מה תגידו על זה?

Moondust

New member
מה תגידו על זה?../images/Emo41.gif

הצטרפתי לפורום תלונות וקיטורים, והצגתי את עצמי... אחד אמר לי ברוכה הבאה ואמר שרומח מועתק מטולקין. הרי הציטוט: "מו"ד(מבוכים ודרקונים) מעותק מטולקין והסידרה מועתקת מהמהדורה השנייה של מו"ד (TSR שילמו ל"סופרים" כדי שיעתיקו)" מה תגידו על זה? כלומר, אנשים אומרים שרומח לא מקורי ולא איכותי ויאדה יאדה, אבל לשלם בשביל שטרייסי ומרגרט (מרכאות? מה, כבר לא מספיק טובים בשבילם?) יעתיקו סדרה כדי לפרסם אותה כמשחק תפקידים?

איזה שטויות. ../images/Emo110.gif

מה הם בכלל יודעים על הסדרה? אף אחד לא שילם לטרייסי ומרגרט כדי שיכתבו את הסדרה, והסדרה לא יכולה להיות מועתקת משום מהדורה של הוראות למשחק. אני עצמי קראתי את המהדורה הזאת, ויש ברשותי כמה חוברות ישנות של משחקי תפקידים. אי אפשר להעתיק ספר מאותן המהדורות, שכן יש שם רק: א.פירוט של הדמויות (תכונות של אלף, גנב, גמד וכדומה),ב. פירוט של אוצרות והיכן ניתן למצוא כל אוצר,ג. רשימת המפלצות, נקודות הפגיעה, דירוג שריון וכדומה,ד. כללי המשחק. איך לעזעזל אפשר "להעתיק" ספר מחוברת כזאת? ובאשר להעתקה של המשחק מטולקין, כל זה קשקוש גמור. הדמויות במבוכים ודרקונים, המפלצות, הכללים, כל זה שונה מאד מהעולם של טולקין. כי אם לא כך, איך אפשר להסביר שרומח הדרקון (וסדרות מו"ד אחרות) לא דומות אפילו בשמץ ליצירה של טולקין? כמובן, חלק אפשר להסביר מאופן הכתיבה וההתנהלות השונה של העלילה, אבל בכלליות אי אפשר למצוא בכלל דמיון. בקיצור - כל הסיפור הזה לא מבוסס על שום דבר, ויצרו אותו שונאי רומח וסולדי משחקי תפקידים למיניהם.

SaberTooth

New member
שטויות במיץ...

אלה אנשים שלא קראו מילה מרומח הדרקון, שאין להם צל של מושג על מה היא מספרת ומאמינים לשמועות שמופצות ברשת ע"י אנשים אחרים כמותם. אני בדרך כלל מתעלם.

Moondust,

שאני הצטרפתי לשם בלקר אמר לי אותו דבר... הוא סתם ילד משועמם שמחפש ריבים..(כבר שנה הוא מנסה לפתוח פורום ריבים...) פשוט תתעלמי ממנו.

