מה עושים?

מה עושים? ../images/Emo24.gif

מה עושים ? אני סטודנט למדעי המחשב באוניבסרסיטה הפתוחה. אני מעוניין להיכנס לתחום התכנות. היום ביררת יל גבי קורס תכנות בג'ון ברייס של VB עולה כ 4600 ש"ח 92 שעות. 3 חודשים פעמיים בשבוע. האם כדאי לי? הם נותנים תעודה שלהם. האם בכלל כדאי להשקיע בתעודת הסמכה של חברה כלשהי? מה הדרך הכי אחראית להיכנס לצתחום התכנות. אציין כי אני בתחילת התואר. בתודה אל מטאדור
 

JohnDoe5

New member
אני אישית לא מאמין בקורסים

המקצועיים האלו. לדעתי, מה שחשוב זה לא כמה הכשרות עברת אלא כמה נסיון צברת, אבל מצד שני, אני לא האדם שמראיין אותך לעבודה. הדרך כי טובה להתחיל בתכנות זה להתחיל מלמטה ולהעלות לאט לאט. אם אין לך אפשרות למצוא עבודה בתור מתכנת איפשהו, תתחיל ב-QA שזה תחום שהרבה סטודנטים מתחילים ממנו. תשתלב בחברה בה אתה עובד ותנסה לפלס דרכך מ-QA לתכנות - אם אתה טוב, ייתנו לך (אני מניח)
 

JohnDoe5

New member
איך אומרים ...

הכל תלוי. תלוי ברמה של הספר, תלוי כמה אתה משקיע בשביל לתרגל את מה שלמדת בספר. תלוי ברמה של הקורס, במי מעביר אותו, כמה תרגולים מעשיים מבוצעים לעומת כמות הזמן שעסוקים בללמוד דברים תיאורטית (סליחה, תיקון, לגלוש באינטרנט בזמן שהמדריך מלמד תיאוריה). בקיצור - זה תלוי באיך אתה לוקח את זה ומה אתה עושה בשביל זה. אם אתה אדם שזקוק למישהו שיניע אותו (או בקיצור, עצלן ו/או חסר דמיון ומקוריות) - לך לקורס. אם אתה ההפך מהנ"ל - חפש ספר טוב.. במקסימום, במקום שתהיה רשימת קורסים ענקית ברזומה (שגם מזה אישית אני לא מתרשם תמיד), תרשום שאתה אוטודידקט ולמדת הכל בעצמך מספרים (כולל איך עושים ניתוח לב פתוח).
 

CoolerMaster

New member
קח ספר תכנות

ותתחיל ללמוד, רצוי ספר באנגלית. שפות: java ,c++, c אם אתה מוכשר, ילך לך יותר קל, אם לא, תשקיע יותר. קודם כל גם באוניברסיטה הפתוחה יש קורסים בשפות תכנות, פשוט קודם לומדים את כל היסודות התאורטים. לכן אם חשוב לך ללמוד לתכנת בד בבד, תלמד לבד מתוך ספר. זאת לפחות ההמלצה שלי. לגבי קורסים מקצועיים, תלוי על איזה קורס תיפול, מי המרצה וכו'. בכל מקרה גם אם תלך על קורס, רצוי קודם לפתוח איזשהוא ספר לבד, לראות על מה מדובר שתוכל לנצל את הקורס בצורה הטובה ביותר.
 

cent

New member
איך ניתן להשתלב ב QA , במידה

ויש ידע בתכנות אך אין ידע בתוכנות בדיקה?
 

אפרתש

New member
זו לא מגבלה

במקומות רבים, ממילא משתמשים בכלים פנימיים ולא בתוכנות מוכרות, ככה שאין ערך מוסף לידיעת תוכנה זו או אחרת. צריך להיות מוכשר, ראש גדול, ועוד שאר תכונות, אבל לאו דווקא היכרות עם כלים מסוימים. תשלח את קורות החיים שלך, המעסיקים כבר יודעים איזה ידע מוקדם הם מחפשים, אם בכלל.
 

pixiER

New member
בזבוז כסף...

התחלת תואר, תמשיך... זה הכי קרוב למה שמחפש מעסיק פוטנציאלי. ימי הבועה התנפצו מזמן, ואיתם גם תועלתם של הקורסים האלו...
וחוץ מזה, למה VB??? תלמד משהו רציני ויעיל יותר. VB זה כבר עתיק, ולא שימושי למדי...
 

Snoopyz

New member
vb.net דווקא די שימושי

למרות שאני בא מ c#, יש לי גם שימושים ב vb.net
 

panda321

New member
VB ו VB.NET זה לא אותו דבר

קשה לי להאמין שחברה שמחפשת מתכנת VB.NET תעדיף מישהו שלמד VB על פני מישהו שלמד VB.NET, או שתיתן לשני המועמדים משקל זהה.
 

Snoopyz

New member
אני יודע שזה לא אותו דבר

אבל הנקודה שלי היא שעדיף שאם כבר הוא רוצה ללמוד vb אז שילמד vb.net שזה שפה מונחת עצמים = OOP מאשר vb רגיל שלא היה. (
 

tapuztal

New member
VB כן מונחה עצמים

כל הכבוד למיכרוסופט על השיווק, אבל כל סיפור הדוט נט קשור ל web services ולא לעצמים או עצמות.
 
למעלה