מה תכינו לערב חג?

צביה.ש

Well-known member
הערב חג ה-סגר
מה תכינו לקראת ערב החג?
אני עובדת רגיל ככה שאני יוצאת מהבית.
לפני שעה חזרתי מהעבודה, מה שמורגש אצלי וממש חסר לי זה הבילוי של אחר הצהריים עם החברות, הסרט שהיינו הולכות לראות מידי פעם.
ההצגות שהייתי הולכת עם בעלי, זה היה הבילוי העיקרי שלנו.... ההליכה מידי פעם לשתות קפה בבית קפה או ארוחה טובה.
בנתיים אני מהעבודה הביתה והאמת, אין לי ממש בעיה עם זה...
בנושא הארוחות, אצלי שום דבר לא השתנה. אוכלת כרגיל פחות פחמימות יותר ירקות.... מחפשת כי מיני רעיונות של תבשילים עם ירקות ועוגות/עוגיות מקמח כוסמין.... והמשקל נשאר אותו דבר... פחות 22 קילו.

משתפרת1

Well-known member
אני עובדת רגיל ככה שאני יוצאת מהבית.
לפני שעה חזרתי מהעבודה, מה שמורגש אצלי וממש חסר לי זה הבילוי של אחר הצהריים עם החברות, הסרט שהיינו הולכות לראות מידי פעם.
ההצגות שהייתי הולכת עם בעלי, זה היה הבילוי העיקרי שלנו.... ההליכה מידי פעם לשתות קפה בבית קפה או ארוחה טובה.
בנתיים אני מהעבודה הביתה והאמת, אין לי ממש בעיה עם זה...
בנושא הארוחות, אצלי שום דבר לא השתנה. אוכלת כרגיל פחות פחמימות יותר ירקות.... מחפשת כי מיני רעיונות של תבשילים עם ירקות ועוגות/עוגיות מקמח כוסמין.... והמשקל נשאר אותו דבר... פחות 22 קילו.
את אוהבת לביבות אפויות, אז-
ראש כרובית בינוני- לפרק לפרחים גדולים ולרחוץ היטב. להרתיח עד לריכוך במי מלח, לסנן היטב ולמעוך למחית גסה (לא לרסק למשחה).
2 ביצים
2-3 שיני שום מרוסקות (לא חובה למי שלא אוהב, אצלנו- חובה)
1/2 כוס קמח תופח (בטוחה שתוכלי להחליף בקמח כוסמין עם טיפה אבקת אפיה)
מלח, פלפל (זהירות עם המלח. באפיה מתנדפים נוזלים והמליחות מתחזקת).
מערבבים כל החמרים. מניחים על נייר אפיה משומן קלות ערימות של כף יפה מהתערובת ומעצבים מכל אחת לביבה בעובי של כ- 1 ס"מ. אפשר לרסס מלמעלה במעט שמן.
אופים 170-180 מעלות עד שמשחים. בד"כ כשהלביבה משחימה מלמעלה נייר האפיה דואג לכך שתשחים גם מלמטה.
מפתיע כמה קל וכמה טעים.

נערך לאחרונה ב:

צביה.ש

Well-known member
את אוהבת לביבות אפויות, אז-
ראש כרובית בינוני- לפרק לפרחים גדולים ולרחוץ היטב. להרתיח עד לריכוך במי מלח, לסנן היטב ולמעוך למחית גסה (לא לרסק למשחה).
2 ביצים
2-3 שיני שום מרוסקות (לא חובה למי שלא אוהב, אצלנו- חובה)
1/2 כוס קמח תופח (בטוחה שתוכלי להחליף בקמח כוסמין עם טיפה אבקת אפיה)
מלח, פלפל (זהירות עם המלח. באפיה מתנדפים נוזלים והמליחות מתחזקת).
מערבבים כל החמרים. מניחים על נייר אפיה משומן קלות ערימות של כף יפה מהתערובת ומעצבים מכל אחת לביבה בעובי של כ- 1 ס"מ. אפשר לרסס מלמעלה במעט שמן.
אופים 170-180 מעלות עד שמשחים. בד"כ כשהלביבה משחימה מלמעלה נייר האפיה דואג לכך שתשחים גם מלמטה.
מפתיע כמה קל וכמה טעים.
תודה רבה.... יש לי גם עוד הרבה מתכונים של לביבות עם כרובית.

למעלה