מה תורם ומה לא?

האפור

New member
מה תורם ומה לא?

שרשורים אחרונים בפורום (שהיו בהחלט מצוינים ומעניינים) העלו לי כמה נקודות מחשבה, אני מניח שכמו כמה ממכם פה אני יוצא מתוך נקודת הנחה הרבה פעמים שכל רגש שהוא מספיק חזק יכול לעורר מספיק כוח רצון ומספיק אנרגיה בשביל להגשים כישוף, בעצם לגרום להצלחתו של אקט מאגי. ואז קפץ לי לראש איזשהו ניסיון שעשיתי עם טליסמא (קמע להבאת "דברים" אליך), שאומנם לא הייתי מודע לזה באותו הרגע, אבל הניסיון הזה והכישוף הזה היו מבוססים מאוד על אובססיה שלי למה שרציתי, וזה לא אובססיה מתוך משהו אחר כמו אהבה או עצב, אלא רצון שלי לעשות משהו שיצא מתוך פרופורציות- אובססיה טהורה, קורה לרבים מאיתנו בגיל הנעורים. ואני חייב לציין שעם כל האובססיה שלי והכמויות הרבות של אנרגיה (רוחנית ופיזית כאחד), זמן, רצון טוב ודרמטיות שהשקעתי- פשוט לא הצליח לי העניין. חלקית אולי, אולי אפילו הורע המצב… אבל אני לא הרגשתי את התחושה הזאת שאני מרגיש שהולך לי משהו בתחום הזה. ואז אני שואל את עצמי אם באמת כל רגש ותשוקה מתאימים למאגיה? אולי יש רגשות שאנחנו בכלל לא מבינים ושלא כדאי להכניס למאגיה, כמו אהבה? או שאולי זה פשוט תלוי בכמה חזק הרגש הזה? או כמה אתה מאזן אותו? ואולי בכלל המאגיה צריכה להיות נטולת רגשות, פשוט פעולות טכניות בזמן האקט המאגי עצמו? (שזה גישה שמתאימה מאוד למאגיה טקסית לדוגמה "שמנטרלת" את הרגשות והמחשבות היומיומיות בזמן האקט המאגי עם טקסים כמו הLBRP והממשיכים "החזקים יותר" שלו, אבל סותרת מאוד מאגיה טבעית לסוגיה שמדברת על התחברות רגשית עם היקום)... ואם בכלל רגש (על כל סוגיו צבעיו ומניעו) הוא מספיק חזק, יציב, והחלטי בכדי שאני אוכל לבסס עליו פעולה מאגית? נ.ב אם למישהו יש רשימה של רגשות של מה יעזור ומה לא, אני הכי אשמח:)

tontie

New member
אובססיה טהורה?

קשה לי לדמיין אובססיה שלא נובעת משום רגש. אני מגיד את עצמי כאדם אובססיבי מאוד ולהרבה דברים, אבל תמיד יש לזה סיבה. לכל אובססיה שלי אני אוכל למצוא רגש מסוים שבעקבותיו אני שומר אותה. אפילו האבוססיות הכי משונות (כמו ללחוץ בטלפון או בשלט רחוק על כל הכפתורים מספר שווה של פעמים) איך אפשר להיות אובבסיבי למשהו שלא מרגישים אליו כלום?

האפור

New member
אני..

דווקא שם את האובססיה כרגש שאולי מתערבב עם רגשות נוספים או שנוצר כתוצאה מרגשות אחרים אבל הוא "טהור"... כמו שנאה, הרי לכל שנאה יש סיבה ומניעים רגשיים, אבל שאתה שונא את שונא, לא כך? כאילו יש רגשות מסוימים (feelings) ומניעים מסוימים שגורמים להיווצרות של רגש(emotion) נגיד בקשר לאובססיה שלך ללחוץ על כפתורים, אז יכול להיות שהיא נוצרה עקב גורמים כמו שיעממום בתוספת התערערות נפשית קלה (בסבבה לא כמשהו רע :) יצרה רגש אובססיבי... ואז כמו שכשאתה שונא אז אתה מרגיש שנאה, ושאתה אובססיבי את מרגיש אובססיביות... ככה זה בשורה התחתונה, לא?

tontie

New member
אז מה ההבדל בין אובססיות לרגש אחר?

בקשר לכפתורים, כן הייתה לי התערערות נפשית. אבל אני יכול לאמר שנרפאתי
עכשיו אני ממשיך רק בשביל מסורת.

האפור

New member
אין...

