מה 7
מה כמה

מה 7 ../images/Emo35.gif מה כמה ../images/Emo35.gif

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות... טוב... נו... נצחק....
קודם כל... שיחקת אותה, 45. סופסוף הרמת את הכפפת-חצי הבלויה שזרקנו לעברך והעלית את האופנוע על דיינו. אומנם היית זקוק לחיזוק בצורת כתבה מקיפה וחשיפה תקשורתית, אבל השורה התחתונה היא היא החשובה. יש דיינו. כעבור אי-אלו שיפורים, בהשקעה מטורפת, אינספור "הצהרות" ותיאורי אימה על מנוע אימתני, קשה לשליטה... כעבור כמויות בלתי נדלות של ריר שניגר על המקלדת בתיאורי השיפורים העסיסיים ששפכת, הסדנאות בחו"ל וסכומי העתק... כעבור ניסויים אינסופיים בפיין טיונינג עדין שגם שען חרש היה מקנא בהם, וכעבור שעות עבודה אינסופיות ופרקטיקה אלוהית בטכנולוגיה ולא בניחושים... אני סופסוף מבין
(ואני לא צריך לרכוב על סופר מוטו בשביל זה) 7 כ"ס !!! מרשים בהחלט ! (השאלה את מי?!) אני מקווה ששבתאי יסלח לי על הפרת זכויות היוצרים הקלילה ועל הציטוט הקצרצר מתוך בוקסת "על הדיינו" שבכתבה בבייקס החדש... "... ללא גלי זיזים חמים, וללא עוד שיפורים קלים לביצוע כדי לא לפגוע באורך החיים של המנוע, הוציא המנוע האימתני הזה מעל ל-58 כ"ס!! שיפור של 7 כ"ס מהמנוע המקורי..." (עם היד על הלב... בשלב הזה השדון רצה לקבור את עצמו מרוב מבוכה) ללא עוד שיפורים קלים לביצוע ? - השדון שואל... זה כולל את השיפורים והסדנאות והבאלאנס של העו"ש, או לא כולל ? לפגוע באורך החיים של המנוע ? - השדון שואל... האם לא מדובר בחיית מסלול ? באופנוע פאן ? האם זה לא מנוע אמין למדי ? כזה שיכול לספוג "התעללות" ה-ר-ב-ה יותר מאסיבית מ-7 פונים צולעים ? האופנוע חזק מדי במסלול ? אי אפשר לפתוח איתו גז למרות כיול המתלים המדהים ? האם זו הסיבה שהאופנוע של התימני (שיחיה) בורח ל-VBUMF בישורת ? או שמא הסיבה האמיתית היא ש-7 כ"ס אפשר היה להשיג רק בעזרת פילטר אוויר וצ'ולנט מבושל כהלכה, ובכל מקרה שמדובר בתוספת מגוכחת ביחס למה שהשתקף עד היום. 10% למנוע רק השופרים היו צריכים להוסיף. לא ? הרי שופרים כאלו, שתוכננו בקפידה, יכולים לפתוח את שערי הגיהנום, אז שלא יוסיפו לבדם איזה 7 כ"ס ? האם ה-7 כ"ס האלו אחראיים, בין היתר, לכך שהאופנוע "קרוב לשלמות" מבחינתך ? אילו שיפורים בדיוק אתה "מסרב לבצע", שיכולים להרים את ההספק בעוד 6 כ"ס, אם כבר אנסת את המנוע, המתלים, הפילטרים, האגזוזים, השסתומים, הראש מנוע, הצילינדר ואת פראושו... וקיבלת... 7 כ"ס ??? בחייאת 45... תן לנו בהסבר מאיר עיניים. שתעבור לנו המבוכה והדמעות מהגרון...

כRובי

New member
יווו.... איזה מביך....

אני מציע למכירה מדבקת NO FEAR במצב טוב שכידוע, תורמת לבד (בלי שום מדבקות Nike וכו'), כ-3.5 כוחות סוס... רק כדי לחצות את מחסום ה-60 הכל כך מתבקש... (לפחות זה).

