מה קרה לחברות?

מה קרה לחברות?

מאז גירושי אני מוצאת את עצמי מתמודדת לגמרי לבד עם המשבר. החברות הטובות שלי התגלו כ"מכירות" בלבד, והמכרים התגלו כזרים. אני בכלל לא מסכנה, ונחשבת לאישה מאוד חזקה ומוצלחת, ואולי בגלל זה גם לא רואים עלי את המשבר. השבת הזו היה קשה לי במיוחד, יותר קשה מכל הקטע של אבדן הנישואין (כי זה דווקא משמח...), היא ההכרה כי שאר מערכות היחסים שלי התבררו כלא קיימים. איך יכול להיות שלאף אחד לא אכפת? מה , אין לי חברות? כל חיי הייתי בחורה כזאת נחמדה, לא רבה עם אף אחד, ותמיד מתנדבת ותורמת לחברה, ופתאום כשאני צריכה עזרה, אין אף אחד בסביבה. אני מסתכלת על עצמי במראה ושואלת, מה עשיתי לא טוב? במה חרגתי מהנורמות המקובלות? האם אני מאיימת באיזושהיא צורה? איך יכול להיות שאדם חי שנים על גבי שנים בקהילה ונחשב לחלק אינטגראלי ממנה, ופתאום, בוף, אין אף אחד בסביבה, סתם כך, לבלות, לעשות משהו ביחד בכדי שיהיה נעים. זה לא שאני לא רואה אנשים, אני מאוד פעילה ופוגשת אנשים רבים, אבל חברה, מישהי שתהיה בקשר רצוף, שתתעניין, שאפשר יהיה לשתף אותה במה שקורה. איך זה שמי שחשבתי שהן חברות, פשוט לא היו חברות אף פעם?

אל תתייאשי

אני למדתי בשנתיים האחרונות, לא לצפות שום דבר מאף אחד, כולל משפחה. רק בזמנים כאלה, את יכולה לדעת מי חבר אמיתי,ולמי אכפת יותר ממך. אל תתרגשי מההתרחקות הזאת, תראי אותם כאנשים קטנים, בטוחה שתצליחי להכיר אנשים חדשים, ואם את חברותית באופיך כמו שכתבת, אז לא צופה בעיה בכלל. הכל ענין של גישה סופי - שפעם היתה שם

אכזבה מחברות

תודה על ההתייחסות. אני יודעת שאני אפתח קשרים חדשים בקרוב, זה לא מה שמציק לי. מה שכואב לי זה שאנשים שהשקעתי בקשר איתם, אנשים שעמדתי לצידם בעת צרה, תמכתי ואהבתי ושלחתי מרק עוף ביום סגריר... לא משיבים לי באותו המטבע. כמו שכתבת "רק בזמנים כאלה את יכולה לראות מי חבר אמיתי" - זה בדיוק מה שכואב - מי שחשבתי שהיא חברה אמיתית מתגלית לי כידידה בלבד, וזה מה שכואב כל כך. עכשיו כשאני צריכה אותן כל כך, אף אחת לא מגלה את המחוייבות והתמיכה.

אולי כי החברות שלך נשואות

ונשואים לפעמים נרתעים מגרושים וגם המכנה השותף לא זהה. גמל

a n a t i 3 3

New member
הן מודעות למה שאת מרגישה../images/Emo35.gif

לפעמים נדמה לנו שאנחנו שקופים, שכולם רואים ויודעים את המתרחש בתוכנו. גם החברות הטובות ביותר לא ניחנו בכוחות על טבעיים ובעיני רנטגן.. שבי עימן, שתפי אותן בתחושותיך, תעלי בפניהן את טענותיך.. אם הן באמת חברות טובות אני בטוחה שהמצב ישתנה וישתפר.

d a n i e l s 5

New member
לקחת לי את המילים.