זה פשוט סיפור שלי... אם למישהו יש סיפור על רגש אחר...הוא יותר ממוזמן....:)

RainBird

New member
תמיד אומרים: "מי שהאלים שונאים, הם נותנים לו מה שהוא רוצה." אותו אקט מאגי שמבוסס על אובססיה- אני לא חושב שהיקום בורר איזה רגש "ראוי" או "לא ראוי" לעבודה. עובדה שכעס אמיתי שלי פגע פעם במישהו פיסית. אני חושב שאתה ידעת שהטליסמא שלך במקום מסויים, נועדה לספק אצלך אובססיה- והתת מודע שלך (מתוך אשמה, או מתוך ניסיון לתת לך להתמודד) פשוט טרפד את האקט. זה קורה הרבה. שוב יתכן שפשוט לא עשית את הטסליסמא בסדר, או שלא נתת לה מספיק זמן לעבוד. מניסיון אישי אובססיה גם עובדת במאגיה. ארדן.

האפור

New member
אז...

אתה טוען שכל רגש שיש לי אם הוא יתורגם בצורה מסוימת יכול להתגשם, ושהרגש עצמו הוא לא הקריטי אלה בעצם חוקים קבועים מראש ביקום- איזון כלשהו, או התנהלות כלשהי קבועה (שאולי התת-מודע שלי מבוסס עליה) שאומר שלגורם מסוים יכול לקראת רק דבר מסוים, ולא דבר אחר בגלל "חוק הקוסמי " כלשהו (גורל קוראים לזה בעברית). ואז אני שואל אם האקט המאגי הוא משהו חוץ מלבדוק אם משהו שאתה רוצה שיקרה יכול לקרות. איפה היצירה פה? אני לא מחפש יצירה של יש מאין, אבל המאגיה זה כלי שמשנה- זה כלי שבתיאוריה חסר גבולות- המאגיה היא בעצם "הרשות הנתונה" לשנות הכול למרות "שהכול קבוע מראש". אז אני טוען כרגע, שזה לא חוק קוסמי כלשהו אלא הדרך שבה אנחנו עושים את השינוי במציאות שקובע אם יהיה שינוי או לא. ויכול להיות שרגשות מסוימים (אולי שונה אצל כל אחד) לא מאפשרים את השינוי הזה מכיוון שיש בהם איכות כלשהי שלא מסוגלת ליצור שינוי, ששולחת את האנרגיות לא למה שהם נשלחו אליו (בצורה יותר בנאלית)... ונכון שמה שאני תיארתי כרגע הוא גם בעצם מוביל לאיזשהו חוקים קוסמיים, אבל ההבדל בין שלי ושלך ששלי מדברים על הדרך שבה אפשר לעשות כל שינוי- בעצם תורות מאגיה שונות ושלך מדברים על איזה "סוג" של שינוי יכול להיות-שזה מזכיר לי יותר גישות דתיות (שזה סך הכול צד אחר של אותו מטבע, אבל לא הצד שאני מחפש, כרגע) נ.ב אני חשבתי שהשרשור יהיה שכל אחד ידבר על איזה רגשות עובדים לו יותר ואילו פחות ובאילו עוצמות הוא משתף אותם בעבודה המאגית שלו (לא רק באקט המאגי כמו שאמרתי קודם), כאליו שזה יהיה יותר פרקטי מאשר תיאורטי... כי לפעמים אני לא רואה סיבה לכתוב דברים כמו שכתבתי קודם מכיוון שחוץ מהשארות שנראות לי טוב אין לי דרך לבסס את זה...

RainBird

New member
למה אתה לוקח את זה כלכך רחוק? אני לא אומר שיש חוקים קבועים מראש או "גורל". אני רק אומר שכל רגש שלך, אם הוא מבוטא כהלכה מאגית יקבל ביטוי. הביטוי משתנה כמובן, וגם הרגש. כמו שאין שתי אהבות זהות או שאין שני כעסים זהים. המאגיה משנה ומשפיעה על מציאות כן. אני מאמין באמת שכל אחד הרגשות והתחושות בטקסים משתנות. זה דבר נורא אינדבידואלי- מאגיה וסתם לעשות רשימה- לי עובד ככה, ולי עובד אחרת לא יתרום לדעתי. אישית אני חושב שהטקסים במאגיה הטיקסית והקבלית נועדו למקד את הרגש, לא לבטל אותו. למשל אם אני אטיל טקס מתוך כעס המחשבה שלי תהיה מעורפלת ויהיה לי קשה עד בלתי אפשרי להגיע למצב של שליחת אנרגיה. לעומת זאת למשל בטיקסי קללה יש וויזואליזציה מאוד ממוקדת של שליחת אנרגיה, אבל גם קללות לא מטילים בכעס. אני לא מדבר על שום חוק קוסמי כי החוקים היחידים שקיימים הם אלו שאנחנו שמים לעצמינו, עיין ערך הטליסמא שלא עבדה. נ.ב- אני היחיד או שהודעת התגובה שהגיבה על מה שאמרתי נורא לא מובנת? ארדן.

Bassman

New member
כל אדם מבין רגשות בצורה אחרת

חלק יבינו את האהבה אחרת. ההגדרה שלי לאהבה כנראה שונה משלך. אני מאמין שלא הרגש עצמו חשוב אלא אותה מודעות לרגש ולעצמך... מודעות עצמית.

למעלה