strahd

New member
אם את רוצה להשתיק אותם לאחת ולתמיד

תזכרי את הטיעון הבא: מבוכים ודרקונים נוצר בשנת 1979, על פי עקרונות של מספר ספרי פנטזיה שהיו מפורסמים באותה התקופה. כמובן ששר הטבעות השפיע על הגזעים ועל התנהלות המשחק, אך גם היו ספריו של לייבר על העכבר (משם לקוחה דמות הגנב) ועולם לנקמר (שגם מופיע לא פעם בהרפתקאות ראשונות). רומח הדרקון יצא לאור לראשונה בשנת 1984 לאחר שמרגרט וייס וטרייסי היקמן כתבו מספר הרפתקאות עבור TSR והחליטו לעבד אחת מהן לספר. אמנם, הספרים נוצרו בהתאם למודולי ההרפתקאות, כפי שגם היום נהוג, אך הספרים היו הרבה מעבר לסתם הרפתקאה, עובדה שמוכחת על ידי שהספר הפך לרב מכר בין לאומי. המהדורה השנייה של מבוכים ודרקונים יצאה לאור בתחילת שנות ה-90, כך שבערך חלפו שבע שנים מרומח הדרקון עד המהדורה השנייה!!! המהדורה השלישית יצאה לפני שנתיים וכעת יצאה המהדורה 3.5. אני מרחם גם על החבר'ה שמתרגמים את המהדורה השלישית, מכיוון שהם לא הספיקו לתרגם את הכול וכבר יש מהדורה חדשה. מי שמשווה את שר הטבעות לרומח הדרקון שידע: שר הטבעות ורומח הדרקון הם שני סיפורי פנטזיה. יש לזכור ששר הטבעות מורכב משלושה ספרים גדולים ועוד מספר קטנים (הוביט, טום בומבדיל וכו') ואילו רומח הדרקון מורכב מעשרות ספרים. למתווכחים בנוגע לכמות ואיכות, רק אספר, שגם הספרים של שר הטבעות משמשים לי תמיד כאשר אני נתקף בנדודי שינה.

Some one new

New member
תיקון ושאלה - לכל חברי הפורום../images/Emo70.gif

קודם כל, התיקון - שר הטבעות עצמו מורכב משלושה ספרים בלבד. הספרים האחרים שכתב הפרופסור (טולקין, אם לא הבנת) לא נכללים תחת השם "שר הטבעות". רק ליתר דיוק (אני יודעת שאני פדנטית, אבל... מילא...) ועכשיו השאלה לכל חברי הפורום - למרות שהנושא חרוש וטחון, יש משהו שאני לא מבינה - שמתי לב לעובדה, שבויכוח על "מה יותר טוב - הרומח או שרה"ט" בד"כ הדנים בעניין נוקטים עמדה חד משמעית, ולמה הכוונה? הם מגינים על ספר אחד ברוח מלחמתית ובנחישות שלא היו מביישים אם המגינה על גוריה/ילדיה, ואילו כשמזכירים את הספרים האחרים, בצד ש"נגדם" - מיד הם עונים, זה משעמם, אפילו לא קראתי עד הסוף וכו'. השאלה שלי היא, למה הגישה של הרוב המוחלט של האנשים כאן היא שאי אפשר לאהוב את שתי הסדרות ביחד? (יש כאן כמה שכן אוהבים את שתי הסדרות, כבלין ו- Queen of Spells, אבל הם יוצאים מן הכלל, לצערי). אני יכולה להבין, שלהרבה אנשים כאן מפריעות הטענות החריפות נגד הרומח - באשר להעתקה מטולקין וכו', אבל נראה לי שהצורה בה כמה מכם תוקפים את הספרים של טולקין, היא תגובה של קטנוניות דפנסיבית (ביטוי מעניין
). אני לא רוצה שתבינו אותי לא נכון, אני לא רוצה לזלזל פה באף אחד, ואני מניחה שאלה האומרים דברים כאלה כנראה באמת לא אהבו את ספריו של טולקין, אבל מקצינים את התגובה שלהם בצורה דפנסיבית. ואולי אחרי עוד קריאה הייתם אוהבים? או שהייתם מסיימים עד הסוף את הספרים - אמנם אני לא בעד להכריח את עצמך לגמור לקרוא ספר - חבל סתם לבזבז את הזמן, אבל זה גם (לדעתי) מפחית מתוקף הטענות שלכם. שוב, אני מבינה שאתם נפגעים מהטענות על העתקה, אבל אנא מכם, תגיבו בפרופורציות, לא חייבים תמיד להקצין את עצמכם לרמה של "הספרים של שרה"ט משמשים לי כאשר אני נתקף בנדודי שינה" (לא אישי כלפיך, Strahd, זה רק לשם המחשה). לא אהבתם - זכותכם, אבל רסנו את תגובותיכם בבקשה

