מה שתינו בסופ"ש...?

rustynail

New member
טעימות ארדבג-גלנמורנג'י

אז היה ערב בחסות עמותת הוויסקי וצרפת ישראל.
נטעמו גלנמורנג'י 10 שנים - אחלה וויסקי אין לי משהו מיוחד לחדש.
גלנמורנג'י שרי פיניש - באמת אחד החביבים עליי בתחום, מאוזן ונעים לא מכביד מבחינת השרי, הרבה פירות יבשים ופירות יער. מבחינתי הם יכולים לעשות ממנו את גרסאת הבסיס שלהם.
גלנמורנג'י פורט פיניש - סתמי ביותר, לא נהניתי כלל, מרגיש לא מאוזן כלל מתוק-מר.
ארדבג 10 - הפתעה מבחינתי, עד עכשיו ארדבג לטעמי היה חלש בטעמו ומאוד בריחו אבל משום מה כעת הריח היה מאוד עדין ונעים, כבולי במידה אך בטעמו היה עז ביותר, כבולי מאוד ומעושן, לא החלטתי לגמרי כיצד אני מתייחס לזה כעת. הצבע אגב היה בהיר ביותר שזה משהו שדווקא כן זכרתי כמאפיין של ארדבג. נהניתי מההפתעה.
ארדבג אוגדייל - זכיתי לטעום אותו מספר פעמים, לטעמי הינו מוצלח מאוד, השרי משתלב נהדר עם הכבול ובחוזק חבית בכלל תענוג. לא ויסקי לבעלי רתיעה מכבול כמו מספר מהטועמים.
לסיכום אומנם לא טעימה יותר מדי מרגשת אבל מבחינתי היה נחמד לחזור למאלטים הללו.
משהו קטן לסיום: הכרם החלו לייבא את בואמור טמפסט בצורה מסודרת לארץ, עד כמה שאפשר ליבא מהדורה מוגבלת בצורה מסודרת, למי שלא יודע בואמור טמפסט הינו גרסאת 10 שנים בחוזק חבית, בעיני מאוד מהנה, המחיר לדעתי מוצלח כ400 ש"ח אומנם לא 50 פאונד אבל עדיין משתלם.

400 לבאומור טמפסט? איפה?

זה מחיר הוגן וראוי לויסקי בחוזק חבית.
רק להשוואה, אברלור אבונא 800 ש״ח.

כל הכבוד ליבואן. הכרם שומרים על רמה סבירה בסביבה רקובה, אשמח לראות עוד מותגים ביבוא שלהם.

rustynail

New member
באתר הכרם מפרסמים ב690 ש"ח

קצת פחות מרשימים אותי כעת.....

תודה. ולגבי האתר שלהם...

תמיד אתר היבואן יקר יותר, העיקר המחיר שהם נותנים לסיטונאים, שמאפשר להם להציע ללקוח מחיר שפוי (יחסית).

foodnwine1

New member
יפה שנהנית.

אני מוצא את הערבים האלו בהם טועמים ויסקים נדושים די משעממים למרות הארוחה. אני יודע שאתה טעמת אותם כבר מזמן...

אחלה של מחיר לטמפסט. מאוד אוהב אותו לי יש אצווה 1 שעוד טיפהלה נגמר לי.
אני מתנזר מקניות עד סוף השנה, וחבל

rustynail

New member
נהניתי מאוד

הויסקי כשלעצמו בהחלט לא היה מחדש יותר מדי.
אבל תמיד כיף לחזור לויסקי מוכר ולבדוק מה התחדש, להערכתי החידוש הוא לא בויסקי אלא ביכולת ובטעם האישיים של הטועם.

knappertsbusch

New member
Warre's Late Bottled Vintage 2001

זה מה שבחרתי לברית (כן, בן בכור, קולולולו וכיו"ב).
נחמד. יש בו קצת מהכול, מאוזן להפליא, מתוק בצורה לא מעיקה, לא מחוספס, עם ניחוח אופייני של הפלור.
סיומת קצרה ויבשה.

בסה"כ מהנה ומוצלח, אני לא בטוח בנוגע ל-VFM, אבל לאור העובדה שחיסלתי כמעט לבד בקבוק שלם
קשה לבוא בטענות.

down under

New member
ביום חמישי ברברן ג'ים בים לבן

היום ראקיה פשטרסקה וכן ויסקי J&B
ובלילה ויסקי גראנטס ירוק (בחבית שרי) וברנדי קווינט.

nimrodrosen

New member
סוף סוף

סוף סוף סיימתי את הוודפורד רזרב שבארון שלי, לא אוהב את הברבן הזה בפני עצמו אבל הוא היה נהדר כתוספת לרום, ליים סחוט-טרי וסודה.
גם קצת דלמיין פייל אנד דריי- הגיע הזמן לסיים גם את הבקבוק הזה.

Desert Seagull

New member
בינתיים לא הרבה

ביקור שישי ביינות וטעמים הציעו לטעימה אמפורה מד רד ואמפורה ריטון 2008. המד רד שיפור משמעותי מאחיו של בציר קודם שהיה שטוח מאוד ואעיז להגיד אפילו יין רע. הריטון מלא והרמוני, אני הרגשתי בו אפילו טעמי רימון. אהבתי מאוד את שניהם.

לעצמי בבית מזגתי לגלנקיירן קצת אפלטון 12.

במגזר הדברים ההזויים:
וודקה שלושה זיתים בטעם עוגה. נורא ואיום. ועוד יותר נור
א כשהגישו לי את זה אחר כך גם עם סירופ קיווי זרחני. זוועת עולם לשתות כזה דבר כשמתרגלים לטריות והאיכות של padod ונמרוד.

בשישי אצל חברים שאירחו אותי לארוחה
יראון 2008 בכוס פלסטיק. אפילו מבעד לפלסטיק הוא היה טעים.
קצת וודקה אקסלוסיב שקרכלשהו שהוגשה עם פלח לימון ומלח בצד כאילו הייתה בעצם טקילה.
קדש ברנע מרלו, לא זוכר בציר. לא משהו בעליל.
גולן שיאון לבן חצי יבש 2004. כן. 2004. כשאמרתי שהיין הזה לא אמור להחזיק יותר משנה ואנחנו עכשיו שמונה שנים אחרי, אמרו לי שהוא היה שמונה שנים בחביות.....היין לא היה חומץ אבל רחוק מלהיות בר שתייה. זה לא הפריע לשאר האנשים לשתות אותו.
גם ככה נעלבו ממני שאמרתי שהוא לא אמור להחזיק יותר משנה אז לא היה לי רצון לתקן אותם על שמונה שנות חבית וזה שאשכרה הם שתו ממנו.

למעלה