מה קורה פה??

מקפיץ

בת-אל הגיבה, לפי הזכות של כולנו להביע דעתנו, היא חדשה, עוד לא יצאה לשום אירוע כלשהו, קיבלה דיווח מאבא שלה שהיה נוכח במקום התאונה (הרי ידוע שאזרחים שהיו במקום פיגוע ו/או תאונה תמיד הם היו פיקוד 10 - ואני לא בא חו"ח לזלזל באבא של בת-אל) וכתבה את הדברים לאחר שאבא שלה בטח "מילא" אותה במידע, ואני מבין את עצמת הכתיבה שלה והשאלות. בנוסף, אני עבדתי ועדיין עובד עם רופאים צבאיים ונכון, יש כאלה שלא ממש מומחים לטראומה וטיפול בנפגעים אלא יותר מומחים בחלוקת תרופות אקמול וכאלה אבל אל לנו להסיק מכך שפעולה זו או אחרת של הרופא במקום התאונה היתה שגויה. בת-אל, אני מאמין שאין לך מושג מתי ואיך מבצעים אינטובציה ואם כן יש לך איזה שהו מושג לגבי הפעולה הנ"ל עדיין אין לך מושג מה היה בדיוק מצבו של הנפגע שטופל על ידי הרופא לכן דרושה התנצלותך כלפי הרופא. בנוסף, לאור היכרות רבת שנים עם כוחות המשטרה, ידוע שברגע שמגיעים שוטרים למקום אירוע, מורחקים מיד כל האזרחים ועוד בייחוד שיש פצועים בשטח. בנוסף, תיאור פציעות????????? איך את יכולה בדיוק לתאר פציעה כאשר בכלל לא היית נוכחת במקום התאונה, אבא שלך, עם כל הכבוד לו, אדם מבוגר שכנראה עבר איזו שהיא הדרכת עזרה ראשונה בצה"ל (בצה"ל זה משהו כמו שעתיים הדרכה, שמורכבת מעזרה ראשונה בסיסית וחבישות פשוטות) ולכן אינו יכול לזהות פציעות כאשר לפי המכניזם של התאונה כנראה שהיה הרבה דם מעורב עם איבריהם הפצועים של הנפגעים. מה גם שהתיאור שנתת מכיל מילים שלמדת אולי בקורס ובטח ובטח שאביך לא יכול ולא ידע לזהות. שוב, בת-אל היקרה, אני לא כותב כדי לרדת עליך אבל אני מאמין שהבנת כבר, מכל תגובותיהם הנזעמות של החברים בפורום, שכנראה וקצת הגזמת בתיאור וניתוח המקרה. אני מקווה שלא תקרה לך הטעות הזאת שנית ועכשיו....... לכל חברי הפורום, עזבו כבר את בת-אל מיצינו את התגובות לגבי ההערות שלה על המקרה, תנו לה קצת אויר, היא הבינה שעשתה טעות, אולי הניסוח שלה לא היה נכון אבל היא הביעה דעה לאחר שקיבלה דיווח, נכון או לא ככל שיהיה, ואמרה את דעתה. אני חובש במד"א קרוב ל-10 שנים כולל ליווי של הרבה מאוד קורסי נוער כחובש מתרגל וכולם שואלים את אותם השאלות ומעירים את אותן ההערות.

עקידה

New member
לעמית!

אינני מכירה אותך ואתה אינך מכיר אותי כלל. אך לפי אופן התבטאותך ומה שכתבת אני חייבת להודות שחשבתי שאתה בן 15 מנטאלית. אחראי מתנדבים אמור להיות לטובת המתנדבים, להסביר להם את טעויותיהם ולא לספר לכל הרוצה לדעת על אופן תפקודם בקורס ועל ההצלחות שלהם במבחנים. התנהגת בצורה ילדותית בכך שהגבת לבת אל על גבי האינטרנט. תפקידך הוא אכן לגעור כדי שהמתנדבים שאתה אחראי עליהם ילמדו על עולם מד"א ובכלל לדעתי א.מתנדבים אמור לשמש דוגמא למתנדבים הצעירים, שעם כל הכבוד עדיין מחפשים את דרכם בעולם ואין להם מושג מהם החוקים של מד"א. לעומת זאת, הלכת והכפשת את שמה בפורום! אני בטוחה שזה לא נעים לאף אחד לראות כאלו דברים. ולבת אל - אני לא מסכימה כלל וכלל עם מה שכתבת. אחד הכללים בפורום הוא שמירה על חסיון רפואי ולכן לא היית צריכה לפרט יותר מידי. מה גם שהכפשת את שמו של הרופא המטפל מבלי להיות נוכחת באירוע אפילו. אז אולי באמת לקחו את זה פה רחוק מידי והיו כמה תגובות עוינות אבל את צריכה להבין להבא שכל גורם מטפל חייב (!!) לשמור על חסיון רפואי ואסור לו "לפתוח יותר מידי את הפה". לסיכום, ברצוני לפנות למתנדבים החדשים - אילו שעדיין לא הספיקו להשתפשף במציאותית הלפעמים מעוותת ולמאפיה המתגלגלת בחלק מתחנות מד"א - סייג לחוכמה שתיקה, לא תמיד צריך להגיד מה שחושבים והעולם לא יתהפך אם תחשבו לפני שתדברו - וזה תקף לכל המתנדבים, העובדים ושאר תושבי העולם. ותעשו טובה - אל תתלהבו יותר מידי ושזה יהיה במידה, וגם - תשתדלו לא לפגוע באחרים בדרך. עקידה