SaberTooth

New member
אני מאמין שאפשר לאהוב את שתי הסדרות

פשוט לא נתקלתי בהרבה אנשים, כולל אני, שלא אוהבים את שתיהן או לפחות לא באותה המידה. אני לא קראתי את טולקין עד הסוף מהסיבה שהוא פשוט כל כך משעמם, אז נטשתי את שר הטבעות היכנשהו בספר השני, אחרי שהבטיחו לי שבספר השני העלילה הרבה יותר מעניינת (מה שלא קורה, לדעתי). לדעתי, גם אם הייתי קורא את כל הסידרה, עדיין הייתי חושב שהיא משעממת. אני לא חושב ש-"הספרים של שרה"ט משמשים לי כאשר אני נתקף בנדודי שינה" זה כזה עלבון חמור שלא יסולח...

strahd

New member
זה לא עלבון

זאת פשוט המציאות לשמה. אני באמת נרדם כשאני מנסה לקרוא את הספר. אני מאוד אוהב שפה אנגלית גבוהה וקראתי את שייקספיר בשפתו המקורית ועוד יצירות מופת אלו ואחרות, אך משום מה, ולא מכיוון שהיו לי דעות קדומות, מאוד רציתי לקרוא את שר הטבעות ולא הייתה לי היכולת הנפשית המסוימת, אך כמו שאמרתי, זהו דעתי. ומלבד זאת, אלו ספרים, וכמו שויליאם שאטנר אמר בעצמו למעריצי סטאר טרק ששאלו אותו שאלה אחת יותר מדי: GET A LIFE!! אני שמעתי שיש אנשים שמשוכנעים ששר הטבעות היא ההיסטוריה האמיתית של העולם! אלו רק ספרי פנטזיה, אלו ספרים שהמטרה העיקרית היא ליהנות מהתפתחות העולם והדמויות, לבקר שוב במקומות אהובים ולהגיע אל מקומות חדשים שמעולם לא ביקרנו בהם. המטרה צריכה להיות כיף, אין פה תחרות. כל ספר עומד בזכות עצמו. לכן, אני לא אוהב את העניין של ההשוואה. זה כמו להגיד ששליחות קטלנית מועתק מאבודים בחלל בגלל שיש שם רובוט.

Some one new

New member
strahd...

אתה צודק בעניין של ההשוואה - אני גם לא בעד זה, ואישית גם לא חושבת שהייתה כאן העתקה. מקריאה של שתי הסדרות (עד הסוף) ממש לא שמתי לב לדימיון כלשהו שיכול להצביע על העתקה. עכשיו שאלה - למי מופנית הקריאה Get a life? לאנשים שמאמינים ששרה"ט הוא ההיסטוריה האמיתית של העולם? ממש לא במקום
"איש באמונתו יחיה", והאמונה של האנשים הללו תקפה לא פחות מהאמונה שלך באלוקים (אם אתה אדם מאמין) או מהאמונה של נוצרי בישוע וכו' וכו'. מה זה הזלזול הזה? דווקא כבן אדם בוגר לא ציפיתי לזה ממך (סלח לי אם לא הבנתי את כוונתך, אבל ניכר בתגובתך שאתה המום מכך שיש אנשים שמאמינים ששרה"ט הוא ההיסטוריה האמיתית של העולם)

