מה תגידו לאברך?

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא כ"כ מסכימה איתך...
כי עלי מקובלת התזה שהביא פרופ. אשר כהן מבר אילן בספר שכתב בהיותו מרצה למדעי המדינה, שעם ישראל הפסיד 6 מיליון נפש בשואה ועוד 6 מיליון בהתבוללות של אחר השואה.
אז נכון שכיום היהדות דומיננטית בחיי רבים כאן..., אבל אני לא בטוח שההתבוללות במדינות המערב ירדה באותו יחס של ההתחזקות היהודית בארץ... בעיקר אחרי ה7/10...
וגם שמגמות פרוגרסיביות מטורפות עומדות ולא נעלמות בעיקר באקדמיה ו'מערכת המשפט'...
המספרים שהצגת בשם פרופ' כהן היו נכונים לפני שנים רבות (כמדומני סביב 2010 כבר). כבר אז דיבר הרב הראשי לישראל לשעבר הרב ישראל לאו שליט"א על כך שעם ישראל איבד יותר 'חברים' להתבוללות מאשר בשואת יהודי אירופה. הדברים ידועים. אבל לא ברור לי מה לדעתך הסתירה בינם לדברי.

לגבי מה שהגדרת "מגמות פרוגרסיביות", ראשית אישית אני מעדיף לדבר על 'פרוגרסיות' ולא "פרוגרסיביות". זאת מהטעם הפשוט שאין שום דבר פרוגרסיבי במגמות תנועת הפרוגרס. הם אמנם רוצים שכך זה ייראה וזה נוח להם תודעתית (שהרי מי יכול להתנגד לקידמה?), אבל הלכה למעשה אין שום קשר בין תנועת הפרוגרס ומגמותיה לפרוגרסיביות במובנה הלשוני.

בכל מקרה, לא לגמרי הבנתי היכן לדעתך שגיתי או היכן לדעתך הדברים שהצגת סותרים את דברי.

ריקי זו אני

Well-known member
המספרים שהצגת בשם פרופ' כהן היו נכונים לפני שנים רבות (כמדומני סביב 2010 כבר). כבר אז דיבר הרב הראשי לישראל לשעבר הרב ישראל לאו שליט"א על כך שעם ישראל איבד יותר 'חברים' להתבוללות מאשר בשואת יהודי אירופה. הדברים ידועים. אבל לא ברור לי מה לדעתך הסתירה בינם לדברי.

לגבי מה שהגדרת "מגמות פרוגרסיביות", ראשית אישית אני מעדיף לדבר על 'פרוגרסיות' ולא "פרוגרסיביות". זאת מהטעם הפשוט שאין שום דבר פרוגרסיבי במגמות תנועת הפרוגרס. הם אמנם רוצים שכך זה ייראה וזה נוח להם תודעתית (שהרי מי יכול להתנגד לקידמה?), אבל הלכה למעשה אין שום קשר בין תנועת הפרוגרס ומגמותיה לפרוגרסיביות במובנה הלשוני.

בכל מקרה, לא לגמרי הבנתי היכן לדעתך שגיתי או היכן לדעתך הדברים שהצגת סותרים את דברי.
לא באתי ליסתור... להפך באתי ליתמוך...
כי הרי שום דבר לא מובן מאליו...
למשל היו נסיונות לקבע את 'רוח צה"ל' מול תקיעות השופר ב'מרכבות ברזל'... אבל למדנו שמגמות משתנות... למשל דור אוסלו מול דור 48...
מכאן אני מסיקה שאני רוצה עמודי תמיכה חזקים ויציבים... שיעמדו מול כל סערה... - בישיבות שם לומדים תורה, משפט עברי ומוסר יהודי נצחי...

raya

Well-known member
קשה לאברך מבחינה כספית? הוא לא עובד, יש לו בגיל כל כך צעיר כבר 7 ילדים, אז מה הוא חושב לעצמו?
אני לא חושבת שהמדינה צריכה לממן את הלימודים שלו.
עובדה שבארצות הברית, קנדה וארצות באירופה דתיים/חרדים עובדים לפרנסתם ולא מהווים מישקולת כבדה על כלל הציבור.
שיתכנן גודל משפחה שמתאימה למצבו הפיננסי, יפחית הוצאות על ילדים רבים, שיהיה כלכלי.

