מה תגידו על זה?

davesh

New member
יש איזה בעיה בהבנת הנקרא?

השוקוזיס גם שוקל יותר, וגם עולה פחות.
אם נתמחר את שני המוצרים לפי 100 גרם אבקה:
שוקולית - 2.12 ש"ח לכל 100 גרם אבקה.
שוקוזיס - 1.5 ש"ח לכל 100 גרם אבקה.

אם השוקולית הייתה מגיעה גם כן בשקית של 1 ק"ג, אז היא הייתה אמורה לעלות 21.17 ש"ח.

nox120

New member
כדי לדעת אם מדובר באותו מוצר, השווה את הערכים התזונתיים.

אם הם זהים, סביר מאד שמדובר באריזה שונה של אותו מוצר. אם יש הבדל, בדרך כלל אפשר לזהות בעזרת הערכים התזונתיים את היחסים בין המרכיבים. שוקולית מכילה בערך 82% סוכר ו-17% קקאו. אם המוצר האחר מכיל פחות קקאו, זה יכול להסביר את הבדל המחיר.

עריכה: נראה ששוקוזיס מכיל 10-11% קקאו, כך שהתלונה לא מוצדקת (הפעם).

trilliane

Well-known member
מנהל

emen

New member
על מה המהומה? זה התמחור של החנות.

אולי בגלל שבעל העסק רצה לסיים את המלאי של השוקוזיס, אז הוא החליט לתמחר את זה במחיר נמוך יותר. כבר צינו פה בשרשור שלא היו הרבה יחידות מהמוצר הזה.
בכלל, בחצי חינם ראיתי את השוקולית הזאת (כמו בתמונה) במחיר 14 (ומשהו), כך שזה אפילו יותר זול מהשוקוזיס שבתמונה, האם זה בגלל הכשרות? לא. ככה העסק החליט לתמחר את המוצר. עובדה, שאת המוצר עם כשרות בד"צ הם כן מוכרים בזול יותר מאשר את המוצר ללא כשרות בד"צ.
זה המחיר של בעל העסק ואף אחד לא מכריח אף אחד לקנות שם.

חברים . אתם צריכים להבין שאתם פראירים

אצל החרדים אם זה יקר אז לא קונים ואם עושים חרם אז זה חרם עד הסוף. שימו לב מה קרה למגה כאשר החרדים החליטו להחרים אותה . הם פשוט מגובשים וממש ממש לא פראירים ויש להם גם כח בשוק כי הם קטנים בכמויות.

Arana

Well-known member
מנהל
מוצרים שמיוצרים (או נארזים חדש) לטובת השוק החרדי

מתומחרים בד"כ יותר זול, ראשית בגלל מה שכתבו כבר: אם המחיר יקר, הצרכנים החרדים פשוט לא קונים, וזהו. שנית, לא ממש מזיז להם מותגים כאלה או אחרים; יש מוצר עם כשרות מתאימה, באריזה מספיק גדולה עם מחיר מספיק משתלם - אותו יקנו. מתחרה מציע אריזה יותר גדולה והמחיר יותר משתלם? עוברים אליו. ומכיוון שרבים מהצרכנים החרדים קונים בכמויות גדולות וגם לא מאוד מתעניינים באריזה מפונפנת, ליצרנים משתלם להוציא "ליין" עבור השוק הזה. פעמים רבות אלה אותם מוצרים בדיוק, עם אריזה אחרת (אולי פחות יפה).

trilliane

Well-known member
מנהל
לא רק מותגים, גם ערכים תזונתיים... כבר היו על כך כתבות

לדוגמה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4491691,00.html
פעמים רבות הדרך של היצרנים להוזיל עלויות היא להשתמש ברכיבים זולים יותר, בין היתר (כפי שנכתב כאן לעיל – יותר סוכר ופחות קקאו, למשל).

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מלח, סוכר. כל הנקודה היא שהאבקות האלה אינן רק קקאו.

3תיתי

New member
לא, לא. תבדקי! אבקות הקקאו, לא אלה עם הסוכר

מכילות המון המון מלח! כנראה כחומר משמר.

trilliane

Well-known member
מנהל
ואללה?
חשבתי שהגבת באירוניה...

אני מודה שלא בדקתי מה מכילות האבקות האלה כי מעולם לא קניתי. כשאני קונה בסופר אלה מדפים "שקופים" מבחינתי, אני אפילו לא עוצרת להסתכל... יש לנו באחת המגירות אבקת קקאו בתוך צנצנת קטנה (לא מקורית) שהועברה מהמשפחה, אין לי מושג מאיזה סוג/מותג, היא אצלנו כבר שנים. בפעמים הנדירות שאני מכינה שוקו אני מוסיפה מעט מאוד (לא אוהבת שוקו חזק) וזהו.

d70

Well-known member
סיבה נוספת : מלח מגביר תחושת מתיקות
אני יודע שזה לא נשמע הגיוני אבל בקצרה:
המוח לא מתייחס בצורה סימטרית לכל הטעמים.
חוקרים גילו שמרירות ומתיקות באים אחד על חשבון השני כלומר תוספת מתיקות מפחיתה מרירות,ותוספת מרירות מפחיתה מתיקות.
אז איפה המלח הכל הסיפור? גילו שתוספת מלח גורמת להפחתת תחושת המרירות מה שגורם לתחושת מתיקות מוגברת....

3תיתי

New member
זה היה מסביר הוספת מלח לאבקות הממותקות

אבל לא לאבקת קקאו רגילה, שאמורה להכיל רק קקאו

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מודה שעד היום לא חשתי שום מליחות באבקות קקאו

אבל סקרנת אותי; בביקור הבא בסופר אנסה לזכור לעבור במעבר הרלוונטי ולבדוק את האריזות.

למעלה