מה פשר הרגש..........?

feyDo

New member
מה פשר הרגש..........?

כאילו למה בן אדם מתעצבן בגלל רגש או תכונה אצל מישהו מהסביבה שלו??? למה זה ככה??? כי הוא לא מקבל אותה אליו???

feyDo

New member
מי אמר שמה שכתבתי זה לא עלי?????

לא משנה............ בלי קשר למודעות עצמית ובלי קשר למודעות לחיים.............. אני יתן דוגמה............. אדם ולא משנה מי הוא ומה מצבו הרוחני........... יש לו הורים שמאוד מסתובבים סביבו שהוא כאילו כל החיים שלהם והם לא מוכנים שהוא יעשה משהו בלי שהם ידעו.... הוא בגיל ההתבגרות......... יש לו כמו לכל שאר הנערים רצון להיות לבד אם החברים שלו.. לעשות מה שהוא רוצה ושיניחו לו....... הוא מאוד מתאב את ההורים שלו על מה שהם עושים לו......... מאוד מאוד..........מתאב....... למה? כי אולי זה הזמן אצלו שהוא לא רוצה לדאוג ככה לאחרים? כי הוא רוצה שיוויון כללי? למה הוא לא מוכן למה שההורים שלו עושים בשבילו????? מבינה בערך???

יופיאל

New member
פיידו היקר!

כשלאדם קשה להתמודד עם משהו שהאחר עושה , השני בעצם משקף לו במראה את עצמו. אולי אותו נער דואג לכולם , אך כשזה בא מהורים שלו קשה לו להתמודד עם זה... כי הוא רוצה להיות עצמאי וחופשי , אך הורים שלו עדיין דואגים לו ואוהבים אותו , ואולי קצת קשה להם להבין שהילד שלהם כבר מתבגר... אבל זה תהליך טבעי , וכמובן אם אותו נער הוא רגיש במיוחד , אז הכל נראה יותר קשה , כי הדרך עדיין לא ברורה , יש ערפל שמכסה אותה , אך הוא רוצה כבר לצאת לדרכו , והפעם הוא עושה את דרכו לבד. להורים קשה לשחרר את הילדים. אבל זו דרך הטבע , מתישהו זה צריך לקרות. תנסה לקבל אותם כמו שהם , עם כל הדאגנות שלהם. אם תנסה להבין אותם ולראות את זה דרך העיניים שלהם תוכל גם לדבר איתם ולהסביר להם את הרגשתך , ואולי הם גם יראו דרך העיניים שלך , וכולם ירגישו טוב יותר...
ותבוא לבקר קצת אצלינו , אנחנו מתגעגעים אליך! באור ואהבה , יופיאל המלאך

feyDo

New member
יופי יקר.........

אתה מכיר אותי אני כרגע בביצפר שלי קורא את זה ויש לי תשובה בשבילך כדי להתקדם אני יענה לך בערב אוקי? בה ביי עד אז

feyDo

New member
יופי (אל).......... שלום שלום!

אז ככה עכשיו אני בבית רק כשהגעתי ישר נכנסתי לענות לך............................ בעצם לענות לך אני לא יוכל היום אבל פעם אחרת כבר.... לבקר כאן יותר? בשביל מה? למי כבר יש זמן??? הלימודים תופסים לי את הכל ממש לצערי...... ואת הזמן הפנוי שלי אני משאיר לדברים אחרים לרוב...... אבל אני מנסה שלא להזניח..........כלום חוץ מזה העיקר שאני זוכר אותכם! לא?

המממ

כן אני מבינה בערך אני לא ידועת ממש לענות לך על זה... אולי בגלל שהוא רוצה קצת התנשאות עצמית מהחיים שלו או את ההרגשה שהוא ברשות עצמו או לא יודעת...

שלום לך פיידו

ידידי, אדם מתרגז כאשר יש לו תמונה מסויימת בראש, והוא מצפה מאחרים להתנהג בהתאם לתמונה הזו שיש לו בראש. והיה ולא מתנהגים בהתאם לציפיותיו, אותו אדם מתרגז.. לא תמיד זה כעס, יש כאלו שנעלבים, יש כאלו שמתבאסים כל אחד יש לו את התגובות שלו רוח

feyDo

New member
נעלב ממה?

אני לעולם לא נעלב בעצם מידי פעם אבל בקושי חוץ מזה אני לא רואה את ההורים שלי וכלום בתוך תמונה ואני באמת ובתמים לא משנה שיפעלו לפי שום דרך מי שיכול לשנוא ידידי יכול באמת לקוות שיפעלו לפי מה שהוא רוצה אני יודע מה האופי של כך אחד ויודע איך הוא יפעל ככה שאני לא ישנא אותו על זה בגלל שהוא כזה! בגלל זה אני לא שונא אף אחד! מובן? רק ניסיתי להסביר את זה קצת

לא בהכרח נעלב!

