מה קניתם לאחרונה?

B a z a

New member
אוקטופוס אלבום ענק

ודווקא הוא היחיד מאלבומי הלהקה שאהבתי בפעם הראשונה. זה האלבום הכי טוב של GG, אתה חייב לתת לו עוד כמה האזנות. לגבי Songs from the wood - לא אהבתי את האלבום, חוץ מהשיר הראשון והרביעי.

רוב האלבומים שלהם טובים מאוקטופוס

ואני אמנה (לפי הסדר שלי): acquiring the taste (הכי טוב לדעתי) power and the glory free hand three friends in a glass house ורק אחרי זה אוקטופוס, שבאמת עם כל הכבוד הוא מצוין, אבל פחות מהאחרים

B a z a

New member
הרוב לא מסכימים איתך

אוקטופוס, ביחד עם In a glass house, נחשבים ל-2 האלבומים הטובים של הלהקה, אתה יכול לראות את זה בפרוגארכיבז וגנוסיס. ב-2 האתרים, In a glass house במקום הראשון ואוקטופוס במקום השני.

אני לא אוהב את הרוב...

יש לו נטייה לא תמיד להסכים איתי.....
בכל אופן, הרוב גם חושבים שסנו גוס הוא האלבום הכי טוב של קאמל (ושוב אני נאלץ שלא להסכים). אם תרצה ניתן להרחיב גם שהרוב חושבים שלהקת אבבא היא להקה טובה יותר מקינג קרימזון. הנקודה שלי אליך היא - באמת שחסר טעם להשתמש במונחי רוב ומיעוט כשמדברים על העדפות מוזיקליות. אתה לא חושב?

B a z a

New member
לא

מי שנכנס ומצביע לאתרי רוק מתקדם, מבין קצת בנושא. בגנוסיס מדובר באנשים ששמעו אלפי אלבומים, ובפרוגארכיבז למרות שכל אחד יכול להצביע, עדיין איכשהו האלבומים הטובים מגיעים בד"כ למקומות הראשונים. ההשוואה שלך לא תקפה כאן - אני מדבר על אנשים חובבי פרוג ולא על כלל האוכלוסייה. לגבי סנו גוס - אני חושב שיש פה הגזמה שהרוב חושבים שהוא הטוב ביותר שלהם - נראה לי שברייטמן אשם בזה, מקסימום זה האלבום הכי מוכר שלהם. שוב, אם מסתכלים בפרוגארכיבז אז מיראז', סנו גוס ומונמדנס קרובים מאוד בדירוג שלהם, ובגנוסיס מיראז' לוקח. אני אישית אוהב את מיראז' הרבה יותר מ-2 האלבומים שבאו אחריו (כי הם פשוט משעממים אותי), אבל האלבום הגמלי שאני אוהב הכי הרבה הוא הראשון שלהם.

dpascal2

New member
עוד מיסקונספציה...

"אני מדבר על אנשים חובבי פרוג ולא על כלל האוכלוסייה" מי החליט שחובבי פרוג או חובבי מוסיקה קלאסית אניני טעם יותר מכאלה שאינם חובבי פרוג ? שני הז'אנרים האלה ניפקו לעולם גם קלישאות שלא היו מביישות כמה תוכניות בערוץ 2 ~שיעול~ היידן ~שיעול~. וכמה מהז'אנרים הלכאורה פשטניים ניפקו יצירות מופת. נגינת\הלחנת מוסיקה קלאסית אולי דורשת יותר השכלה או אימון (הדורש גם יכולות כלכליות) אבל בלי כישרון ויצר אותנטי תוציא באושים. יתרה מזאת , אתה יכול למצוא באותם ז'אנרים לכאורה פשטניים אמנים בעלי רוחב אופקים וספקטרום של השפעות בעוד שיש אומני פרוג שסובבים סביב אותן קלישאות ועסוקים בלחקות את קודמיהם או במקרה הרע להעלות גירה מוסיקלית של עצמם
. על דבר אחד אני מסכים: ילדים מתבגרים שנכנסים לפרוג הם בד"כ אניני טעם ואינטיליגנטים מעל הממוצע. אלה שהתבגרו ועדיין שומעים *רק* פרוג זה כבר סיפור אחר... לצערי רבים מאלה שכותבים ביקורות באותם אתרים הם מהסוג השני. כוחו של האינטרנט (וחולשתו) הם בנגישות המידע האינסופי. כ"א יכול לכתוב ביקורת איך שבא לו. כ"א יכול לכתוב אנציקלופדיה (ויקיפדיה) ואין על כך בקרה ראויה. בשורה תחתונה זה לדעתי הרע במיעוטו כי עובדה שאנחנו יושבים כאן ונחשפים לכל כך הרבה יצירות מופת בעוד שלפני 20 שנה הכרת רק את מה שהמוכר הסנוב באוזן השלישית עשה לך טובה והכיר לך. כלומר: זה עדיף אבל יש לזה חסרונות וצריך להיות מודע להם ופתח חשיבה ביקורתית.

