מה קרה ל"משפחה" ?

ivgy1980

New member
מה קרה ל"משפחה" ?

כ"כ הרבה רווקים ורווקות, כ"כ הרבה פרודים ופרודות...
האם זהו טרנד ישראלי, או כל העולם עובר למתכונת אישית?

Astroo

New member
צריך לחזור לשיטת השידוכים

לדעתי השיטה של החרדים הכי יעילה: ההורים מוצאים כלה לבנם/חתן לבתם. כך גם גברים ביישנים/מופנמים יכולים להתחתן עם מישהי איכותית, ובנוסף יש הרבה יותר סיכוי שהנישואים יחזיקו מעמד לתקופה ארוכה.

למה שהבחור הבגיר לא ימצא לעצמו כלה לבד?

מה הוא, נכה? אינווליד? חשבת גם שאולי אותה בחורה "איכותית" לא תרצה להתחתן עם בחור ביישן ומופנם, אבל תצטרך לעשות זאת בגלל שהוריה יכפו זאת עליה? אתה חושב שזה מוסרי לקבוע לאנשים בוגרים ושפויים בדעתם עם מי הם יתחתנו? אתה היית מוכן להתחתן עם מישהי בכפיה, על אף שאין לך שום רגשות אליה וגם אין סיכוי שהם יתפתחו בהמשך? היית מוכן לקיים יחסי אישות עם מישהי שאתה לא נמשך אליה, ואולי אף נגעל ממנה? היית מוכן לחיות עם מישהי שאתה יודע שהיא לא אוהבת אותך, ואולי אפילו שונאת ומתעבת, רק בגלל שהוריה כפו עליה להתחתן איתך (נניח בגלל הייחוס שלך)?

beatman

Member
הוא תמיד אוהב דוגמאות קיצוניות

Astroo

New member
ניסית למצוא כלה פעם?

כן, זה קשה מאוד, ולא קשור לנכות. שידוך זה לא אומר שכופים עליך להתחתן עם מישהי שאתה לא רוצה, רק מוצאים לך כלות פוטנציאליות ואז אתה והן מחליטים אם זה מתאים.

למה ישר צריך "לחפש כלה"?

מכירים בחורה נחמדה באוניברסיטה, בעבודה, במקומות בילוי או בכל מקום אחר, מתחילים לצאת איתה ומשם העניינים מתגלגלים. "לחפש כלה" זה מאוד טכני וחסר רגשות.

בפועל, "כמו שהיה פעם", וכמו אצל החרדים כיום, האבא והאמא מחליטים עם מי בנם/בתם יתחתנו. הם יכולים להפעיל מכבש לחצים על ילדיהם אם הם מסרבים. הם יכולים להשיא אשכנזי-פגום עם מזרחיה-נורמלית, והוריה לא יתנגדו. האם זה הוגן כלפי הבחורה? אם מדובר בייחוס, גם אם לבחור שלל חסרונות והוא אהבל גמור שרק אבותיו הולכים לפניו, אז הורי הבחורה יכפו עליה להתחתן איתו כדי שמשפחתם תשתדרג. מה טוב בזה?

האם יש לנו זכות למנוע את חירות מחשבתם ומעשיהם של הדור הצעיר, ולכפות עליהם או לקבוע בשבילם עם מי הם יתמסדו ויולידו ילדים?

Astroo

New member
יש לי הרגשה שאתה יודע את זה בתיאוריה בלבד

כל כך פשוט להכיר בחורה "באוניברסיטה, בעבודה, במקומות בילוי או בכל מקום אחר" ולהתחיל לצאת איתה? טוב, באוניברסיטה זה עוד אפשרי, אבל הסיכוי שיצא מזה משהו רציני הוא נמוך. אבל להכיר את אשתך לעתיד במקומות בילוי? אולי ישר בבית בושת? ויחסים רומנטיים במקום העבודה זה משהו שקורה בעיקר בסרטים, ובחיים האמיתיים עלול ליגמר בפיטורים.

