מה שם שלך?

מה שם שלך?

סתם שאלה שעלתה במוח של מחצית מצוות חול. כידוע, שמות ישראלים רבים לא ממש עובדים יפה עם צורת הביטוי והמשקלים בניכר. מה אתם עשיתם עם השם שלכם? שמרתם על השם הישראלי, או שיניתם למשהו מקומי יותר (למשל, מייק במקום מיכאל...), ואם שמרתם על השם הישראלי, האם יש לסביבה שלכם בעייה להגות את השם? מעוותים לכם אותו? שתפו אותנו... צוות חול

עילית32

New member
עיוות קל אבל חמוד- ../images/Emo80.gif

למזלי יש לי שם חיבה שקל לבטא והחברים הקרובים אימצו . מעבר לזה ,הרוב קוראים לי בשם שלי, אך עם חיריק במקום צירה... דווקא נשמע נחמד- אז אני מרשה להם., חוץ מזה שהשינוי מרענן!!

MARMELAD

New member
גיא זה גיא זה גיא

אמנם הצרפתים קוראים אותו כ"גי" אבל בכל מקום אחר בעולם השם נשאר אותו הדבר

וייס

New member
ואת שמו לא שינה, אפילו בניכר...

אני נמצא בין יהודים, ומשתדל להתגאות בשם שלי בין גויים... כאשר הייתי ברוסיה קראו לי שם הזקנים "שימעלה". ובפלורידה קראו לי "סם". ובוושינגטון בכלל קראו לי "סיימון"... אבל מה אתם אומרים על "סמי"?

Gefen

New member
כולם מסתבכים עם השם שלי...

סמדר מיד מבקשים שאאיית בבקשה, אני מאייתת ואז מנסים להגות את זה..אני מתקנת לפעמים ואז מנסים שוב.. הקיצר.. ההורים שלי ממש לא חבו על זה כשבחרו לי שם, אבל בכל זאת אני מודה להם יום יום .. פשוט מאוהבת בשם שלי..

DJNYC

New member
לשמחתי...

אין לי בעיה. אצלי בעבודה כל מי שישראלי שינה לשם אמריקאי.. לי לא היה הצורך. תודה דניאל.

Yaniv-DC

New member
הגענו עד לג´נבה.

יאניף, ז´אנאף, וגם אחת שקראה לי ג´נבה. למה? לא יודע. באיזה שרות לקוחות, כשנמאס לי מה-SIR כל הזמן, אמרתי לנציגה שהיא יכולה לקרוא לי בשמי הפרטי. התשובה: With all due respect sir, I´d rather calling you sir... לאט לאט מתרגלים, והכי חשוב - ג´רמי מבטא את השם שלי כמו שצריך

Idit-Kansas

New member
וחוץ משמות - יניב....

ג´רמי?! אף אחד לא שם לב? מה חדש? אז עם השם אידית קשה בהתחלה ואח"כ הם קולטים אז לא נורא. והילדים זה: גלי שתמיד מאייתת להם ג´י אל איי אי GALI פז שזה כמו שלום בספרדית פס אז זה בסדר ועומר תמיד נהיה OMAR אבל הוא עוד קטן אז לא אכפת לו

Yaniv-DC

New member
לא...זה רק מסתבך...

זו ההתאהבות הזאת של אחרי פרידה, כשמתאהבים בבן אדם שהיה שם בשבילי, ושהיה (מה היה? עדיין!) כל כך טוב נחמד אלי, והוציא אותי לבאר ומועדון כדי להתאושש... אבל לא משהו שיצא ממנו משהו ... לא נורא, נתגבר...

.m

New member
ריבאונד - הגיע הזמן! ../images/Emo166.gif

רק תשתדל לזכור שבריבאונד אתה אמור לצאת, להתהולל, ולעשות כל מה שיזכיר לך (ולגבגברי העולם) שאתה מדהים ופנוי. עכשיו שיקחו מספר ויעמדו בתור.
mai (שפעם האחרונה בשאדו יצאה עם מס´ טלפון של גיי... מה יהיה בסופנו?)

מה יהיה בסופינו?

נו, מ´ל´עשות, אני כבר מזמן אמרתי שאני יכול להיות צטט במקצועי. והשיר "מה יהיה בסופינו הוא של לאה גולדברג: מה יהיה בסופינו? השמים עמדו מלכת. אלמלא השעון שתקתק לא ידענו שכה רחוקים אנו כבר מן הבוקר. איזה זרע ישאו הרוחות באביב? איזה פרח יצמח על קברנו? אני אתפלל שתהיה זאת נורית צהובה. לפנים קטפתי אותה בהרים. מה יהיה בסופינו?

.m

New member
../images/Emo13.gif

לקחתי לתשומת ליבי... תודה
mai (שמעדיפה טוליפ לבן)

ואני בכלל מעדיף...

כל מני, כמו כלנית אדומה, צבעוני ההרים, שושן צחור ועוד ועוד אבל לא נהיה קטנוניים

.m

New member
לא נהיה קטנוניים. קח ../images/Emo141.gif... ../images/Emo13.gif

למעלה