Harrington

Well-known member
מנהל
קשה לאברך מבחינה כספית? הוא לא עובד, יש לו בגיל כל כך צעיר כבר 7 ילדים, אז מה הוא חושב לעצמו?
אני לא חושבת שהמדינה צריכה לממן את הלימודים שלו.
עובדה שבארצות הברית, קנדה וארצות באירופה דתיים/חרדים עובדים לפרנסתם ולא מהווים מישקולת כבדה על כלל הציבור.
שיתכנן גודל משפחה שמתאימה למצבו הפיננסי, יפחית הוצאות על ילדים רבים, שיהיה כלכלי.
מה ה"עובדה" הזאת אמורה ללמד? ישראל היא מדינה יהודית, ארצות הברית לא. מתוך כך אך טבעי שישראל, שכאמור מעלה רואה ערך בלימוד התורה, תסייע ללומדים באותה מידה שהגיוני שבארה"ב או בכל מדינה לא יהודית אחרת, זה לא ייעשה.

אגב לגבי משקל ה"מישקולת הכבדה", רק נזכיר שתקציבי החרדים הם כאין וכאפס לעומת תקציבים לתחומים נישתיים שאין להם כל קשר לדת/יים (הם פשוט מועברים כחלק מתקציב המדינה ולא כחלק נלווה כמו רוב תקציבי החרדים, כך שהציבור לא שומע עליהם בדרך כלל ולא דנים בהם בפומבי).

ריקי זו אני

Well-known member
מה ה"עובדה" הזאת אמורה ללמד? ישראל היא מדינה יהודית, ארצות הברית לא. מתוך כך אך טבעי שישראל, שכאמור מעלה רואה ערך בלימוד התורה, תסייע ללומדים באותה מידה שהגיוני שבארה"ב או בכל מדינה לא יהודית אחרת, זה לא ייעשה.

אגב לגבי משקל ה"מישקולת הכבדה", רק נזכיר שתקציבי החרדים הם כאין וכאפס לעומת תקציבים לתחומים נישתיים שאין להם כל קשר לדת/יים (הם פשוט מועברים כחלק מתקציב המדינה ולא כחלק נלווה כמו רוב תקציבי החרדים, כך שהציבור לא שומע עליהם בדרך כלל ולא דנים בהם בפומבי).
גם אני לא כ"כ מבינה את הטיעון של raya..., כי השאלה היא לא מה 'רוצה' החרדי, אלה מה אני 'רוצה' (אני=המדינה)...
ואני חושבת שהמדינה היהודית צריכה להילחם על המשך קיומה כמדינת העם היהודי..., אם יש פטנט אחר מלימוד תורה של לומדי תורה... יש מקום להשתכנע..., אבל מימון לומדי תורה חייב להיות לפחות במעמד של 'תרהות'...

raya

Well-known member
גם אני לא כ"כ מבינה את הטיעון של raya..., כי השאלה היא לא מה 'רוצה' החרדי, אלה מה אני 'רוצה' (אני=המדינה)...
ואני חושבת שהמדינה היהודית צריכה להילחם על המשך קיומה כמדינת העם היהודי..., אם יש פטנט אחר מלימוד תורה של לומדי תורה... יש מקום להשתכנע..., אבל מימון לומדי תורה חייב להיות לפחות במעמד של 'תרהות'...
לא מתפלאת שזו דעתי, וכמובן שדעתי הפוכה מזו שלך.
ל"כלוא" את תלמידי התורה בישיבות , ללא לימודים שיעזרו להם בחיים - אני חושבת שזה פשע (לא במובן המלא של המילה).

raya

Well-known member

"אגב לגבי משקל ה"מישקולת הכבדה", רק נזכיר שתקציבי החרדים הם כאין וכאפס לעומת תקציבים לתחומים נישתיים שאין להם כל קשר לדת/יים (הם פשוט מועברים כחלק מתקציב המדינה ולא כחלק נלווה כמו רוב תקציבי החרדים, כך שהציבור לא שומע עליהם בדרך כלל ולא דנים בהם בפומבי)."
מצטערת , עוד לא תפסתי איך להגיב על קטע מסוים. (מותר לי בגילי המתקדם....)
תקציבי החרדים אינם בטלים בשישים, יש טבלאות איזה סכום מוקצב לתלמיד חרדי לעומת תלמיד בממ"ח, תלמיד במערכת החינוך הגילה ותלמידים מהמגזר הערבי. החרדי מקבל את ההקצבה הגבוהה ביותר.

