מה קורה בפייסבוק?

dudi4321

Active member
מה קורה בפייסבוק?

גוללים את הדפים והם נעצרים אחרי מעט פוסטים.
תמיד היה נטען לעוד ועוד פוסטים.
נמאס כבר משינויים בעיתיים.
הכל עבד, למה משנים כל הזמן? לפרסומות כבר התרגלתי, עונש, אבל זה בכל מקום כל פינה, גם בתפוז.

רוב הזמן נח

Well-known member
מה קורה? לצוקי יש בעיות..

שום דבר לא מצליח לו. אחרי שהלויין עם האינטרנט שלו התפוצץ, עכשיו גם ביטלו לו עיסקה בסין.
&nbsp
בקיצור, למה להשתמש ברשת שגם מכריחה אותך להזדהות וגם אתה יודע שעוקבת אחריך ואוספת עליך מידע? ועוד כשבמקביל יש היום כלי חינמי שלא עושה אף אחד מהדברים האלה.

בחשכת הלילה

Active member
פייסבוק - אתר זבל. מאוד לא נוח.

למשל, בהשוואה לתפוז.
בתפוז מוצאים פורום מתאים, או נכנסים לפורום מוכר, מפרסם כרצונך הודעה חדשה שמיידית כולם יראו אותה, או מגיב להודעות של אחרים, ורואים בבירור "מי נגד מי".
בפייסבוק אף פעם לא ברור איפה ההתחלה, איפה ההמשך, מי הגיב למי. בלגן שלם.

בנוסף, הצוקר הזה התחיל לערב במוצר הזה פוליטיקה, להציג עצמו ככלי של ה-CIA האמריקאי, ה"מגן על האינטרסים של ארה"ב", ולא כבמה לגולשים עצמאיים ושווי זכויות.

ונכון ציינת: הפירסומות! נחמד שהתרגלת אליהן. רבים התרגלו. זוהי בדיוק המטרה של שטיפת מוח - שיתרגלו! שיחשבו שזה ממש שיא ה"דמוקרטיה" ו"הערכים של העולם החופשי" לכפות על כולם בכוח את הפרסומות המעצבנות, להרגיל אותנו לנשום אותן עם האוויר שאנו נושמים, סליחה על הטאוטולוגיה.

dudi4321

Active member
אבל עם כל חסרונות פייסבוק, יש עדיין קשרים חשובים

עם אנשים שאתה מכיר או מכיר דרך הפייסבוק שיש להם נושאים משותפים. פלטפורמה נהדרת שעובדת סטטיסטית ואי אפשר לדעת בזמן אמת כי רוב הפוסטים לא מגיעים מעצמם. אבל שיטת העדר טובה פה. העסקנים, ויש הרבה, מכניסים פוסטים לתוך הדפים ללא הרף.
מה הפלטפורמה האחרת?
עובדה שאם אני לא מכיר, לא משתמש ואין לאחרים קשר איתי בדיוק בגלל חוסר ההכרה.
חפרתי?
אני מחפש תשובות.
&nbsp

dudi4321

Active member
מה לעשות שיש כאלה שהם אך ורק בפייסבוק?

ויש המון.
לאלץ את כולם לנדוד לפלטפורמה אחרת? בלתי אפשרי.

רוב הזמן נח

Well-known member
אם אנשים סתומים ומשתמשים במוצר שידוע להם שפועל..

בחינם, אבל אך ורק בשביל לרגל אחריהם ולאסוף מהם מידע, אז אין מה לעשות בקשר לזה.
&nbsp
אבל למשל בטלגרם יש אופציות לערוצים וקבוצות שיכול להיות תחליף לפייסבוק. וזה בחינם ממוצר שלא בנו אותו מלכתחילה על מנת שירגל ויאסוף מידע מהמשתמשים שלו.
וזה מוצר שאפשר להפעיל גם על PC.
&nbsp
&nbsp

בחשכת הלילה

Active member
מאידך, טלגרם מאפשר לטרוריססטים לתאם הכנה לפיגועים

מבלי שהרשויות יוכלו לדעת.

רוב הזמן נח

Well-known member
ומה זה קשור לכל היתר שמשתמשים בתוכנה?

יש להם גם סלולרים חד פעמיים שלא ניתנים לזיהוי. האם לא צריך בגלל זה להשתמש בתקשורת סלולרית?
&nbsp

dudi4321

Active member
כי יש מדינות שחוסמות את טלגרם

בגלל ההצפנה וכנראה קושי רב לאח הגדול לעקוב.

בחשכת הלילה

Active member
אל תדאג, לאח הגדול שהם רוצים,

הם מגלים את ההצפנה כמו ילדים טבים.
ברור, שהאח הגדול הזה, שלהם, לא יחסום אותם.

רוב הזמן נח

Well-known member
בסין למשל חוסמים המון דברים באינטרנט

אז יש להם כל מיני פרוקסי ו-VPN.
גם בטלגרם אפשר לגלוש בקלות דרך פרוקסי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

בחשכת הלילה

Active member
אם לא מפריע לך שיש לטרוריסטים אפשרות טכנית

לתאם פיגועים מבלי שהשלטנות יוכלו לדעת, אז על הכיפק. על טעם וריח אין להתווכח.

