מה עלי לעשות?

מה עלי לעשות?

כשלי עצמי נגמרות העצות לעצמי, חשבתי אולי כאן בפורום יוכלו לסייע לי. הנני בחורה בת 25, בן זוגי לשעבר בן 26, היינו מתגוררים אצלי הורי ביחידת דיור למשך תקופה קצרה ובה תיכננו לעבור לדירה משלנו וגם ראינו חתונה באופק. אלא שהיו לנו הרבה ריבים שנבעו מקנאה, שתלטנות, לחץ ודחיקה מהצד שלי. עד שיום אחד הבחור אמר שאינו מסוגל לחיות ככה יותר ופשוט קם והלך. יש לציין שהוא ומשפחתי היו מאוד קרובים. לאחר מספר ימים הוא שילשל לתוך התיבה מכתב תודה למשפחתי על האירוח והכל וסליחה שככה הלך מבלי להגיד להם שלום. ואז גם יצר עימי קשר, אומר כל הזמן שאני חשובה לו מאוד, שהוא אוהב אותי מאוד אבך שאיננו מתאימים ועל כן הוא מעונין רק בידידות עמי. עבר חודש מאז הפרידה. שנינו בתקופת מבחנים ולחוצים בזמן אך נפגשנו מספר פעמים: קפה, סרט ושאר דברים ידידותיים, במהלך אותן פגישות ראיתי שהוא מאוד מעונין בחברתי, מחבק, מלטף אך שקשה לו ושהוא אומר שחייבים להפרד סופית. כתבתי לו מכתבי התנצלות כנים שמסבירים מדוע התנהגתי כפי שהתנהגתי ושאני בטוחה שיהיה אחרת...הבחור לא רוצה לשמוע. הצעתי שכחלק מאותה ידידות הוא יבוא אלי לפעמים (מתוך מחשבה שעצם כך שנבלה שוב במקום בו היינו גרים תוביל לחזרתנו וחוץ באמת משפחתי מתגעגעת אליו). אך הוא אומר שלאחר שהלך ככה בלי להגיד שלום, לא נעים לו והוא לא מוכן להכנס לביתי לעולם יותר. לדעתי זה חלק מהסיבה שאנחנו לא חוזרים ומשלימים כי הוא לא בא לפה ולא נעים לו מכל הסיטאוציה. ההורים שלי לא כועסים עליו להפך מתגעגעים אליו..הוא היה להם כמו לבן. שאלתי היא כיצד אם בכלל אפשרי לגרום לבן אדם להרגיש טוב לגבי משהו שהוא מתבייש לעשות ולא נעים לו? וכיצד עלי לפעול אם הנני מאוד מעונינת בהחזרת הקשר. אל תייעצו לי לנתק, כי אנני מאמינה בניתוקים ולהפך לדעתי כל עוד הידידות הינה אפלטונית והיא כזו, הרי שהיא רק מחזקת את האהבה הנפשית. המון תודה לעונים.

chenby

New member
אני חושבת

שאת באופן טבעי חודש אחרי פרידה כנראה עדיין בשלב ההכחשה. הוא לא מתכוון לבוא אלייך יותר, את חושבת שלא נעים לו הוא לא מעוניין לחזור למרות שכתבת מכתב והתנצלת כרגע את מנסה להחזיר אותו, את שוב כמו קודם - מנסה לשלוט בקשר, בקנאה, בציפיות שלך מצידו, את חושבת שהוא לא בא בגלל ההורים? יקירתי, הקשר ביניכם נגמר. הוא לא היה טוב לא לו, ולא לך, הביא אותך למצב של קנאה והביא אותו למצב של לחץ. אז קודם כל, ואני יודעת שזה קשה מאוד, להפרד, את חייבת להפנים ולעכל שאתם לא תחזרו. יהיה לך קל לעשות את זה, כשתנתקי איתו קשר לתקופה בשביל שתוכלי להתרגל לחיות בלעדיו. כי זה רק יהיה קל יותר עם הזמן.. פתאום תתרגלי לשגרה חדשה, תעכלי, תעברי את שלבי האבל, פתאום תרגישי שאת כבר פחות מתגעגעת, כלומר, את יכולה להעביר את היום בקלות יותר.. פתאום יקרה משהו מצחיק, משמח, יהיה לך משהו לעשות, פתאום תחזרי לעולם. את רק בת 25 דיבורים על חתונה עכשיו זה נהדר, אבל זה היה רק דיבורים. המציאות בשטח היא שאתם לא יחד. כל השאר זה הדמיון שלך שמזכיר לך מה היה פעם. צר לי שזה ככה, אבל את חייבת להפנים את זה. ולנתק איתו קשר. גם פייסבוק, גם מסנג'ר, לא לרצות לדעת מה איתו ואיפה הוא. שוק תראפי. ככה זה עובד. הכי מהר. והכי אפקטיבי.