mitmit286

New member
עקידה היקרה

אני מצר על תגובתך זו אינך מכירה את הנפשות הפועלות ולמרות זאת בחרת להגיב חבל...! אני מצר גם על אופן התבטאותך שאינה מכבד איש. שיהיה לך יום טוב. עמית

עקידה

New member
מצטערת אם פגעתי, זאת לא היתה כוונתי

קראתי את הודעתי שוב ושוב וניסיתי למצוא מקום בו זלזלתי ולו במקצת, מצטערת אבל אולי תרצה להאיר את עיניי? אולם אני לא מכירה את הנפשות הפועלות וסביר להניח שאני מפספסת כמה דברים ואולי גם לא הייתי אומרת זאת אם הייתי מכירה את הסיפור לעומק ולא מהפורום, אך אדם באשר הוא אדם, ומה שכתבת בהודעה הקודמת היה פוגע, אולי תיקח את בת אל לשיחה ביחידות, בארבע עיניים? הפורום הוא לא מקום למסרים אישיים, עד כמה שזה רלוונטי לדיון שהתנהל פה. אילו כבר דברים בין אחראי מתנדבים למתנדבת. יהיו אשר יהיו. ושוב, אם מנהלי הפורום חושבים כמוך - שהודעתי לא במקום - מיחקו אותה בבקשה, אני מוותרת מראש על חופש הביטוי, ולו רק כדי לא לפגוע באף אחד ממשתתפי הפורום. בתודה, וסליחה אם פגעתי, עקידה

מערית1

New member
את צודקת!

אני באמת הגזמתי, וזאת הייתה טעות מצערת של חוסר ידע, ואגו של מתבגר שלא מוכן להודות שהוא טעה!.

berrale

New member
ויחד עם זאת..

ולמרות הדברים, ומבלי לשפוט, אסור לך, אבל אסור לך, גם ע"פ חוק (אם כבר הזכרת חוקים), להפר צענת הפרט, ולו במחיר הוצאת לשון הרע. ובכלל זה מסירת פרטים על הצלחה כזו או אחרת במבחנים כאלו ואחרים שתחת אחריותך או ששמעת עליהם במסגרת תפקידך כא. מתנדבים. על בעלי התפקידים שבינינו מוטלת החובה להיות הוגנים ולא פחות מכך- מאופקים, גם אם הצד השני (והיה זה מנהל/ מתנדב/ אחר) אינו תמיד כזה..

גועל נפש ../images/Emo46.gif

אמנם אני חדש/ישן פה בפורום וגם במד"א אבל לאור ההודעות האחרונות והתגובות להן (במיוחד מבעלי תפקידים במד"א) אין מה לומר ... פשוט גועל נפש. כדברי חז"ל: "...אין מצווה הבאה בעבירה.."

