המספרים שהצגת בשם פרופ' כהן היו נכונים לפני שנים רבות (כמדומני סביב 2010 כבר). כבר אז דיבר הרב הראשי לישראל לשעבר הרב ישראל לאו שליט"א על כך שעם ישראל איבד יותר 'חברים' להתבוללות מאשר בשואת יהודי אירופה. הדברים ידועים. אבל לא ברור לי מה לדעתך הסתירה בינם לדברי.אני לא כ"כ מסכימה איתך...
כי עלי מקובלת התזה שהביא פרופ. אשר כהן מבר אילן בספר שכתב בהיותו מרצה למדעי המדינה, שעם ישראל הפסיד 6 מיליון נפש בשואה ועוד 6 מיליון בהתבוללות של אחר השואה.
אז נכון שכיום היהדות דומיננטית בחיי רבים כאן..., אבל אני לא בטוח שההתבוללות במדינות המערב ירדה באותו יחס של ההתחזקות היהודית בארץ... בעיקר אחרי ה7/10...
וגם שמגמות פרוגרסיביות מטורפות עומדות ולא נעלמות בעיקר באקדמיה ו'מערכת המשפט'...
לגבי מה שהגדרת "מגמות פרוגרסיביות", ראשית אישית אני מעדיף לדבר על 'פרוגרסיות' ולא "פרוגרסיביות". זאת מהטעם הפשוט שאין שום דבר פרוגרסיבי במגמות תנועת הפרוגרס. הם אמנם רוצים שכך זה ייראה וזה נוח להם תודעתית (שהרי מי יכול להתנגד לקידמה?), אבל הלכה למעשה אין שום קשר בין תנועת הפרוגרס ומגמותיה לפרוגרסיביות במובנה הלשוני.
בכל מקרה, לא לגמרי הבנתי היכן לדעתך שגיתי או היכן לדעתך הדברים שהצגת סותרים את דברי.