מה?

L e s t a t

New member
לא ניתן לשחק אדם כזה, אתה אומר?

לא ניתן בשום אופן לשחק אדם בעל נטיות אובדניות? הממ... מהו הסוד האזוטרי של שחקני תאטרון שצריכים לשחק אחד כזה, אני תוהה? אה, כן - הם הבינו שזה כן אפשרי. בוא לא נלך כל כך רחוק - דמויות מזוכיסטיות, למשל, הן דבר שניתן בהחלט להבנה ולמשחק ואפילו לכזה שתורם לסיפור (OH MY GOD!). אבל נישאר עם הIssue האמיתי: "הדמות המדוברת עשתה את מה שעשתה *מתוך שיעמום* - הוא לא אמר נטיות התאבדויות. לא היה שום הסבר הגיוני להתנהגות הזאת, בתוך מסגרת העולם. הסיבה היחידה היתה שהשחקן היה משועמם, והשה"מ והחבורה לא פעלו למענו" הטענה שזה "מסתדר עם הדמות" לא הופכת ללא תקפה אם הדמות היא קצרת סבלנות, טיפשה וחסרת אינסטינקט שימור-עצמי בסיסי. אבל ברצינות, צעד כזה מתקבל על הדעת אצל דמויות שיש להן נטייה לנסות להיתפס כ"נועזות", "מסוכנות", "לא צפויות" גם בעזרת מעשים מסוכנים שאף אחד אחר לא ינסה (או אולי במיוחד?) בין אם מתוך רצון שיעריצו אותן או יכבדו אותן או שהן יוכלו להרגיש "בסדר" בלאהוב את עצמן או יוכלו להעריך את עצמן (וזה כבר חצי צעד לעבר המזוכיזם). אם זה כמו שאתה אומר "מתוך שיעמום", אז זה בעיה של השחקן והקבוצה שלו או של השחקן ויכולת הסבלנות שלו.

ננסק

New member
למעשה לא, לא אמרתי את זה בכלל

זה לא כתוב בשום מקום בהודעה שלי. אפילו התייחסתי לאפשרות ששחקנים יגלמו דמויות שהן לא הירואיות או מתאימות למערכה, ואפילו השתמשתי במונח "מעניין", כי אני חושב שזה יכול להיות מעניין. אז בבקשה תקרא את מה שאני כותב. "הטענה שזה "מסתדר עם הדמות" לא הופכת ללא תקפה אם הדמות היא קצרת סבלנות, טיפשה וחסרת אינסטינקט שימור-עצמי בסיסי." נכון מאוד, אבל למה אתה בכלל כותב את זה? לא קראת את תחילת המשפט שלי. תקרא שוב: "הדמות המדוברת עשתה את מה שעשתה *מתוך שיעמום* - הוא לא אמר נטיות התאבדויות." התייחסתי לנטיות התאבדותיות ספציפית - לא טיפשות - והסיבה היחידה שעשיתי זאת היא שזה מה ששאלת. זה הכל. אני מסכים לחלוטין שזה "יסתדר עם הדמות" במידה והיא טיפשה. גם במידה והיא תחת כפיה קסומה זה יסתדר איתה. מה זה משנה להודעה שלי? דיברנו על התאבדות, ספציפית. "אם זה כמו שאתה אומר "מתוך שיעמום", אז זה בעיה של השחקן והקבוצה שלו או של השחקן ויכולת הסבלנות שלו." וזה בדיוק מה שאמרתי בהודעה שלי, אני לא מבין למה אתה "מסביר" לי את זה. כל הטענה שלי כאן היא שהשחקן השתמש בדמות מתוך סיבות חוץ-משחקיות - השעמום שלו עצמו - ואז תירץ את זה על הדמות ("הדמות משועממת").

