מה עושים?

דנה d3

New member
מה עושים?

שלום לכולם. אני בת 24 וחבר שלי בן 31,יוצאים 6 שנים והוא החבר הרציני הראשון והיחיד שלי. חבר שלי מאד אוהב אותי,דואג לי,תמיד נמצא לידי כשאני זקוקה לו,ההורים שלי מאד אוהבים אותו,הוא רציני,עובד בעבודה טובה,מסודר כלכלית,בחור עם שאיפות,אנחנו גרים בדירה שלו כבר כמה שנים,אני יודעת שהוא יהיה בעל ואבא טוב. אני גם אוהבת אותו למרות שגם בתחילת הקשר לא הייתי מטורפת עליו. הבעיה שלי היא שאני מדי פעם (ולאחרונה יותר) מרגישה שעם מישהו אחר שיותר מתאים לי הייתי חיה חיים מלאים וטובים יותר,חבר שלי יותר מדי רציני,לא אוהב לצאת,ללא חוש הומור ולוקח הכל ברצינות,אני לעומתו ממש ההיפך,מלאת שמחת חיים,אוהבת לצחוק ולהנות,לפעמים כשאני במצב רוח מרומם נדמה שקשה לו לקבל את זה והוא מנסה להגביל אותי ולהוריד אותי לקרקע,ניסיתי לדבר איתו על זה אבל זה האופי שלו ואין הרבה מה לעשות,אני מרגישה לפעמים שהוא כמו אבא ולא כמו חבר. אני יודעת שהוא מחכה לסיום הלימודים שלו שזה עוד מעט כדי להציע לי נישואין ואני באמת לא יודעת מה לעשות,אני פוחדת לעזוב אותו,אני לא יודעת איך הוא יקבל את זה ואיך אני מתחילה הכל מחדש,חוזרת להורים (שגם הם לא ישמחו) ומתחילה דף חדש לבד,מצד שני האם כדאי להשלים עם חיים לא מספקים בגיל כזה צעיר? ואולי אני לא יודעת מה זה חיים מספקים כי גם אין לי מקור השוואה? אשמח לתובנות.

I C E M A N 7

New member
עוד קלאסיקה

ליבי עם החבר שלך. תשתדלי לעשות את זה בעדינות וברגישות. גם אם תיפרדי ממנו וגם אם לא, התחושה שלי שבעוד 10 שנים את תצטערי על בחירתך.

karmma

New member
ההימור שלי שהגברים המוצלחים

יחכו תמיד מעבר לפינה השאלה רק כמה פינות היא תצתרך לעבור בשביל להבין את זה

seeyou

New member
אומרים ש אלוהים לא נותן מה שמבקשים אלא

מה שצריכים. הבעיה שבדרך כלל האנשים לא מבינים מה טוב להם. ברור שמצד אחד ,בהשפעת המדיה מכול הסוגים הרבה התנסויות זה מוסיף-אך לא בטוח שמה שרואים בסרטים ישנה גם במציאות ישנם בנות שבגילך עברו כמה מערכות יחסים ולא בטוח שכולם מאושרות מהניסיון הרב בתחום. "מרגישה שעם מישהו אחר שיותר מתאים לי הייתי חיה חיים מלאים וטובים יותר."
? אני בספק. בקשר למילה "מתאים"..... מבחינת הסקס? הבילויים? גבר ואישה שונים מכול הבחינות(בטח בציר הזמן) וכאשר רוצים אז הם מתאימים את עצמם(מתפשרים) למען המולדת
ואם לא
אז יש תוספות מזון.... . The secret of life is not to do what you like, but to like what you do יוסי

גברת נכבדה

על חתונה מבחירה!! וח"ו לא מבריחה.... עדיף לך להמשיך לחפש זוגיות טובה כרווקה ולא חלילה כגרושה.... בהצלחה

איך חלפו השנים

כשהתחברתם היית ילדה בת 18 - היום את אשה צעירה בת 24 - איך לא שמת לב? נשים צעירות בנות 24 מוצאות עבודה, שוכרות דירה, בד"כ ביחד עם שותפים, ומתחילות לחיות - אין להן צורך לשם כך לא בחבר ולא בהורים.

dify

New member
לדעתי...

