מה קדם?-הביצה לתרנגול או הפוך?

yaakii

New member
את ההסבר לגבי אחיך יורק האש לא הבנתי..

-לא הבנתי למה בהמשך יהיה גם לך צאצא C. C הוא לא בעל הכנפיים ויורק האש? לגבי : "באמצע הדרך - אין הגדרה לצהוב/כתום" - ייתכן, אך בבעלי חיים זה לא כך. לכל בעל חיים ישנה הגדרה. נקודה.

Snir2121

New member
יורק האש הוא לא אחי:

להורים שלי יש ילדים, לי יהיו ילדים, להם יהיו ילדים, וכן הלאה. בעוד מיליון שנה אחד הילדים האלה ייקרא C, יהיו לו כנפיים והוא ירק אש: עד כאן - מההורים שלי, בני אנוש, התפתח יצור C שיש לו כנפיים והוא יורק אש. אני בעצמי חלק מההתפתחות הזאת! כלומר, לפי מה שאתה אומר - אני יצור C! לבע"ח אין הגדרה, אתה מוזמן לנסות, אבל כשתלך אחורה להיסטוריה של האבולוציה ההגדרות הללו פתאום יהיו תמוהות ולא מדויקות, כי מתישהו תגיע להורים והילדים שלהם, ותגדיר את ההורים כחלק ממין X ואת הילדים כחלק ממין Y - האם יהיה נכון להגיד שאתה בעצמך אינך בן אדם? מי יודע אם בעוד מיליון שנה מישהו ילך להגדיר ויחליט שאתה בכלל לא בן אדם? הרי שנינו יודעים שהשינוי הגנטי בינך לבין המשפחה שלך לא שינה את המין הביולוגי שלך, אלא רק מספר תכונות (אני בעצם כל הזמן מפנה אותך לקטעי המעבר, החיות שאנחנו לא מכירים מחיי היומיום ומתייחסים אליהן כשלבי מעבר לפני תקופות ארוכות במיוחד).

yaakii

New member
לא הבנתי איך הסקת זאת מדבריי.

לגבי הגדרת בעלי חיים: קרא כאן . אני מצטט מהערך : "השיטה הפילוגנטית שואפת לקבוע חלוקה לסדרות ומשפחות תוך שמירה על הסדר הטבעי, כאשר כל יחידת חלוקה היא מונופילטית, כלומר מכילה אב קדמון משותף ואתו כל צאצאיו. כתוצאה מגישה זו, נוצרו סדרות אחדות המכילות משפחה בודדת, או אף מין ייחודי בודד, ולעומתן סדרות אחרות מכילות רבבות של מינים." איך מחליטים אנשי המדע אם לשייך בעל חיים זה או אחר ליחידת חלוקה כזו או אחרת-אם לא על-פי הגדרת (פיזיולוגית/ביולגוית/DNA ) האב הקדמון?

Snir2121

New member
תסתכל על הפסקה הראשונה פה:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2010&MessageId=117214905 והפסקה הראשונה פה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2010&MessageId=117242235 (פה אני בעצם מנסה להגיד שיש בני אדם ומהם יצא יצור C. כלומר יצור C הוא בעה"ח, ואני בעצמי האב הקדמון. האם את ההדגמה הזו הבנת? אני נותן הנחה שיתפתח ממני יצור, ובעצם אומר שאם יש אב קדמון - בוא נגיד שאני האב הקדמון. אתה יכול לקבוע בוודאות שאני לא אדם אנושי?) אני ממליץ לאירוח הבא להביא מישהו שיוכל לענות על השאלה הזו (מישהו שיש לו השכלה פורמלית בנושא אבולוציה), כי אני לא מצליח להסביר אותה מספיק ברור.

tweeg

New member
אממ

אתה לא פשוט אומר שהגדרה של מין נחשבת רק ליצור הנוכחי? אם מודדים לפי אם יש מחסום רביה גנטי או לא אז מודדים לפי הפריט האחרון בסדרה כדי לבדוק שייכות למין לכן כל התרנגולות שהיו מעולם מושוות לתרנגולת העכשווית שיגיע הנכד שלך ב^15 אז אתה תשווה אליו,וזה יקבע את השיכות שלך למין האנושי כרגע היא נקבעת לפי שיכות לפריטים שחיים היום כלומר ההגדרה של מין תלויה בהשוואה לפריט האחרון בסדרה אם זה מה שאתה אומר,אני הבנתי למה התכוונת מזמן

Snir2121

New member
זה מעט שונה ממה שהתכוונתי אליו

שמתי לב שאתה אומר באשכול שבעצם כדי לבדוק שייכות צריך לבדוק אם יצור כלשהו יכול להתרבות עם התרנגולת ולהביא צאצאים פוריים. אני מאמין שזה מורכב יותר - אולי יצורים מסויימים בשלבי הביניים (מצבים שבעצם חופפים לכמה מינים) יוכלו להביא צאצאים - אבל לא פוריים, או פוריים אבל אחרי כמה דורות הצאצאים יהיו עקרים, וכו'... הנקודה שניסיתי להעביר היא שאין גבול ברור. אין מקום שבו התחילו התרנגולות, הכל הדרגתי. אנחנו יכולים לדבר על תקופה של שינוי משמעותי, אבל גם אם נביט בכל הצאצאים אי פעם - השינויים ההדרגתיים שארכו מיליארדי שנים לא מאפשרים לנו להניח גבולות בין מינים, מבחינת ההתפתחות.

tweeg

New member
אממ

אני חושב שאם דור אחד הצליח להתרבות אז הדור אחריו יהיה בעל מטען גנטי מספיק קרוב כדי להתרבות צאצאים לא פוריים אכן לא נחשבים נראה לי לדעתי כן אפשרי להגידר גבולות התפתחות בין המינים,אם היתה לנו פרישה מלאה של כל שלב בהתפתחות(משמעותית לפחות)אז בשלב מסוים אפשר להצביע על נקודה שהיא השתנתה יותר מדי והיא לא עונה לקריטריונים של המין

Snir2121

New member
ההגדרה למין כוללת את זה שהצאצאים פוריים.