אז איך אתה חושב שכל האנשים מוצאים

פרטנרים לחיים? מה הם עשו עד לפני 10-20 שנה כשעוד לא היו אתרי היכרויות באינטרנט והשידוכים ע"י ההורים כבר מזמן פסקו? אגב, מה מפריע להורים גם היום למצוא כלות/חתנים לילדיהם? אם הילדים בעניין, הם יכולים לבקש את עזרת הוריהם.

אוניברסיטה, צבא, טיולים, מפגשים חברתיים, חסר איפה? מקום בילוי לא חייב להיות בית בושת, זה יכול להיות גם מקום מכובד. גם בעבודה אפשר להכיר אנשים (תלוי איזו, אולי יש כאלו שבהן זה אסור), אבל לנהל את הקשר מחוצה לה.

Astroo

New member
ככה

הרוב מתפשרים על האישה הראשונה שהכירו בדרך כלשהי וזרמה איתם.
אצל החרדים ההורים בוחרים לך מישהי ממשפחה טובה, עם מצב סוציו-אקונומי ורקע תרבותי דומה, ושנראית טוב. לכן כמובן יש יותר סיכוי שהזוגיות תצליח.

dori78

New member
אתה מכיר את שוק השידוכים החרדי?

או שאתה כותב בכלליות מתוך ידע לא מבוסס?

dori78

New member
אז זה לא מדוייק.

יש לא מעט מקרים של שידוכים לא מוצלחים, חוסר תקשורת בין הבעל לאישה, בעיות כלכליות שהורסות את הזוגיות.

ההבדל הוא לא עצם קיום שוק השידוכים, אלא המוכנות של שני בני הזוג לנישואים, תוך תיאום ציפיות והצבת מטרות משותפות. כששני בני הזוג מעוניינים להתחתן, כשהמטרה העיקרית שלהם היא הקמת משפחה, כשברור לשניהם שהבאת ילדים ולימוד תורה חשובים יותר מרכישת אייפד או טיסה משפחתית לחו"ל - אז יש יותר סיכוי לזוגיות להצליח. באותה מידה בעולם החילוני - אם מחליטים מראש על דברים, עושים תיאום ציפיות (כמה ילדים, מתי, תכנון כלכלי) - יש יותר סיכוי לזוגיות להצליח.

לא חסרים מיקרים של נשים חרדיות, שאחרי הילד החמישי מתחילות להרגיש את העייפות, אבל הן "בסה"כ" בנות 31, ככה שמצופה מהן להמשיך ולהביא עוד ועוד ילדים. זה למשל, יכול להיות מקור להרבה חיכוכים ומריבות והסיבה שאתה לא שומע על זה היא, שבהרבה בתים חרדיים, עדיין מאמינים שהאישה היא לא יותר ממכונת ילודה/בישול/ניקיון. הנשים הללו מביאות ילדים נגד רצונן, חיות בתסכול מתמשך ובחוסר שביעות רצון כללית. אני בטוחה שלא היית רוצה אישה שמרגישה ככה לאורך שנים.

Astroo

New member
בכל אופן, שיטת השידוכים החרדית לדעתי מוצלחת

יותר מהאופן שבו החילונים מחפשים את בני/בנות זוגם (כלומר ללא שום שיטה). כי עולם ההיכרויות החילוני זה ג'ונגל שבו הגברים החצופים והמוחצנים זוכים בבנות הזוג האיכותיות והביישנים והמופנמים זוכים בשאריות, אם בכלל.

dori78

New member
עולם ההיכרויות החילוני הוא אכן ג'ונגל.

אבל יש לך טעות - הגברים החצופים והמוחצנים מקבלים את הסתומות שהטריק הזה עובד עליהן, שזה עונש בפני עצמו.
המופנמים זוכים במישהי שבאמת רוצה להכיר אותם, לא סתם אחת ש"נפלה" מרוב רושם...

