מה עושים?

מה עושים?

איך מעבירים את זמן הבטלה? האם כדאי לעבוד בעבודות זמניות בינתיים? ואיך מתגברים על הייאוש שבחיפוש? קצת עליי, אני סיימתי את התואר בהנדסת אלק' בספטמבר מאז אני מחפש עבודה ללא הצלחה, אין לי ניסיון ואני מרגיש כאילו בחיים אני לא אמצא. ומה זה הפרדוקס הזה שמבקשים ממני ניסיון, הרי אם לא יקבלו אותי בגלל חוסר ניסיון, איך יהיה לי ניסיון? אני אשמח לתגובות...

pizpon

New member
היה מישהו במקום העבודה שלי

שניצל את הזמן שהוא לא עבד ברכישת מיומנויות חדשות. למשל: הוא למד VHDL, כתב בלוקים מסובכים בחומרה דיגיטלית, ישב בספריות של האוניברסיטה ועבר על חוברות בתחום וכו' בדרך זו הוא עשה בעצם שני דברים: 1. שיפר את הידע שלו לקראת הראיון הקרב 2. העביר את הזמן מבלי "לשכוח" ומבלי "להתיישן" - ואפילו להיפך אם אתה רוצה לעסוק בתחום הדיגיטלי, תמיד טוב ללמוד ולתרגל שפות HDL (או VHDL או VERILOG) וגם לא יזיק ללמוד קצת על BOARD DESIGN, לקרוא ספרים ולחקור באינטרנט. יש המון חומר שלא לומדים באוניברסיטה אלא רק באוניברסיטה של החיים או מאנשים אחרים. בהצלחה
אגב, ממוצע 82 זה לא רע בכלל. במה התמחת?

pizpon

New member
ועוד משהו

הזכרת עבודות זמניות. אם אלו הם עבודות במקצוע - לך על זה. זה הזדמנות מצויינת לרכוש ניסיון, לרכוש שם ואולי אחד המקומות שייקח אותך לעבודה מזדמנת יחליט שהוא רוצה אותך קבוע (הרבה מקומות עושים את זה - לוקחים מישהו לעבודה זמנית ואם הוא מוצא חן בעיניהם צמיעים לו עבודה קבועה). כל זאת בתנאי שהעבודה המזדמנת תיהיה במקצוע. אם אתה רוצה להשאר במקצוע, אל תתפשר על עבודה בתחום אחר.

התכוונתי

לעבודות לא במקצוע, בשביל הכסף, לדוגמא הציעו לי לעבוד בתמיכה טכנית שלא דורשת תואר בכלל, ואני עדיין מתלבט, אם זה היה במקצוע לא הייתי מהסס. מה החסרונות בלקיחת עבודה שלא במקצוע?

pizpon

New member
החיסרון העיקרי הוא השיכחה

אם אתה לא עוסק במקצוע אתה לאט לאט שוכח את מה שלמדת. קשה להסביר את זה, אבל תראה אם אתה מצליח היום לזכור היטב דברים שלמדת לפני 4 או 5 שנים. בנוסף לכך, כלי העבודה שאתה מכיר הולכים ומתיישנים (למשל, עד לפני 8 שנים עוד למדו פסקל באוניברסיטאות, לפני 5 שנים עוד היו מתכנתים עבור מערכת הפעלה WIN95). אם אתה חייב כסף לפרנסה, אז אין ברירה, אבל אם אתה יכול להסתדר עם משרה חלקית שלא במקצוע אז עדיף. בכל מקרה עדיפה משרה במקצוע במשכורת נמוכה יותר מאשר להתנתק ממנו. לדעתי.

galgal21

New member
לדעתי תקח את זה בינתיים.

עד שיהיה לך משהו אחר. לי לא מציעים אפילו את זה (אני מחפש עבודה מעל 3 שנים).

pixiER

New member
טמיכה טכנית, היא בעיה

במקרה שלך, כיוון שרוב החברות דורשות היום התחייבות לשנה, כולל קנס על הפרת חוזה במקרה שאתה מוצא עבודה קודם ועוזב. תשקול טוב אם מתאים לך ענין כזה. עבודות זמניות אחרות? כל עוד אתה לא חתום על חוזה מחייב לתקופת זמן מסוימת, אין בזה בעיה.... להפך, תרויח כסף, תרחיב את מעגל הקשרים, מי יודע? אולי משם תבוא הישועה? אבל, אם זה יוריד לך את המוטיבציה לחפש עבודה במקצוע שלך, עדיף שלא תעבוד בכלל. תלמד, תשפר ותגדיל את הידע, תנסה להכנס לאיזה פרויקט מעשי יותר כדי שיהיה לך מה להראות בראיון עבודה (אני מודה שאני לא מכירה את התחום, ולכן יכול להיות שאין דבר כזה, פרויקט שאינו במסגרת תעשיה, אבל תמיד כדאי לחפש) אל תתיאש, בסוף כולם מוצאים...
ובהצלחה...

אני לא יודע אם זו התמחות אבל..

אבל בחרתי במגמות שלדעתי היה אפשר ללמוד לבד.(אופטיקה ותקשורת) בכלל בעקבות התואר אני לא מרגיש שאני ממש יודע לעשות משהו או לתרום, אני מבין יותר את חשיבות הניסיון ומתוסכל מכך. תודה על העצות.

pizpon

New member
אל תתיאש

יש המון מה לעשות עם אופטיקה ועם תקשורת.

shamilal

New member
אתה ממש ממש לא היחיד!!

אחי, גם אני כמוך, סיימתי הנדסת אלקטרוניקה ועדין מחפש... אמנם עבדתי כבר בשני מקומות אבל עדיין לא מצאתי את מה שאני מחפש. זה לוקח זמן, צריך לפתוח את הראש ולחשוב על אופציות חדשות איך לפתח את עצמך ומה לעשות אם המצב נמשך - אני למשל עובד כרגע בעבודה זמנית שקשורה בעקיפין למקצוע ובמקביל ממשיך לחפש!!! אז חזק ואמץ!!!

למעלה