מה קוראים בשבת?

• פותח הנושא Arana
  • פורסם בתאריך

Arana

Well-known member
מנהל
אני מקווה שכולם שרדו את המעבר לשנת 2026, ומוכנים לשבת הראשונה של השנה האזרחית החדשה - והשבת האחרונה של פרשות ספר בראשית.

מה אתם קוראים בשבת |?| |שבת|

sweet virginia

New member
אני ממשיכה עם נבחר האלים של כריס פירסון. לא מדובר בסופר דגול אבל העלילה סך הכל מעניינת וזורמת לי. באופן כללי נראה לי שאני צריכה להתמקד קצת בעולם הפנטזיה כי אני מרגישה שכבד עליי סיפורת מציאותית מדי. אם כבר כאב אלימות ומוות, אז שיהיו כתוצאה מקסמים ודרקונים ולא מסתם בני אדם רעים

ספר מצויין באיטלקית. Teresa Cinque, טרזה צ'ינקווה (שם עט, שמה במקור הוא אליזה ג'אניני והפרט הזה מופיע מייד בהתחלת הטקסט הביוגרפי הקצר המופיע בשרוול הספר) Autobiografia clitoridea, "אוטוביוגרפיה דגדגנית". בעקבות מעשה האוננות שנתפסה עוסקת בו על-ידי אביה מתישהו בגיל 5-7. מאורע ששינה לחלוטין את יחסו של אביה ובעקבותיו של אימה, כלפיה. ומכאן ממשיך סיפור חייה וחיי המשפחה, היא ככל הנראה בת יחידה. המשפחה היא מצפון מערב טוסקנה ובעיר השדה בה היא נולדה מתרחש הסיפור, לפחות התחלתו.

אני בהתחלה - קריאה מורכבת כי אוצר המילים עשיר וכמובן חסר לי רקע תרבותי - וזה אמיץ, חריף ואירוני וידבר לקוראות בכל מקום. קניתי את הספר לאחר ערב בחנות ספרים שבו דיברה עליו. היא דוברת מיומנת ומרתקת.

Arana

Well-known member
מנהל
אמנם בשבת עצמה לא סיימתי את Death's End, אבל הגעתי קרוב מאוד לסוף הספר, וסיימתי אותו במהלך השבוע. הוא אכזב אותי מעט, לא יודעת מדוע - לא ציפיתי למשהו מסויים כזה או אחר. אבל אחרי ספר שעסק בסצנות בסדר גודל כל כך קוסמי, הוא הסתיים במעין חלל מצומצם. אין ספק שהסופר עתיר דימיון, אבל ה-setting של כל החלק האחרון היה קצת יותר מדי "דאוס אקס מכינה" בשבילי.
טרילוגיה שמבחינתי היה חשוב להכיר, ולא דרך הסידרה של נטפליקס.

למעלה