הינך רואה את המצב ככה אמנם

גם הוא יוצר קשר...גם לו אכפת...וגם הוא רוצה לשמוע ממני...אנחנו משוחחים שעות מדי יום... שנינו לומדים מקצועות תובעניים(הנדסה) ולכן כרגע מלבד לדבר וללמוד בקושי יוצאים מהבית... כל אחד מבית הוריו. הוא אכן לא רוצה לבוא מפני שלא נעים לו מהוריי, הוא ילד טוב אבל קצת ילדותי והוא אומר שלא נעים לו להסתכל על ההורים שלי, הוא למשל מציע לי להפגש לקפה או לים או כל דבר רק לא לבוא לכאן. יתכן מאוד והפרידה הינה סופית אך יתכן גם שמאותה ידידות קרובה יצמח משהו מחדש. אני מנסה להפריח את האהבה וזו זכותי המלאה להלחם על אהבתי. באתי לכאן לקבל עצה כיצד.

chenby

New member
כמו שאמרתי

הכחשה. אני למדתי שאיפה יש מלחמה אין זוגיות. מעבר לכך שאתם כבר פרודים, זה כבר נגמר. את רוצה להלחם - על מה להלחם? על משהו שנגמר? עד שלא תעכלי, תסבלי. מעבר לכך, שקודם אמרת - אני רוצה להשאר ידידים - עכשיו את אומרת - אני מנסה להפריח כאן אהבה וזכותי להלחם עליה. זכותך הכל. זה לא אומר שאם זה זכותך, זה מה שיהיה. בעיקר שבצד השני יש בן אדם שלא רוצה. ויקירתי, אם הוא היה רוצה, הוא היה בא, הוא לא היה הולך מראש. שחררי את השליטה עליו, זה לא ילך לך. הדרך היחידה שאולי יש סיכוי שהוא ירצה לחזור, זה אחרי שאת תרפי. באהבה לא צריך להתאמץ צרך להרפות. אז שחררי - תפנימי שזה גמור נגמר לא יחזור אין יחסים אין מערכת יחסים את רווקה והוא רווק אגב, הוא גם יכול להתחיל לצאת עם עוד בחורות אם הוא ירצה. אני יודעת שזה הדבר הכי נורא שאפשר להגיד לך, אבל את לא מבינה בדרך הרכה.. אולי תפנימי בדרך הקשה. זה לא יעשה את זה קל יותר.. רק ניתוק. רק להפנים ולשחרר יעשה את זה קל יותר. שחררי אותו. תנתקי איתו קשר תיפרדי ממנו אצלך! זה כבר ממילא לא מערכת יחסים. עצוב, אבל יוצאים מזה.

לפחות על פי מה שאת מתארת...

