נראה לי טעות במשקל. מטבע שקל שוקל 3.5 גרם. זהב הוא מתכת כבדה מאד, נפח של 4 גרם זהב הוא בערך 0.2 מיליליטרים, אפסי ממש.
יותר מאוחר אשקול את המטבע שיש לי.נראה לי טעות במשקל. מטבע שקל שוקל 3.5 גרם. זהב הוא מתכת כבדה מאד, נפח של 4 גרם זהב הוא בערך 0.2 מיליליטרים, אפסי ממש.
א-ב-ל מחיר הזהב בדרגת נקיון גבוהה מתקרב ל- 400 ש"ח לגרם. משקל הזהב כפי שנרשם מתאים למחיר של בערך 1500 ש"ח, ואם נוסיף לו את הערך האספני של המטבע המחיר הגיוני.
רק שהמשקל לא מסתדר לי.
יש טעות
גם 1870 שח לדעתי יקר מאד. בעל חנות יכול לבקש את המחיר לפי החשבון שלך. כאדם פרטי אני בספק אם יקבל את המחיר שיקבל.יש טעות
הזהב מאד התייקר
אונקיית זהב שווה היום 4833 דולר
הוא היה 1900 לפני 4 שנים
בחישוב פשוט מראה ש4 גרם שווים 1870 שח
אבל זה לא זהב מלא רק 21.6 קראט
חישוב מראה שהזהב במטבע שווה 1680 שח
את השאר הוא מבקש פרמיה שלא בטוח שהיא שווה
שובגם 1870 שח לדעתי יקר מאד. בעל חנות יכול לבקש את המחיר לפי החשבון שלך. כאדם פרטי אני בספק אם יקבל את המחיר שיקבל.
נראה לי שניסה לעלות טרמפ על רגשות עולי איראן.
שוב
מחיר הזהב קפץ מאד בשנים האחרונות
אף אחד לא ימכור לך זהב פחות מהמחיר המצוטט
מקסימום אם את מוכרת למטבעה או בכמות גדולה הם יורידו 1-5 אחוז על העבודה,
לפני 10 שנים הוא היה ליד 1000 דולר, עכשיו הוא כמעט פי 5
כרגע, אונקיית זהב נקי 24 קראט , 31.1 גרם, עולה 4822 דולר אמריקאי
אם נכפיל בשער הדולר, ונחלק ב31.1 גרם
1 גרם זהב 24 קראט שווה הרגע = 463 שח ואף אחד לא ימכור לך את זה בפחות
בשום מקום בעולם
אבל כן, יש מטבעות ויש תכשיטים שיש להם פרמיה של שווי, של עיצוב, של עבודה
יש מטבעות מסוימים שיעלו יותר ממחיר הזהב עצמו.
למשל, אם תמצאי מטבע כזה, תוכלי לבקש מיליוני דולרים עבורו ויהיה מי שישלם
טורקיה מכרה זהב כדי לחזק את המטבע שלה, לדעתך יש זהב לעשראל במקרה חירום?למשל, אם תמצאי מטבע כזה, תוכלי לבקש מיליוני דולרים עבורו ויהיה מי שישלם
![]()
מטבע זהב נדיר בן כ-2,200 שנה של המלכה ברניקי השנייה התגלה בעיר דוד
מטבע זהב נדיר בן כ-2,200 שנה של המלכה המצרית ברניקי השנייה התגלה בעיר דוד. הוא יוצר כנראה כסדרה מיוחדת לתשלום מענקים לחיילים. בעולם ידועים כ־20 מטבעות מסוג זהcityofdavid.org.il
לאטורקיה מכרה זהב כדי לחזק את המטבע שלה, לדעתך יש זהב לעשראל במקרה חירום?
לאו דווקא. למטבע כמו למדליה וכמו לתכשיט יש שווי מעבר למחיר הזהב.גם 1870 שח לדעתי יקר מאד. בעל חנות יכול לבקש את המחיר לפי החשבון שלך. כאדם פרטי אני בספק אם יקבל את המחיר שיקבל.
נראה לי שניסה לעלות טרמפ על רגשות עולי איראן.
המטבע שלי 4 גרם, שקלתי במשקל חרוזים. והוא זהב 22 מפרס, אימי קיבלה את המטבע כשילדה אותי. ומטבע גדול יותר כשילדה את אחי הבכור, אצלם את המטבעות ברגע של שקט.לאו דווקא. למטבע כמו למדליה וכמו לתכשיט יש שווי מעבר למחיר הזהב.
יהיה מעניין אם תניחי את המטבע על משקל מטבח (כזה ששוקל גרמים). כאמור 4 גרם זהב זה נפח קטנטן (כ- 0.2 סמ"ק), יתכן שמדובר במטבע מצופה זהב.
כלומר מחירו משקף את ערך האספנות של המטבע, לא רק את ערך הזהב.המטבע שלי 4 גרם, שקלתי במשקל חרוזים. והוא זהב 22 מפרס, אימי קיבלה את המטבע כשילדה אותי. ומטבע גדול יותר כשילדה את אחי הבכור, אצלם את המטבעות ברגע של שקט.
כנראהכלומר מחירו משקף את ערך האספנות של המטבע, לא רק את ערך הזהב.
לא
בעבר, עד שנות ה70, ארצות הברית החזיקה זהב מול כל דולר שהיא הדפיסה
היו את כל הסרטים על פורט נוקס
ומדינות קטנות כמו ישראל, החזיקו דולרים, שהיו בעצם כמו אחזקת זהב (כי מאחורי כל דולר היה זהב פיזי)
ארצות הברית והעולם הפסיקו את זה
ומאז, אין מאחורי כל המטבעות בעולם, כולל השקל והדולר כלום
(חוץ מאשר אמונה במדינה ובנכסים שלה)
לכאורה כל השקלים בישראל אמורים להיות שווים לכל הנכסים,
ולכן, כשארצות הברית מדפיסה כל שנה טיריליוני דולרים כדי לחיות עם הרבה הוצאות
הדולר נחלש.
ישראל מחזיקה את היתרות שלה ככה :
25 אחוז במניות בוול סטריט, לא רק את קונה אפל וגוגל גם מדינת ישראל.
10 אחוז באגחים של חברות אמריקאיות
65 אחוז באגחים ממשלתים של שלל מדינות בעולם לפי החלק שלהם בסל המטבעות
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.