מה עושים????

asi11111

New member
מה עושים????

שלום לכולן, אני אמא לילד בן חמישה וחצי חודשים, שעד כה ינק בלבד. חזרתי לעבודה לפני חודש וחצי, ושאבתי במשך היום, אך כבר שבוע שאני לא מצליחה לשאוב כלום, פשוט לא יוצא (המשאבה תקינה). בהתייעצות עם רופא הילדים התחלתי לתת לו בננה, אך זה לא משביע אותו ולא בא על חשבון ארוחה, ומאחר ומאגרי החלב קפוא שלי נגמרו, נתתי לו היום בפעם הראשונה סימילק (יש לציין שבצער רב,ואפילו עם דמעות
. אני ממש רוצה להמשיך ולהניק אותו. כרגע אני מניקה בבוקר, ומהרגע שאני חוזרת מהעבודה, אבל אני מפחדת שהחלב יפסיק לי. האם יש דרך למנוע זאת? כשהוא קיבל את התחליף הוא לא דרש אוכל ארבע וחצי שעות, ובהנקה בזמן האחרון הוא דורש כל שעתיים וחצי - שלוש שעות, האם זה סביר? אני לא רוצה להסתובב עם תחושה שהוא חלילה רעב. שאלה נוספת, כתוצאה מהבננה יש לו עצירות, מה אפשר לעשות כנגד זה? (יש לציין שאני צריכה להתחיל לתת לו ברזל ואני פוחדת להתחיל כדי לא להגביר את העצירות) אני אשמח לתשובות משגית, ומשאר הבנות תודה רבה אמא של גא גא

גילי51

New member
תגובה...קצת ארוך

שלום לך, זה בהחלט מצער מאוד לתת לתינוק שינק עד כה בהצלחה רבה תחליף חלב אם.תדעי,שאת לא לבד וזכרי,שחלב לא נעלם כל כך מהר...גם אם תחליטי בשלב כלשהו שאת רוצה לגמול ,תרגישי שחלב עדיין שם והוא לא נעלם בקלות. זה שאת מניקה בבוקר לפני וכאשר חוזרת אחר יום עבודה,כבר טוב,חצי נחמה ,תינוק עדיין ממשיך לקבל חלב שלך וגירוי ליצור חלב ישנו .המשיכי להניק כאשר אתם נמצאים יחד.זה סביר שהוא ידרוש לינוק פרק זמן שציינת וכן,יש הבדל בין מרווחי זמן כאשר מזינים בתמ"ל ובחלב אם.אך בחלב אם יש משהו שלא קיים בתמ"ל---נוגדנים וחומרים אחרים שנמצאים שם בצורה הרבה יותר מאוזנת שאין אותם בתמ"ל. לגבי שאיבה,מצער לשמוע ולראות שנגמרים לך מאגרי חלב ולא מצליחים לשאוב,למרות שמאבה תקינה.באיזו משאבה את משתמשת,אולי תוכלי לעבור למשאבה טובה וחזקה יותר ,במידה ואת משתמשת במיני אלקטריק של מדלה או משאבה ידנית,זה די מקשה ,שניהן לפי דעתי מתאימות יותר לשאיבה אקראית ולא תכופה,במקרה של אמא עובדת.זה שאת נמצאת בלחץ או מתח מסיבה זו או אחרת גם מקשה על השאיבה.אלייך להיות מאוד נינוחה ושלווה,שום דבר לא צריך להפריע לשחרור ההורמון שאחראי על יצור /ירידת החלב.נסי לחשוב מחשבות על תינוק ,אפילו להריח את הבגד,להביט בתמונה.אני מכירה אמא שמשתמשת בדימיון מודרך והתוצאות נפלאות...אולי חליץ לאחרונה,לוקחת תרופות מסוימות...כל זה ועוד סיבות יכולות פשוט להפריע...צריך להירגע ולנשום עמוק לפני בכלל ניגשים להניק או לשאוב.התעייצי עם יועצת הנקה מוסמכת,יש לה כלים רבים לעזור ו לשפר את טכניקת השאיבה. לגבי בננה,יש לילדים שהיא גורמת להם לעצירות ויש כאלה שלא,למשל בתי,טל בת שנה ו3 חוד'(נמצאת בגמילה לקראת הסוף) אכלה בננות בכמוית וזה לא עשה לה כלום.אולי תנסי לתת לו תפוח ובננה ביחד.אך קודם אלייך לנסות לתת לו מעט תפוח עלמנת לשלול אלרגיה.תני לו כמות קטנה,המתיני כמה ימים ואם שום דבר לא קרה ,נסי לתת גם תפוח וגם בננה ביחד. לגבי ברזל,בהוראת משרד הבריאות כל הפעוטות מגיל 4 חוד' אמורים לקבל ברזל-מניעת חוסר ברזל דם,אנמיה...כאשר בארה"ב נותנים רק שקיימת אינדיקציה לכך...(רמה נוכה של ברזל..).ברזל ידידו הטוב של תינוק גורם אף הוא לעצירויות,שוב לא אצל כולם. אני הייתי משלבת את טיפות הברזל ביחד עם מחית פירות ,בגיל זה לרוב בננה,תפוח,אגס...אומרים שכך ברזל נספג יותר טוב בדם ולא גורם לתופעות לווי מיותרות,עצירות.אך בכל זאת התייעצי עם רופא של בנך או עם אחות בטיפת חלב. ישר כח! המשיכי כך וזכרי שהנקה זה לא רק צורת הזנה ,אלא מעבר לכך... בהצלחה רבה בהמשך הדרך... אמא של טל