4 כ"ס*2 בהשאלה

כל מדבקה של הסוסים הדוהרים שיש לי על הסוברו ff1 נותנת 4 כ"ס יש לי שניים להשאיל לדיגרי למרוץ הקרוב

../images/Emo4.gif האמת,אני לא יודע אם לצחוק או

לבכות... אז...נכווווון שכולנו חשבנו שיש לנו פה מפלצת יורקת אש.... אז...נכווווון שעקרות בית רואות את האופנוע הן קוראות לאלטע זאעכן... אז...נכווווון שהשלדה שלו נראית כמו שלדה של ראלי צ'ופר... אז...נכווווון שבעל ההארלי שממנו נלקחו השופרות עדיין מחפש אותו....
ועכשיו ברצינות ! מהרגע שראיתי את אוסף הברזלים עטוי מלפנים מגן רוח של טייפון 50 ידעתי שכל מה שמסתתר מאחורי הדו"ג העיראקי הזה הוא בגדר שמועות בלבד. רב הנסתר על הגלוי,ולא יעזור כלום !! אופנוע שנראה כמו שה BDSM גם יסע כמו שהוא נראה,ויסלחו לי 45 ושאר החברים,אולי האופנוע מושקע,אבל בתור אחד שדי רגיש לאסטתיקה,אני לא הייתי נתפס מת על אוסף הברזלים הצבועים במברשת 8 ובהמרייט אדום !!! לא יעזור שום טיונינג,מי מכוון אופנוע בחו"ל,עם דלק מטוסים משובח ואז מביא אותו לארץ החתחתים הזו הרותחת ושהדלק בה מהול בשתן ומצפה שהנבלה הזו בכלל תניע,בעלות נמוכה בהרבה סטאריק היה משפר לך את האופנוע ושולח לך אותו לצביעה אצל איזה אומן. הבנה יש לבעלי הראלי צ'ופר..מוזר שאלה הן התוצאות....7 כ"ס,הרי שיפור STAGE 1 הכי פשוט שב"מוטוLIER" היו מרכיבים אותו ,היה מביא 7 כ"ס,אבל !!!! אנ מריח הסבר של מהנדס מעבורות חלל על דיינו שלא מכויל.....

45degrees

New member
אני לא יודע מה אצלך צבוע בהמרייט

כלשהו - אבל אם אתה כל כך חזק באסתטיקה - איך אתה לא מזהה בדיוק את שיטת הצביעה? אתה שם אוסף של חלקים יפים וקורא לזה שיפור. אני משנה ומשנה וקורא לזה שיפור. כל אחד והשיטה שלו. אגב - אתה מוזמן לעלות על הדיינו

45degrees

New member
תשובות... הסיפור על הסוסים האבודים

כן - על הדיינו הלכו להם כמה סוסים לאיבוד. אבל אני עדיין מבסוט - שורה תחתונה. ביום של הבדיקה הייתי מבואס רצח מהתוצאות - קצת בצדק לא? זהו שלא. קיימות מספר סיבות לסוסים האבודים: 1. חוסר שימוש בגל זיזים חם שהוא הרבה יותר מתאים למנוע מאשר גל הזיזים שיש בו היום. הסיבה לזה - לא רציתי המון הספק בסל"ד הגבוה - אז מדובר על שעות ספורות בין כל שיפוץ - לא רלוונטי עבורי. כאשר הלכתי על 660 בתצורה הנוכחית (יש 2 תצורות אפשריות) - היא נבחרה כי יכולתי. את האפשרות השניה שהיא יותר טובה לאמינות בסל"ד גבוה לא יכולתי להרשות לעצמי (רק 850 יורו יותר
) לכן - על מנת לשמור על עמידות המנוע נבחר מראש גל זיזים שהוא לא אופטימלי. זה לבד אחראי על כמה סוסים אבודים. הסוסים האלה כנראה גם לא יגיעו בעתיד הקרוב - עמידות יותר חשובה לי מהספק. 2. יחס דחיסה גבוה. יחס הדחיסה הוא אחד האחראים החשובים לנצילות של מנוע בעירה פנימית, ולכן אחראי חשוב ביותר להספק. מתוך שיקולי עמידות בלבד, בחרתי (במו ידי - על ידי קביעת עובי אטם הראש ואטמי הבסיס) יחס דחיסה לא גבוה בידיעה שאני מוותר על הספק לטובת אמינות - עוד איזה סוס או שניים הלכו לאיבוד. גם הסוסים האלה כנראה לא יגיעו בעתיד הקרוב. 3. קרבורטור PUMPER - אינו מוסיף כמעט כלום להספק - אך משפיע במישרין על איך האופנוע מאיץ ביציאה מפניה - מעבר מגז סגור לפתוח מלא. לצערי מחוץ לתקציב. החלפה לא תשנה את ההספק אך תתרום היטב לתאוצה מול שאר הכלים. הדברים האלו פוגעים בפוטנציאל ההספק והביצועים, ולא הסתרתי אותם אף פעם. אפילו כתבתי אותם במפורש בכתבה - עד כאן הבנת הנקרא עבור פותח השרשור. כאילו זה לא מספיק - את המגאפונים כיוונתי במיוחד להשגת מומנט מירבי ולא הספק מירבי. התוצאה היתה יותר מדי מומנט בבת אחת - הייתי חייב למתן את האגזוזים כי לא שלטתי באופנוע. כלומר שכרגע - יש לא מומנט מירבי ולא הספק מירבי - מבחינת הפוטנציאל הטמון באגזוזים לבד. אז למה אני עדיין מבסוט?