liron rotlain

New member
שלום לכולם../images/Emo24.gif

הרבה זמן לא כתבתי כי יצאתי לגדנ"ע מטעם בית הספר, והיה שפוט משהו לא רגיל, חוויה שאין כמוה! (מומלץ בחום)
נכנסתי היום לפורום והתחלתי לקרוא אותו...בגלל שההודעות הראשונות נוגעות להודעה שנכתבה לפני כמה ימים על התאונה ביטבתה ירדתי למטה כדי למצוא את אותה הודעה שגרמה לכל החברים להתרתח... אז לאחר שקראתי את ההודעה פעמיים או שלוש אני יכולה להגיד בוודאות שלפי דעתי- חברים, כולכם צודקים...ובת אל, קצת נסחפנו...מובן שאת רוכשת כבוד לאביך ושאת אוהבת אותו וסומכת עליו אבל הוא עדיין לא משתווה לבעל מקצוע, ואין זו סיבה לעשות הכללות והזלזל בכולם כמקשה אחת. ובאותה מידה, חברים יקרים, אנשי הפורום, אתם אנשים בוגרים ומתורבתים, לא צריך להיות בוטים ויש דרך להגיד כל דבר.. בת אל, אני אישית מתנדבת במד"א כבר בערך שנה וחצי, יש לי ניסיון מסוים, ואני יודעת מה אני עושה לרוב כשאני עולה על אמבולנס לבן. אני לא הייתי רוצה שיזלזלו בי ויגידו שהעבודה שאני עושה היא חסרת ערך ואני בטוחה שגם את כשתיכנסי למד"א תירצי שיעריכו את העבודה שאת עושה. זכרי כי אנו רק בני אדם, וכל אחד שיקול דעת שונה. היות ולרופא יש את הסמכות ואת הידע, הוא רשאי לקחת החלטות, ופעמים קורות טעויות, אין זה אומר כי הוא טיפש או חסר מיומנות. למדי להעריך את השנים הללו שהוא למד כדי לקבל את התואר רופא, וכנ"ל לגבי כל אנשי הצוות שהיוו חלק באירוע הנ"ל. אין צורך לזלזל, כי בסה"כ אנו כאן כלונו לאותה מטרה. חברים, שמרו על קור רוח, היו נחמדים זה לזו...
לירון

Parabol

New member
יפה...

זה גם מה שאני ניסיתי להגיד למטה יותר.... לINBALE או PARADAN, אולי תקבצו את כל ההודעות מכל השרשורים, לשרשור אחד? בכל מקרה... איך היה בגדנ"ע??

mitmit הגזמת../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בעיקר בגלל שאתה א. מתנדבים, התגובה שלך לא הייתי בכלל במקום.אני חושב שקצת הגזמת, יש דרך להגיד למישהו שהוא טועה ואם הוא טועה אז חייבים להסביר את הטעות ולא להשתיק אותו ול"געור"(נגיד...)עליו. בת-אל התלהבה מהסיפור(תאונה) כמו כל אחד חדש ואפילו יותר בוגרים עדיין מתלהבים מדברים כאלה. היא סיפרה את הדברים על פי הידע שלה, כול להיות שהוא לא מספיק גדול ולכן היא אמרה דברים לא נכונים וכו´ וכו´ וכו´. אבל בשביל זה בדיוק יש את המתנדבים/עובדים שהם יותר מנוסים. במקום לשמש דוגמא לעזרה לחדשים, אתה שימשה דוגמא רעה ביותר!!! בייחוד ש"צחקת" על תיפקודה בקורס ובמבחן, זה לא עניין של אנשי הפורום. אני מקווה שתיקח את זה לתשומת לבך, כי למרות שאתה עובד מד"א/א. מתנדבים אין לך שום זכות לרשום דברים כאלה. אתה לא תמיד יותר טוב ממתנדבים שמשקיעים את הזמן היקר שלהם ולמרות הלימודים ולמרות הכל באים לעזור לך שלא תהיה לבד בנסיעה!!

MITMIT באמת שלא מתאים מה שעשית...

זה ממש לא מתאים שכתבת פה על גבי דפי הפורום מידע בצורה כלשהי לגבי הישגיה של בת-אל. לפני דעתי, בתור אחד שעברו אצלו הרבה מאוד מתנדבים, משהו כמו 200 מתנדבים שתופעלו על ידי עד היום זאת ממש לא צורה להגיב לדברים של מתנדבת צעירה וחדשה, ללא כל נסיון ועם כל ההתלהבות הראשונית שיש למתנדבים. זאת ממש לא דרך להסביר למתנדבים איך לפעול במיוחד שעדיין לא היה לה שום אירוע, מעניין אותי איך הילדה הזאת, שבאה למד"א מתוך רצון להתנדב ולתרום, כיצד היא תגיב באירוע הראשון שהיא תיקלע אליו.... עם כאלה ירידות וגידופים שנכתבו כלפיה בפורום, אני מקווה מאד שהטעות הבאה לא תהיה שלה בגלל הירידות הללו.

מער

New member
MITMIT../images/Emo185.gif../images/Emo70.gif

לאדון פאראמדיק א. מתנדבים עם כל הכבוד שיש לך ויש לך בלי עין הרע הרבה רד קצת מהעץ, דבר איתה , תסביר לה שמה שהיא עשתה לא נכון ואיך צריך לעשות את זה במקום לרדת עליה, תסביר לה הריי מי ילמד אותה עם לא הא. מתנדבים שלה????? אני מצפה מכל אחד שאחראי עליי או יותר ותיק ממני להערות והארות בונות ולא קוטלות אז לתשומת לבך ולא יזיק לך גם התנצלות קטנה גם למערי"ת חדשה שלא יודעת את העבודה.

למעלה