Harrington

Well-known member
מנהל
תקציבי החרדים אינם בטלים בשישים, יש טבלאות איזה סכום מוקצב לתלמיד חרדי לעומת תלמיד בממ"ח, תלמיד במערכת החינוך הגילה ותלמידים מהמגזר הערבי. החרדי מקבל את ההקצבה הגבוהה ביותר.
מוזמנת להיכנס לספר התקציב ולבדוק. תקציבי החרדים בטלים אכן לא בטלים בשישים, אלא בטלים באלף בערך :cool:. הנתון שכתבת בסיפא דברייך אפילו לא מתקרב להיות מדויק.

raya

Well-known member
מוזמנת להיכנס לספר התקציב ולבדוק. תקציבי החרדים בטלים אכן לא בטלים בשישים, אלא בטלים באלף בערך :cool:. הנתון שכתבת בסיפא דברייך אפילו לא מתקרב להיות מדויק.
אין לי כרגע את הטבלה שפורסמה לאחרונה, רואים בבירור שתלמיד חרדי מקבל הקצבה גבוהה מאשר תלמיד דתי , תלמיד חילוני ותלמיד ערבי.
מצרפת טבלה אחרת (לא זו שהתכוונתי אליה).
במקרה הזה משווים מספר שעות לימוד לכל קבוצה, ברור שכאשר יש יותר שעות לימוד זאת אומרת תקציב גבוה יותר.

קבצים מצורפים

• חינוך.jpg
    חינוך.jpg
    KB 55.7 · צפיות: 3

Harrington

Well-known member
מנהל
אין לי כרגע את הטבלה שפורסמה לאחרונה, רואים בבירור שתלמיד חרדי מקבל הקצבה גבוהה מאשר תלמיד דתי , תלמיד חילוני ותלמיד ערבי.
מצרפת טבלה אחרת (לא זו שהתכוונתי אליה).
במקרה הזה משווים מספר שעות לימוד לכל קבוצה, ברור שכאשר יש יותר שעות לימוד זאת אומרת תקציב גבוה יותר.
כאמור, התקצוב של סטודנט בעולם האוניברסיטאי גדול פי עשרות מונים מזה של האברך בישיבה חרדית. עיון קליל בספר התקציב יספר לך את זה. טבלאות של גורמים לא מוכרים לא תשנה זאת. ההבדל שבו תהיה צודקת, נעוץ לא ברמת התקצוב של המדינה אלא במקום שהוא מגיע אליו, כאשר אצל התלמיד החרדי זה מגיע אליו ישירות בעוד שבעולם האוניברסיטאי זה מגיע למוסד (טענה שלא העלית, אז עושה זאת בשבילך :)). אבל מבחינת הוצאת המדינה אין מה להשוות בכלל והמצב הוא כמו שתיארתי.

raya

Well-known member
כאמור, התקצוב של סטודנט בעולם האוניברסיטאי גדול פי עשרות מונים מזה של האברך בישיבה חרדית. עיון קליל בספר התקציב יספר לך את זה. טבלאות של גורמים לא מוכרים לא תשנה זאת. ההבדל שבו תהיה צודקת, נעוץ לא ברמת התקצוב של המדינה אלא במקום שהוא מגיע אליו, כאשר אצל התלמיד החרדי זה מגיע אליו ישירות בעוד שבעולם האוניברסיטאי זה מגיע למוסד (טענה שלא העלית, אז עושה זאת בשבילך :)). אבל מבחינת הוצאת המדינה אין מה להשוות בכלל והמצב הוא כמו שתיאלא עשיתי השוואה בין תיקצוב בתי ספר (יסודי/תיכון) לבין האוניברסיטה.סטודנט באוניברסיטה משלם סכום לא מבוטל עבור הלימודים להשגת התואר.

