קצת אברלור אבונא...
בחמישי בערב שמחתי לארח חלק מחברי הפורום לערב שכולו אברלור, ובעיקר אבונא - אברלור צעיר מחביות שרי, בחוזק חבית.
בטעימה השתתפו אברלור 10, 15, 16 ואבונא מאצוות 22,28, 34,35,37,38 (לא רשמתי, תקנו אם טעיתי).
היה לכולנו חשש בתחילת הטעימה שגירסאות האבונא יהיו דומות מאוד אחת לשנייה, ושנצא... איך לומר... מפגרים רצח.
הגירסה הקצרה: שמחנו לגלות שההבדלים בולטים ומעניינים, בהחלט היתה טעימה מלמדת ומהנה. האצוות השונות בעלות מאפיינים שונים למדי, והיתה הסכמה גורפת שאצוות ה-20 טובות יותר מה-30.
הגירסה הארוכה: קודם כל - הרשמים שלי קצרים ומזיכרון, לא רשמתי במהלך הטעימה. שאר החברים בטח יפרטו עוד, כולל תמונות...
התחלנו עם גירסת ה-10 שנים, שהיתה פשוטה למדי. בסיס שרי ברור, וגם קצת אלון אמריקאי. חוזק אלכוהולי נמוך וגיל צעיר פגעו בה לדעתי.
בגירסת ה-15 שנה השיפור קטן, בעיקר בריח חלק ועגול יותר, אבל לא עליית מדרגה.
גירסת ה-16 שנה כבר היתה דבר אחר, שרי מורכב יותר וגוף מלא ועשיר בהרבה. ויסקי לא רע בכלל, שבהחלט נהנתי ממנו בניגוד לקודמים.
את אצוות האבונא טעמנו לפי סדר האצוות.
22 - מתוק מאוד, אולי יותר מדי. הרבה מאפייני פדרו חימנז עם סילאן, פירות יבשים ואגוזים מקורמלים.
28 - מצויין. פחות מתוק, אך גם האלכוהול פחות עוקץ ויותר חלק. מורכבות נהדרת, כשגם העץ נותן תרומה עדינה.
34 - יותר עוקצנות אלכוהולית, ופחות מתוק משני הקודמים. היתה גם מרירות קלה בריח ובפיניש, ורמזים לגופרית. החלש בטעימה לדעתי.
35 - מעט אצטוני בריח, אבל עם תוספת מים זה משתפר ומתגלה ויסקי עם שרי מתוק מאוזן בתבלינים מהעץ.
37 - בשלב זה של הטעימה החושים כבר כהים. אני לא זוכר פגם בולט כלשהו, אבל גם נדמה לי שהויסקי פחות מורכב מהקודמים.
38 - דומה ל-37, הקרובים בטעימה. אני זוכר ממנו פיניש מתוק ארוך במיוחד, ואחרי זמן בכוס התפתחות של קליפות תפוז בריח. עדיין פחות טוב מה-22 ו-28, אבל בעיני מוביל בין ה-30.
קינחנו בליקר ווישניאק מתוק וטעים של מתי.
לסיכום, שמחתי לגלות הבדלים משמעותיים בין אצוות של אבונא. זה אולי משתמע אחרת מהרשמים ההשוואתיים, אבל כל האצוות הן ויסקי טוב עד מצויין בעיני, ונותנות תמורה מצויינת למחיר. גם באצוות הפחות טובות.
אם אתם חושבים לקנות בקבוק תחפשו קצת רשמים על האצווה, כדי לבחור את פרופיל הטעם שאתם רוצים. בחנויות שונות עדיין מסתובבות אצוות ישנות.
את האוכל ליוו גבינות טעימות, ולחמים ביתיים מעולים של knappertsbusch.
תודה למשתתפים על ערב מהנה, היה כיף לפגוש פנים חדשות וותיקות. מתחילים לחשוב על הערב הבא...