הוא נחוש בדעתו לא להיות לך בן זוג. זה לא קשור ל"לא נעים". כנראה שהוא מבין שהקשר איתך עושה לו לא טוב....עם כל האהבה שהוא חש כלפייך (על פי עדותך)...ושהוא לא מרגיש שהוא רוצה שינוי. יש בינכם אהבה כנראה, אבל לא כזו שמאפשרת לכם לחיות יחד. אני חושב שאת צריכה להניח לו. את צריכה לחדול מלנסות. זה שאת לא מאמינה בניתוקים ופרידות, לא הופך את זה למציאות. שימי לב מה שכתבת בעצמך..."בן זוגי לשעבר"... כבר הבנת שהוא לשעבר, זה כבר טוב. את מסרבת לקבל את העובדה שהוא לא מעוניין בקשר זוגי איתך, בשלב זה או בכלל... זו בעיה... שאני מניח שתפטר עם הזמן. המציאות תכתיב לך את ההבנה. מתנצל שאני לא ממושמע.

נומלה

New member
זה מסכם הכל

אלא שהיו לנו הרבה ריבים שנבעו מקנאה, שתלטנות, לחץ ודחיקה מהצד שלי. עד שיום אחד הבחור אמר שאינו מסוגל לחיות ככה יותר ופשוט קם והלך. מה לעשות? אחרי שתלמדי לא להשתלט, את גבולות הלחץ, ואת גבולות הדחיקה, חפשי מישהו אחר לחיות איתו בלי להלחיץ מעל לסביר בלי להשתלט ובלי לדחוק את הקץ.

גארוטה

New member
ונגיד שתחזרו

מה אז? מה השתנה? זהו, את כבר לא קנאית ושתלטנית ולוחצת ודוחקת? הרי את נשארת אותו בנאדם וגם הוא, וגם אם בהתחלה הכל יראה כמו חגיגה אחת גדולה, ושמחה והתלהבות על הקשר המחודש, הכל יחזור לקדמותו כי לא באמת השתנית, לא באמת למדת איך לשלוט בשתלטנות ובקנאה, אלה לא תכונות שבלחיצת כפתור נעלמות רק כי החלטת. אם את באמת רוצה להחזיר את הקשר למקום טוב יותר, למקום אחר, את צריכה לעשות עבודה רצינית עם עצמך, ללמוד כיצד לשלוט בקנאה ואיך להמנע מהשתלטנות והלחץ ורק אז לנסות שוב.

כן אני מאמינה שהבנתי

הוא גם לא אדם שמספק סיבות לקנאה אין לו ידידות והוא אינו יוצא בלעדיי כמעט לעולם אבל אם נניח פעם בהמון זמן היה הולך בצהריים לסנוקר עם חברים והיה אומר לי לשעתיים וזה היה מתעכב ל4 אז הייתי מתבאסת ועושה פרצופים... סביב נושאים פעוטים שכאלה סבבו כל הריבים שלנו. אני מאמינה שכן הכל יהיה שונה. אני באמת חושבת שהוא אהבת חיי...היינו ביחד שנה וחצי ככה שעובדה שלא הכל היה רע. תודה על התגובות בכל אופן

תקשיבי לגארוטה

הקנאה שלך היום היא אכן על דברים שטותיים וזניחים אבל אם לא תלמדי לשלוט בזה כבר היום היא רק תחמיר עם הזמן. לאורך זמן אי אפשר לחיות עם בן זוג קנאי ושתלטן וזה בדיוק מה שבן זוגך חווה, הוא ניסה וניסה עד אשר נסבר והבין שלא כך הוא רוצה לראות את חייו. את יכולה לקרוא את השרשור של ט ו ל ו ש ה ולראות את התחושות שהצד השני חווה אולי תקבלי מעט פרספקיטבה ותביני שזה משהו שאת חייבת לעבוד עליו ממש ברצינות