לעולם לא תוכלי לדעת מה היה קורה אילו.. אילו עזבת... אילו היית נשארת... את רק יודעת מה את מרגישה עכשיו, ולפי דבריך, להרגיש שהוא כמו אבא? שהוא מנסה להגביל אותך? עבורי אלו סיבות מאד טובות לכך שבחרת לכתוב פה... ומה שעוד מטריד אותי, זה התחושה שלך שאין לך תמיכה, שאם תעשי את זה, לא רק שיהיה לך את הקושי של פרידה ושל חיים עצמאיים בוגרים בעצם לראשונה, אלא שההורים שלך יקבלו את זה לא יפה, לא בהבנה שזה בעצם חלק מהחיפוש שלך את מה שמתאים לך באמת. אני משוכנעת שיהיה מי שיגיד לך שעל מציאה כזו לא מוותרים. ושעל מה את מדברת, מי הבטיח לך שבכלל יש יותר טוב. אבל אם את יודעת היום בוודאות שמבחינתך זה "להשלים עם חיים לא מספקים בגיל כזה צעיר" אז את יודעת מה את מרגישה, אל תתני לאנשים אחרים לבטל את התחושה שלך רק כי הם מבוגרים יותר בגיל. כשהייתי צעירה היה בחור כזה בחיי, עד היום אבא שלי חושב שטעיתי לגביו.. אבל זה מה שאבא שלי חושב... לא מה שאני מרגישה... אני חושבת שכל אדם צריך לעשות את ההחלטות שלו לגבי חייו. במהלך חיי עמדתי בכמה צמתים שהבחירה בהם היתה קשה מאד, והעזתי ללכת עם הלב. היום אולי הייתי בוחרת אחרת, אבל אני יודעת שלאותו רגע זה היה נכון לי ללוטין, ושלמקום שהגעתי בחיי היום הגעתי מתוך יושר פנימי עם עצמי, וזה בעיני הדבר הכי מהותי. (אני אוהבת את המקום שלי היום :)) האם אני יכולה להבטיח לך שתמצאי בחוץ בחור מדהים שיתאים לך בדיוק? ממש ממש לא. אני אפילו לא בטוחה שתמצאי מישהו שימצא חן בעיניך כל כך מהר מצד שני, האם אני כן חושבת שיש תקווה חיובית לקשר שלך היום? שיש סיכוי שפתאום תרגישי אחרת לגבי הבחור? האמת... את בעצמך אומרת שאת יודעת שזה הוא והוא לא ישתנה. טוב לך להישאר במקום הזה איתו? ככה את רואה את שארית חייך? להתחתן, בתפיסה שלי, ובעיקר להביא ילדים, זה להחליט להיות מעורבת עם האיש הזה לשארית חייך, וזו החלטה גדולה מאד, שלדעתי רוב האנשים לא יכולים לתפוס את גודלה, את העובדה שגם כשתהיי בת 34 וגם 44 וגם 54 וגם 64 האיש הזה שכבר היום גורם לך להגיש כבולה, יהיה חלק ממערך השיקולים שלך. זה מתאים לך? זוגיות זה דבר מורכב, אני בעד להתחיל אותו עם מישהו שיש לגביו את התחושה החיובית ביותר, לא להגיע לשלב של גיל מתקדם ושלושה ילדים ומשכנתא ואז להגיד "תמיד זה היה שם רק שאני קיוויתי שיסתדר" אני כן מאמינה שאפשר למצוא משהו מרגישים שלמים איתו, גם אם זה לא מושלם. ואם את לא מרגישה שלמה עם הקשר הזה, אז אני לא בעד למשוך רק בגלל פחד משינויים, פחד מתגובת הסביבה ופחד מלהתחיל מההתחלה. השינוי עלול להיות קשה, אפילו מאד, אבל עוד שנתיים מהיום יכול להיות שתהיי במקום כל כך אחר, שלא תביני איך שקלת להישאר במקום המוכר אך הלא נכון לך, כמו שאת מרגישה היום. קחי את הזמן לחשוב על זה לכי לכמה שיחות יעוץ עם מישהו מיקצועי שיעזור לך למצוא בעצמך את התשובות, מה נכון לך ובעיקר- קחי את האומץ ללכת עם הלב. המון בהצלחה

