מה פירוש המילה בומה

• פותח הנושא yam9
  • פורסם בתאריך

א ש ר ת

New member
לפנטומימה ,בקֵיע בלהג יהודי עירקי

זה עורב. הערב נתפס אצל העירקים כמקור ל"נחסיות" מביא מזל רע.אדם זועף פנים ולא ידודיתי מכונה "בקֵיע". זכור לי מהבית כשעורב עמד על עץ או חלון ליד הבית והחל "לשיר",היתה אמיז"ל מקללת אותו ומיד סוגרת את החלון.בזמנו הצחיק אותי הדבר.אבל מה שמעניין היום אני בסתר לבי מקללת את העורב ש"מזמד" ליד הבית, כנראה שיש דברים שנחרטים בזכרון וקשה להשתחרר מהם. דרך אגב יש מישהו שיודע מה זה בעברית "שירת העורב" כלומר במילה אחת???? שיהיה בוקר טוב.

א ש ר ת החביבה, אלף תודות. אנו

אומרים בעברית שהעורב "קורא". לגבי בְּקַיע, תודה שניקדת, כי זה עזר לי להכיר אותה. הנה מספר שימושים למילה זו, על פי הספר שברשותי: דַעַ'ג לִבְּקֵיע נאמר על תספורת לא מוצלחת; בְּקֵיע וִצّ'וּ אַסְוַד וּוִצִّ' לְבִּחְ'תִיִّי אַבְּיַט' נאמר על מי שעשה מעשה מביש והוא מתבייש בו; וִצִّ' לִבְּקֵיע פרצוף מכוער; שוב תודה לך יקרה, ומכל מלמדיי השכלתי.

א ש ר ת: בפולקלור של האזור בו אנו

חיים, כל דבר שחור נתפש כדבר "רע". מדברים על יוֹם אַסְוַד כאשר מתכוונים ליום שארע בו משהו רע (שלא נדע); אדם חסר מזל הוא מְצַחַّ'ם (שחור מפיח); על משהו גרוע אומרים זִפְת (זפת); בדיאלקט הקאהירי אומרים (אַגַלִّכּ), גַתַכּ נִילַה (=לך לעזאזל. נילה הוא צבע כחול כהה) וכו' וכו'. לכן אין זה פלא שגם העורב נתפש בפולקלור העממי האזורי כמשהו רע. יהודה כץ

lmns

New member
אשרת, גם אני זוכרת את ההתייחסות

הזו לבקיע שנוחת בגינה!! סייח, על מישהו שיושב עם "פרצוף תשעה באב" אומרים "קייעד כננו בומה". על מישהו מכוער אומרים "כננו ע'ראב" או "כננו בקיע".

כך גם בתרבות ההלניסטית. מסיבה

זו מופיע הינשוף בלוגו של ארגוני סטודנטים בכל העולם. יהודה כץ

אני מצרף תמונה של ינשוף. האם

זהו העוף שנקרא בערבית בּוּמַה? תודה רבה, יהודה כץ

yols

New member
תאוריה

יש לי תאוריה : בומה עד כמה שהצלחתי לשאוב מהמאגר שלי, הוא ינשוף. וכמובן במשמעות שלילית בעירקית וגם בערבית (מביא נאחס). אבל במסורת הבומה נמצא בבתים ובעליות גג, מה שמאד מאפיין דוקא תנשמת, וגם לה יש קול מפחיד. אז יכול להיות שהמילה היא כוללת לכל הינשופיים אבל "נולדה" מהתנשמת? זה מסדר כמה דברים?

למעלה