מה עם העתיד?..

מה עם העתיד?..

טוב, אז ככה. בסמינריון שהייתי בו מיום רביעי עד למוצש"ק החליטו להוציא אותנו קצת משגרת ההדרכה, והעבירו לנו חוגי בחירה לחיים. אחד מהחוגים [שאני הלכתי אליו..] היה על העתיד שלנו כבוגרי בנ"ע. אני מאמינה שכולכם מכירים את הקטע על מפגש החברים לאחר 10 שנים, שבו הם פתחו את הפתקים שהם כתבו וגילו מה הם אמרו שהם יהיו כשיהיו גדולים. אחד רצה להיום ר"מ בישיבה תיכונית והיום הוא עו"ד וכאלה, ועוד אחד שהיה האידיאליסט הגדול ביותר וכתב בפתק שהוא יעשה הכל למען שלימות הארץ ולטובת העם בעצם הגיע למפגש הזה לבוש בחליפת עסקים והודיע לכל חבריו שהוא הצליח להתחמק משירות מילואים. אח"כ, כששאלו אותו לאן נעלמו כל האידיאלים שלו, הוא אמר: "אידיאלים הם בשביל צעירים". לאחר דיון בנושא, המדריכה שלי אמרה שחניכי ומדריכי בנ"ע צריכים בעצם להמשיך את האידיאלים גם אחרי י"ב, ולהפוך את זה לדרך חיים, ולא לשכוח את ערכי המוסר שגדלנו עליהם בתנועה. ממש במקרה, בשבת הלכתי לחוג אחר שגם שם הקריאו את הקטע הזה. המדריך שהעביר את החוג אמר [פחות או יותר זה היה הכיוון] שאנחנו צריכים, בתור בוגרי בנ"ע, לחיות אידיאלים, לעסוק באידיאלים. וכן, עו"ד ומהנדס ומעצבת גרפית ופסיכולוגית הם לא מקצעות שצריך לעסוק בהם אלא רק בהוראה, כי הוראה זה קיום האידיאלים של בנ"ע ["חינוך דור נאמן לעמו ארצו ומולדתו.."]. ולמה זה? כי "למבוגרים לא ממש אכפת". נכון, כמה מבוגרים כבר עוסקים באידיאלים מלבד לעבודה שלהם? אבל השאיפה של בנ"ע היא חיי תורה ועבודה, לא חינוך. מה כבר יותר טוב? מישהו מוכן להסביר לי? כי אני כבר ממש מבולבלת.

cסופסופ

New member
אני לא חושבת שהוא צודק

אני חושבת שדווקא בתור בוגרים של בנ"ע יש לנו חובה להיות מעורים בכל המקצועות, בנ"ע מחנכת לתורה ועבודה, היא מגדירה את התורה כדרך חיים. ואני מאמינה שההגדרה הזאת משמעותה היא שבכל מקצוע ודרך שתבחר אתה יכול לקיים את האידאלים, ויותר מזה... זה אחד הדברים שמבדילים אותנו מהחרדים הוא האידאל הזה. נכון- הרבה יותר קל לשמור על האידאלים בתפקיד חינוכי, אבל יש גם חשיבות עצומה לעבודה במקצועות אחרים

דעתי בענין...

קודם כל לגבי המפגש הזה של האנשים,היה אחד שאמר שאידאלים זה לצעירים אז קודם כל ברור שזה לא נכון!! ובאמת אנחנו חניכי ומדריכי בי עקיבא חונכנו לאידאלים שבאמת אומרים להוות את דרך החיים שלנו....וברור שכאשר נתבגר בעז"ה נמשיך עם האידאלים האלו. אני לא כ"כ מסכימה עם מה שנאמר שעלינו להיות רק מורים כדי "לחנך דור נאמן...." כי נכון שבאמת במקצוע הזה אנו באמת מגדלים דור אבל אם נתרחק מכל שאר המקצועות בחיים לא נוכל להקים מדינת הלכה...עלינו להתערב גם בשאר המקצועות ולהכניס את הדת לתוכם. ולכן דעתי בעניין שמי שאוהב את נושא ההוראה יעסוק בו כי זה באמת מה שחשוב ומי שמחליט להיות משהו אחר עליו לנסות כמה שיותר ללהכניס את התורה בתוך המקצוע שלו...ואם אי אפשר(ואני מאמינה שתמיד אפשר..)אותו אדם צריך לקחת על עצמו נושא אחד מחיי הדת ולנסות להעבירו שלא בזמן העבודה....(מקווה שהבנתם.....) אז לעולם אל תשכחו-"בני עקיבא-שליחות לחיים"!!!!!!!!!

מזאת אומרת?!?

ברור!!! השאיפה של כל בן אדם דתי זה שהמדינה שלנו תהיה מדינת הלכה.....וכן זה אחד מהשאיפות של בני עקיבא!!!

זה נחמד לחלום על זה...