איל85

New member
זמן

שלום תני לדברים זמן. הזמן הוא התרופה הטובה לרוב במשברים בחיים, אומנם קשה, לא ברור, אך כל אחד ממכם צריך זמן. אי אפשר להיפרד ולהישאר מייד חברים. ודאי שאתם עוד קשורים, חייתם יחד, , כל מפגש לזמן קצוב, מבליט את הטוב, כל אחד ממכם עושה מאמץ לא לפגוע בשני, זו לא המציאות. ייתכן ואתם צריכים לגור קצת לבד, כל אחד בביתו, והזמן יגיד לך הכי טוב מה לעשות ואיך. מסכים עם קודמיי, כי כרגע זה נראה כי זה הסתיים, אך ייתכן ואם תתרחקו קצת, תתנו לזמן לעבור, הדברים יראו קצת אחרת, ותוכלו או לחזור, או לדעת בלב שלם כי אכן הפרידה הייתה נכונה. אין כאן פתרונות קסם, אולי חבל, אך אלו החיים. גם אם תשארו ידידים וחברים היכולים לסמוך אחד על השני, זה המון בעולם שלנו. חזקי והתחזקי - איל

הנה עצה...

את אומרת שהיו קטעים של שתלטנות וקנאה מצידך... תקשיבי - הבחור עדיין קשור אליך, מעריך אותך, ואולי גם אוהב אותך. אבל בתת מודע שלו את בתקופת מבחן עכשיו, ואת עומדת להיכשל כי את עושה את אותן טעויות של קודם. למשל - הוא מסרב לבוא לבית משפחתך. במקום להכיל אותו, לכבד את רצונו, את מבקשת מאיתנו עצות איך לגרום לו לבוא לבית משפחתך - במילים אחרות, את מבקשת עצה איך להיות שתלטנית ולהכתיב את מאווייך, כי הוא ילדותי למיטב שיפוטך. רוצה סיכוי איתו? תרגיעי את השתלטנות שלך. אל תשפטי אותו ואת האופי שלו, אל תקראי לו ילדותי, ואל תשכנעי אותו לעשות כלום. שיעשה מה שבא לו. אם תצליחי לקבל בפירגון ואהבה את הידידות איתו, ואותו כמות שהוא, זה אומר שלמדת משהו.. אבל זה יעבוד רק אם תעשי את זה עמוק מהלב... אם תתאפקי רק טכנית, זה לא יעבוד. לדעתי אם במשך תקופת הידידות הקרובה ביניכם הוא יראה שהשתנית עמוק פנימה, יש לך סיכוי איתו.

V i n a

New member
../images/Emo20.gif מה את לא מספרת?

"קינאה, שתלטנות, לחץ ודחיקה" - לא באמת מסבירים לעומק את מעשייך ולמה הוא הרגיש צורך לברוח ממך. את לא באמת מפרטת, רק אומרת שהיית עושה פרצופים על דברים קטנים. אם זה רק היה נגמר בפרצופים- אני לא בטוחה שהוא היה מגיע למצב שהוא נאלץ לרוץ רחוק ממך, כי נשמע שהוא כן אוהב אותך. אני בטוחה שיש הרבה יותר.. אז תספרי את התמונה המלאה, אל תבואי לכאן עם ראשי-פרקים, ותשאלי כיצד להחזיר אותו. אין אבראקדברא בחיים ואין שיקויים וכשפים שיחזירו אותו. את חיה באשליות. הקינאה שלך השתלטנות, הלחץ- הכל נובע מהתלות שלך בו, ומאד קל להבחין בזה. בעיקר כשאת יושבת פה ואפילו לא שואלת כיצד לשנות את התכונות האילה בעצמך, אלא רק איך להחזיר אותו. את לא יכולה להשתנות ככה במחי יד. זה גם לא ממש מעניין אותך. כל מה שאת רוצה זה שהוא יחזור אלייך ויהי מה. בדיוק כפי שחן אמרה- זה רק עוד ניספח של הצורך שלך בשליטה. הוא קשור אלייך ולכן מחפש עדיין את קרבתך, אבל למה את רק עסוקה בלנסות להחזיר אותו? הרי הכל יחזור לקדמותו! נסי קודם לטפל בעצמך ולהבין למה את כל כך שתלטנית וקנאית, שאם חס וחלילה הוא יוצא לסנוקר לכמה שעות- את מתחילה עם המניפולציות, הסצינות והפרצופים. אחר כך תדברי על להחזיר אותו. אני אפילו לא ארשום לך בהצלחה כי יש לי הרגשה שאת אנוכית וכל מה שמעניין אותך זה את עצמך. את רוצה אותו בחזרה. לך קשה בלעדיו. מה איתו? הוא סבל איתך גברת! אולי תצאי מהעור של עצמך רגע ותדאגי לטפל בעצמך על מנת שהוא גם יוכל להיות מאושר איתך, ולא רק פשוט להיות איתך.