כתבתי שכל אחד בוחר באופן לא מודע בהתנהגות כלשהי .. יש כאלו שמתרגזים יש כאלו שנעלבים ויש כאלו שמתבאסים.. כל אחד וההתנהגות שלו. לגבי עינין התמונה.. השתמשתי במילה תמונה באופן מטאפורי, כדימוי. לכל אחד יש בראש את הציפיות שלו - כפי שכתבת, אתה "יודע מה האופי של כל אחד ויודע איך הוא יפעל" הידיעה הזו היא בעצם ה"תמונה" שיש לאדם בראש לגבי אנשים אחרים. וכאשר אנשים לא פועלים בדרך שבה אנו יודעים ו/או מצפים מהם שהם יפעלו, אנו עלולים להתרגז ו/או להעלב ו/או להתבאס ו/או כל אחד והרגש שלו.. מקווה שזה הבהיר מעט יותר את כוונתי.. אמצע שבוע נהדר לך רוח

feyDo

New member
בכל ההודעה כתבתי בדיוק את ההפך ממה

שאתה הבנת ידידי! תראה זו טעות להגיד מה שאמרת! כשאתה יודע איך אותו אחד ינהג או יעשה משהו יש תמונה??? לא אין כזו! אתה יכול לבנות לך כזו תמונה נכון בראש בתוכו אבל אין כזו תמונה לי אין בכלל תמונה לגבי אדם חיי וקיים עדיין כאילו רק על כמה מיוחדים יש לי תמונה לגביהם אבל תראה עוד משהו! אני בכל שנותי לא טעיתי פעם אחת לגבי מישהו או מישהי בכלל לא טעיתי אני מכיר כל אחד וצדקתי בכל מה שחשבתי רואה? אין לי תמונות לגביהם אבל אני יודע וצודק לא טעיתי פעם אחת עדיין בחיים שלי לגבי משהו חשוב ולרבות מה שלא חשוב אבל בכל מקרה ידידי אתה טועה........... אני יודע קיצד כל אחד יפנה ולאן ככה שהרגשות שלי ישארו הם שונים בגלל סיבה אחרת לא עשו עדין מה שלא ציפיתי ואני פשוט "לא" לא........... מבין עכישו אולי? אני עוד צריך לקרוא את מה שטליה כתבה מי שבאמת זוכרת אותי ומה שלא הסכמתי איתה לפני חצי שנה בקשר לזה ולנושא הזה של מראה האדם מזקף על ידי הסביבה שלו כאילו בני האדם שמסביבו היה לנו הרבה שיחות על זה ולא הסכמנו אני רוצה להזכר בזה שניה

Tal_Ya_Tal

New member
כאשר אנחנו כועסים, זה בד"כ על .....

עצמנו!!!
אין מישהו אחר! לעתים, כאשר קשה לנו לקבל תכונה מסוימת בנו, מפני שאנו שיפוטיים לגביה אזי, אנחנו מדחיקים אותה וסולדים ממנה כאשר היא באה לידי ביטוי אצל הזולת, כי זה מהווה לנו תזכורת לאותה תכונה שאיננו אוהבים אצל עצמנו. לדוגמא, אם מישהו לא אוהב את הפרצוף שלו. אז אם כל הזמן ישימו לו מראה מול העיניים, שבה משתקף הפרצוף שלו. האם לדעתך הוא ´יתעצבן´ מזה או לא?!?!
אוהבת אותך, TALYA

feyDo

New member
יקירתי טליה..............

את לא אוהבת אותי ממש אי אפשר להרגיש ככה בכלל! אבל זה לא הפויינט פה..... אז טליה לפני חצי שנה נתת לי תאוריה כזו: בערך כאילו אם אני זוכר נכונה: האדם עצמו משקף אותו אצל האחרים משהו כזה הכוונה ודיברנו בנושא אהבה גם על זה "אהבה ממבט ראשון" כאילו והאם זה... וזה?..... כל מיני טליה השאלות שלי מסובכות אבל זוכרת את זה? כאילו אמרת כשהאדם פוגש לראשונה מישהו חדש הוא מתייחס עליו לפי עצמו כאילו אני לא ממש זוכר ולא יודע איך לנסח אבל היה קטע שבוא אמרת שהתכונות של האדם מסויים מופיעות בסביבה שלו בחברים חברות שלא וכו......... אמרת משהו כזה......... כאילו אמרת לי אישית שאם מישהו לא אוהב בתוכו את התכונה של שטלטנות אז בסביבה שלו הוא יראה את זה הרבה מאוד וישנאה את זה משהו כזה אני חושב שזה היה טליה אז את אחד יכולה לחזור על זה??? כאילו על מה שהיה לפני חצי שנה???? זה מעניין אותי מאוד אבל אני צריך את החלק הזה דחוף טליה בבקשה זה חשוב לי מאוד ואני צריך את זה היה קטע גם שבוא היה כזה דבר: איש אחד מסתכל בגלריה ובה אליו מישהו ושואל אותו ככה וככה וככה שלוש שאלות או משהו כזה בכל מצב שונה וזמן שונה התשובה שונה כאילו תלוי מה מי ששאל אותו את השאלה הרגיש כאילו אם אתה נפגש במי שלא רוצה לדבר ממש ואתה שואל אותו משהו הוא יענה לך בשלילה לרוב או משהו כזה אני ממש אבל ממש לא זוכר את זה ממש מצטער טליה תנסי להזכר בזה בשבילי בבקשה זה חשוב לי מאוד וחוץ מזה לא ענית לי ממש בהודעה הזאת שלך אבל נסלח לך כמובן!

feyDo

New member
וטליה להכי חשוב!!!!!!!

אני בקושי מצליח לכעוס עלי אז על מישהו אחר??? אמרתי לך שמאוד נדיר שאני כועס על מישהו! או מישהי!!!! אמרתי לך את זה כבר טליה!

Tal_Ya_Tal

New member
אלדרו´ש ../images/Emo42.gif אם תנסה לראות את

הדברים, מנקודת ראות אחרת, במקום לברוח מן הדברים באמצעות דיבורים (טיפוסי מאד לתאומים) תבין על מה אני מדברת. O.K. אינני אומרת שהכעס חייב לבוא במודע. לעתים הוא מודחק ומוחבא הייטב.
L&L TALYA

feyDo

New member
לא טליה!

גם מנקודת מבט אחרת כמה ימים אחרי זה אני לא רואה בזה כלום שפותר לי את השאלה שלי אליך אני פשוט לא רואה את זה מנקודת המבט שלך מצטער

למעלה