Astroo

New member
המופנמים

מראש מוגבלים בבחירה שלהם, כי אין להם יכולת להכיר בחורות, כמו שאלי צפון אמר, "באוניברסיטה/עבודה/מקומות בילוי". לעומת זאת, בעולם החרדי המופנמות/ביישנות לא משחקת תפקיד כלל.

beatman

Member
טעות חמורה בדברייך

אותם גברים "זכרי אלפא" מקבלים ראשונים דווקא את הבנות הטובות, החכמות והיפות. אני רואה את זה כל יום.
גברים רגועים יותר מקבלים כל מיני בחורות, לעיתים את השאריות הפחות איכותיות, לעיתים בנות שהן בסדר ולעיתים מפתיעים עם בחורה יפה במיוחד.

dori78

New member
תגיד,

איכותית = יפה?
כי לפי המדרג שהבאת כדוגמה, זאת המשמעות בעיניך...

אם זה כל מה שאתה מחפש בבחורה - יש לך כנראה בעיה קשה.

beatman

Member
זה לא הכל, אבל חלק חשוב

מה לעשות שהדבר הראשון שגבר נמשך אליו הוא היופי והמראה החיצוני, תתלונני לאלוהים שתכנת אותנו ככה.
מבחינתי בחורה איכותית = יפה(לא חייבת להיות מלכת היופי אבל בודאי שלא מכוערת או בעלת מראה זרוק) + נעימה (לא חצופה, גסה או שתלטנית) + חכמה (לא חייבת להיות דוקטור, אבל בודאי שלא טפשה כמו עמוד).
אלה דרישות סטנדרטיות שרוב הגברים הממוצעים ירצו, לדעתי גברי הפורום יסכימו איתי.

dori78

New member
ובכן,

משיכה מבוססת על משיכה פיזית, אבל גם על משיכה מנטלית.
אם יכירו לך דוגמנית על סופר מנומסת, אבל טיפשה כמו נעל - עדיין תרצה אותה?
אני מניחה שלא.
אם היא נעימה, מנומסת וחייכנית, חכמה מאוד, אבל קצת שמנמנה/ממושקפת/כל דבר אחר שלא יפה בעיניך?
אם היא יפה, חכמה, אבל יש לה קצת "חוצפה ישראלית"?

אין פה חוקים, אתה לא יכול לדעת מראש מי תעשה לך את זה.
איכותית, בעיניי, היא מישהי שמעוניינת להגיע לאותו כיוון שאתה מעוניין להגיע אליו ותהיה שותפה טובה - אם מדובר במשפחה אז מישהי שתוכל להיות "עזר כנגדך" בגידול הילדים, שיש לכם אמונות דומות מבחינת דתית, אידיאולוגית וחינוכית, שתדע לנחם אותך אם תפוטר מהעבודה או תחווה אובדן אחר. היא לא תיראה אותו דבר אחרי 3 לידות וסדר יום של טיפול בילדים וסידורים שונים, אבל בוא נודה על האמת - גם אתה לא תיראה אותו דבר אחרי 20 שנה של חיי משפחה וקריירה, שלא ממש מאפשרת לך לאכול באופן מסודר ולהשקיע שעות במכון כושר. או שגברים לא צריכים להיראות טוב, זו דרישה רק מנשים?

איך היית מגדיר מראה "זרוק"?
אני נועלת ביום-יום אולסטאר או נעלי ספורט, כי אני על קטנוע וחייבת נעל סגורה.
אם אני יוצאת ברגל או כשאוספים אותי ברכב - אני יכולה להיות על עקבים, אבל לא גבוהים מדי כי זה לא נוח לי.
כנ"ל לגבי איפור - ביום-יום לא ממש, כשאני יוצאת - כן, אבל לא בהגזמה.
לבוש אופייני - טי-שרט וג'ינס.
אני נחשבת "זרוקה"?

ועוד משהו, בנוגע לתמונות באתרי היכרויות:
הן לא צריכות להציג מצג שווא של שרירים מנופחים, הן צריכות להראות מי אתה באופן הכי טבעי ומדויק.
אם יש דבר שאני שונאת, זה פרופילים באתרי היכרויות שיש בהם רק תמונות ממסיבות/חוף הים/חו"ל.
אני מחפשת תמונה שתראה לי איך בן אדם נראה ביום-יום שלו, לא כשהוא מתאמץ במיוחד.
אני מצרפת 2 תמונות שלי, כדוגמה.
איזו מהן היית מעדיף כאינדיקציה לאיך אני נראית?

למעלה