אבל תחשבו מה יקרה אם המדינה שלנו תהיה מדינת הלכה? אי אפשר שהמדינה תהיה מדינת הלכה! לא כולם מסכימים, נכון שזה האידיאל שלנו, אך במצב שקיים עכשיו זה ממש אבל ממש לא ראלי! ואם כמה שאפשר לשאוף לזה צריך להחזיר את כל המדינה בתשובה כי ככה זה רק כפייה דתית, אי אפשר להפריד את כל האוטובוסים, רכבות וכו', אי אפשר לכפות על אנשים לאכול כשר, לסגור את כל המקומות הלא כשרים, ללמד גמרא כל הבוקר, לסגור את כל המועדונים וכו' וכו' וכו'... זה לא ראלי!

tamarhp

New member
אבל זה עדיין אידיאל

אולי זה אידיאל לטווח הרחוק ואולי זה יקרה רק בעוד 100 שנה (עקב התרבות האוכלוסיה הדתית החרדית, ותנועת ההחזרה בתשובה) ואולי בביאת המשיח (היום!), אבל זה עדיין אידיאל ושאיפה...

לא אמרתי שלא!

זה שאיפה של כל אדם דתי, אבל עדיין, זה לא ראלי במצב שלנו כיום! <פתחתי על זה שרשור בסרוג, נוער דתי... זה הזכיר לי משהו שהייתי צריך>

tamarhp

New member
אבל זו שאיפה לטווח רחוק

וכן צריך לפעול בשביל זה, בחוכמה. זה לא אומר עכשיו לכפות על כולם חוקים - אבל זה כן אומר להלחם בעד שמירת שבת, לעודד ילודה, להתנגד להגירת גויים לארץ, לעודד סגירת עסקים בשבת, לתמוך בתנועת החזרה בתשובה, להתקרב לחילוניים ולקרב אותם, לא להתרפס או לוותר כשמנסים לחוקק חוקים שפוגעים בהלכה, ועוד.

נכון! ../images/Emo45.gif

אבל לכי תנסי לכפות את הדת על אנשים פאנטים, על שמאלנים, על אתאיסטים... זה לא ראלי במצה שלנו כיום... נקודה! רק ניסים יעזרו...

tamarhp

New member
לכן אנחנו לא מנסים לכפות את הדת כרג

שוב - זו שאיפה לטווח רחוק. אתה חושב שבעוד 100 שנה המצב יהיה כמו שהוא היום? ככל שנחדיר לגיטימציה לחוקים יהודיים, ככל שנחדיר אי לגיטימציה לחוקים גויים ככל שנמנע הגירת גויים ונעודד ילודת יהודים ככל שנקרב חילוניים ונעודד חזרה בתשובה... לאט לאט יהיו יותר ערים דתיות וחרדיות, יהיו יותר ראשי-עיר דתיים, יותר חברי כנסת דתיים. הכרת היהדות תהיה גדולה יותר, יהיה פחות אנטי. לאט לאט יהיו גם יותר דתיים מחילוניים. באופן טבעי המדינה תהפוך לאט לאט ליהודית יותר, בלי לכפות כלום!

אבל זה לא ר-א-ל-י!!!

כמה כבר חוזרים בתשובה יש? כמה חוזרים בשאלה לע"ל יש? אף אחד לא חושב על דברים כאלה! אין איזה עמותה/ארגון/גרעין שמטרתו היא להפוך את המדינה למדינת הלכה! יש עמותות של החזרה בתשובה, קירוב לבבות, וקירוב ליהדות, אבל אין אירגון שמטרתו היא להפוך את המדינה למדינת הלכה!

tamarhp

New member
קוראים לזה "תהליך"

אין ארגון שמטרתו להפוך את המדינה למדינת הלכה וגם לא אמור להיות כזה ארגון. זה תהליך איטי שתלוי בנו.

tamarhp

New member
מה אני עושה?

- מעודדת את הילודה (מתחתנת ויולדת ילדים) - אם יש לי אפשרות - מקרבת חילוניים (בפורומים, במציאות, ועוד. לדוג' - התכתבות עם חברה חילונית על היהדות; פורום יהדות לחילוניים כאן בתפוז; פורום דתיים וחילוניים בתפוז (שנסגר לפני כמה שנים) ועוד). אמנם אני לא הולכת להפגנות (מסיבות שלי), לא מחוקקת חוקים (כי אין לי אפשרות) וכו' - אבל לכל אדם יש תפקיד אחר בעולם - אחד יושב בכנסת ומציע חוקים, השני ראש עיר, השלישי מקדש שם שמים, הרביעי עומד ברחוב ומחלק נרות שבת, החמישי מנהל ארגון לחוזרים בתשובה, השישי מארח חילוניים לשבת, השביעי יוצא להפגנות על חוק החמץ, והשמיני מחנך את ילדיו לחינוך יהודי!

בסדר!