כאמור, התקצוב של סטודנט בעולם האוניברסיטאי גדול פי עשרות מונים מזה של האברך בישיבה חרדית. עיון קליל בספר התקציב יספר לך את זה. טבלאות של גורמים לא מוכרים לא תשנה זאת. ההבדל שבו תהיה צודקת, נעוץ לא ברמת התקצוב של המדינה אלא במקום שהוא מגיע אליו, כאשר אצל התלמיד החרדי זה מגיע אליו ישירות בעוד שבעולם האוניברסיטאי זה מגיע למוסד (טענה שלא העלית, אז עושה זאת בשבילך :)). אבל מבחינת הוצאת המדינה אין מה להשוות בכלל והמצב הוא כמו שתיארתי.
לא עשיתי השוואה בין התקצוב של תלמיד בית ספר (יסודי או תיכון) לבין סטודנט באוניברסיטה. הסטודנע בכל מקרה משלם סכום לא מבוטל עבור הלימודים לקבלת התואר.ההשוואה הרלבנטית היא בין תלמידים בזרמים שונים באותה קבוצת גיל.
חבל שאין בידי את הגרף המתאר את הבדלי התיקצוב בין התלמידים השונים.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא עשיתי השוואה בין התקצוב של תלמיד בית ספר (יסודי או תיכון) לבין סטודנט באוניברסיטה. הסטודנע בכל מקרה משלם סכום לא מבוטל עבור הלימודים לקבלת התואר.ההשוואה הרלבנטית היא בין תלמידים בזרמים שונים באותה קבוצת גיל.
חבל שאין בידי את הגרף המתאר את הבדלי התיקצוב בין התלמידים השונים.
גם אני לא עשיתי את ההשוואה שהזכרת. ההשוואה שאני מדבר עליה היא בין הוצאות המדינה על תקצוב סטודנט באוניברסיטה לעומת אברך בישיבה חרדית.

משתפרת1

Well-known member
גם אני לא עשיתי את ההשוואה שהזכרת. ההשוואה שאני מדבר עליה היא בין הוצאות המדינה על תקצוב סטודנט באוניברסיטה לעומת אברך בישיבה חרדית.
וכל מה שאתה אומר: תבדקו, בלי להביא בעצמך אסמכתא. באותו זמן אתה מבטל את המקור שהביאה רעיה. אז אולי רעיה (ועוד כמה אנשים) תמשיך להאמין למקורות אותם מצאה.
אגב, תיקצוב האוניברסיטאות איננו מופנה רק לסטודנטים. הוא הולך בעיקר למחקר וציוד. מה שהולך לישיבות הולך ישירות לישיבה וליושבים בה.

Harrington

Well-known member
מנהל
וכל מה שאתה אומר: תבדקו, בלי להביא בעצמך אסמכתא. באותו זמן אתה מבטל את המקור שהביאה רעיה. אז אולי רעיה (ועוד כמה אנשים) תמשיך להאמין למקורות אותם מצאה.
אגב, תיקצוב האוניברסיטאות איננו מופנה רק לסטודנטים. הוא הולך בעיקר למחקר וציוד. מה שהולך לישיבות הולך ישירות לישיבה וליושבים בה.
אולי חדש לך ולא יצא לך עד היום לקרוא אותי בפורום, אך אינני נוהג להביא אסמכתאות :). פשוט לא אוהב את זה. מבחינתי דיוני הפורום הם כמו דיון סלוני. כמו שבדיון משפחתי בסלון ביתי לא ארוץ להביא אסמכתא לכל טענה שאעלה, כך לא אעשה זאת כאן. זה נכון אגב גם במקרים (והיו כאלה) שהאסמכתא פרושה בפני על המסך בחלון אחר ואין קל מלהציגה.
את המקור של רעיה אני "מבטל" כהגדרתך, מהטעם הפשוט ש(מעבר לכך שלא הוצג לו מקור) הוא מדבר על משהו אחר לחלוטין ממה שאני דיברתי עליו. לכן הבהרתי, בתגובתי שלאחר מכן ובתגובה לדברי רעיה על סוג ההשוואה שאנחנו מדברים עליו, בדיוק את ההשוואה שערכתי :).

