מכוניות!! ../images/Emo23.gif../images/Emo73.gif
סוף סוף פתחו בפורום נושא שיש לי נגיעה אישית בו!! סוף סוף אוכל לתרום מהידע שלי על מכוניות!! קודם כל, אני אפתח בהצגה של שתי המכוניות שהועלו כאן. יצא לי לנהוג ב CC וזה אכן אוטו שווה ביותר... יש לו יחסי העברה גבוהים יחסית, מה שנתן לי להגיע ל 140 קמ"ש בהילוך רביעי בלבד ולהיות על סל"ד נמוך (חשוב לציין שנפח מנוע 2000 סמ"ק ולא 1600 בגרסה החלשה). כמו כן, יחסית לקטגוריה של הספורטיביות אוטו זה הוא מהזולים ביותר (בערך 130 אלף) עם מנוע 1.6. כמו כן, הנוחות באוטו הזה היא על הפנים, וזה לא מאפשר לשבת בכלל במושב האחורי (בקושי!!)- ובכלליות זה יותר אוטו פוזה מאשר אוטו ספורטיבי "טהור". לגבי יונדאי קופה- אוטו זה הינו חמוד ביותר. יש לאוטו הזה המון פוטנציאל לשיפורים (כאשר השיפור העיקרי הינו מגדש) ונותן ביצועים לא רעים בכלל יחסית למחירו הנמוך. העיצוב הפנימי באוטו הזה הוא לא משהו בכלל, וככלל זה כולל פלסטיקים זולים של הדש בורד שמתפרקים עם כל קפיצה (שנאה אישית כלפי אנשי יונדאי). אוטו זה מגיע עם שני דגמי מנועים: 2000 סמ"ק ו 2700 סמ"ק. כמו שאמרתי מקודם, אומנם לאוטו זה יש פוטנציאל רב לשיפורים- אך לפי דעתי זה אינו שווה את ההשקעה, כי לשים מגדש טורבו, לשפר בלמים, להוסיף איטרקולר ושאר ירקות (שלא ניכנס לדברים הטכניים יותר מדי) זה יעלה אלפים, והביצועים אינם יהיו מרשימים במיוחד לחובבים. כמו שרבים מן האנשים מכירים אותי, יש אוטו אחד ספורטיבי שאני להוט עליו, והוא: Subaru Impreza Turbo. לפי נתוני יצרן, האוטו הזה "פותח 0-100" ב 5.2 שניות, אך אני מאמין שאפשר לרדת מזה בקצת לסביבות ה 5. כמובן, שאם קונים רכב זה, קיימת המצווה לשפרו בהתאם. אז נכון שהאוטו הזה מגיע עם מנוע 2000 מוגדש ו 6 הילוכים, אבל מצווה להוסיף לו בהתאם פילטר אוויר פתוח, צ'יפ ניהול מנוע, אגזוז free flow (זרימה חופשית), קפיצי הנמכה, צמיגים בחתך נמוך ועוד דברים (שוב- שלא ניכנס לדקויות טכניות יותר מדי, אלא רק הדברים העיקריים). מקווה שהבהרתי לכם כמה דברים, ואם יש למישהו שאלות (בקשר לכל תחום במכוניות!) אתם מוזמנים לשאול... מחירים, דגמים, שיפורים... והכל!! יש בנוסף אתר מאוד חמוד של משפרי המכוניות בישראל, ואני אוסיף אותו.