הסבר לסיפור שלי עם ויקיפדיה...
בתור אחד עם ידע מדעי (כמו כל אחד אחר בפורום הזה) נתקלתי בהרבה טעויות בויקיפדיה. את רובן טרחתי לתקן, בשלב מסוים פשוט לא הבנתי מה אני עדיין עושה שם. הספר שממנו נלקחה ההגדרה (לא חשוב איזה, ספרים מדעיים בכלל לצורך העניין) נכתב ועבר בדיקות ע"י אנשים עם השכלה מדעית פורמלית וידע מדעי נרחב, ואני סומך עליהם הרבה יותר מאשר על הכותבים בויקיפדיה, שהינם גולשים "רגילים". הערכים לא נבדקים בידי מדענים, תהיה בטוח. הרבה יותר מדי פעמים הערכים מבולגנים ומלאים שגיאות תחביריות ותוכניות. הסיבה לכך שויקיפדיה מצליחה היא שהיא חינמית ופתוחה לכולם, והמשפט האחרון שכתבת העלה לי רעיון לדוגמה ממש טובה: מכיר את metacafe? זה אתר וידאו, בדומה ליוטיוב. האתר הזה, בעבר, התאפיין בכך שכל הסרטים עברו סינון. רק סרטים שעברו קריטריונים מסוימים הועלו לאתר, וכך נוצר מאגר וידאו שנחשב איכותי יחסית ליוטיוב, ובכל זאת - יוטיוב מצליח פי כמה וכמה! למה? כי ה-כ-ל עולה שם. גם הסרטים הכי גרועים באיכות הכי ירודה (פלאפון דור 2, למשל) יכולים לעלות! זה אומר שזה אתר איכותי וטוב לוידאו? ממש לא. לכן יוטיוב טוב לדברים מצחיקים ופשוטים, אבל אם תרצה לראות סרט קולנוע באינטרנט, אני בטוח שלא תרצה לראות אותו באיכות ממש ירודה. אותו הסיפור עם ויקיפדיה. כדי לקבל רקע כללי - בסדר, שיהיה, אבל כדי ללמוד או להפיק מידע לשם דיון עם משמעות מדעית - noway. רק הערה: אישית כשאני צריך מידע מהר, והאופציה היחידה היא ויקיפדיה, זה יהיה הויקיפדיה באנגלית. הן לא זהות בכלל, זו שבאנגלית מקצועית יחסית לזו שבעברית, ומכילה מידע שלרוב היה רלוונטי עבורי יותר.