אני כתבתי שיכול אולי להיות מצב שהצאצאים לאחר 5 דורות (לדוגמה) יהיו לא פוריים, אבל לא חשוב. The point is, שאין גבולות כאלו. נקודה שבה זה השתנה יותר מדי (שינוי במין הביולוגי) בין הורים לילדיהם זה פשוט לא הגיוני. הכל קורה בהדרגתיות.

tweeg

New member
אתם מתווכחים על הגדרה,לא יותר פשוט לחפש אותה?

מינים הם קבוצות של אוכלוסיות טבעיות המקיימות ביניהן קשרי רבייה ומבודדות רבייתית מאוכלוסיות דומות אחרות. לפיכך,כדי שיצור יוגדר כמין מסוים ולא כאחר הוא צריך להיות מסוגל להתרבות עם בני אותו המין וכן שצאצאם יהיה פורה, כלומר, מסוגל להתרבות בעצמו. כלומר כל עוד היצור מסוגל להתרבות עם שאר המין,כלומר התרנגולת הראשונה היא התרנגולת הקדומה ביותר שהתרנגולת של היום יכולה להתרבות איתה כמובן שאי אפשר לבדוק את זה יש גם את זה: חוקרים רבים מציעים כיום שיטה נוספת למיון יצורים על פי השיוך הפילוגנטי שלהם. על פי ההיסטוריה האבולוציונית של היצורים, כלומר השינויים הגנטיים שעברו במהלך הזמן, ניתן למיינם לקבוצות בעלות מוצא משותף. הקבוצה הקטנה ביותר שניתן להגדיר על פי קריטריון זה, כלומר, קבוצת יצורים בעלי מוצא משותף שלא התפצלה יותר, תוגדר כמין. במילים אחרות מינים מוגדרים על ידי מציאת הבדלים מובהקים בין אוכלוסיות נפרדות. תפישה זו אף היא אינה מושלמת וזאת משתי סיבות. האחת היא שהמידע שיש בידינו על ההיסטוריה האבולוציונית של היצורים השונים רחוק מלהיות שלם. הסיבה השנייה טמונה בכך שגם אם קיימים הבדלים מובהקים בתכונה מסוימת בין שתי אוכלוסיות, אין זה בהכרח אומר שהן אינן מסוגלות להתרבות ביניהן. לכן, במקרים מסוימים יכולה להיווצר סתירה בין הגדרה לפי תפישת המין הביולוגי לבין תפישת המין הפילוגנטי. לפי מה שהבנתי,מדובר על כמות מסוימת של גנוטיפים שונים

yaakii

New member
תגובה

לגבי: "כלומר כל עוד היצור מסוגל להתרבות עם שאר המין,כלומר התרנגולת הראשונה היא התרנגולת הקדומה ביותר שהתרנגולת של היום יכולה להתרבות איתה כמובן שאי אפשר לבדוק את זה" - ייתכן ולא ניתן לבדוק זאת, אבל קיים הפרט הראשון שלא יכול היה להתרבות, נכון? משמע קיימת נקודה בציר הזמן של הפרט החדש. גם אם איננו יודעים מתי..

tweeg

New member
כן היתה התרנגולת הראשונה,והיא התפתחה מביצה

כמובן שהיא בחיים לא תשאר התרנגולת הראשונה אלא זה משתנה עם הזמן לכן אפשר להגיד שביחס לעכשיו היא התרנגולת הראשונה

tweeg

New member
בגלל ש

היא התרנגולת הראשונה כי היא הראשונה שאין לה מחסום רביה גנטי עם התרנגולת של היום עוד כמה שנים(הרבה) ההגדרה לתרנגולת תשתנה והיא כבר לא תקיים את התנאי הזה כמו שהתרנגולת של היום לא תענה להגדרה של תרנגולת בעתיד

Uדית

New member
תגובה

התרנגולת או בשמה הלועזי Gallus domesticus שקיימת כיום, נראתה לראשונה בדרום מזרח אסיה לפני כחמשת-אלפים עד שבעת-אלפים שנה.

L m a o

New member
ביצה- האם של התרנגולת לא הייתה תרנגולת

היא ידעה לעוף- האבולוציה שנתה את התרנגולת.

Uדית

New member
אין לדעת.

עצם השאלה נובעת מהנחה שאין לה הוכחה. ההנחה: כל תרנגולת בקעה בעברה מביצה.

Snir2121

New member
אכן מסתתרת הנחה שגויה, אך לא זו, משום שהעופות

התפתחו בוודאות מזוחלים; גם הזוחלים בוקעים מביצים.

למעלה