סיפור אמיתי

פעם אחת, לפני כמה שנים טובות ביליתי שלא מרצוני עם כמה ברנשים מצידו הלא נכון של גבול הצפון. באחד הטיולים שלנו בסביבה חנינו במה שקורין "עמדות יום" ליד סלע קטן ומעניין שנראה ישר וזקוף בצורה לא טבעית בראש תלולית בוצית. מיד התחלנו להתווכח האם מדובר בסתם סלע או ב"כלימגור", שהינו מטען רסס די נבזי, שרק התחפש לסלע בסיועם של חורשי-רעתנו. כדי להדגים את נחרצות הטענות שלי שמדובר בסתם סלע, ניגשתי אליו והעפתי אותו בבעיטה נמרצת של נעל קנדית מלאה בבוץ שכמעט התעופפה גם היא. זה היה דבר מטומטם להחריד לעשותו, אבל באותו רגע הוא נראה לי נכון מאוד וגם מקורי.

ננסק

New member
כזה משחק דמות אני אוהב

לפעול לפי מה שנראה נכון באותו הרגע, בגלל איזה פרץ של אגו, או איזו החלטיות מידית ("עד כמה טיפשים הם יכולים להיות? נגמור כבר את הויכוח הזה, אני אדגים להם וזהו"). אני אוהב גם דמות שפועלת מתוך סערת רגשות, או כל דבר שכזה. לפעמים, דמות שפועלת באופן "לא יעיל", או נגד החבורה, זה הדבר הכי מעניין במשחק תפקידים.

L e s t a t

New member
כן נכון וכן נכון

"זה לא כתוב בשום מקום בהודעה שלי." שקרן, אני דורש הודאה מלאה בכתב עם חתימת המלך בנוכחות האפיפיור המת (אני מתעקש על החלק האחרון). ראה מהודעתך הראשונה: "אף אדם לא יפגע בעצמו בכוונה וברצון, ולא חשוב עד כמה הוא משועמם." (אגב - אני מניח שמזוכיסטים, מתאבדים וכמרים שמלקים את עצמם (עוד מנהג פגאני שנכנס לנצרות, ניחא) פשוט לא קיימים?
) ראה מהודעתך השנייה: "*אבל למה לעזאזל שאני ארצה לשחק אחד כזה?* זה משחק, בראש ובראשונה. הדמויות צריכות להיות - מעל הכל - ניתנות למשחק. שיהיו מעניינות, מיוחדות, מוצלחות ויוצאות דופן בתוך הגבול הזה, של "ניתן למשחק". זאת הטענה שלי כאן. רוצה לגלם דמות שאי אפשר לשחק? תהנה." זה בא בהתייחסות לשאלה למעלה ("אני מניח שאין מתאבדים..." וכו'). לעזאזל, אני קטנוני.

Ferenheit

New member
לא נראה לי

נטל ההוכחה הוא על הטוען, וזה אתה. אולי נדמה לך שטענת, אבל זה לא היה מספק ממש. אתה אמרת: "לא ניתן בשום אופן לשחק אדם בעל נטיות אובדניות?" וננסק אמר שהוא לא אמר זאת. עדיין לא ראיתי את הציטוט שבו אתה מראה שכן אמר זאת. זה:""אף אדם לא יפגע בעצמו בכוונה וברצון, ולא חשוב עד כמה הוא משועמם." לא ציטוט נכון מצידך. אם היית רוצה להבין את ננסק היית מבין ש"ניתן למשחק" זה "משחקי", לא "אפשרי למשחק". ברור שהכל אפשרי למשחק, ולא צריך להרחיק לתיאטרון עם דוגמאות לא קשורות כדי להוכיח זאת. זו דעתי, בכל אופן.

L e s t a t

New member
גם לי לא נראה

"נטל ההוכחה הוא על הטוען, וזה אתה." נכון מאוד, מקודם הייתי הטוען. אולם כעת אתה הוא. "אולי נדמה לך שטענת, אבל זה לא היה מספק ממש. אתה אמרת: "לא ניתן בשום אופן לשחק אדם בעל נטיות אובדניות?" וננסק אמר שהוא לא אמר זאת. עדיין לא ראיתי את הציטוט שבו אתה מראה שכן אמר זאת." אז קרא שוב את ההודעה "כן נכון וכן נכון" ושים לב לציטוט מתוך הודעתו השנייה של ננסק. "אם היית רוצה להבין את ננסק היית מבין ש"ניתן למשחק" זה "משחקי", לא "אפשרי למשחק"." אינני דובר ננסקית, אולם אני דובר עברית ולכן אני גם מפרש בהתאם.