לגמרי נכון שתקצוב האוניברסיטאות הולך לדברים נוספים מאשר הסטודנטים. מן הסתם לא על כך דובר. עם זאת, סיפא דברייך ממש לא נכון כמובן, שוב, בכפוף לשאלה על איזה ישיבות אנחנו מדברים (כאמור, יש כאן פוסטים שונים על מוסדות שונים לאורך השרשור). כך למשל במערכת הישיבות התיכונית רוב התקצוב הולך למורים או אם נדייק, להשלמת שכר למורים לאחר שזה נמנע מהם לאורך שנים. בכל מקרה אין מחלוקת וכתבתי כבר למעלה בתגובה לרעיה על אף שהיא בעצמה לא העלתה את הטיעון (הנכון) הזה, אין כל מחלוקת שאברך נהנה מהתקציב באופן ישיר (כמובן לא ממלוא התקציב) בעוד שאצל הסטודנט זה לא המצב. אבל נכונות טענה זו לא משנה את העובדה שמבחינת השקעת המדינה, זו גדולה כאמור פי עשרות מונים כלפי הסטודנט מאשר כלפי האברך. מי שחשובה לו האסמכתה, הצעתי כבר כמה פוסטים אחורה שפשוט יפנה לספר התקציב של מדינת ישראל. לא סוגיה סבוכה במיוחד.

משתפרת1

Well-known member
אולי חדש לך ולא יצא לך עד היום לקרוא אותי בפורום, אך אינני נוהג להביא אסמכתאות
. פשוט לא אוהב את זה. מבחינתי דיוני הפורום הם כמו דיון סלוני. כמו שבדיון משפחתי בסלון ביתי לא ארוץ להביא אסמכתא לכל טענה שאעלה, כך לא אעשה זאת כאן. זה נכון אגב גם במקרים (והיו כאלה) שהאסמכתא פרושה בפני על המסך בחלון אחר ואין קל מלהציגה.
את המקור של רעיה אני "מבטל" כהגדרתך, מהטעם הפשוט ש(מעבר לכך שלא הוצג לו מקור) הוא מדבר על משהו אחר לחלוטין ממה שאני דיברתי עליו. לכן הבהרתי, בתגובתי שלאחר מכן ובתגובה לדברי רעיה על סוג ההשוואה שאנחנו מדברים עליו, בדיוק את ההשוואה שערכתי
.

לגמרי נכון שתקצוב האוניברסיטאות הולך לדברים נוספים מאשר הסטודנטים. מן הסתם לא על כך דובר. עם זאת, סיפא דברייך ממש לא נכון כמובן, שוב, בכפוף לשאלה על איזה ישיבות אנחנו מדברים (כאמור, יש כאן פוסטים שונים על מוסדות שונים לאורך השרשור). כך למשל במערכת הישיבות התיכונית רוב התקצוב הולך למורים או אם נדייק, להשלמת שכר למורים לאחר שזה נמנע מהם לאורך שנים. בכל מקרה אין מחלוקת וכתבתי כבר למעלה בתגובה לרעיה על אף שהיא בעצמה לא העלתה את הטיעון (הנכון) הזה, אין כל מחלוקת שאברך נהנה מהתקציב באופן ישיר (כמובן לא ממלוא התקציב) בעוד שאצל הסטודנט זה לא המצב. אבל נכונות טענה זו לא משנה את העובדה שמבחינת השקעת המדינה, זו גדולה כאמור פי עשרות מונים כלפי הסטודנט מאשר כלפי האברך. מי שחשובה לו האסמכתה, הצעתי כבר כמה פוסטים אחורה שפשוט יפנה לספר התקציב של מדינת ישראל. לא סוגיה סבוכה במיוחד.
נכון. אינך מביא אסמכתאות, אך אתה מקפיד לדרוש מאחרים להביא. אז רעיה הביאה ואתה לא מקבל את זה. תסלח לי, אך מאחר ואני קוראת אותך בפורום, אינני סומכת על כך שאתה אומר שתלמיד באוניברסיטה עולה יותר מתלמיד ישיבה. בנושאים מסויימים אינני סומכת על מה שאתה מציג כעובדה. אני יכולה לקבל הגדרה שמבחינת השקעת המדינה באוניברסיטאות- זו גדולה מאשר בישיבות. בשום אופן לא כלפי הסטודנט, שמשלם במיטב כספו עבור לימודיו.

