מה עושים?

dify

New member
ההשוואה שלך לא נכונה

הוא לא התלבט רק אם להישאר איתה, הוא התלבט אם לנסות לעבוד על הקשר ולקנות דירה יחד!! מה שהוכיח שלו היו כן כוונות רציניות מאד כלפיה. בעוד שהבחורה שביקשה עיצה בפוסט הנוכחי לא מדברת אפילו ברמז על כוונה רצינית מצידה כך שאצלה יש הרבה פחות תקווה שיש על מה לעבוד. גם הניסוח של הבחורה היה הרבה יותר קיצוני, בנוסף לדברים החיוביים שהיא ציינה, היא גם ניסחה דברים שממש פוגעים בה- הבחור הוא כמו אבא עבורה, היא מרגישה שהוא מדכא את רצונותיה. בעוד הבחור מהפוסט ההוא כתב על דברים פחות קיצוניים. בסך הכל הכללי, אני מאלו שחושבים, כמו שבמפורש כתבתי, שזוגיות צריך לבנות עם מי שהכי מאמינים שיהיה טוב איתו, ולא עם מי שכבר נמצאים איתו אז "בוא/י נעבוד על הבעיות שלנו". וכן, יש תמיד רוח לתגובות פה בפורום, יש גישה מאפיינת לכותבים השונים וזה לא ממש מפתיע אותי שתראה את זה פה בכל שאלה, אתה תדע כבר מה בערך כל אחד עומד לכתוב... ובכל זאת, אני חושבת שעצם ההשוואה היתה לא נכונה, כי יש מצבים שבהם התמונה נוטה יותר לגוונים של שחור ולבן, ויש מצבים שבהם הגוון הוא יותר אפור. הבחור בהודעה הקודמת דיבר על כמה הוא פרקטי ולא ריגשי, ולאחד כמוהו אולי כן הייתי מציעה ללכת על הפרקטי, אחרי הכל יתכן שאחרי אלף ריגושים עם אחרות הוא יבחר בסוף בחורה פרקטית כמו שהוא כן מחפש... (אם כי לא בטוח מה חברתו רוצה) ואילו הבחורה הזו דיברה על זה שהפרקטי מושלם אבל הרגש מציק לה, והיא לא רוצה להתפשר על הרגש, לכן לה הייתי מציעה דבר אחר. אם היא היתה כותבת שמה שחשוב לה זה אבא טוב וביסוס כלכלי, הייתי חושבת שעדיף לה להישאר שם...

I C E M A N 7

New member
לדעתי גם את שמה דגש יתר על הפרטים הקטנים

הוא מדבר על קניית דירה רק בשל "הבזבוז" שבשכירת דירה, לא כאקט המהווה עליית מדרגה ביחסים. אצל שניהם החתונה באופק. אצלה האופק קרוב יותר ובשל כך היא נשמעת יותר לחוצה מהסיטואציה (ועל כן נשמעת קיצונית יותר). שניהם לא מזכירים את התחושות שלהם כלפי הצד השני. הם מציינים את התכונות הטובות והרעות, אך באופן קר ושכלתני. שניהם חוששים מלעשות את הצעד ולהתחיל מחדש. שניהם מדברים על בן זוג טוב יותר שקיים בדמיון שלהם. לא היא ולא הוא הכירו מישהו כזה. הם רק מפנטזים על מישהו מתאים יותר. באשר לצבעים של התמונה, זה גם תלוי בסגנון של הכותב. וגם במינו. נשים יותר נוטות לדרמטיות.. הבחור ציין שהוא פרקטי, אך מדבריו ניכר שמה שחסר לו זה דווקא הרגש. שניהם כמהים לסערות וסובלים מהשגרה הפרקטית והמשעממת (גם מבחינת הבחור הפרקטיות בזוגיות שלו מושלמת). אם היא הייתה כותבת שמה שחשוב לה זה אבא וביסוס כלכלי אז היית מייעצת אחרת? בד"כ מה שאין הוא מה שחשוב. במיוחד כשצעירים. הזהב תמיד נוצץ והוא נמצא תמיד בדשא הירוק של השכן. אם היה לה גבר מסעיר תפרן שלא חושב מילימטר קדימה, ששם עליה ז ומפלרטט עם כל מה שזז, היה חשוב לה דברים אחרים. ובאשר לאופי וגישת הכותבים, מסכים איתך. אלא ששם יש כותבים מסויימים שכתבו במקרה שלו X ובמקרה שלה Y. במקרה שלה לא היה אחד שהגיב נגד פרידה והטיף להסתפקות ב"מושלם" שיש לה. נראה לי שזה יותר מצירוף מקרים.

dify

New member
זה לא מה שאני הרגשתי מהם

הוא דיבר על זה שחסר לו ריגוש והשיגרה מטרידה אותו. יש סיכוי שזה דבר שיטריד אותו בכל מערכת יחסים. בעיני להרגיש שמישהו אבהי ומדכא את רצונותי זה קצת יותר בעייתי מהשאלה האם שיגרה זה לא דבר שכל הזוגות נכנסים אליו. וכן, להחליט לקנות בית, עם כל הכבוד, זה וואחד החלטה גדולה, אם הייתי שוקלת ברצינות להיפרד ממישהו בכלל לא היה עולה על דעתי לקנות איתו בית- בעיני זה מעיד משהו על כוונות הכותב לגבי הקשר. אז כן, בטח שאני מתייחסת לפרטים הקטנים שמביא הכותב/ת, אחרת מה הטעם ליעץ לו/לה? וכן, אם היא היתה כותבת שחשוב לה ביסוס כלכלי ותחושה שיש לה על מי להישען- אין ספק שהייתי חושבת שהזוגיות הזו מתאימה לשאיפותיה. אבל היא במפורש דיברה על זה שלא זה מה שמטריד אותה. אם בעיניך כל מי שצעיר מחפש מה שאין לו- אז אתה יוצא מנקודת מוצא אחרת לחלוטים ממה שאני יוצאת ממנו- כי אני מאמינה שאנשים שלא טוב להם, יודעים שלא טוב להם, וזה לא בגלל שהם צעירים או חסרי ניסיון, להיפך, לדעתי הרבה פעמים אנשים משכנעים את עצמם שרק בגלל שהם צעירים אז נדמה להם שבגלל זה הם לא מרוצים, הם מנסים לשכנע את עצמם בכוח שהכל יהיה בסדר ושזה נורמלי להרגיש "מורדות" בזוגיות. אתה מבין? יש לנו נקודת פתיחה אחרת מלכתחילה... אגב, לא הגבתי בשירשור ההוא, של הבחור ההוא, למרות שאני יכולה להגיד לך שהוא כתב גם בפורומים נוספים וכן ייעצו לו ועוד איך להיפרד, ולדעתי זה מה שראוי שיעשה, בעיקר בגלל שהוא לא באמת אוהב את הבחורה ויודע את זה כבר היום. אבל אם אתה שואל לדעתי- אז אני מאמינה (וזו רק תחושה פנימית שלי) שבסופו של דבר גם אם הוא לא יתחתן עם הבחורה הזו הוא כן יתחתן עם בחורה דומה, כי הוא מחפש מהחיים בדיוק את היציבות הזו שהבחורה מייצגת, הוא כתב את זה באלף דרכים בתגובות שלו, בעוד שהבחורה שכתבה פה שוקלת לעזוב את היציבות הזו כי אני לא הרגשתי שיציבות זה מה שמניע אותה. ואצלה זה לא רק השיגרה, זה תכלס תחושת דיכוי. בעיני זה הרבה יותר "שחור" ממה שהציג הבחור...

למעלה