מה תגידו על זה?

davesh

New member
מה תגידו על זה?

850 ג' שוקולית של עלית, עם תמונה של ילדים חילונים שותים שוקו - 18 ש"ח.
1 ק"ג שוקוזיס (גם כן של עלית), עם תמונה של ילדים חובשי כיפה מקפצים - 15 ש"ח.
השוותי בין המרכיבים של שתי האבקות, והם זהים מבחינת רשימת המרכיבים. לא יודע להגיד לגבי היחסים/הכמויות של כל מרכיב.
האם השוקולית יותר איכותית (אחוז גבוה יותר של קקאו)? או שזה בגלל שהשוקוזיס מיועד לאוכלוסיה דתית ולכן מוכרים בהנחה?

raya

Well-known member
מקומם ומרגיז.....
מצד שני - על האריזה של שוקוזיס (מה רק הילדים הדתיים מתוקים?) כתוב שהאבקה פרווה.
על השוקולית - לא כתוב, אז אולי יש בה מרכיבי חלב?
שווה בדיקה.
רעיה

raya

Well-known member
מזה נובע ש......
הילדים הדתיים מתוקים וחמודים יותר?

trilliane

Well-known member
מנהל
שהשוואת מחירים היא דבר חשוב...

לפי המדבקה שתי האריזות נמכרות ביינות ביתן, ייתכן שאת השמאלית הם רוכשים במחיר זול יותר ולכן מוכרים יותר בזול. אבל אין לי רצון או יכולת לעסוק בתחשיבים שלהם; לי כלקוחה משנה השורה התחתונה: מה אני מקבלת וכמה אני משלמת. כל הנתונים שם, ההחלטה של כל לקוח מה לקנות.

davesh

New member
הבעיה היא שלא בכל הרשתות יש שוקוזיס

וגם ביינות ביתן השוקוזיס תפס מקום קטן ולא בולט על המדף, ורק במקרה ראיתי אותו.
השוקולית לעומת זאת תפסה רבע מדף.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
ובכמה מוכרים ברשתות האחרות? זה מידע חיוני לדיון...

מבדיקה מהירה (דרך My Supermarket) המחירים של שקית שוקולית נעים בין 16 ל-17 ש"ח, כך ש-18 ש"ח זה מעט גבוה יותר מבמקומות האחרים.
&nbsp
אכן, מוצרים שמיועדים לאוכלוסייה הדתית לא נמכרים בכל מקום, וידוע שפעמים רבות הם זולים יותר, אין בכך כל חידוש...

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה שואל אותי? כפי שכבר כתבתי, אני לא קונה אבקת שוקו בכלל...

אבל בגדול מוצרי מותג הבית של שופרסל די טובים בד"כ, כך שזו בהחלט אפשרות.

davesh

New member
אם נחרים את עלית/שטראוס ואת תנובה ...

מה נשאר לנו? יוניליוור? טרה?
כולם גונבים אותנו. אבל אני לא מאשים אותם, אני מאשים את הצרכנים.
&nbsp

מחשבות

New member
אז תחליט. מה האשם בצרכנים? יחרימו? לא טוב. לא יחרימו?

הם אשמים. אני תמיד קונה מוצר לגופו. השיקול תמיד מחיר, אבל אם מוצר יכיל, למשל, פרוקטוז, הוא פשוט יחזור למדף. סתם דוגמה. פרוקטוז לא נכנס אלי הביתה, שומנים מוקשים מקבלים יחס משפיל דומה וכל הלאה.

