מה קורה?

YaLdoNet 4 EveR

New member
עצוב לי.

פשוט ימי הביניים אצלם.. "האשה לא תצביע כדי לשמור על שלום בית". מה?! מי אתה חושב שאתה, יא איש עם זקן וכיפה???? אוי בעע אני אפילו לא רוצה להיכנס לוויכוחים על הדוסים האלה.. אבל עצוב לי שכשאנשים חושבים "יהדות" עולה להם תמונה של דוס בראש.. אויה אויה

וואי כמה צפוי

שהנקבות יגיבו דווקא על החוקים השוביניסטים.. אני דווקא ממש התעצבנתי מהחוקים שהם כאילו החילונים הם מחלה.. כמו הנאצים כלפי היהודים, אם נקצין שחס וחלילה דם חרדי לא יטמא עם דם חילוני! מה כבר יש לעשות..

YaLdoNet 4 EveR

New member
והכי גרוע -

אסור להם לתרום איברים ללא-דתיים (או לא-יהודים? לא זוכרת כבר) זה כל כך מחליא.

את לא יכולה לשפוט אותם...

אם הם מאמינים שדבר כלשהו אסור לפי התנ"ך אז הם לא יעשו אותו, ובצדק, את לא יכולה לשפוט אותם לפי הקיצוניות של זה, זה טיפשי בעינייך אבל בעיניהם זה אסור וזהו.

YaLdoNet 4 EveR

New member
צודק

אם זה לפי התנ"ך אבל הכל שם זה פרשנויות של הרבים חסרי החיים שלהם. סליחה, כתוב בתנ"ך ש"אסור ללכת עם מטרייה בשבת"? תראה לי את זה ואני אשתוק לנצח. כל הדוסעלך המחורבנים האלה, על מה הם מתבססים? הכל על פרשנויות. אז ברור שזה נראה לי מפגר.. חוצמזה, קראתי לפני כמה זמן את הספר "האפיפיורית יוהנה". זה מדבר על איטליה לפני כמה מאות שנים ועל הנצרות ועל השליטה המוחלטת של הכנסייה בכל תחומי החיים והכל.. מדהים כמה שה"הלכות" האלה הזכירו לי את הספר. מזכיר קצת נאציזם. כאילו הם טובים יותר או משו.. הנוצרים היו כאלה לפני המון זמן והתעשתו, והדוסים שלנו עדיין שם. מעציב.

יש לך נקודה טובה...

שמעי אם ככה הם מפרשים את התנ"ך אז מה את רוצה? תגידי להם שזה לא נכון?

גלתו

New member
בפולין אמרו משהו על זה

שפסקי ההלכה האלה לא השתנו מאז ימי הביניים או משהו כזה. הם כביכול לא שינו את החוקים כדי להתאים אותם לחיים המודרניים, שזה מסביר טוב מאוד את כל העניין. הייתי חייבת לשתף

גלתו

New member
אבל עכשיו קראתי את מה שכתוב

ובאמת יש שם המון דברים חדשים. נו מילא. במיוחד עיצבן אותי הקטע עם הפלנטריום - חס וחלילה שלא יפגעו בחינוך הדתי, שלא יפתחו דעות משל עצמם! השם ישמור!

זה לא לפי התנ"ך

זה לפי הפרשנויות של כל הרבנים שלהם ותכלס - אסור בכלל לפרש ת'תנ"ך

glebRa

New member
רגע והעובדה שאסור לתרום...

איברים היא בסדר? הם אומרים שליהודי מותר לקחת ואסור לתת... חרא-דים אני אומר!

Tapuhi

New member
איזו שחיתות

אפשר לחיות על סנדוויץ' כזה שבועיים בלי בעיה

glebRa

New member
זה באמת לא בסדר...

יש ילדים באפריקה שאין להם DVD והוא מכין ארוחה כזאת!

למעלה