chenby

New member
מצטרפת לאלירן

ומוסיפה משהו לגבי הורים.. משפחה וחברים, תומכים בך ורוצים את הטוב עבורך. זה שהם אוהבים אותו, זה כי את אוהבת אותו והם רואים שטוב לך וזה מה שהם רוצים עבורך. ברגע שלא טוב לך, הם ירצו שתמצאי מה טוב לך. כלומר, ברגע שתגידי להם שזה נגמר כי לא היה לך טוב, את יכולה באותה מידה להיות מופתעת מכמות התמיכה והאהבה שתקבלי. וגם אם לא, בסופו של דבר מקבלים את זה. אני לא יכולה לייעץ לך מה לעשות, אני כן יכולה להגיד לך שתמיד עדיף לקבל החלטה מאשר את ההחלטה הנכונה. ותמיד בדיעבד היא מתגלה כהחלטה נכונה - מכיוון שזה מנחה אותי, היום כשאני מקבלת החלטות, אני ממש באופן מיידי מקבלת את ההוכחה ללמה החלטתי נכון. וזו הרגשה ממש טובה שאני יכולה לסמוך על עצמי שתמיד אני עושה את הכי טוב עבורי.

אייבורי

New member
שותים קולה

האמת אם מסתכלים על הקשר כעיסקה את נותנת שמחת חיים ותקווה גם למראה מלבב והוא נותן את כל השאר (דירה פרנסה עתיד יציבות) לכן בראיה כזאת הוא נדפק עד העצם. הבעיה שזוגיות איננה רק עסק כלכלי אלא גם עניין רגשי לפי מה שאת מתארת, אהבה גדולה לא קיימת הסדקים שיש היום, ילכו ויתרחבו עם הזמן אבל רק את יכולה לדעת אם תוכלי לחיות עם הסדקים.

nowonder

New member
אין לך ממה לפחד, אלא מהפחד עצמו.

(לא אני אמרתי. רוזוולט אמר). הוא צדק. הבעיה בפחד שהוא משתק. לא מאפשר לך לעשות כלום. את תקועה. להיות פחדנית בגיל 24 זה מוגזם. זה משעמם. זה חבל. עכשיו זה גיל לסיכונים. לדרמות. לרכבת הרים. אל תשארי במקום כי את מפחדת להשאר לבד. או כי את מפחדת להתחיל מחדש. תפסיקי לפחד.תתחילי לנוע. אם תמשיכי ככה, כשתגיעי לגיל 40 את תצטערי על כל הרפתקה שלא חווית כי פחדת. כל דבר שלא עשית כי לא היה לך אומץ. כל אורגזמה שזייפת כי לא רצית להעליב. ומי רוצה לחיות את החיים בחרטה? ואני אגלה לך בסוד בסוד, את תתאהבי עוד לפחות שלוש פעמים. ויישבר לך הלב עוד פעם אחת לפחות, עד שתמצאי את הגבר שאיתו תחליטי לחלוק את חייך.

מבינה אותך לגמרי....

הייתי שם לפני כמה שנים....פחדתי...לא העזתי....ועד היום לא יודעת אם טוב שכך.... המצב שלנו די זהה.... היום אני כבר עם ילד מדהים....והאיש אבא מדהים ובעל חם נהדר ואוהב....וליבי עדיין לא שלם....והאופציה של פרידה עדיין עולה בראש...רק שעכשיו זה עוד יותר קשה....

מריוס זכריה

Member
מנהל
שאלה קשה באמת...

מצד אחד הוא באמת נשמע מישהו נדיר. מצד שני לא חווית עדיין כלום מהפוטנציאל הנשי שלך, ואין סםק שזה לא יעבור בשלום!!! אני כמעט לא רואה אופציה להשאר איתו להרבה שנים. זה לא יעבוד. ההצעה הכי טובה שאני יכול להעלות על דעתי להסביר לו את המצב, ולצאת לפרידה מוסכמת לשנה אחת. בסוף השנה אלוהים גדול. אם אתם צריכים לחזור, אתם תחזרו. ואם אחד מכם יהיה במקום אחר אז - אז זה מה שצריך להיות. קל לומנר, קשה לבצע. אני יודע. אבל אני לא אחראי לשאלה הקשה ששאלת!
מריוס

I C E M A N 7

New member
לדנה.. עוד חומר למחשבה

קחי בחשבון שכל העצות שקיבלת פה שנטו לכיוון אחד, נובעות מרוח התקופה. ולמה אני מתכוון? נזכרתי בפוסט די דומה לשלך מלפני כמה ימים. גם שם הייתה התלבטות בין להסתפק במשהו "מושלם" לבין חיפוש אחר התנסויות נוספות. אלא ששם היה מדובר בגבר. 3 שנים מבוגר ממך שלא היה מסופק ממה שיש לו. גם הוא לא חווה אהבות אחרות. גם הוא מעולם לא היה "מטורף" עליה. גם הוא חיפש אישור מהפורום לתחושות שלו. אמנם אצלו היא הייתה שמנה מדי ואצלך הוא רציני מדי, אבל זה לא מה שמשנה. מה שמשנה זה שהתגובות שהוא קיבל היו שונות לגמרי. בד"כ הפוכות לחלוטין. את הליגיטימציה שאת מקבלת הוא לא קיבל. נשאלת השאלה מדוע. מדוע בחורה צעירה שרוצה לזרוק את מה שיש לה לטובת התנסויות נוספות זה מצוין ומומלץ, ואילו בחור עם אותה סיטואציה זוכה לקיתונות של בוז (במיוחד מכוכב נוגה). למריוס הפתרונים

