מה תגידו?

נירנברג

New member
מה תגידו?

מעשה שהיה כך היה: לפני ימים מספר בסוף אימון האייקידו התיישבנו כמו בכל סוף אימון לשתות תה. אחת הבחורות שאלה אותי מהיכן אני, כיוון שדיברתי רק אנגלית. אמרתי אני מישראל אז היא ענתה: "אה מפלסטינה..." אמרתי - לא לא, מישראל, ISRAEL "כן כן מפלסטינה - יש לי קולגה מהעבודה הוא גם כן מפלסטינה - הוא אמר לי שהוא מצפון פלסטינה - מעכו..." היא ענתה חזרתי ואמרתי שאני מישראל - ועד כמה שידוע לי עדיין אין "פלסטינה" היא לא התייאשה ואמרה בתקיפות "אבל הוא אמר לי שהוא מפלסטינה - עכו זה בפלסטינה" נו טוב - אימון הבא אני מביא מפה... מה תגידו???

yaelli10

New member
מאוד מעצבן !!!! ../images/Emo67.gif

אני אישית דיברתי עם הולנדי מקומי שטען בתוקף שישראל מחולקת לשתי מדינות - פלסתין וישראל. וישראל היא מעין תת מדינה בתוך פלסתין. לא רציתי להאריך את הויכוח. שלחתי אותו לאטלס מעודכן כשי שיווכח בעצמו. לא הפסקתי לצחוק מה שדי עיצבן אותו....

נירנברג

New member
זו בדיוק הבעייה

רוב האירופים מואכלים ע"י התקשורת פה, שפשוט לא יאומן כמה היא נגדנו. עד היום מצאתי עיתון אחד בכל האזור שמביא כתבות פחות או יותר שקולות... אבל זה ליום אחר

עילית33

New member
גם אני נתקלתי בזה

אני פשוט מתעלמת..ממשיכה לקרוא לישראל בשמה- ושייחנקו האחרים . טוב מידי פעם להזכיר להם- במיוחד בגרמניה- מתי ובעקבות מה החליט האו"ם לתת לישראל מדינה בטח ההוא דווקא- סתם להזכיר לה שסבא שלה רצח את הסבים והסבתות שלנו- ואז האו"ם החליט שאולי וטב לשלפליטי הזוועה תהיה מדינה ושמה ישראל- זה תמיד משתיק אותם- אבל ממש!

Else

New member
אני חושבת שהגזמת

בקשר לסבא שלה שרצח את הסבים שלך....אולי סתם נדמה לי אבל אני משוכנעת שגרמנים דווקא הבינו טוב מאוד את המסר של מלחמת עולם השנייה ותוצאותיה ובמשך דורות ולהשתמש בביטוי כגון "הסבא שלך רצח את סבתא שלי"...איך להגיד, אולי לא כל כך במקום ולא כל כך הוגן (אני אישית חושבת שלא את ולא אני לא יכולות להיות אחריות על מעשה כלשהו שנעשה לפני שני דורות). הבורות שלו בתחום של היסטוריה של מדינת ישראל היא בהחלט לא סיבה לעשות ממנו שותף למעשי הזוועה שקרו לפני כ60 שנה - אפילו בעקיפין.... אתן דוגמא. אני במקור מברה´ם לשעבר ושהודעתי על זה באחד מהפורומים אחת מהשאלות ששאלו אותי: אז מה, בניתם לכם את אימפריית רשע שם? כמה מיליונים רצחתם? זה הרי כל כך לא נכון וכל כך לא הוגן! תחשבי על זה. בברכה. אילנה.