רוב הזמן נח

Well-known member
מה זה קשור אלי? טרוריסטים באופן כללי מתקשרים דרך האינטרנט

אז אל תשתמש באינטרנט.

בחשכת הלילה

Active member
אתה באמת לא מבין? או רק עושה עצמך "לא מבין"?

לשלטונות, יעני ל"אח הגדול", יש אפשרות לעקוב אחרינו - לצורך העניין: לסיכול פיגועים, לפענוח פשעים וכו'.
כאן מדובר לא סתם ב"אינטרנט", אלא בתוכנת מסרים מוצפנים, שהשלטונות אינם יכולים לשלוט עליה. כל תוכנת מסרים אמורה לשתף פעולה עם השלטונות!

אם גוגל, למטרה זו, משתפת פעולה עם שלטונות ארה"ב, אך בו זמנית מסרבת לשתף פעולה עם שלטונות סין, אז לא פלא שסין חוסמת את התוכנה הזו בשטחה.

רוב הזמן נח

Well-known member
שוב, איך זה קשור למשתמש הרגיל שמשתמש בתוכנה?

מבחינתו זה טוב שהתוכנה שומרת לו על הפרטיות.
וטרור לא עושים בטלגרם. אולי אפשר להכין שם חלק מהתוכניות, אבל את הטרור עושים במקום אמיתי מחוץ לאינטרנט. לכן מי שצריך לפעול נגד זה יכול לבצע פעולות מחוץ לאינטרנט לצורך סיכול הטרור.
&nbsp
מלבד זה, טלגרם זאת לא התוכנה הכי מוצפנת שקיימת. יש עוד תוכנות פחות מוכרות שמוצפנות יותר שיכולות לשמש את הטרוריסטים. ובטח יש כאלה שגם בכלל לא מוכרות שהטרוריסטים משתמשים בהם ואולי עוד כמה שנים נשמע עליהם. אז אם רוצים ללכת על "הבעיה", זה לא תוכנה כזאת או אחרת, אלא האינטרנט עצמו שמאפשר את זה.
&nbsp
לכן בסין ואירן עושים עליו (או מנסים לעשות) חסימה כללית להמון דברים.
אבל במדינה דמוקרטית אי אפשר לעשות את זה.
&nbsp
&nbsp

בחשכת הלילה

Active member
"במדינה דמוקרטית אי אפשר לעשות את זה"

במדינות המערב, הקוראות לעצמן "דמוקרטיות", אין צורך לעשות את זה, כי 'טלגרם' משתפת פעולה עם השלטונות, ואינה מסתירה מהם את מפתחות ההצפנה.
כאששר היא מסרבת לשתף מדינות אחרות, עצמאיות, היא מודה בזאת שפעילותה מכוונת נגדן.

תשובה לשאלתך התאורטית: מניין השלטונות אמורים לדעת מראש, שאתה או אני לא טרוריסטים, אלא "שאר הגולשים"?

אנו יודעים היטב, שהאזנות וציתותים מצד השלטונות, בכל העולם, הם עניין שבשגרה, ובדר"כ מוצדק בהחלט.
תראה, אפילו כאשר נחשף שארה"ב מצותתת לטלפון של קנצלרית גרמניה(!!!), זה עבר בשלום ואף אחד לא התרגש הרבה זמן.
על אחת כמה וכמה אף אחד לא יתרגש מכך, שכל חברות הענק המערביות, החל מגוגל וויקיפדיה, פועלות בשיתוף פעולה עם המשטרים המערביים נגד משטרים אחרים.

רוב הזמן נח

Well-known member
בטלגרם מוכרים סמים בישראל. והמון סוגים

לא רק קאנביס.
והמשטרה לא יכולה לדעת מי עושה את זה דרך השימוש בתוכנה.
לכן הקביעה שלך שטלגרם משתפת פעולה עם מדינות מסוימות היא מופרכת.

בחשכת הלילה

Active member
למה "מופרכת"?

אולי ישראל אינה בין המיוחסות?
ולדעתך זה נורמלי שאפשר למכור סמים מבלי שהשלטונות יוכלו לדעת?
אם זה אכן המצב בישראל, אז אני אישית בשום אופן לא אשתף פעולה עם תוכנה תומכת סוחרי סמים! לי לא אכפת ש"האח הגדול" יבדוק אותי אם אינני סוחר סמים ואינני מתכנן פיגוע! לי אין מה להסתיר.
וזה לא שאני כל כך נאיבי, ואינני מבין שאותו "האח הגדול" בודק גם דברים אחרים, לא רק סמים ופיגועים, אלא גם השקפות פוליטיות למשל (שגם אותן אני אישית לא מסתיר).
באשר לשיתוף פעולה עם השלטונות, אין לי צל של ספק, שאם 'טלגרם' היתה מסתירה את מפתחות ההצפנה שלה משלטונות ארה"ב, כבר מזמן לא היה זכר לחברה זו

למעלה