Harrington

Well-known member
מנהל
נכון. אינך מביא אסמכתאות, אך אתה מקפיד לדרוש מאחרים להביא.
ממש לא. אין אף לא מקום אחד בשרשור הזה בו אני מבקש ממישהו משהו כזה. גם לא מרעיה.
אז רעיה הביאה ואתה לא מקבל את זה.
כי מה לעשות, מה שהיא הביאה פשוט מדבר על משהו אחר לחלוטין משאני דיברתי עליו :). את יכולה כמובן להתעלם מעובדה זו, ככל שחשוב לך להמשיך לטעון שאני שולל וכו'. אבל אמת אין בדברייך אלו, צר לי.
תסלח לי, אך מאחר ואני קוראת אותך בפורום, אינני סומכת על כך שאתה אומר שתלמיד באוניברסיטה עולה יותר מתלמיד ישיבה.
אין שום בעיה. מעולם לא דרשתי ממישהו לקבל את דברי על אוטומט :). בדיוק ההיפך הוא הנכון, מהרגע הראשון הצעתי (לרעיה במקרה הזה) לפנות לתקציב המדינה ולחפש בעצמה את המידע ולא להסתמך על דברי.
בנושאים מסויימים אינני סומכת על מה שאתה מציג כעובדה.
לגיטימי לחלוטין ולא תוכלי להראות אפילו פעם אחת בהיסטוריה של הפורום בו טענתי אחרת :). זה שאני מכיר משהו כעובדה לא מחייב איש לקבל זאת כך או לקבל את דברי. פשוט להחריד הקטע הזה וכאמור, מעולם לא טענתי אחרת :cool:.
אני יכולה לקבל הגדרה שמבחינת השקעת המדינה באוניברסיטאות- זו גדולה מאשר בישיבות.
שמח מאוד שאת יכולה לקבל טענה כזאת, אך לא טענתי אותה וגם לא אעשה זאת, מהטעם הפשוט שזה לא רלוונטי לשום דבר ממה שכן טענתי :).
בשום אופן לא כלפי הסטודנט, שמשלם במיטב כספו עבור לימודיו.
עולם חופשי, קבלי את מה שבא לך ואל תקבלי את מה שלא בא לך. המציאות לא משתנה בעקבות כך. כל שנותר לי לעשות זה להפנות גם אותך אל תקציב המדינה (אם כי אני מניח, אמנם בלי לבדוק, שגם באמצעות גוגל ניתן יהיה די בקלות למצוא את המידע גם בלי להתעמק בספר התקציב העבה :)). מניח שלא תטרחי לעשות זאת, מה שכמובן לא יפריע לך להמשיך לשלול. זכותך המלאה, כאמור.

משתפרת1

Well-known member

כי מה לעשות, מה שהיא הביאה פשוט מדבר על משהו אחר לחלוטין משאני דיברתי עליו . את יכולה כמובן להתעלם מעובדה זו, ככל שחשוב לך להמשיך לטעון שאני שולל וכו'. אבל אמת אין בדברייך אלו, צר לי.

אין שום בעיה. מעולם לא דרשתי ממישהו לקבל את דברי על אוטומט . בדיוק ההיפך הוא הנכון, מהרגע הראשון הצעתי (לרעיה במקרה הזה) לפנות לתקציב המדינה ולחפש בעצמה את המידע ולא להסתמך על דברי.

לגיטימי לחלוטין ולא תוכלי להראות אפילו פעם אחת בהיסטוריה של הפורום בו טענתי אחרת . זה שאני מכיר משהו כעובדה לא מחייב איש לקבל זאת כך או לקבל את דברי. פשוט להחריד הקטע הזה וכאמור, מעולם לא טענתי אחרת .

שמח מאוד שאת יכולה לקבל טענה כזאת, אך לא טענתי אותה וגם לא אעשה זאת, מהטעם הפשוט שזה לא רלוונטי לשום דבר ממה שכן טענתי .

עולם חופשי, קבלי את מה שבא לך ואל תקבלי את מה שלא בא לך. המציאות לא משתנה בעקבות כך. כל שנותר לי לעשות זה להפנות גם אותך אל תקציב המדינה (אם כי אני מניח, אמנם בלי לבדוק, שגם באמצעות גוגל ניתן יהיה די בקלות למצוא את המידע גם בלי להתעמק בספר התקציב העבה ). מניח שלא תטרחי לעשות זאת, מה שכמובן לא יפריע לך להמשיך לשלול. זכותך המלאה, כאמור.
כאמור אני קוראת אותך כבר זמן מספיק כדי להכיר את השיטה. כעת הגעת לשלב המגילות, שאינני קוראת.
נישאר חלוקים בדעותינו.

raya

Well-known member

כי מה לעשות, מה שהיא הביאה פשוט מדבר על משהו אחר לחלוטין משאני דיברתי עליו :). את יכולה כמובן להתעלם מעובדה זו, ככל שחשוב לך להמשיך לטעון שאני שולל וכו'. אבל אמת אין בדברייך אלו, צר לי.

