מה תגידו?

mbechor

New member
כמה זמן את גרה בהולנד?

אני נמצאת כאן בערך שנתיים אבל בעלי נגיע הנה לצורך עבודתו לפני 5 שנים ומאז אנחנו מכירים פה עוד ועוד אנשים שלא ממש מבינים איך המצב בישראל ואפילו יש כאלה שמעולם לא עזבו את האי והם לא מכירים ויודעים הרבה על יהדות ומבלבלים אותנו עם המוסלמים (שכאלה דווקא יש כאן לרוב). פעם שאלו את בעלי אם אנחנו היהודים זה אלה שמתפללים בכריעה או שאנחנו אלה עם הכובע הקטן על הראש? זה די מצחיק אבל גם מביא אותי להיות לא רק שגרירה של ישראל אלא גם נציגת היהודים (ואני בעצם חילונית). הרבה מבוגרים עימם שוחחתי רצו לשאול אותי על ההבדלים ביננו, הנוצרים והיהודים, ואני קטונתי מלענות על כל שאלותיהם. רק אז הבנתי פעם ראשונה שבעצם בישראל חוקי הדת קיימים אצל הדתיים כך שאני גם אם אני רואה את עצמי יהודיה לא יכולה להסביר אותם לעומק למי שהוא לא יהודי. מיכל

yaelli10

New member
מעניין... נתקלתי באותה תופעה

זה מאוד מציק. אני מוצאת את עצמי חוזרת ומסבירה שיהדות שווה נצרות מאז הגעתי לכאן, לפני כארבע שנים. עד היום אני נדהמת מכיוון שהתופעה קיימת גם בקרב המלומדים. אני חייבת להדגיש בפניהם שאני יהודיה כמו שהם נוצרים ושהלאום שלי הוא ישראלי. הם "תקועים" אי שם במושגים של לפני המלחמה ההיא שבעולם היום אך ורק יהודים.

השועלה

New member
ההיסטוריה לא משקרת

עד שנת 1948 ישראל נקרא פלסטינה , ואפילו העולים בזמן העליות הראשונות כינו את ישראל פלסטינה את המעמד מדינת יראל רק משנת 1948 בעקבות הצבעה באום והקמת מדינת ישראל . ברור שהיום ישראלי מעכו שבטח הוא ערבי עדין קורא למקום פלסטינה אבל הוא לא טועה הרבה אבל מטעה המון

Else

New member
קרה לנו משהו בסגנון

שאחד מהקולגות של בעלי אמר האם ישראל נמצאת באפריקה והאם זאת המדינה הזאת שגובלת עם אירן. מצחיק כזה, חיבר את כל היבשות וכל המדינות במכה. אני חושבת שהכל מבורות וגם תלוי באישיות מסויימת. אם לקחת בחשבון שאמריקאי לא כל כך רוצים לדעת את גיאוגראפיה ושמות ההיסטוריים של המקומות אז בואו נסלח להם את התמימות הבלתי מזיקה הזאת. (מה זה עוזר שצרפתיים יודעים איפה זה ישראל וקוראים לה בשמה?).

eli21us

New member
פחות או יותר........

פחות או יותר........ הבנתי שהגרמנים הכי פרו ישראלים מכל אירופה וזה גם משתמע מההצבעות שלהם באו´´ם ובאיחוד האירופי

Annelie

New member
אני שמחה לציין

שבכזאת בורות עוד לא נתקלתי אבל אני בטוחה שהיא קיימת. הכי הרבה שואלים אותי אם מה שקורה בארץ זה קרוב לאיפה שהמשפחה שלי גרה (מאנשים שמכירים) ומאנשים שלו עד עכשיו רק שאלו אותי אם אני חושבת שאי פעם יהיה שלום...לו הייתה לי התשובה...

I hate these people

And this is what I do...because I’m surrounded by British, I normally say to them – if they’re from England then: how would you like it if I would say to you that you’re from Ireland and the opposite to Irish, they get the message straight away

למעלה