ברור לי שאתה חושב שהוא בסדר,
אני רק תוהה, אם העיקר טמון בדה-לגיטימצייה של העולם לכיבוש, לולא הייתה התנגדות בינלאומית לכיבוש היית תומך בו? זה נשמע לי קצת חד-צדדי לבחון את הדברים רק לפי מה שהנשיא הודה בו. גם אם ישנן סתירות בעדות של הנאנסות (מה שאגב, ממש מרגיז אותי שקובעים. טוב שלא הפכנו לפסיכולוגים מהשורה הראשונה עם כל הניתוחים של השלכות האונס והרצון של א' להשאר מזכירה). אם הנשיא לא הודה באונס זה לא אומר שהוא לא אנס. שנית, אני לא כלכך בטוחה שהוא היה יוצא זכאי במשפט (מערכת משפטית קיימת בשביל צדק, עצם העובדה שקצב לא הסכים לעמוד לדין מראה שהוא לא מעוניין באחד כזה ושהוא בהחלא חושש שראיות לא חסרות), אבל זו תגובה קצת יותר מתקבלת על הדעת לפרשת קצב מאשר "כבוד המדינה חשוב יותר". אני שוב לא מסכימה. למען האמת, אני לא רואה את קצב בתור איש-ימין מבריק שלהכניס אותו לכלא יעזור לשמאל במיוחד. אני לא רואה שום סיבה שלשמאל תהיה מוטיבציה להכניס נשיא ימני לכלא, בטח שלא לשמאל שלא מעוניין להצטייר כמושחת. אני בהחלט רואה סיבה שהשמאל ישמח מאוד להכניס אנס לכלא, ואני בהחלט רואה שמפלגות ימין פחות בקטע, בגלל שזכויות נשים מעסיקות אותם פחות ולאו דווקא כי הוא ימני. לא הכל זה רק פוליטיקה מסריחה, צא מזה. הם לא חושבים שהם יודעים יותר טוב מיועץ משפטי, הם אפילו לא מתעסקים בפאן המשפטי! הם מתעסקים בהשלכות החברתיות של עסקת הטיעון הזו, ויש כאלה, אם תתכחש אליהן ואם לא. הם מתעסקים בסיבות שגרמו לעסקת הטיעון הזו ("כבוד המדינה" לטענת מזוז) שנראה להם שולי מכבודן של נשים נאנסות. הם מתעסקים בבעייה בין החקיקה המשפטית למוסר הציבורי- ולא בראיות המשפטיות. באיזו דרך משעשעת הצגת את זה. הבעייה כאן שלא ברור עניין האונס (יש רק 10 עדויות מצד אחד) ושברור עניין המעשים המגונים (יש גם עדות מהצד השני). כרגע אנס שאונס אישה יוכל להגיד שלא עשה את זה, והאישה תטען שכן (הממ, מצלצל מוכר?)- והוא לא יואשם. אז נשים פשוט לא תהיינה מעוניינות להתלונן על אונס, מהנחה שתמיד הצד השני יוכל להכחיש. ועדיין לא הסברת לי מה זה פנאטיות מבחינה חברתית, רק נתת דוגמא לכמה מאבקים שאינם בקונצנזוס (אה, אופס, אולי אחד מהם כן, כי הוא מדבר על אונס). שוב לא הסברת מה משמעותה של הפנאטיות בעינייך. אבל זו שוב השוואה דמגוגית. אתה יכול לנהל דיון בצורה רציונאלית ומנותקת מחייך, רק כדי לבחון עקרונות? אני אתן לך דוגמא: צמחונים רבים חושבים שאכילת בשר היא רצח. זה אומר שהם משווים את כל משפחתם האומניבורית ליגאל עמיר? לא, זה אומר שהם חושבים שאכילת בשר גורמת לרצח בע"ח. אני חושבת, כמו שאר העולם, שאמונה שמדינה היא ערך (לא אמרתי "בעלת חשיבות", אמרתי ערך) היא פאשיזם. ושאין מידתיות בתפיסות (יש סדר עדיפויות, כמו שאמרתי, ואצל הליכוד זה בראש סדר העדיפויות). נתק את זה מחבריםמשפחה, אתה מסכים עם האמירה? ואם לא, למה?