strahd

New member
Whatever

זה לא זלזול, זוהי הבעת דעה. אם את אומרת ש"איש באמונתו יחיה", אז אני חושב שאת מאמינה בפלורליזם ואם כך, כל דעה נחשבת ואינה נקראת עלבון, אפילו אם היא סותרת את אמונתך. אם את קוראת לזה "זלזול בל יסולח" אומר שאת לא מאמינה בכל הדעות אלא רק בדעתך, שהיא, כך אני מאמין, הדרך היחידה שבה ניתן להסתכל על העולם... אמממ....האם יש כאן פרדוקס, או שמא התהדרות בנוצות טווס? עדיף כמובן טווס של טולקין, הרי הוא הרבה יותר מעניין מטווס של רומח הדרקון. זה לא משנה שזה אותו טווס, הוא פשט השמיע קול יותר מעניין כאשר טולקין כתב עליו. את רואה כמה טיפשי הויכוח הזה נשמע? אני מעולם לא הצלחתי לקרוא את שר הטבעות, וזה אולי באמת פאק אישי שלי שאני לא מסוגל להתרכז יותר מדי, אבל קראתי ספרים של אלפי עמודים ועדיין עושה כך ואפילו הצלחתי להחזיק מעמד ולקרוא את כל "אל תגע בזמיר" (מחיאות כפיים לעצמי), אבל את שר הטבעות לא הצלחתי ובאמת שניסיתי יותר מפעם אחת. הוא פשוט, לפי דעתי (אני מוסיף את זה כל פעם) כתוב בצורה שבה פרופסור לאנגלית באוניברסיטת אוקספורד כותב את גליון הציונים. זוהי דעתי, קבלי או תשללי, אבל זה לא עלבון. בנוגע לזה שכתבתי GET A LIFE, ביל שטנר התכוון לכל הטרקים ששאלו אותו כיצד המנוע של האנטרפרייז פועל ומדוע הוא לא פעל לפי הצו הראשי של צי הכוכבים (סצינה שהומחזה בצורה נהדרת בסרט GALAXY QUEST, ומי שלא ראה שירוץ מהר לספריית הוידיאו), והוא התפרץ ואמר: חבר'ה זאת הייתה סדרת טלוויזיה, זה לא קיים במציאות! אני בטוח שגם טולקין (שהסתמך רבות על המיתולוגיות הנורדיות בכתביו) וגם וייס והיקמן לא מאמינים שהעולמות אותם הם יצרו קיימים. אולי מלבד מייקל מורקוק, שבטוח בכל נימי נפשו שכל מה שכותב אכן קיים, אך הוא יותר מדי מסומם, אז קשה להתחשב בדעותיו... ובסופו של דבר, לא באתי להעליב, באתי לשים חוצץ כנגד כל המקטרגים שטוענים שטולקין הוא הפנטזיה היחידה הקיימת בעולם כולו וכל השאר הם חקיינים. כולנו חקיינים! אין דבר מקורי יותר היום! אני אומר שטולקין גנב מכיפה אדומה את הזאב לוארגים שלו, SO WHAT?

Some one new

New member
../images/Emo12.gif

לא הבנת אותי נכון, כנראה - ביקורת שלך על שרה"ט, "חמורה" ככל שתהיה, היא לגיטימית לחלוטין ולא עליה דיברתי. ביקורת שלך על אנשים שמאמינים שמה שטולקין כתב נכון - כן יכולה להיחשב לעלבון. כל עוד הביקורת שלך נוגעת לספרים ולצורת הכתיבה - אין שום בעיה. כשהביקורת נוגעת לאמונתם של אנשים - יש ויש בעיה. וכמו שציינתי קודם, גם לדעתי הטענות על העתקה לא נכונות. מעולם לא טענתי שהן כן. בקשר לעובדה שלא קראת את שר הטבעות - אין בעיה. אני בהחלט יודעת שזה לא ספר קל לקריאה. ולבסוף - הויכוח הזה בהחלט מיותר, או לפחות לא רלוונטי לפורום.

Lord of Spells

New member
אני נרדמתי היום באמצע כבשן הנשמה.

כמובן שזה היה בנסיעה באוטובוס חמים אחרי שלא ישנתי לילה שלם כי ביליתי בקריאת הספר, אך זה פרט שולי =) בעצם...לא זה לא.