nowonder

New member
דווקא הייתי אומרת גם להוא להפרד.

פשרות זה לסיכסוך הישראלי פלסטיני. בחיי האהבה צריך סערות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא פתרונים אבל קצת להאיר את העניין

אייסמן - אני חייב לומר שהצגת את העניין בצורה מרשימה, ולרגע השתכנעתי שאני וחברי פה סקסיסטים חשוכים. אבל אז קראץי שוב את ההודעות, ומצאתי הרבה נקודות הבדל, חוץ ממין השואל (שלטענתך הוא הגורם היחיד שגרם לתשובות שונות). - היא התחילה את הקשר בגיל 18, הוא בגיל 24 - היא אומרת שמתחילת הקשר "לא הייתה מטורפת עליו", אצלו זה כן היה אבל דעך עם הזמן (כמו אצל כולנו....) - היא מתארת בעיקר נוחות וביטחון איתו, הוא מתאר קשר רגשי יותר חזק - היא אומרת שמעולם לא חוותה ריגושים, וזה מה שמטריד אותה, והוא כבר היה רווק ("הייתי חוזר להיות רווק ויוצא עם אחרות"). חוץ מזה, יש לכל הודעת את הניואנסים שלה, שבתמונה הכוללת מעלים תחושה מאוד שונה. בקיצור: לא אשמים. מריוס

I C E M A N 7

New member
אשמים בריבוע ../images/Emo6.gif

לכל הודעה יש את הניואנסים שלה - מדוייק. הפרטים הקטנים אולי שונים, אך התמונה זהה. שניהם משועממים, שניהם רוצים סערות. אצל שניהם זה מופיע בניואנסים. היא "מרגישה לפעמים שהוא כמו אבא" ויודעת שהוא יהיה בעל ואבא טוב, הוא מרגיש שהם "לא נשואים אבל קצת מתנהגים כמו זוג שהוא כן". שניהם בעצם מרגישים מחנק מקשר שגרתי שהם לא מוכנים אליו. - אצלה הקשר מגיל 18 ואצלו מ-24. זה זניח. אצל גברים בד"כ הכל קורה מאוחר יותר. יש לנו פה אחת שבגיל 18 כבר עברה המון קשרים ארוכים כולל אחד של 3 שנים. רוצה לומר שאם הייתה בגיל 27 עם קשר מגיל 21 התגובות היו דומות. שניהם לא חוו כלום לפני. - היא לא הייתה מטורפת עליו וגם הוא לא היה עליה. הוא לא טען שהיה אי פעם מטורף עליה. שים לב שהוא מדבר על "ריגושים שיש בהתחלה של קשר", לא על הריגושים שהיו לו בהתחלה של הקשר. ה' הידיעה היא מאד משמעותית (אתה בטח זוכר מה היא עשתה להחלטה 242 של האו"ם). אתה בעצמך זיהית אותו כאחד שלא התאהב. - הוא לא מתאר קשר רגשי חזק. הוא מתאר הרגל. הנוחות והבטחון הן נחלת שניהם באותה רמה (בהבדלים של גבר-אישה). - גם הוא לא חווה ריגושים, גם כשהיה רווק. ואתה בעצמך זיהית זאת באותו פוסט. הוא מדבר על הפנטזיה, לא על העבר. בקיצור, אומרים שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים. במקרה הזה הפרטים וההבדלים הקטנים שוליים. הסיפור הוא אותו סיפור. וגם חלק גדול מהתגובות בפוסט ההוא התייחסו לסיפור ולא לפרטים. אלא שהיום סיפור כזה אצל אישה מתקבל אחרת. היא צריכה לצאת ו"לשוב אל חושיה" כפי ששרה דפנה ארמוני. הוא כגבר צריך ללמוד להעריך את מה שיש ולהגיד כל בוקר תודה על שמצא את "המושלמת" במכה ראשונה.

למעלה