לפעמים צריך לדעת לבקש! רגע לפני שאת מסיקה מסקנות.... אולי תופתעי.

n o g a1

New member
ח ב ר ו ת

כשמישהו/י מתגרש/ת זה מכה גלים. הסיבה הקרובה :הורים, אחים , שכנים, חברים , מכרים ... כולם חושבים , מתחשבנים , עושים חשבון נפש, נוגעים בפרידה , חושבים עליה/עליו/על הביחד , מתרחקים , מפחדים , מתקרבים , מייעצים וכו'.... לפעמים מתרחקים מהפחד למצא את עצמם שואלים ונאלצים להתמודד עם שאלות/תשובות לא בהכרח נעימות לגבי עצמם, זה מציב לפניהם מראה ולא סתם מראה אלא אחת מגדילה שרואים כל חצ'קון , כל פצע , כל צלקת. ברור שלא מן הראוי שבמצבך תגלי אמפטיה לקשיים של החברות שלך , הרי את זו שזקוקה כל כך לכתף (מה גם שמה שהעלתי זו אופציה אך לא מחייבת) ולכן כדאי לפעמים לחפש חוג חברתי חדש שבו תמצאי את עצמך מחוברת , מחוזקת ונתמכת...

romiki

New member
צר לי לשמוע שאת במצב הזה...

אבל גם אני הייתי שם. ישנם "חברים" שאיתך כשאת נותנת, כשאת זו שתומכת. אבל כשאת ה"חזקה"(זו שתמיד תומכת) פתאום "חלשה"...הם לא יודעים מה לעשות, ואז בוחרים להתרחק, עד שתתחזקי שוב, ושוב תהיי שם בשבילהם. בעלי היה טיפוס שתמיד עזר לכל העולם ואישתו, והיו לו מלא "חברים" כאלה. כשהיה חולה (במשך חצי שנה), עזרו לנו שני חברים (אמיתיים) שמעולם לא ביקשו את עזרתו...וברגעים קשים אלו היו שם...הם גם אלו שליוו אותי בחודשים הראשונים של אלמנותי...באחרים לא נתקלתי עד עצם היום הזה (8 שנים). אז יקירתי...עכשיו תכירי את חברותייך האמיתיות...ואל תשכחי, תעשי מכל הלב ותהיי תמיד בשביל אלו שמגיע להם.

התסריט שלך לא שונה מהכלל...

בגדול... חברים יש בקופת חולים, ולמען האמת החברות האמיתית נמדדת במשברים כמו אלו כן, זו עובדה כשטוב לנו כל החרא נדבק וכשרע לנו כל המתוק נעלם (סתם משפט שהמצאתי
) והשינוי הזה כלל לא בגלל שזו את, או בגלל שמגיע לך, או שאת משלמת על מעשייך לחברה אין כוח לשאת את הצרות של אחרים נוח, וטוב להם להיות איפה ששמח ויש מה להרוויח וזו עובדה. חושבת... איך אוכל לעודד או לחזק אותך ומרגישה לומר את המציאות והנכון לומר לך נכנסת בחייך לכברת דרך של למידה והתנסות תנשמי עמוק הדרך לא קלה, ולא כדי להעניש אותך אלא לחשל ולחזק אותך כן אף לא אחד יכול לדלג על כך אז אם לעודד... מהיום אל תחפשי חיזוקים, ואל תצפה מאחרים, ואל תחפשי תשובות לשאלה למה זה מגיע לי????? הפכי את חוסר האונים, לשליטה ומודעות, ואמרי לעצמך עלי שום אירוע לא ישלוט ולא ישבור מניסיוני על הכל מתגברים, ועם הזמן מוצאים את הפתרונות ואת השינויים היי שקטה כאלו אין בך דופי האמיני מהיום רקקקק בך וביכולות שלך ותתפלאי כמה הם רבים וחזקים ככל שתמעיטי לצפות מאחרים ככה לא תפגעי ותגדילי את עצמך חיזקי ואימצי וברוכה הבאה למשכננו