neomiad

New member
את יכולה רק להשאיר את הדלת פתוחה

הוא כאדם עצמאי ובוגר יחליט עבור עצמו אם לעבור בה או לא. ניסיון להפעיל עליו לחץ ולשלוט במעשיו רק יחזיר אותכם לדפוסים שמהם הוא רצה להתרחק.

תודה לכל המגיבים

אני לא בחורה אנוכית כפי שלחלקכם זה מצטייר, אני בחורה מאוד מאוהבת שמבינה שהיא עשתה טעויות אבל שרוצה את אהובה בחזרה על מנת ומתוך ידיעה שהקשר המחודש אם יהיה כזה יעשה לו טוב ויהיה שונה. קראתי והתייחסתי והקדשתי מחשבה לכל אחד ממכם. אנני בחורה חסרת ביטחון, נהפוך הוא. אני מתכוונת אכן לשחרר, לא ברמת להגיד לו שמתנתקים לגמרי. אלא ברמת שממני לא יבואו שיחות, הצעות למפגשים וכולי. לתת לו את הזמן ואת היכולת לחשוב ולראות שאני מכבדת את רצונותיו. נכון, יכאב לי מאוד אם פתאום הוא ייצא עם אחרת אך על פי מילותיו הוא אינו בשלב שרואה את עצמו עם מישהי אחרת, אמנם זה משהו שיכול להשתנות במהרה. גם אני, מצידי אנסה להמשיך הלאה בחי, בין אם בבילויים עם חברות או לשנות את דרך מחשבתי שהנה אנחנו נחזור. אני מאמינה שכן יש ביננו אהבה ענקית מהסוג שלא משנה כמה נריב אם אנחנו נפגשים אנחנו קופצים אחד על השני והוא בעצמו אמר לא פעם "כשאת ככה מחייכת אני שוכח למה בכלל נפרדנו". יתכן ויש פה עוד סיכוי ויתכן ולא... ימים יגידו... לגביי את הלקח למדתי...לא בשבילו אלא בשביל עצמי ...אני זו שהולכת לישון עם עצמי כל לילה ואני לא רוצה קשר מהסוג שהיה לנו...הוא תמיד נתן בי אמון מלא ופרגן ואני חושבת שככה צריך להראות קשר בריא ובוגר. שוב תודה לכל המתייחסים.

גניפר14

New member
מה עלייך לעשות? אז כך

יכול להיות שהוא לא מעוניין ומחפש תירוצים לא לבוא אליך יכול להיות שהוא לא בטוח לגבי הקשר ההמשך אבל יש לו רגשות אליך ולכן כדי לבדוק טוב טוב מה הוא מרגיש עליך לעשות כך:(וזה לפי פעולה שחברה שלי עשתה לחבר שלה ובסוף הם התחתנו) אם את יודעת שהוא נמצא באיזה מקום תעברי שם עם בחור אחר שיראה אותכם עוברים לידו. ואז תראי מה קורה אם הוא יתקשר וישאל על אותו בחור תאמרי לו שאת רוצה בו אבל הוא לא השאיר לך ברירה ונטש אותך ולכן יצאת אם מישהו אחר ואת מוכנה לחזור אליו ולוותר על ההוא. זו הדרך היחידה לבדוק כי על פניו את האמת הוא כביכול לא אומר לך ולא אמר לך הוא מזגזג.

למעלה