עילית33

New member
תיראי

בהתחלה עוד הייתה לי סבלנות לשבת ולהסביר יפה לכולם כמה יש לישראל זכות להתקיים -ובל בלה בלה- היום נשבר לי מכל הגזעניים הקטנים ומהבורות שלהם- ואני עונה בשפה שהם מבינים.. רוציםגזענות ודעות קדומות? יקבלו שיקוף במראה של עצמם. רוצים לספר לי מי אני ומה אני רק בגלל שאני יהודייה וישראלית? אני אספר להם מי הם ומה הם רק בגלל שהם גרמנים פשוט תוצר של שחיקה- נמאס לי. ואיכשהו זה תמיד משתיק אותם - כי לפעמים נורא קל לשפוט ולשנוא אחרים רק בגלל מה שהמדינה שלהם עושה נכון או לא נכון- אני רק מראה להם שבקלי קלות אפשר להפוך את הקערה על פיה- וזה ממש לא נעים להיות שנוא רק בגלל שמדינתך עושה/ עשתה משהו שאתה לא חלק ממנו בכלל. בקיצור- זו ממש חוצפה בעיני שגרמני יבוא ויגיד לי שלישראל אין זכות להתקיים על אדמה פלשתינית- אחרי שאבותיו טענו שאין לנו זכות להתקיים בכלל!

Else

New member
ברור, תודה על ההסבר

ובמקרה הזה אני באמת תומכת בדרך בה את נוהגת (חשבתי שמדובר בסתם אנשים שלא כל כך מבינים את הסכסוך).

גופמן

New member
גם לי

ובכל זאת זה קרה באמריקה. ואני לא מדבר על כל אלה שאינם יודעים מה זה עברית. אז אולי נפסיק כבר עם התקשורת האנטישמית??? הלכתי לספריה לבקש מפה של המזרח התיכון. הספרן החביב אמר שיש להם בשפע ואז שאלתי אם יש להם גם מפה של ישראל. מיד הוא תיקן אותי (ותיקונים זה משהו נדיר באינטראקציות אמריקאיות) פלסתין. אז זה לא רק אירופה, ולא רק אנשים בורים, שכן הספריה כאן היא מהמפוארות ביבשת החדשה, מתחרה רק עם זאת של אלכסנדריה הגדולה. אה, מובן שלא הגבתי, שועשעתי מעט. להתרגז? נו במת, חבל על ההתקף לב.

Tokyo

New member
תגיד שתיתם תה יפני אחרי האימון../images/Emo153.gif

judyr

New member
../images/Emo124.gifטוקיווווווווו כנס שניה....

ברזיל ברזיל ברזיל ברזיל ברזיל ברזיל

זה מעצבן בצורה יוצאת מן הכלל

אתה מוזמן תמיד להשתמש בעובדה ההסטורית שהשם פלשתינה ניתן לישראל ע"י הטורקים על מנת להשפיל את היהודים (זה בא מלשון פלישתים, האויב הגדול של בני ישראל) ואגן הפך מפלשתינה בחזרה לישראל כאשר ה"יהודים" הביסו את ה"פלישתים" והקימו מדינה עצמאית...

לוו

New member
עדי מאיפה המקור למה שכתבת

" שהשם פלשתינה ניתן לישראל ע"י הטורקים על מנת להשפיל את היהודים (זה בא מלשון פלישתים, האויב הגדול של בני ישראל) " ???

משיעורי הסטוריה בכתה יא´

וגם מאחד הספרים שאני קוראת עכשיו "בני קשת" - המאבק היהודי.

ולכל הסקפטים מביניכם

או לאלה שחושבים שהם יודעים היסטוריה, הנה רענון של כמה עובדות. מקור השם פלשתינה ציטוטים ועוד הסבר לגבי מקור השם והטעות שעשיתי בהודעתי למעלה זה שכתבתי שהטורקים הם אלה שנתנו את השם - המחלוקת ההיסטורית היא בין היוונים לרומאים, יש הטוענים שהרומאים נתנו את השם ויש הטוענים שהיוונים נתנו אותו. משום מה חשבתי על טורקים כשהקלדתי את ההודעה במקום יוונים, אתכם הסליחה. ואם תרצו עוד סימוכין אני אשמח להביא אותם, חברה שלי כאן עושה דוקטורש בבלשנות על מונחים הסטוריים בשפות שמיות, ויש לה סימוכין בספרות בינלאומית לעניין הזה.

shaffavi

New member
נמחקו כאן 3 הודעות

הודעה שלי, בה אמרתי לעדי שהיא כתבה שטות. הודעת תגובה של עדי ממנה עולה שהיא עדיין לא מבינה מה הטעות שלה. הודעת תגובה שלי. זהו. רק למען הסדר הכרונולוגי.

ונמחקה גם עוד הודעה שלך...