חישול

אני חיה את חיי עם המודעות שקשיים אמורים לבנות אותנו, וכך אני גם מחנכת את ילדי - יש לכם נסיון קשה, אז זה סימן שמשהו באישיות שלכם צריך להבנות, וזו הדרך היחידה שאותו משהו יבנה, ללא הניסיון הקשה הזה לא תהפכו לאנשים יותר טובים ויותר חזקים. טוב, אז כמו שאומרים, הגיע הזמן שאני אטעם מהתרופה של עצמי... אבל מה לעשות, אני משננת את זה כמו מנטרה, וזה לא עובד. מה הגבול בין בניה לשבירה? הרי בכל זאת יש אנשים שנשברים מנסיונות, בתי המשוגעים מלאים אנשים שנשברו מהצרות. איך אני יודעת אם אני לא עוברת משבר נפשי?

דורית

את כותבת שקשה לך, את כותבת שכואב לך - את במשבר. פרידה, פירוק המסגרת המשפחתית לה הורגלת עד כה ואבדן החיים הזוגיים הם חויה לא קלה. אפילו אם נעשו מתוך בחירה שלך. את קודם כל צריכה להבין שזה טבעי. אנושי. תכאבי ותדעי שזה בסדר לכאוב. תני לזה לגיטימציה. ענתי המליצה לך בתגובתה על סיוע מקצועי. מצטרפת להמלצתה בחום... בתקופה של קושי צריך לדעת להיעזר בקביים המתאימים... בהצלחה!

עש לילה

New member
חברות

בוקר חברות זה מושג נהדר ונעדר אפשר להכיר אלפי אנשים אולם בודים יהיו חברי אמת שיעזרו בעת צרה ברוכה הבאה לעולם האמת של תקופתנו יש לי חברה אוטוטו גרושה בשבילה יהפוך עולמות והופך למען האמת היאיותר מחברה אבל זה נדיר חברים אומרים יש רק באגד ובקיבוצים לצערנו זה ככה וגם שם כבר לא יש משפט " אם בסוף חייך היו לידך 2-3 חברי אמת חיית חיים טובים" מאחל לך חיים טובים ומהנים

destiny36

New member
עוד מהמצבים שאתה מגלה

מי האנשים סביבך ולרוב במצבך אלה אותן נשים שהיו רוצות להיות במקומך

איך להתמודד עם תחושת מרירות

תודה לכולם על העיצות והתמיכה. בעבר, כשהייתי בצד השני של המתרס, בצד שתומך ומעודד בחברות שעוברות משבר, תמיד אמרתי לעצמי, אלוהים, תעזור לי שאני אף פעם לא אהיה מרירה כמו X, זה כל כך עצוב לראות מישהו מריר וכועס על כל העולם. תמיד אני טיפוס אופטימי וצוחק, וממש אי אפשר לראות עלי את מה שאני עוברת בפנים. אבל עכשיו אני מרגישה לגמרי שבורה, והפכתי לאחת הנשים המרירות האלו שכועסות על כל העולם וגם על אלוהים. אני מאוד מקווה שזה זמני, כי אני שונאת להיות כזאת. אבל אתמול למשל כבר לא היה לי כח לחייך. הלכתי לאיזה מפגש חברתי וכל הזמן הייתי על סף בכי בפומבי, עד שנאלצתי לברוח משם שלא יהיו בושות. הלכתי ברגל הביתה ואמרתי לעצמי כל הדרך, אל תבכי ברחוב ילדה, אל תבכי, זה רק יוסיף לך ריכולים. ואז קרוב לבית, אמרתי לעצמי, אל תבכי בבת ילדה כי הבת שלך תהיה מבוהלת לראות אמא שכל הזמן בוכה, מספיק שהיא ראתה שאת בוכה בשולחן שבת. והכי קטע זה, שזה לא בגלל הגירושין, עם זה ממש בסדר לי. אני מרגישה שהחברה זרקה אותי לכלבים, שלאף אחד לא אכפת ממך, ואני רוצה להעניש את החברה (זה כל כך מטומטם ואינפנטילי...) נמאס לי לחייך חיוך מטופש ולענות שהכל אצלי בסדר, אין לי את הכח לחיוך המטופש שחייבים, אבל פשוט חייבים למרוח על הפנים בשביל שלא יגידו שהשתגעת. הנה אתמול, כמעט ובכיתי בפומבית מזל שברחתי. ואיפה אלוהים בסיפור? מה זה כל העונשים הללו? מה כבר עשיתי רע למישהו? כל חיי הייתי כזאת ילדה טובה ואישה טובה ונאמנה, סופר נורמטיבית, סופר אמא וסופר רעיה, אז מה מגיע לי כל החיים הדפוקים האלו?

