מה עם שבת?

ל י א ת א

New member
מה עם שבת?

אצלנו יהיה:מרק עוף,קוסקוס ומפרום. לבוקר עוגות שמרים מהמקפיא... ולסעודה: ארטישוק מבושל,עוף עם אפונה,ממולאים עם בשר ואורז,ונראה מה עוד... לסעודה שלישית פשטידה חלבית מפסטה-למי יש מתכון קל וטעים? וסלטים חיים רגילים... בישול נעים לכולן...ונקיונות מוצלחים

רותי410

New member
יש את הפשטידה החלבית של חנה, אבל

היא מצריכה ארבע גבינות, שמנת, עגבניות מיובשות וכו'. היא טעימה מאוד. אם את רוצה, אתן לך מתכון - אם חנה לא תיתן לפני. אבל אם את בקטע של קל וטעים, יש את פשטידת האטריות. להלן מתכון - לתבנית מלבנית בינונית/קטנה. קצת יותר משליש חבילת אטריות אוסם בינוניות (אם כבר יש לך פסטה בבית, אני מניחה שאפשר להחליף) קופסת גבינה רגילה, קופסת גבינת קוטג', 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, 150 גרם גבינה בולגרית, 4 ביצים (אני שמתי שלוש), פלפל שחור. מרתיחים את האיטריות על פי ההוראות ומסננים, מערבבים עם הגבינות ועם הביצים הטרופות מתבלים בפלפל שחור. יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני עד שהפשטידה זהובה/שחומה מלמעלה. קל וטעים. בתיאבון

cial 1

New member
רותי410 צהריים טובים מה קורה../images/Emo66.gif

אני בנדנדה לא עושה הרבה כול פעם מייל קטן טוב לשבת הרבה דג סלומון בכוסברה ושרי-סלדה מטבוחה חריפה לתאבון וקציצות עם קישויים טוב נראה נה עוד מתוק עוגה אחרונה עם קצפת והרבה שוקולד חצי לבן חצי מריר נטעם ונתן לבן וצהריים טובים לך יבוא עוד משו נגיד ולי נופלת עלי תרדמת עוד לפני העומר מקווה שהכול אצל טוב והמשך הכשרה קלה לחג הגדול באמת גדול וגם למדתי להגיד לך ולעולם מרוב העייפות שלא הוא עובר מהר פסח פסח...... ביי חומד לרגע זה- אגב יש כאלה שעוזבים את הבית כי הם משפצים ולי הם באות להפריע? מכירה את זה בטח?

רותי410

New member
צהריים טובים, חני

אני בתוך העבודות + קניות וסידורים, ומפעם בפעם אני מציצה בפורום. תמיד שואלים אותי אם גמרתי את העבודה, ואני משיבה שלפני כן העבודה גומרת אותי!!! אפילו לא הספקתי לאכול ארוחת צהריים. מילא, זה טוב לדיאטה. גם אני צריכה לשפץ עוד מעט, ומחפשים בינתיים דירה חלופית. נשאיר את הווג'אע ראס הזה לאחרי פסח. ובתיאבון לך, עשית לי חשק עם המטעמים שלך!!!

יוכי68

New member
ליאת, אתם לא רגילים לאכול דגים?

אצלי, אין שבת בלי דגים ובכל סעודה...........מה אתכם?

cial 1

New member
יוכילה האם גדלת על סיפורים ממרוקו? וכך אספר ד

על הדג המתחייב בשבת לברכות ושהכול יהה ניהייה מדברו.. יום שישי אחד מגיע רב צעיר אשר מאוד השתוקק לילדים ועדיין לא התברך בהם ולשאלתו.. ? לבעולתו אשת רב הגידי הכול יש לא חסר דבר לשבת-לא ענתה ואשת הרב מה קרה למה כך הפנים נכון אני יכול לעזור כך מספרת לו לא היו דגים בשוק כי לא הייתה דגה השבוע טובה ואתה אישי יר לי בה מרחוק ואין אני יכולה לתת להיות עוד במטלות ללכת לחפש דג לשבת אז מה לא יהיה לנו דג השבת לא אשת רב שבת בלי דג שה שבת מקשה על הברכות . וכך אמר אני יוצא ואני תקווה שאני אביא הבייתה דג מחחיב אותי לחפש את ברכי אותי לדרך וכך התברך ויצא לו הרב לחפש עד הלך לאגם וחשב לדוג כן היום עוד ארות גם חתיכה קטנה של דג תביא הרבה ברכה והרב שולח את החקה והיא עוצרת והוא בחוזקה מנסה למשוך עד שהוא נסחף לו אל מי האגם אבל משקלו עזר לו וכך אחז לו טוב בחקה וכך ראה הוא את הדג הענק יותר גדול מהכסיף והוא בשמחה ממהר הביתה לבשר על הטוב שהאל נתן לו דג ענק להרבה ימים וכך הוא מגיע ויש שמחה בבית ויש דג לשבת אנה אשת רב אני בחצר עזרי לי לחתוך את הדג כן אני פה והוא מתחיל בחיתוך מהבטן ויש שם לא ברכה אלה נשמה קטנה תינוק בן יומו צרח בכה חי כמו משה רבינו הטוב ורב זה מצא בדג הזהב את האוצר שלו כי לו לא היה ילדים ולא דג לשבת הכול יש לו עד היום הזה כן סיפור מרגש אבל דברים אלה הם קוראים גם בחיים וזה כך שמם פלאי ה-ק"ה שבת שלום והלווי שלא יחסר לנו כול ברכה בשת הכי מקודש לנו חני

יוכי68

New member
סיפור יפה חני, בהתחלה חשבתי שמדובר

במציאת האבן הטובה, אך הוא מצא ילדדדדדדדדד = ענק. אכן ידוע שבדגים יש הרבה ברכה ולא שולטת בהם עין הרע, והם היחידים שנצלו במפול מלבד נוח ומי שלקח עמו בתיבה.

ל י א ת א

New member
לא אין אצלנו דגים

בבית שלי אוכלים בעיקר סלומון,ואצל בעלי אוכלים הרבה דגים,בתנור או חרימה(מעולה של חמתי)אבל אני לא יודעת לבשל דגים,אז רק לפעמים אני מכינה סול או פילה מלרוזה כמו שניצל. אולי בקיץ שהארוחות יותר קלות אני אחזור לנסות.

למעלה