מה תעשו בחגים?

odedee

New member
הממשלה שלך מוצאת חן בעיני...

פה בארה"ב לא חולמים לעשות את זה, למרות שאצלנו בחברה דווקא נתנו את הימים במקום שבת-ראשון. אני זוכר שטיילנו בניו זילנד בכריסמס, ובחלונות הראווה היו כל מיני קישוטים בצורת שלג
אחד הדברים היותר מגוחכים בטמפרטורות של שלושים בצל

אבא גאה

New member
הבן שלנו בחופש שבועיים

עד ה-4 בינואר. אז אנחנו בבית, יוצאים למוזיאונים, לחוות הזוחלים, לגני חיות (איןדורס) ול"פליי דייטס"..... אין לנו עץ בבית אבל הילד החליט שהוא רוצה להשאיר לסנטה כוס חלב ועוגיות וגזרים לאיילי הצפון (למרות שאני אומר לו שגזרים עושים גזים לאיילים - אבל אין עם מי לדבר) אנחנו החלטנו לקנות לו מתנה ולשים לו אותה ליד האח שימצא בבוקר..... ואח"כ אנחנו מוזמנים לארוחת ערב "קריסטמיס" אצל חברים (מוסלמים
)

raananh

New member
מה? אין לך עץ?

אני החלטתי שכן יהיה לי עץ. מבחינה היסטורית, העץ וסנטה זה יותר HALLMARK HOLIDAY מאשר נצרות. העץ הוא מנהג גרמני לא נוצרי שאומץ ע"י המלכה ויקטוריה וכל הסיפור של סנטה (או איש השלג ברוסיה) הוא המצאה מאוחרת. אני לא רוצה שהבן שלנו ירגיש מאוד שונה מכולם. זה חלק מחווית הילדות: לקשט את העץ, להיות ילד טוב, להכין אוכל לסנטה ולקבל מתנות. מספיק שהוא גדל בבית לא "קלאסי" עם שני אבות - לא רוצה להוסיף עוד לחץ עליו שהוא גם לא יכול לחגוג כמו שאר הילדים. ובנוסף, בעלי האהוב, אדווין הוא ממוצע נוצרי, אבל לא מאמין. העץ הוא כל כך יפה בבית... הוא לא נגד הדת היהודית. אגב: איפוא אתם גרים בחו"ל? רענן, אדווין ויעקב הקטן.

אבא גאה

New member
אנחנו גרים באוטווה, קנדה

איפה שהיה היום -42 מעלות.....ברררררררר......
לא, אין לנו עץ ואני בכלל לא חושב שזה מזיז לו, הוא אפילו אומר בשמחה ומסביר לכל מי ששמח לשמוע (והוא כזה מתוק שכולם שמחים להקשיב לו) שאנחנו לא חוגגים קריסטמיס בגלל שאנחנו יהודים.... יחד עם זאת אנחנו כן הולכים לחברים וחוגגים קריסטמיס.... לי זה בכלל לא נראה כמשהו שמוסיף "לחץ" על הילד. גם אין לנו כלב, אז מה? אנחנו עושים טררם גדול מהחגים היהודים, אנחנו הולכים לחגוג חגים נוצרים אצל חברים והולכים לחברים אחרים לציין חגים הינדואיים והמורה שלו מוסלמית ומציינת את החגים המוסלמים בגן...... והכל טוב

raananh

New member
Holidays

Edwin and me were lighting the Chanuka Menorah every day...
I understand your choice on how to bring up your child. My intentions were not to change that, rather, to tell you how we raise Jacob.
Anyway, just another example, I decided to call my son Jacob and not some kind of a very nice Israeli name (I was really thinking of Ilan or Itamar) because, again, I do not want him to feel so much different or let the other kids know he's different... this just how I think... Anyway, this discussion should be moved to Forum Horut Ge'ah... Ra'anan, Edwin and baby Jacob​

אבא גאה

New member
יש לי הרבה מה לומר על "להיות שונה"

ואיפה שתרצה אני אשמח לנהל איתך את הדיון הזה....

ro99

New member
זה נראה לי נושא מעניין לדיון גם פה

אולי אפשר להעלות את זה לדיון בנושא ראשי?

ro99

New member
כן, אבל זה נושא גדול יותר

וכרגע אין לי ממש זמן, אבל לדעתי אפשר להעלות אותו לדיון ראשי במקום יותר גלוי. מבטיחה לטפל בנושא בקרוב. כמובן אם משהו אחר לא יכול לחכות, feel free!

אבא גאה

New member
מבטיח להצטרף אלייך

ואם לא אהיה בסביבה, את מוזמנת לשלוח אלי מסר אישי עם לינק לדיון.....

odedee

New member
גמני

אבל אם תחכו עם זה ל"אחרי החגים" זה יעזור, כי כמו רוב האנשים פה אנחנו נוסעים לטייל ולא ברור איפה ומתי תהיה גישה לרשת

TrigATUSA

New member
בעיקר עובד...

יש לנו Roll Out (איך אומרים בעברית?) של הפרויקט שעמלנו עליו בשנה האחרונה בעוד שבוע, ככה שרוב הסיכויים שאני אצטרך לעבוד. ביום עצמו אני סועד עם חברים (אוי, צריך לבשל משהו, אין לי מושג ירוק, איזה הומו לא יוצלח אני)

אבא גאה

New member
צריך עזרה בבישולים?

מה סגנון הארוחה? כמה זמן יש לך להשקיע לפני? עד כמה אתה "טוב" בלבשל? (יעני משהו קל או מסובך?) עד כמה אתה צריך להרשים את הסועדים?

TrigATUSA

New member
ארוחת חג המולד מסורתית

זו ארוחת חג מסורתית שחברים שלי עורכים כל שנה... אני אסון בבילשול, ורק השנה סוף סוף קניתי מחבת (בשביל חביתה...), בנוסף להכל די חסר לי זמן השבוע, ככה שרצוי שאני אמצא מעדניה טובה ומהר

odedee

New member
אני אשמח לעזור

אם אתה צריך מתכונים, או כלים או תבלינים - בשמחה. הייתי עוזר אפילו בבישול, אבל אנחנו כנראה נוסעים לטייל

למעלה