660 !? אולי אתה לא ממש צריך עוד

40 סמ"ק ?! אצל פאנגס האופנוע מתנהג ומרגיש (נראה לי) יותר חזק מבלי לשנות את נפח תא השריפה. אני חושב שבראש ידעת מה אתה רוצה והביצוע רחוק FROM WHAT YOU HAD IN MIND לא צריך לקפוץ על עץ גבוה מדיי,אם רצית אופנוע מירוצים,אז למה "בנית" אותו שיהיה בלתי נשלט ?! לכל קיט יש את החלקים המתאימים לו,ממש מדע מדויק,שמת אגזוזים והם לא מתאימים לך ,לא למומנט ולא להספק ?! מה עשית בזה ? המתלים עברו שיפור ע"מ שיאפשרו שליטה באופנוע עם כל השיפורים ?

45degrees

New member
אתה בהחלט צודק בחלק ממה שכתבת

ובדיוק בשביל זה יש את המשפט הרלוונטי בחתימה שלי - לא מבינים עד שלא מנסים. המיתלים עברו שיפור כי הם היו זקוקים לו. כאשר אתה לוקח רכב עם 200 כ"ס ומוציא ממנו פתאום 300 כ"ס - גם המיתלים ומערכת הבלימה צריכים לעבור שינוי. אצלי השינוי במנוע לא היה קיצוני, אבל השינוי בהתנהגות האופנוע היה מספיק גדול כדי שאני לא אצליח להסתדר איתו. אז בשבילי - המיתלים היו צריכים לעבור שינוי. האמת - אחרי השינוי הצטערתי שלא עשיתי את זה קודם - השינוי השפיע על הביצועים של האופנוע באופן מהותי עבורי - פתאום יכולתי לעשות דברים שקודם לא עשיתי.

45degrees

New member
כן - הטיה כזאת היא פתאום מאוד קלה

ופשוטה. עכשיו אני צריך להשתלט על עוד כמה טכניקות רכיבה באופן דחוף

45degrees

New member
ואני מבסוט כי:

עכשיו כל מי שבלבל, קשקש (חלקם עדיין מקשקשים) - מוזמן להביא גרף דיינו יותר טוב. יותר חשוב - המנוע מתגלה כעמיד ואמין מאוד למרות העומס המוגבר, ועדיין יותר חזק משמעותית מהקונקורנציה - סבבה. אפילו יותר כיף - לגלות מול דוחות דיינו מחול, שבוצעו בתנאים יותר טובים (תשאלו את מי שמבין מה ההשפעה של 1013 מיליבאר, 35 מעלות ו 70% לחות על הבדיקה) שאין ל VBMF בכלל על מה להתבייש. בסעיף המומנט הוא נמצא מעל מה שמפיקים DUKE 2 עם ראש Hi Flow, גל זיזים חם, ומערכות פליטה כפולות מלאות של סברינג/אקרפוביץ'. סבבה בשבילי - לא ה 65 סוסים שהמנוע יכול להוציא, אבל מספיק טוב בשבילי. עוד יותר סבבה כי אם הייתי בודק על הדיינו עם המגאפונים כפי שהם היו חדשים - המומנט היה אפילו יותר גבוה. הא כן - העקומת מומנט כל כך גבוהה ושטוחה ללא חורים וקפיצות - בדיוק מה שרציתי מלכתחילה.

fungas

New member
כפפה?

"עכשיו מי שמבלבל, קשקש (חלקם עדיין מקשקשים) - מוזמן להביא גרף דיינו יותר טוב". נו באמת. אל קריאת התיגר הזו אני יכול לענות רק ב: רול -און. לא עבודת ניחושים!!! FUNGAS

fungas

New member
רול און!

עזוב אותי ממספרים על מחשב. גז. בעולם האמיתי.

MexMex

New member
../images/Emo45.gif

אני מכון לשים כסף שה666 לוקח ומפרק את ה"יצירה" לחתיכות קטנות בכל יום בכל מצב. אם רק הייתי יכול להוכיח את זה
יעיד הכפיר... M.

למעלה