אין שום בעיה. מעולם לא דרשתי ממישהו לקבל את דברי על אוטומט :). בדיוק ההיפך הוא הנכון, מהרגע הראשון הצעתי (לרעיה במקרה הזה) לפנות לתקציב המדינה ולחפש בעצמה את המידע ולא להסתמך על דברי.

לגיטימי לחלוטין ולא תוכלי להראות אפילו פעם אחת בהיסטוריה של הפורום בו טענתי אחרת :). זה שאני מכיר משהו כעובדה לא מחייב איש לקבל זאת כך או לקבל את דברי. פשוט להחריד הקטע הזה וכאמור, מעולם לא טענתי אחרת :cool:.

שמח מאוד שאת יכולה לקבל טענה כזאת, אך לא טענתי אותה וגם לא אעשה זאת, מהטעם הפשוט שזה לא רלוונטי לשום דבר ממה שכן טענתי :).

עולם חופשי, קבלי את מה שבא לך ואל תקבלי את מה שלא בא לך. המציאות לא משתנה בעקבות כך. כל שנותר לי לעשות זה להפנות גם אותך אל תקציב המדינה (אם כי אני מניח, אמנם בלי לבדוק, שגם באמצעות גוגל ניתן יהיה די בקלות למצוא את המידע גם בלי להתעמק בספר התקציב העבה :)). מניח שלא תטרחי לעשות זאת, מה שכמובן לא יפריע לך להמשיך לשלול. זכותך המלאה, כאמור.
סליחה, אבל הדיון היה על אברך "מסכן" שקשה לו מבחינה כלכלית, עם (נכון לעכשיו) 7 ילדים.
מה אמורה להיות ההשוואה בינו לבין סטודנט באוניברסיטה? אפשר להשוות אותו לתלמיד במוסד חינוכי, אבל לך נוח להשוות לסטודנט.
ובגרף שצירפתי למטה כתוב "מקור משרד החינוך", ואתה טוען שלא צירפתי אסמכתא או מקור.
לצערי אתה נוהג להיתמם, זה לא עובד תמיד.
ובנוסף, כפי שמשתפרת כתבה, לרוב אתה מציין בתגובה לפוסט כל שהוא שאין ציון מקור ההודעה, התרשים מה שלא יהיה ...
זה לא נאה דורש נאה מקיים.

Harrington

Well-known member
מנהל
סליחה, אבל הדיון היה על אברך "מסכן" שקשה לו מבחינה כלכלית, עם (נכון לעכשיו) 7 ילדים.
מה אמורה להיות ההשוואה בינו לבין סטודנט באוניברסיטה? אפשר להשוות אותו לתלמיד במוסד חינוכי, אבל לך נוח להשוות לסטודנט.
ובגרף שצירפתי למטה כתוב "מקור משרד החינוך", ואתה טוען שלא צירפתי אסמכתא או מקור.
לצערי אתה נוהג להיתמם, זה לא עובד תמיד.
ובנוסף, כפי שמשתפרת כתבה, לרוב אתה מציין בתגובה לפוסט כל שהוא שאין ציון מקור ההודעה, התרשים מה שלא יהיה ...
זה לא נאה דורש נאה מקיים.
כפי שכתבתי כעת כבר די והותר פעמים (אמנם לא -רק- לך), ההשוואה שערכתי הייתה ביחס להוצאות המדינה על כל אחד מהדמויות. באמת לא מסובך במיוחד להבנה, אבל אם עד עכשיו לא הצלחתי להסביר את זה (או מדוע תרשים -ללא מקור- שמראה משהו אחר לחלוטין בכלל אינו רלוונטי לכך), נראה שכבר לא אצליח.
מקבל את האשמה עלי במלואה.

מיצינו אם כן.

למעלה