ננסק

New member
לגבי אותו ציטוט מההודעה השנייה

"אף אדם לא יפגע בעצמו בכוונה וברצון, ולא חשוב עד כמה הוא משועמם." הכוונה היא, שאף אדם לא יפגע בעצמו *רק מתוך שעמום*. אני לא חושב שכל כך מסובך להבין את הכוונה הזאת מתוך המשפט הזה.

JuffoWup

New member
אם אתה מדבר על שחקן שמתוך שעמום

לוקח דמות בריאה נפשית לחלוטין ומשליך אותה מעבר לצוק בזמן שהוא צועק הי-הא, אז אני מסכים, אין לזה מקום בתוך משחקי תפקידים. בנוגע לפגיעה עצמית, זה נושא קצת מורכב יותר. לכל אדם יש יצר מסוים של הרס עצמי (שמעתי פעם הסבר למה, לא זוכר אבל) כמו הילד שחושב: "מעניין מה יקרה אם אני אפתח את הדלת של המכונית הנוסעת?", פשוט אצל רוב בני האדם הנורמליים, רוב הזמן, יצר ההישרדות גובר על הדחף הזה להשמדה עצמית. לפעמים יצר ההשרדות לא עובד, מאיזו שהיא סיבה (משבר לדוג') עלול היצר להגנה עצמית לשבוק חים או להחלש בצורה כזאת שהאדם יגיד "בוא נעשה את זה, מה כבר יש לי להפסיד? החיים בזבל" (סתם דוגמא), ואז מתוך שעמום הוא עלול לפגוע בעצמו. ואלו היו 60 שניות בפסיכולגיה...

Ferenheit

New member
הטוען הוא לא מי שמדבר כרגע

הטוען הוא מי שניסה להציג ולנמק טענה. אני רק סותר את טענותיך ומציין שלא הרמת את נטל ההוכחה. אם לפי הגדרתך זה הופך אותי לטוען אז לנטל ההוכחה אין שום משמעות.

JuffoWup

New member
רבותי, כאן לא הפקולטה למשפטים

בבקשה לא לדבר על נטל ההוכחה, יש לי מספיק מזה גם ככה בחופש. זה פורום לכל הרוחות!!!! נ.ב לא תמיד נטל ההוכחה על התובע.

הכי נועזת?

לכייס אנשים ולשלם להם עם הכסף שלהם. מצד שני, אני מכיר מישהו שהדמות שלו התגנבה אל ענק ישן, הורידה לו בעיטה בביצים וברחה.

DDN

New member
dat's not cool

יהיה הענק ענקי ורשע ככל שיהיה, לבעוט למישהו בביצים כשהוא ישן . . .. . מצד שני, לשלם לאנשים בכסף שלהם, THAT. . . . .. .IS COOL

sagy agamy

New member
ומה.?

הפעולה הכי טפשית שביצע הד מות שלכם (כזו יש לי ) אצלי זה לא רק פעולה שלי אלא של כל הקבוצה אבל אני לא אספר על הפעולה עד יום שלישי ואתם תבינו למה

Nihau

New member
פעולות טיפשיות יש המון

איזה סוג של טיפשות אתה מחפש? הסוג הזה: בביקור בעיר הלכודה באמצע מלחמה בין שני כוחות ענק להחליט לעשות קסם טילפרוט לתוך הארמון שנמצא בדיוק במצור כאשר כל ההגנות הקסומות המופעלות עליו פועלות עליך. הסוג הזה: לחבוש קסדת אבני אודם קסומה האוגרת בתוכה עשרות מטענים של כדורי אש ואז לזחול עם הקסדה קדימה לתוך מחילה צרה שידוע שיש בה כלב שאול. הסוג הזה: לבקש מדרקון לבוא לביקור ואז לא לזהות אותו כשהוא מגיע הסוג הזה: לחזור בזמן ולגנוב את גשר לונדון הסוג הזה: לדרוש עבור הגשר ככופר את תחתוני המלכה ואז לגלות שטעית בחישוב הזמן והיא בת 72 במקום 27 רק תגיד איזה סוג.

למעלה