מה קרה ל"משפחה" ?

beatman

Member
הדבר הראשון שמושך הוא בהחלט המראה

לא תשמעי גברים אומרים בפאב: "סתכל איזו אינטליגנטית, איך אני חם עליה"
"וואו, הנה באה דוקטורית".
מה לעשות שהדבר הראשון שרואים על אדם הוא החזות שלו ואח"כ יורדים לפרטים, ככה גם המוח האנושי עובד.
ודאי שגבר ממוצע עם שכל ושנראה טוב ירצה גם אישה שנראית טוב ושיש לה משהו בקודקוד.
דוגמנית טפשה ודוקטורית מכוערת לא באות בחשבון ברוב המקרים.

מראה זרוק מבחינתי זה מראה ללא שום טיפוח או איפור, שיער כמו מברשת או מקופל בפראיות, בגדים ללא טעם.
לדעתי גם ביום-יום אפשר להיראות מטופח ונעים ולא זרוק.
לי למשל מאוד נעים לראות נשים לבושות בטעם טוב, שיער מטופח ואסוף יפה או פזור, איפור לעניין.

מהתמונות שלך ברור שהימנית היא אינדיקציה אמיתית והשמאלית היא תחפושת לכבוד הצגה.

dori78

New member
ומה היית מעדיף?

לפי מה שאתה כותב, אתה מעדיף אישה שהיא הצגה באופן קבוע.

מה זה "מראה ללא שום טיפוח"? איזה טיפוח אתה רואה על בחורה, חוץ מאיפור?
מה זה "שיער כמו מברשת או מקופל בפראיות"? השיער שלי מהמם, אבל אני לא מפזרת אותו ביום-יום, בטח לא בקיץ כשחם לי. שלא לדבר על העובדה שכל תסרוקת שאני אעשה, תיהרס בשניה שאני אחבוש את הקסדה. ואם נדמה לך שיש לי תקציבים לביקור במספרה כל יומיים - אתה מוזמן לחשוב שוב. אז מה, נשים לא אמורות לרכב על דו"ג, רק כדי לשמר את הפנטזיה של שיער מתבדר ברוח לטובת גברים?

beatman

Member
זאת לא הצגה אלא שדרוג ותשומת לב

לגבי שיער, אפשר תמיד לסדר אותו בצורה יפה יותר, גם קוקו, צמה או המאסף הזה בצורה מסודרת ולא סתמית.
ואין קשר למספרה או תקציבים, יש גם בחורות עניות שיודעות להיראות טוב.
ואני לא מדבר עלייך, אלא בכללי.

אז אולי הביישנים והמופנים צריכים לשנות את

דרכם. אם לא הולך להם עם בחורות, סימן שהם עושים משהו לא נכון.

Astroo

New member
אי אפשר לשנות אישיות

והשיטה המודרנית של "ג'ונגל ההיכרויות" הופכת אנשים ביישנים לכמעט פסולי חיתון. לכן לדעתי השיטה החרדית עדיפה בהרבה.

beatman

Member
אפשר לשנות משהו

להתאמן כאילו אתה בהצגה ואז ליישם את זה על אמת.
אפשר לעשות עם בנאדם כמה צעדים לדוגמא ואז לזרוק אותו למים כדי שילמד לשחות.

אפשר לעבוד על האופי והאישיות...

למשל אדם שיש לו התפרצויות זעם, הולך לפסיכולוג או לאיזה יועץ שעוזר לו להתגבר על הכעסים שלו. אדם מופנם וביישן בעל ביטחון עצמי נמוך יכול ללכת לאיזה מאמן אישי, או משהו בסגנון, שיעזור לו לשפר את מצבו.

גם אם נולדת עם נטיה לתכונות אופי מסוימות, זה עדיין לא גזירת גורל שתשאר איתן עד סוף החיים. אולי אי אפשר לשנות מן הקצה אל הקצה, אבל אפשר בהחלט לשפר ולהיטיב בהשוואה למה שהיה בהתחלה.

Astroo

New member
טעות

זה שאני מופנם לא אומר שיש לי בטחון עצמי נמוך. אין לי שום בעיה עם הבטחון העצמי. אבל לא מתאים לי להתחיל עם בחורות בחוף הים ואני גם לא חושב שזו שיטה טובה למצוא בת זוג רצינית.

אני לא דיברתי עליך אלא באופן כללי...

זה שבנאדם כלשהו נולד עם תכונות מסוימות, או עם נטיה לתכונות מסוימות, עדיין לא מחייב שהוא באמת יהיה כזה. זה משהו שניתן לשינוי בעזרת עבודה עצמית (או עזרה של איש מקצוע).