כך שאנחנו עולים לארבע הודעות סה"כ. יש דרך להתבטא.

shaffavi

New member
השם פלשתינה לא ניתן על ידי הטורקים

כפי שעדי כותבת, אלא על ידי הרומאים. הבדל קטן של כמה אותיות ו-1500 שנה. הרומאים, לאחר דיכוי מרד בר-כוכבא בשנת 135 לספירה, ניסו לטשטש את הקשר בין ארץ ישראל ליהודים וזאת כדי לנסות ולמנוע מרידות נוספות של היהודים. אחת הדרכים הייתה לשנות את שם האיזור כולו ל-פלשתינה (שבאנגלית הפך אחר כך ל-פלשתיין). פלשתינה - כמובן על שם הפלישתים. שלשה קישורים בנושא: 1 - http://www.mideastweb.org/BriefHistory.htm להלן מובאה רלוונטית מאותו הדף: -----------------------From Roman to Ottoman Rule About 61 B.C., Roman troops under Pompei invaded Judah and sacked Jerusalem. The land came under Roman control. The Romans called the area Judea. Jesus Christ was born in Bethlehem in the early years of Roman rule. Roman rulers put down Jewish revolts in about A.D. 70 and A.D. 132. In A.D. 135, the Romans drove the Jews out of Jerusalem. The Romans named the area Palaestina, at about this time. The name Palaestina, which became Palestine in English, is derived from Herodotus, who used the term Palaistine Syria to refer to the entire southern part of Syria, meaning "Philistine Syria." 2 - http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=15066 להלן מובאה רלוונטית מדף זה: The truth is that Palestine is no more real than Never-Never Land. The first time the name was used was in 70 A.D. when the Romans committed genocide against the Jews, smashed the Temple and declared the land of Israel would be no more. From then on, the Romans promised, it would be known as Palestine. The name was derived from the Philistines, a Goliathian people conquered by the Jews centuries earlier. It was a way for the Romans to add insult to injury. They also tried to change the name of Jerusalem to Aelia Capitolina, but that had even less staying power. יש כאן הבדל גירסה קטן לגבי התאריך אך לא משמעותי. הוא גם מזכיר כאן את נסיון הרומאים לשנות את שם ירושלים ל-איליה קפיטולינה (פחות ´הצליח´ להם) 3 - http://www.us-israel.org/jsource/myths/mf1.html להלן מובאה רלוונטית מהדף: MYTH “Palestine was always an Arab country.” FACT The term "Palestine" is believed to be derived from the Philistines, an Aegean people who, in the 12th Century B.C., settled along the Mediterranean coastal plain of what is now Israel and the Gaza Strip. In the second century A.D., after crushing the last Jewish revolt, the Romans first applied the name Palaestina to Judea (the southern portion of what is now called the West Bank) in an attempt to minimize Jewish identification with the land of Israel. The Arabic word "Filastin" is derived from this Latin name.3 אגב, הוא מציין בתור מקור למידע את שם הספר: Yehoshua Porath, The Emergence of the Palestinian-Arab National Movement, 1918-1929, (London: Frank Cass, 1974), p. 4. זהו. וסליחה שאני לא יכול להביא מקורות מדעיים כמו אלו של עדי... הרבה הצלחה ושלום בשהותך בישראל ובירושלים בפרט. אבי

mbechor

New member
באמת מרגיז

אני נמצאת באי בודד (תרתי משמע) ששמו סרדיניה (איטליה). כאן רוב האנשים לא פגשו הרבה יהודים כל שכן ישראלים ולכן קל להם להבין את הצד שלנו כמי שסובלים הרבה יותר מהערבים. רוב השאלות אלינו הן על המצב בארץ ומתי יהיה שלום או למה זה לא פשוט לעשות שלום. זה לא קל לשמש כשגריר אך לפחות לא שמעתי תגובה דומה לזו שנירנברג קיבל. מיכל

yaelli10

New member
מיכלי גם אני מרגישה שגרירת הסברה

כאן בהולנד, בכל מפגש חברתי אני חייבת להביע את דעתי ולהסביר ולסתור על כל המידע שמעניקה המדיה. זה מעצבן ושוחק אבל זו המציאות של רוב הישראלים שגרים בחו"ל או מגיעים לחו"ל ומתקשרים עם המקומיים.

למעלה