מה עושים ?

קקטוסץ

New member
וואי וואי וואי

רק 117 גמלים אני שווה בעיניהם? איזה מין אתר מקולקל זה? בעיזים זה היה יוצא יותר!

CajU9

New member
סליחה?

קרוב ל-100 אחוזים ממקרי הגניבות בב"ש מתבצעות ע"י בדואים, והם גונבים ה-כ-ל!! מכיורים בבתים שלא סיימו לבנות ועד לרכבים, ואותם אפשר להבריח רק באיומי אקדח. וכל התאונות בנגב? בדואים שנוהגים בשלילה! מחציתם ללא רישיון! חותכים כל אחד, עושים תאונות וגונבים חיים. בסדר להיות יפה נפש אני מבין, אבל פה מדובר בעיוורון מוחלט אם הבעיה לא תטופל ביד נוקשה! הבעיה עם הגבול היא עוד הבעיה הקטנה, אוכלוסיית הדרום - ב"ש, דימונה והמושבים בסביבה הם הסובלים מהבדואים שנים רבות! וכן, ניסיון חיים.

Fleddermaus

New member
קרוב ל-100 אחוזים?

תשמע, יש לי בעיה עקרונית עם נתונים לא מבוססים. יש לך איזשהו מחקר או סקר שמוכיח את זה? אם לא, אני נאלץ להסיק שהמצאת את זה. "בדואים שנוהגים בשלילה! מחציתם ללא רישיון!" שוב, ביסוס? הבעיה עם הגבול היא המקור להברחות, ולא קיומם של בדואים בנגב.

a B C e

New member
לא לא, הוא צודק, אומנם ממש לא קרוב

ל100% מהבודאים, אבל זו בעיה גדולה בדרום - בדואים שנוסעים ללא רשיון, גנבות של בדואים וכו'. עכשיו בוא נחשוב למה זה קורה... חלק גדול מזה קורה עקב התנאים האל אנושיים שהבדואים בישראל חיים בהם. אולי במקום להאבק בבעיה הזו בדרך המיידית (מעצר של בדואים וכו'), אולי אפשר למצוא פתרונות לטווח ארוך, שיפור תנאי המחייה של הבדואים, אולי אף מתן מענקים לעיור של הבדואים . אני בטוח שזה יעזור יותר להקטנת התופעה.

CajU9

New member
זו עובדה

די עם העיוורון. מספיק לנהוג יומיים בכבישי הדרום (והצפון) כדי לראות זאת! וכן, שלושה פריצות וניסיונות גניבה על קרובי משפחה שלי נעשו ע"י בדואים. בשבילי זה מספיק. לי אין כוח להתפלסף על 60 אחוזים, 80 אחוזים או 100. מבחינתי 20 היו מספיקים כדי להכעיס אותי. אין כמו ניסיון חיים. טוב הבדואים אנשים טובים, חמימים, נוהגים כחוק (תרתי משמע). שמענו. נראה אותך חי שנה שם, ולא משנה דעתך.

רוני13

New member
ושכחת משהו...

בניה בלתי חוקית!!! שמשום מה מתעלמים באופן גמור מהעניין...ואילו אם זה היה יהודי ממזמן היו מוציאים אותו.

Fleddermaus

New member
מזמן מוציאים אותו?

אז איך אתה מסביר כ-100 מאחזים בלתי חוקיים?

רוני13

New member
צודק,אבל...

על ההתיישבויות האלה יש כבר תוכניות לפינוים ועל הבדויים לא שמעתי אפילו תוכנית אחת!

סלוניק

New member
ככל הנראה בגלל שהאוכ' הבדואית

לא מתפנה באופן אלים ומתוקשר כמו במאחזים הבלתי חוקיים. הכפרים הבלתי מוכרים (שההבדל בינם לבין המאחזים הוא עצום) נהרסים פעמים רבות גם ללא צורך בצו בית משפט, ותושביהם אינם זכאים לדיור חלופי ופיצויי ענק.

konda

New member
איפה שיש ביקוש, ישנו היצע

אבל חס וחלילה שתדבר על לקוחות שוק הזונות המשגשג בישראל... הרי חלקם הרב הוא "יהודי", ולפיכך אסור לך לדבר עליהם רעות.

Fleddermaus

New member
יש לי פתרון:

אם נקים גדר מערכת על הגבול עם מצרים, כמו בגבול ירדן, לא יהיו הברחות, לא על ידי בדואים ולא על ידי אף אחד אחר. כיום בגבול מצריים אין הרבה יותר משורת תיל ותלולית עפר.

למעלה