אתה מניח כמה הנחות

סמויות בדבריך: שאני לא מבין קצת בנושא (נניח שזה נכון) שלא שמעתי אלפי אלבומים (נניח שגם זה נכון - כי אני הרי לא מצהיר על זה בפורום על זה בכל הזדמנות ואני לא חושב שיש לזה חשיבות מחוץ לגבולות הטעם הפרטי שלי) ואתה גם מניח: שאנשים יכולים להגיד לך איזה אלבום יפה יותר רק בגלל שהם שומעים אלפי אלבומים ושתופעות סוציו-מוזיקליות שחלות בכלל האוכלוסיה לא חלות בקרב אוכלוסית מאזיני הפרוגרסיב אחת לאחת טענותיך מופרכות - השתים הראשונות בגלל שאתה לא מכיר אותי ואת מה שאני מכיר ושומע (ולכן באופן ידוע יכול להיות שאתה מעיד על עצמך) השתים האחרונות מופרכות ואתה מוכיח את זה בטענותיך שלך- בכלל האוכלוסיה אנשים נוטים לייחס משמעויות יתר לדירוג, שזה בדיוק מה ששאתה - חובב פרוג - עשית

B a z a

New member
לא אמרתי את זה

לא אמרתי שאתה לא מבין - אתה בטוח מבין, וכנראה גם יותר ממני. דיעותיך לא פחות לגיטימיות מאף אחד אחר. לא אמרתי שלא שמעת אלפי אלבומים - רק אמרתי שמי שחבר בצוות גנוסיס כן שמע, זה לא עושה אותם יותר טובים ממך ולא עושה אותם יותר מוסמכים לקבוע מה טוב ומה לא. לא אמרתי שמי ששמע אלפי אלבומים יכול להגיד לי מה טוב ומה לא - אבל לא יזיק לשמוע את עצתם, כי בד"כ הם יודעים על מה הם מדברים. אבל כל אחד צריך לשמוע בעצמו כל אלבום ולהחליט אם הוא אוהב אותו או לא. ולא התכוונתי לזה שתופעות סוציו-מוזיקליות שחלות בכלל האוכלוסיה לא חלות בקרב אוכלוסית מאזיני הפרוגרסיב. כל מה שרציתי להגיד זה שיש לא מעט אנשים שדירגו את האלבומים האלו ב-2 האתרים שהזכרתי, ולכן סטיית התקן כנראה לא גדולה מדי, והתוצאות באתרים האלה, במיוחד בפרוגארכיבז, תואמות את מה שקורה במציאות. שוב, אני לא מתכוון לאוכלוסייה הכללית שרובה בכלל לא שמעה על הענק העדין, אלא על אנשים ששמעו כמה אלבומים של הלהקה והבינו אותם.

נו, תספר איך זה..

אני עשיתי הזמנה לפני שבוע באוזן ואני אמור לקבל אותו רק עוד איזה שלושה שבועות

Rudess

New member
איך זה?

עוד לא הספקתי האמת לראות, אולי אראה היום או מחר

Rapid נאור

New member
יצא לי לקנות ארבעה דיסקים לפני שבוע

Captain Beefheart - Electricity Live - Throwing Copper (שאיבדתי לפני כמה שנים) Rush - All The World's a Stage ואחרון והכי חביב Camel - A Live Record בהוצאת הרימסטר החדשה.

eliavtu

New member
2

Dream Teather - SCORE <רק בגלל ההתלהבות העצומה פה, עדיין לא ראיתי, אבל אני מקווה שזה יעמוד בציפיות שלי - שהם די גבוהות אחרי מה שאמרו.. > Gryphon - Red Queen to Gryphon Three פולק-פרוג כזה.. אני ממש אהבתי אותו :)

HelterSkelter1

New member
קנו לי

Iggy Pop - Lust For Life האיש מלך
רק תשמעו את Real Wild Child (לא מהאלבום הזה אומנם, מאחד יותר מאוחר שלו), ותראו איזה שיר גדול (קאבר) אפשר לעשות ממבנה רוקנרול פשוט.

pinnacle

New member
אם כבר DVD של TFK אז מה עם...

ה DVD החדש הבא: IQ - Stage, צריך להתכונן להופעה
דרך אגב, איך INSTANT DELIVERY יצא מוצלח?

Rudess

New member
INSTANT DELIVERY

בינתיים הספקתי לראות רק חצי שעה, וה- DVD ממש טוב, רויינה סטולט אפילו מחייך....

RamiSun

New member
מחייך?

מה עם ריינגולד? זוכה לזומים רציניים כמו בדיוידי הקודם?

Rudess

New member
כן

סטולט מחייך ואפילו בא עם אותה חליפת פרחים שהוא חרש עליה מיליון פעם (אני אישית ראיתי אותו פעמיים עם החליפה הזאת). ריינגולד בולט מאד כרגיל, וזוכה לתשומת לב נכבדת מהמצלמה

RamiSun

New member
מממ...

צריך להתכונן להופעה - יש לך תוכניות? כי גם לי יש.....

למעלה