davesh

New member
בטח שהאשמה בצרכנים

אם כולם היו מחליטים להחרים את מילקי, והמילקי היה יושב במקררים ומתקלקל, אז שטראוס כבר מזמן היו מורידים את המחיר.
אבל בישראל יודעים רק להתבכיין ולהעלות פוסטים בפייסבוק שמראה כמה מחיר המילקי בברלין זול ממחיר המילקי בארץ.
אם היה פה חרם רציני, אני הראשון שהיה מצטרף.
אני למשל מחרים את זוגלובק ותנובה מכיוון שבזמנו זוגלובק נתפסו משנים תאריכים על בשר פג תוקף, ותנובה דחפו סיליקון לחלב עמיד.
תנובה גם מתנהלת מאד בכוחניות מול משווקים קטנים. בריאות הציבור ממש לא מעניינת את היצרנים. כלל הציבור משום מה סלח לשתיהן, אבל אני לא שוכח ולא סולח.
אבל אם אני אתחיל גם להתחשבן עם יוניליוור שטראוס וטרה, לא ישאר לי מה לאכול.
אני כמובן גם משתדל לצרוך בתבונה, משווה מחירים וקונה "מותרות" רק במבצעים.
לפי דעתי גם הממונה על ההגבלים, הרשות להגנת הצרכן ומשרד האוצר/כלכלה לא עושים מספיק כדי להגן את הצרכן, ולפתוח את השוק לעוד תחרות.

trilliane

Well-known member
מנהל
להחרים את מילקי זה מגוחך. מדובר במוצר מותרות

לא במזון בסיסי או מזון בריאות. שוק חופשי!
מי שלא מתאים לו המחיר, לא יקנה.
מי שרוצה להתפנק, ישלם את המחיר.
&nbsp
אגב, למרבה האירוניה, מילקי (רגיל) זול יותר מהרבה מעדני חלב אחרים, שלא לדבר על יוגורטים...
ואפשר לקנות את המארז (8 יחידות ב-20 ש"ח, לפעמים גם פחות כשיש מבצעים או קופונים של השופרסל למשל)...
&nbsp
לסיכום, מילקי לא יקר, ולהחרים אותו מיותר.
גם שוקולית, אגב. אנחנו עושים שוקו מקקאו וסוכר, ואז גם אפשר לשלוט במינונים (שוקולית מתוקה מדי לטעמי).
שאלה יהיו הצרות שלנו.

מחשבות

New member
רק בשביל מה להכניס מילקי לגוף? טוב, זה כבר דיון

אחר, רפואי ולא צרכני ואין להזכירו כדי שלא יבולע לנו.
אלא שאיכשהו אני בטוח שההיבט הצרכני צריך להיות קשור לרפואי. חיסכון רב יכול להתקיים אם נימנע מלקנות מוצרים שהצד הבריאותי שלהם מפוקפק כמו מעדני חלב (שזה בטח לא חלב בריא וכן מרכיבים שרחוקים מבריאות) ושתיה ממותקת בכל ממתיק אפשרי, כולל סוכר.

dude101

New member
שוק חופשי בתחום המזון בישראל? אין דבר כזה

"שוק חופשי" זה סט יחסית מוגדר של תנאים, שבהתקיימם המשק אמור להגיע להקצאה יעילה של משאבים.
בישראל התנאים האלה פשוט לא מתקיימים בתחום המזון. אם להסתכל על מעדני קרם תראי בעמ' 6 שנתח השוק של שטראוס הוא כ-57%.
http://www.moag.gov.il/NR/rdonlyres...221-03230F2DF3CC/0/shuk_mazon_dror_shtrum.pdf
אם את מדברת על שוק חופשי לא במובן הכלכלי אלא סתם כאידאולוגיה של "שכל אחד יהיה חופשי לעשות בשוק מה שבא לו כל עוד אנשים לא גוועים ברעב", קוראים לזה ליברטריאניזם, לא שוק חופשי.

trilliane

Well-known member
מנהל
הנקודה שלי מתחילה ומסתיימת ב"מעדני קרם"

אם אין לחם דואגים ללחם, לא לעוגות. ברצינות, לא אכפת לי גם אם שטראוס היא המחלבה היחידה שמייצגת פינוקי חלב למיניהם, היא עדיין יכולה לגבות עליהם כמה שהיא רוצה. זה מוצר מותרות, לא מוצר יסוד, לא מוצר בריאות... אם מאכלים מפנקים ומשמינים וממש לא חיוניים לתזונה (להפך...) יעלו הרבה, אני לא רואה בזה שום דבר רע (להפך).

למעלה