Some one new

New member
../images/Emo45.gif (תגובה ל-Sabertooth)

צודק, באמת אין הרבה אנשים שאוהבים את שתי הסדרות. מילא לא באותה מידה, בד"כ הם אוהבים מאוד סדרה אחת ואת השנייה... אמממ... מאוד לא אוהבים, או סתם חושבים שהיא משעממת באופן קיצוני. מסקרן אותי לדעת מה הם היו חושבים על הסדרה השנייה בלי הטענות על העתקה מצד הצד השני, ובלי להשוות את הסדרה השנייה לסדרה שהם אוהבים. ואני לא אומרת שהיית צריך לקרוא אם לא רצית - שוב, להיפך, כמו שאמרו חכמים ממני, הזמן שלנו מוגבל, ועדיף לנצל אותו למשהו שנהנה ממנו - ואתה גם קראת יחסית הרבה. יש כאלה שקראו פחות ממך, ואני רק אומרת שזה מפחית מתוקף הטענה שלהם נגד שרה"ט, מאחר והם לא יכולים לדעת בביטחה מה היו חושבים על הספר אם היו מסיימים אותו. וגם אני לא חושבת ש-"הספרים של שרה"ט משמשים לי כאשר אני נתקף בנדודי שינה" זה עלבון חמור שלא יסולח, אבל זה כן נראה לי כמו אמרה בוטה שנאמרת מתוך דפנסיביות - כי נמאס כבר מהירידות על הרומח (וכאן, לדעתי, חובבי הרומח צודקים...)

moriabar

New member
אני אוהבת את שניהם!!!

והדבר היחיד שהשוותי בין 2 הספרים היה העמים, במיוחד העלפים, ואני מ-א-ו-ד אהבתי את 2 הספרים...

צו צאנג

New member
אני קראתי את הספר *לפני* ששמעתי

על הטענות של ההעתקה ואני חושבת שהיא משעממת.... זה לא קשור לעבודה שאומרים שרומח הדרקון הוא העתקה (NOT) זה פשוט שהאיש חי לפני מאה שנה!! מה כבר אפשר לצפות מהכתיבה שלו? שתהייה יומיומית?? ולפני דעתי העלילה מדהימה, ואם מישהו ישכתב את הספר ילך לו מצויןן! הסרט לדוגמא, שזוהי כמעט אותה העלילה היה פי אלך יותר מעניין! אבל בסרט הייתי אכזבה קטנה, הם הורידו את הקטע עם תום בומבדיל! כל הסרט אני כזה, יוו מתי הקטע עם תום בומבדיל, יוו מתי הוא יהיה? ואז כזה, היי! הוא לא היה אמור להיות כבר?

צו צאנג

New member
../images/Emo45.gifחוץ מהמשפט האחרון...

לקח שנה ש/למה! ואני ל-א צוחקת לסיים את הספר הראשון, ואני אחת שקוראת מהר (לפחות זה מה שאומרים לי
) אני הייתי קוראת עמוד בלילה ונרדמת עם הספר ביד... זה אחד הדברים הכי משעמים שקראתי, העלילה מעולה, אבל תעשו טוב, מה אפשר לצפות מסגנון הכתיבה של אחד שחי לפני מאה שנה?
לעומת זאת הסרט...
הסרט היה מדהים!!! את שני לא יצא לי לראות (סיפור ארוך
) אבל הראשון היה בהחלט אחד הסרטים הכי הכי הכי יפים שראיתי!

Queen of Spells

New member
אז אני חייבת להגיד לך....

שאני קראתי וראיתי שר הטבעות.... והסרטים הם כלום לעומת הספרים!!!

Dark14Lunatik

New member
כל אחד והטעם שלו..

גמ'ני כמו דליה קוראת דיי מהר ספרים, וכשקראתי(ניסיתי לפחות) לקרוא שר הטבעות קראתי עמוד ליום!! ולא סיימתי אפילו ת'ספר, התייאשתי..

למעלה