mornor

New member
למה מיניאלקטריק של מדלה לא טובה?

יש לך מידע ממקור מוסמך או רק משמועות? (אני שואלת כי אני משתמשת כבר 4 חודשים יום יום והאמת היא שהשאיבה לא קלה) מור

גילי51

New member
מקור מוסמך...קצת ארוך

היי, מקור מוסמך הוא ניסיון שלי ועוד של כמה(מס' די גדול של אמהות) עם משאבה זו.שוב אדגיש,משאבה זו טובה רק לשאיבה אקראית ומזדמנת,לטווח ארוך ולשאיבה יומיומית ,כמה פעמים ביום היא די חלשה.בגלל שהיא קטנה יחסחת וכך גם מנוע שלה יחסי חלש בהשוואה לחמשאבת לקטינה,וויטלסטון,סמפוני,PUMP IN STYLE וכו'...הרבה אמהות מדווחות שאחרי כמה זמן של שאיבה תכופה,יותר קשה לשאוב ,זמן שאיבה מתארך וכשזה קורה אחריו בא גם איוש משאיבה....אני שאבתי עם מיני אלקטריק כל עוד הייתי בבית וכאשר הייתי צריכה לצאת לזמן קצר,כאשר שבתי לעבודה היא שימשה אותי ממש קצת,שאיבה התחילה להיות קשה...אז עברתי ללקטינה של מדלה(השכרתי מיד שרה לתקופה מוגבלת).שאיבה חזרה לעצמה,גם הכמויות וגם זמן התקצר פלאים... אני זוכרת שהיה לי מידע כלשהו לגבי סוגי משאבות,ממש סקירה נרחבת ,אנסה למצוא אותו ולצרף לפורום....ושוב,חשוב לי לציין שזה רק מניסיון אישי,יעוץ עם יוצת הנקה מוסמכת שכן בהמלצתה עברתי ללקטינה ועדויות של אמהות ששואבות.חוץ מזה,מיני אלקטריק הצילה אותי לא פעם,היא טובה ,אך עם מגבלות מסויומות. בהצלחה בשאיבה! אמא של טל

גילי51

New member
דף סקירה נרחב בנושא משאבות ...

מצ"ב דף שהבטחתי ... דף הוכן ע"י אמא מפורום של יועצת הנקה מוסמכת גב' אסתר גרוניס ,מדהימה. דף זה שימש אמהות רבות בפורום...וגם אותי ולא מעט,חברתוי שילדו והחליטו שהן מניקות,שואבות,קיצר נותנות את המקסימום!!!!! לעיונכם ,הכל כמובן בערבון מוגבל .וכמובן,אין כמו ניסיון אישי בשאיבה. בהצלחה!

mornor

New member
תודה רבה לך!!!

באמת עבודת מחקר רצינית... עכשיו אני מצטערת שלא קניתי את האמדה, לא ידעתי שההבדל במחיר בינה בין המדלה הוא כה קטן. לא נורא, אולי בילד הבא...הקטנה כבר בת 7 חודשים. ושוב תודה. מור

גילי51

New member
למור...