כשאת מרגישה כלכך "למטה"

העולם כולו סביבך מרגיש.
אפחד בסופו של דבר לא אוהב בקירבתו אנשים מרירים. נסי להתרומם , קומי למען עצמך, ביחרי את האדם שיוכל לעזור לך מקצועית . כך תפסיקי לברוח... לברוח! מראה
בוקר אור השמיים מחייכים היום דורית מור. ב ה צ ל ח ה

a n a t i 3 3

New member
קחי לעצמך פסק זמן מהעולם..../images/Emo222.gif

תהיי יותר זמן עם עצמך, עם כאבך.. תתחברי לכאב, תוציאי אותו.. אל תכנעי לו, אל תנסי לעודד את עצמך בצורת בילוי שלא מתאימה לך כרגע. להיות עם חברות תמיד תספיקי, לבלות גם.. לא יעזרו כל העטיפות האלה שתתעטפי בהן.. הבפנים ישאר פגוע ועצוב. אותו בילוי אולי ישכיח את הכאב לאותן דקות.. אבל בסוף תחזרי אליו.. ומתישהו תצטרכי להתמודד איתו, לעמוד מולו.. להתחבר אליו, להוציא אותו ולנצח
כולנו היינו שם.. בצורה זו או אחרת, כולנו כאבנו את אובדן האהבה ופירוק קן המשפחה. מי מאיתנו לא מצאה עצמה מסתגרת בחדרה, לבדה לרקע צעקותיה המתבכיינות של מריה קארי?! מי מאיתנו לא מצאה את עצמה מרטיבה את הכרית עליה הניחה את ראשה?! מי מאיתנו לא מצאה את עצמה נוהגת ברכבה כשמוסיקה נשמעת בקולי קולות מהטייפ שבאוטו, נסיעה בלי יעד ומטרה. אומרים שצרת רבים היא חצי נחמה, במקרה הזה לאור זה שאת רואה את רובנו צוחקים, שמחים, מבלים, רוקדים.. הנחמה היא שלמה
יש אור בקצה המנהרה.. והאור הזה מגיע.. ברוב המקרים הוא מגיע בגדול!!! אל תתייאשי, אל תעצרי את עצמך מלכאוב, אל תשפטי את הסביבה לגבי תגובותיה.. תתעמקי בך, בכל הקשור בך ובילדיך.. אני חושבת שכמה שיחות אצל אדם מקצועי (פסיכולוג) יכולים מאוד לעזור. בהצלחה

ליהודר

New member
שלום דורית

שמי ריקי וגם אני עברתי בתקופה האחרונה מצבים דומים לשלך , לא הפרט כי כרגע אנו מנסות לדבר על הדברים שלך . אז רק לידיעתך ישנם גם חברות חדשות שיכולות להיות לך כתף תומכת מלאות הבנה , ואהבה .... אשמח להיות לך חברה , ודעי אין כמו חברה חדשה

למעלה