מזהיר אבל אני באמת רוצה לבדוק זאת לעומק ולנסות כל מה שאני רק יכולה ...

schlomitsmile

Member
מנהל
אם יש לכם ביטוח בריאות משלים הדברים האלה לא בהכרח יקרים במיוחד.
בתור שלב ראשון, ההמלצה שלי היא לעשות איבחון סנסורי
אצל מרפאה בעיסוק שמתמחה בזה.
יש כאלה גם בהתפתחות הילד של קופ"ח.

למעלה