אין מה לצטער ,סה"כ לומדים מהטעויות שלנו.אולי בילד הבא יהיה לך הזדמנות נפלאה לעזוב את העבודה או לקחת חופשת לידה ממשוכת ולהניק מבלי לחשוש שיום חזרה לעבודה קרב ובא.ואז יהיה ניתן בהחלט להסתדר עם מיני אלקטריק. הרבה הצלחה בהמשך... למרות שכבר נגמלנו מהנקה כמעט לגמרי(שנה ו3 חוד')אני עדיין נהנית מהפורום. אמא של טל

mornor

New member
אמא של טל

אני בספק אם אזכה לזה , אך מי יודע?....(אולי נזכה בלוטו...) אני מקווה שאחזיק מעמד עם ההנקה עד גיל כזה, אני בהחלט מתכוונת! עד איזה גיל שאבת חלב בשבילו? אני מבינה שהיום הוא אוכל דברים אחרים במשך היום ויונק בבוקר ובערב? אני שוקלת להפסיק עם השאיבות. זה גוזל זמן בעבודה וגם כך אני עובדת רק מ 8 עד 15:30. הקטנה כבר אוכלת מוצקים ממש יפה, ארוחת ירקות וארוחת פירות אך עדיין זקוקה לחלב/תחליף. מור

תומרותם

New member
לי יש אמדה

פשוט התקשרתי לבייבי-שיק כמה ימים אחרי הלידה וזה מה שהומלצתי. בקיצור, המשאבה אכן חמודה קטנה ושקטה, אבל לדעתי לא חזקה מספיק. הרגשתי שאם אפשר היה להגדיל את הוואקום היה יותר טוב. תמיד השתמשתי בוואקום הכי חזק. אם אתן אומרות שבמדלה זה עוד יותר חלש, אז זה ממש מוזר. ואפילו לא ידעתי שהיא יכולה לעבוד על סוללות ולהתחבר למצבר של האוטו !!

mornor

New member
משאבה

אז לפני שאחליט לקנות משאבה חדשה (רק בילד הבא...) באמת אצטרך לחשוב טוב טוב.

גילי51

New member
למור...

טל זו בננה הכי מקסימה בעולם והיא כבר שנה ו3 חוד'.שאבתי בשבילה לא הרבה יחסית ,הייתה לי הזדמנות לחופשה ארוכה וכאשר שבתי ללימודים (עזבתי את העבודה לטובת גידולה),אז שאבתי בד"כ בסופי שבוע על מנת להגדיל את המלאי,הייתי עושה מן מרטון,בערך עד גיל 8 חוד'.שוב עלי לציין בננה אוהבת לאכול ולא הייתה בעיה רצינית למשוך אותה עם הנקה עש אני מגיעה הבייתה.המשכתי להניק אותה כפעמיים ביום-בוקר וערב ולעתים גם צהריים(סופי שבוע)וכמובם היא השמיכה לאכול אוכל מוצק.בגיל שנה היא נכנסה לפעוטון ואני חזרתי לעבודה וללימודים בערב,אך עדיין המשכתי להניקה ורק לפני כשבועיים או יותר היא פתאום סרבה לינוק,פשוט כך!היא אוכלת הכל בגילה המופלג זה מה שתינוק בד"כ עושה. לגבי הפסקת שאיבה,אני לא חושבת שזה כדי ,כי סהכ את עדיין מניקה מלא ומציחה בכך יפה מאוד,אולי עליך לשקול להשכיר משאבה חזקה יותר על מנת לקצר את זמן השאיבה,אך אל תפסיקי לחלוטין.כי עדיין קטנצ'יק זקוק לחב שלך ולא לתמ"ל.את יכולה הלמשיך עם אוכל מוצק ולהציע לו דברים חדשים שמתאים לגילו.אל איוש...אני די גאה בעצמי,בתי לא קבלה תמ"ל בכלל ....זו הרגשה נהדרת שרק אמא מניקה שותפה לתהליך.המשיכי וישר כוח! תמיד יש לך תמיכה של בנות מהפורום,של שגית ושל אנשי מקצוע בתחום. תמיד יש פתרון הולם לכל בעיה,זכרי זאת. בהצלחה רבה ,אמא של טל

mornor

New member
אמא של טל

תודה על העידוד, מצטערת שחשבתי שטל זה בן. גם אור שלי היא בת. אין כמו בננות... מור

למעלה