Astroo

New member
הבאתי את עצמי בתור דוגמה

אם למאן דהוא יש אופי מופנם, זה לא אומר שהוא חסר בטחון עצמי.
אי אפשר לשנות את האופי.

התכונות הללו בדרך כלל באות ביחד ב"עסקת חבילה"

שקט, מופנם, נחבא אל הכלים, ביישן, נבוך, חסר ביטחון עצמי וכו'. ויש את הצד השני, המוחצן, הרהבטן, בעל הביטחון העצמי הגבוה, הנראה והנשמע - כזה שקשה לפספס אותו.

אני מאמין שאפשר לשנות תכונות אופי. קח לדוגמה את גלעד שליט.. כשהוא רק חזר מהשבי, הוא פחד מהצל של עצמו והתבייש בכלל לפתוח את הפה. אתמול או שלשום הראו בחדשות ריאיון שעשו איתו לאחרונה. הוא אמנם לא הפך לאיזה זכר אלפא או משהו כזה, אבל הוא היה הרבה יותר ניחוח, חופשי, זורם (יחסית לעבר). גם ישראל בר און שהשתתף בכוכב נולד היה "ילד" מהסוג הזה. לא מזמן צפיתי בריאיון שערכו איתו, והוא הרבה יותר מוחצן וחופשי (יחסית למה שהוא היה בעבר). כלומר אפשר לשנות, אולי לא מהקצה אל הקצה, אבל אפשר.

beatman

Member
מהיכן הבאת שאצל החרדים אישה היא

מכונת ילודה/בישול/ניקיון ??
אולי זאת דעתך, אבל בחברה החרדית יש לאישה את התפקידים המוגדרים לה בדיוק כמו בבית כנסת ודווקא יש איזו תפילת תודה ששרים הבעל והילדים לאישה בערב שישי להודות לה על תפקידיה בבית.
אני דווקא מעריך שהם הרבה יותר מסתדרים ונשארים נאמנים אחד לשני בהשוואה לחילוניים שבוגדים ושוברים מוסכמויות בצורה הרבה יותר חופשית.

dori78

New member
שים לב לסייג שכתבתי

בהרבה בתים, לא בכל הבתים.

אני יודעת מה הם תפקידי האישה בחברה החרדית.
שמעת פעם את הביטוי "עזר כנגדו"?

בגידות היו ויהיו תמיד, גם אצל החרדים, בעיקר אצל כאלו שלא שבעי רצון מהשידוך.
אתה מוזמן לקרוא את ספריה של נעמי רגן ולקבל קצת מהאווירה הכללית.
הספרים שלה בדיוניים, העלילה והדמויות מומצאות, אבל האווירה הכללית מועברת על סמך התרשמותה של הסופרת, כמי שחיתה כחלק מהחברה הזאת לא מעט שנים.

אני לא חושבת שהם נשארים נאמנים כי הם "מסתדרים", אלא כי הטאבו על גירושין הוא עדיין יותר גדול מאשר בחברה החילונית.

במגזר החרדי, בשביל להתחתן עם מישהי שנראית טוב

ומגיעה ממשפחה מאוד טובה, צריך להיות או מיוחס או גאון בתורה ובגמרא. עם חוזרים בתשובה או עם מזרחים, הם לא מוכנים להשיא את הבנות שלהם. רק אם יש להם איזשהו ילד פגום עם בעיות קשות, הם יהיו מוכנים להשיאו לבחורה ממוצא מזרחי.

הייתי שמח אם היית עונה לי על השאלות ששאלתי אותך בתגובה הראשונה שלי. מה עם משיכה פיזית לבן/בת הזוג? מה עם קליק והתאהבות? מה עם שפה משותפת והבנה הדדית? על פי הנתונים היבשים, יכולה להיות התאמה בין א' ו-ב', אבל במציאות לא יווצר בניהם קליק, הם לא ימצאו על מה לדבר ולא תהיה משיכה ביניהם. יש קבוצות בחברה החרדית שאצלן הילדים מתחתנים מבלי לראות האחד את השניה טרם החופה. אם 'תפרו' לך מישהי מכוערת, טיפשה ודוחה, אבל בעלת ייחוס, אז אכלת אותה. אם מדובר באישה, אז היא אכלה אותה עוד יותר חזק כיוון שמעמדן באותן החברות הוא כשל סמרטוט רצפה. כשצריך אותו - משתמשים בו, כשלא צריך אותו, דוחסים אותו למגירה.

Astroo

New member
את החוזרים בתשובה מחתנים עם חוזרות בתשובה

בני זוג בעלי רקע דומה זה מתכון להצלחה.

dori78

New member
את החוזרים בתשובה מחתנים עם חוזרות בתשובה

כי הם "דפוקים" מאותו סוג.

למעלה