אליך אני לא בא בטענות, אם את אומרת שאת עושה/עשית את כל הדברים האלה, אז זה ממש טוב! ואני מבין שעכשיו יותר קשה לך לעשות דברים, משפחה וכו'... את יותר כבולה לבית... אבל אני בן-עשרה (היי! גם את!
), או יותר נכון מישהו בתיכון, יש לו מוטיבציות, יש לו יותר אנרגיות, יש לו את החבר'ה שהוא יכול ללכת איתם להפגנות / דוכני 'מעייני הישועה' וכו', אז סבבה, אני לא בא אליך בטענות, אני מנסה מאוד - מאוד להקים איזה גרעין למען הפיכת המדינה למדינת הלכה, אבל אין לי אנשים... את מוזמנת להיצטרף ולהיות בין המקימים! (או לפחות לפתוח לזה איזה פורום
)

tamarhp

New member
אני לא בטוחה

שצריך להפוך את המדינה. זה לא ילך - אנשים לא רוצים שיהפכו להם את החיים ויכפו עליהם חוקים חשים. זה צריך להיות לאט ובטוח, לחדור לאט לאט... (אלא אם כן יבוא המשיח)

לא, ח"ו...

בלי כח לגמרי... "לא בכח ולא בחייל כי אם ברוחי אמר ה'" אלא לאט לאט, לפחות שייכנס למודעות שאנשים רוצים את זה, בינתיים אני לא שומע את זה מאיזה חברה מאורגנת, אלא רק בדעות אישיות של אנשים, צריך איזה ארגון שמוכן לפעול למען זה.

תראה..

אתה מסתכל על העניין של המדינה כאילו היא או מדינה חילונית, ללא גבולות, ובלי שום דת או מדינת הלכה שבה כולם הולכים ע"פ חוקי התורה, ואין שום בעיה ללכת ברחוב כי כולן צנועות וכו'... (ויכול להיות שאני מקצינה, אבל זה בשביל חידוד העניין...) אתה צריך לראות את העולם כתהליך, אנחנו כל הזמן במגמת עלייה גם כשאנחנו בירידה (לא ידעתי אם זה מובן, הוספתי שרטוט..). עם ישראל מראה רצון של לימוד, שאיפה להתקרבות. אני לא חושבת שצריך ארגון מסויים שמטרתו היא "להפוך את מדינת ישראל למדינת הלכה". זה לא נכון שיהיה ארגון כזה! לא יעזור לנו שתהיה מדינת הלכה, אם העם לא ירצה לחיות במדינה כזו. אנחנו צריכים רצון של העם. אי-אפשר שאנחנו נתקדם הלאה, אבל נשאיר את כל העם שלנו, שלא חושב ועושה כמונו, מאחורה. דבר נוסף - אני לא יודעת איפה אתה נמצא ומה אתה רואה (לא לקרוא א זה בזלזול, אני באמת לא יודעת), אבל ב"ה במקום שאני נמצאת בו, אני רואה שיפור אדיר ברצון של אנשים ללמוד, לדעת. יש פה כל שבוע במתנ"ס "חברותא", שזה לימוד של בחורי ישיבה ואנשים מהגרעין התורני עם אנשים מהעיר שרוצים ללמוד. הם פשוט לומדים בחברותות. בלי כסף, בלי חיוב, פשוט כי הם רוצים ללמוד! חוץ מזה, יש גם כל מיני קבוצות של קירוב לדת (לא ההגדרה הכי מדוייקת) כמו "ראש יהודי", "מעייני הישועה", "ערכים" (חרדי), "נהורא" (של ישיבת רמת-גן) ויש עוד הרבה.. ובטוח גם כאלה שאני לא מכירה. בנוסף, יש את המרכזים להעמקת יהדות שפועלים בהרבה מקומות בארץ. בנות שירות נכנסות לבתי ספר חילוניים ומעבירות שם שיעורי יהדות, פרשת שבוע, יש מקומות שהן בעצמן מלמדות שיעורי תורה ותנ"ך וכו'... ודבר אחרון- פעם שמעתי מאחד הרבנים שאסור (וגם לא כ"כ אפשרי..) "לקרב רחוקים", אלא "לקרב לבבות". זה אומר שאם תקרב את הלב שלו ללב שלך, רק אז הוא יתקרב באמת לדת, כי הוא יראה אותך, יראה את האישיות שלך, את הפעולות שלך, וממילא ירצה להיות כמוך. כמו בסיפור על הלל והאיש שבא בערב שבת, והתחיל לצרוח בבית המרחץ "מי כאן הלל?". הלל לא התעצבן, לא צעק, לא טען שערב שבת עכשיו ואינו יכול לדבר. הוא פשוט דיבר איתו, קירב אותו אליו, והחוצפן כבר רצה להתקרב מעצמו. אז שנזכה בעז"ה להיות כמו הלל- "אוהב את הבריות, ומקרבן לתורה", ומתוך כך נגיע למדינת הלכה, שבה נחיה ע"פ חוקי התורה כי כל עם ישראל רוצה בכך, ולא מתוך כפיה.

למעלה