מה תגידו לאברך?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אברך בן 32 משכונת גאולה בירושלים ואב לשבעה ילדים, החליט לשבור שתיקה. בשיחה כואבת הוא מתאר מציאות כלכלית בלתי אפשרית, ודורש מהמדינה לקחת אחריות על לומדי התורה.
"אנשים בחוץ לא מבינים," הוא אומר. "אני קם ב-5 בבוקר, רץ למקווה, ויושב על הגמרא עד 10 בלילה, לפעמים יותר. זה מאמץ אינטלקטואלי ונפשי עצום. זו העבודה שלי, זה הייעוד שלי. ואז מגיע ה-10 בחודש, ונכנסים לבנק רק 1,160 שקלים. תגידו לי אתם, מה אני אמור לעשות עם זה? לקנות לחם וחלב ל-7 נפשות? לשלם חשמל?"

הטענה המרכזית שלו היא אידיאולוגית: "הלימוד שלנו הוא 'כיפת הברזל הרוחנית' ששומרת על החיילים ועל המדינה. אם אנחנו נפסיק ללמוד רגע אחד - הכל יתמוטט. אז למה על כיפת ברזל פיזית משקיעים מיליארדים, ואותנו מרעיבים? הדרישה שלנו היא מינימלית: שכר בסיס שיאפשר קיום בכבוד, לפחות שכר מינימום. לא הגיוני שאני אצטרך לחיות מגמ"חים והלוואות."
מנגד, הציבור העובד שואל: אם קשה, למה לא לצאת לעבוד ולפרנס?

תענו בכנות- לדעתכם, האם המדינה צריכה לממן אברכים במשכורת מלאה על לימוד תורה, או שהם צריכים לצאת לשוק העבודה? FB_IMG_1768346704468.jpg

Harrington

Well-known member
מנהל
אברך בן 32 משכונת גאולה בירושלים ואב לשבעה ילדים, החליט לשבור שתיקה. בשיחה כואבת הוא מתאר מציאות כלכלית בלתי אפשרית, ודורש מהמדינה לקחת אחריות על לומדי התורה.
"אנשים בחוץ לא מבינים," הוא אומר. "אני קם ב-5 בבוקר, רץ למקווה, ויושב על הגמרא עד 10 בלילה, לפעמים יותר. זה מאמץ אינטלקטואלי ונפשי עצום. זו העבודה שלי, זה הייעוד שלי. ואז מגיע ה-10 בחודש, ונכנסים לבנק רק 1,160 שקלים. תגידו לי אתם, מה אני אמור לעשות עם זה? לקנות לחם וחלב ל-7 נפשות? לשלם חשמל?"

הטענה המרכזית שלו היא אידיאולוגית: "הלימוד שלנו הוא 'כיפת הברזל הרוחנית' ששומרת על החיילים ועל המדינה. אם אנחנו נפסיק ללמוד רגע אחד - הכל יתמוטט. אז למה על כיפת ברזל פיזית משקיעים מיליארדים, ואותנו מרעיבים? הדרישה שלנו היא מינימלית: שכר בסיס שיאפשר קיום בכבוד, לפחות שכר מינימום. לא הגיוני שאני אצטרך לחיות מגמ"חים והלוואות."

תענו בכנות- לדעתכם, האם המדינה צריכה לממן אברכים במשכורת מלאה על לימוד תורה, או שהם צריכים לצאת לשוק העבודה? צפה בקובץ המצורף 141136
עובד לא יכול לכפות את העסקתו על המעסיק. גם הסכם יששכר וזבולון נחתם בהסכמה משותפת בין הצדדים ואף צד לא כפה את קיומו (שלו) על הצד השני.

במילים אחרות, זה בסדר גמור שהדובר רואה בלימודיו עבודה ששכר (פיזי, ארצי) בצידה, אבל אם המעסיק, קרי המדינה לא רואה זאת כך, יהיה עליו לבחור בין למצוא משרה מפרנסת אחרת לבין להתנדב לתפקיד במקום לדרוש שכר עבורו. כמובן שהוא גם יכול לנסות לשכנע את המעסיק להעסיקו בשכר. זאת זכותו המלאה וזה בסדר גמור. אבל כל עוד הוא לא מצליח בכך, אין לו אלא את שתי האפשרויות הראשונות.

boriska1

Well-known member

תענו בכנות- לדעתכם, האם המדינה צריכה לממן אברכים במשכורת מלאה על לימוד תורה, או שהם צריכים לצאת לשוק העבודה? צפה בקובץ המצורף 141136
האמת, אני בעד. אבל.... לכמה? למאה? מאתיים? לא בשנה, אלא סך הכל. במצב הנוכחי רוב אלה שמקבלים הם בטלנים, נבלים ברשות התורה.

למעלה